Útkereső

Személyre szabott ajánlat kérése

Egyéneknek Csoportoknak
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak

Rövid leírás:

Utazás:
Légkondicionált autóbusszal
Szállás:
*** szálloda
Ellátás:
Félpanzió
Utazás időpontja
Időtartam
Ár
Utazás
Foglalás
július 8 - 12
5 nap
98.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
augusztus 13 - 17
5 nap
98.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
szeptember 3 - 7
5 nap
98.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
szeptember 18 - 22
5 nap
98.000 Ft/fő
Autóbusszal
Kedvezmények és felárak megtekintéséhez kattintson az Árkalkuláció gombra.

Program:

Az utat bemutató videó
Megtekintéshez kattintson a képre

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Letenye – Ptuj – Trakoscan (490 km)

Reggeli indulás. Először Horvátország egyik büszkeségénél állunk meg, Trakoscan romantikus és impozáns várkastélyánál. Az első vár a XIII. században épült, mai formáját a XIX. század elején nyerte el. A páratlan építészeti örökségnek számító kastélyt körülöleli egy meseszép park, melyben egy gyönyörű mesterséges tó is található. Szlovéniába érve Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvárosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Továbbutazunk és útközben Szlovénia tájait csodálhatjuk. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

2. nap: Bohinj – Bled – Ljubljana (160 km)

Délelőtt a Triglavi Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az Óvárost, a dómot, a Hármas hidat, és a Ferences templomot. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

3. nap: Postojna –Opatija – Rijeka (200 km)

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot gyalogosan és kisvonattal tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában a híres monarchiai üdülőhelyen séta és szabadprogram. Ekkor aki akar, az fürödhet a kellemes hőmérsékletű Adriai-tengerben. Ezt követően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején a legnagyobb tengeri kikötő város volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta az ókori alapítású belvárosban és a Korzón. A várostorony és a körötte lévő barokk épületek kellemes összhatást nyújtanak. Szállás.

4. nap: Rijeka - Plitvicei tavak (200 km)

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. Összesen 16 tó található itt, melyeket a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köt össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A kirándulás folyamán lesz olyan alkalom, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Az egész napos program alatt lesz idejük a séták közt étkezni és nyugodtan gyönyörködni a felejthetetlen látványban. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat, vacsora.

5. nap: Rastoke – Zágráb – Budapest (500 km)

Reggeli után egy igazi gyöngyszemet tekintünk meg, ahol az emberek képesek békében együtt élni a természeti adottságaikkal, hiszen úgy építettek fel egy falut 100 vízesés fölé, hogy azokat eredeti helyükön és eredeti szépségükben meghagyták. Rastoke falva így lett egy igazi kuriózum. A déli órákban az ország fővárosába, Zágrábba érkezünk. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. Zágrábi programunk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

További információ kérés

Gyakran ismételt kérdések

Ehhez az úthoz nincs megadva fakultatív program!

Trakoscan vára: 30 HRK

Savica vízesés: 3 €

Bohinj- Bled: 18 €

Postojna - cseppkőbarlang: 25 €

Plitvicei-tavak: 180 HRK

Össz.: kb. 46 € + 210 HRK

Felszálló helyek
VárosCimIdőpont
BudaörsAGIP-kúttérképkb. reggel 6:45
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kúttérképkb. reggel 6.30
DebrecenKishegyesi úti Tesco parkolótérképkb. reggel 2.00
DunaújvárosDechatlon parkolókb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kúttérképkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út, Lukoil kúttérképkb. reggel 5:00
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkolótérképkb. reggel 5.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegállókb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér McDonald’s parkolótérképkb. reggel 3.45
NagykanizsaTesco hipermarket (Boszorkány u.) parkolójatérképkb. reggel 10:00
NyíregyházaVasútállomással szemben PROFI parkolótérképkb. reggel 1.40
PécsDomus parkolótérképkb. reggel 3.00
SiófokTesco parkolótérképkb. reggel 8.00
SzegedSzéchenyi tér - Szeged Étteremtérképkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kúttérképkb. reggel 4:00
A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi
jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!

Ehhez az úthoz még nincs feltöltve galéria!

Új hozzászólás
Neve:*
Ellenőrző kód:*
Email címe:*
Város:
Véleménye:*

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásRendben