Útkereső

Személyre szabott ajánlat kérése

Egyéneknek Csoportoknak
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal
Országismertetők
CsehországMarketing

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Rövid leírás:

Utazás:
Légkondicionált autóbusszal
Szállás:
*** szálloda
Ellátás:
Reggeli (fakultatív vacsora)
Utazás időpontja
Időtartam
Ár
Utazás
Foglalás
június 18 - 21
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
július 2 - 5
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
július 9 - 12
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
július 18 - 21
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
július 26 - 29
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
július 31 - augusztus 3
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
augusztus 16 - 19
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
augusztus 21 - 24
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
augusztus 31 - szeptember 3
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
szeptember 10 - 13
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
szeptember 18 - 21
4 nap
52.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
Kedvezmények és felárak megtekintéséhez kattintson az Árkalkuláció gombra.

Program:

Az utat bemutató videó
Megtekintéshez kattintson a képre

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – BRNO – PRÁGA (550 km)

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán áthaladva jó rálátásunk lesz Pozsonyra. Szlovákiát elhagyva érkezünk Csehországba. A határ után rögtön az első világörökségi helyszínre, Lednicére érkezünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Továbbhaladva, Brnoban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist és a Szt. akabtemplomot. Első 3 időpontunknál a lednicei kastély helyett pozsonyi városnézés (Szent Márton koronázó dóm, Prímási palota, Vár…) van a programban. Szállásunk Prágában (3 éj).


2. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA (320 km)

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, akinek kedve tartja, önálló egyéni programot szervezhet magának Prága történelmi óvárosban. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. A Teplá folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon megpihenhetnek utasaink és kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. Késő délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 20 €.


3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványossága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Továbbsétálunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon, szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, nézelődésre, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja, egy hangulatos kiskocsmában megízlelheti a híres cseh söröket is. A koraesti órákban szervezünk egy hangulatos, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába. Fakultatív hajókirándulás vacsorával (ital nélkül): 6.900,- Ft.


4. NAP: PRÁGA – KUTNÁ HORA – TELČ – BUDAPEST (620 km)

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutná Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási
helyére szállítunk.

További információ kérés

Gyakran ismételt kérdések

Fakultatív vacsora (1. és 2. nap a hotelben): 7.500 Ft

Vacsorás hajókirándulás a Moldván: 6.900 Ft

Időtartama: kb. 2 óra

Nehézség: 1 (10-es skálán)

Ez a nap Prága történelmi negyedeiben gyalogos városnézéssel és némi szabadidővel telik. A koraesti órákra szerveztük meg vendégeink számára azt a hangulatos kétórás fakultatív hajókirándulást a Moldván, amelyet egy svédasztalos vacsorával kapcsoltunk egybe. A kirándulóhajók (nyitott és zárt részei is vannak) a Zsidó-negyed szélén található Cseh-híd lábaitól indulnak és Prága "főutcáján", a Moldván haladnak végig.

Az utazás és a vacsora során (amely svédasztalos, hideg és meleg ételeket kínálnak) vendégeink átélhetik ennek a csodás városnak a kivilágított esti hangulatát is. A beszálláskor vendégeinket aperitiffel fogadják, majd hamarosan kezdetét veszi a kirándulás.

A legfontosabb és legszebb látványosság újra feltűnnek vendégeink előtt, amelyeket már a korábbi gyalogséták során már megismerhettek. Viszontláthatjuk a Szent Ágnes kolostort, a prágai várat, a Rudolfinumot, a Károly-hidat, a Nemzeti Színházat, a "Táncoló házakat", az Emmauszi (szláv) kolostort és a középkor hangulatát árasztó szépséges Vysehrad falait.

Azon vendégeink, akik nem választják ezt a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára, nézelődésre a kivilágított belvárosban. Este közös autóbusztranszfer a szállodába.

Karlovy Vary fakultatív program (helyszíni jelentkezés): 20,00 Euro

Időtartama: kb. 6 óra

Nehézség: 3 (10-es skálán)

Ezen a napon a délelőtt a prágai vár Palota-negyedében, a Hradzsinban telik. Azon utasainkkal, akik a délutánt erre a mesebeli „időutazásra” szánják (MEGÉRI!), a déli órákban indulunk el Prágából autóbuszunkkal. Akik viszont nem tartanak velünk, azok számára egyéni programlehetőségek kínálkoznak a cseh fővárosban.

Egy jó kétórás buszozás után érjük el a Nyugat-Csehország területén található „fürdőháromszög” gyöngyszemét, Karlovy Varyt. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia előkelő fürdővárosa – Karlsbad - Károly-fürdő, amelyet a 14. században Luxemburg Károly alapított, sok híres embert (költőt, írót, zeneszerzőt, államférfit) látott már vendégül a több mint 600 éves fennállása során, most tehát rajtunk a sor! A fürdőváros a Tepla folyó kanyarulataiban, teraszosan épült ki. Megtekintjük a csodaszépen felújított belváros mesés épületeit, amelyekben ma szállodák, üzletek és éttermek kaptak helyet. Közös gyalogos városnézésünk érinti a Városi Színház, a Mária Magdolna templom, a Károly-torony épületeit, valamint a szép és díszes gyógyvizes kollonádok (oszlopcsarnokok) némelyikét. Itt akár meg is pihenhetnek vendégeink és megkóstolhatják a gyógyító hatású vizet. Erre kiváló helyi souvenir egyben, a különleges formájú, alakú és színű csőrös bögrécske. Amennyiben további helyi különlegességre vágynak, akkor érdemes megízlelni a helyi, finom töltött ostyát, az oplatkat is. De szó lesz még természetesen Karlsbad rózsájáról, továbbá a Becherovkáról, a híres Moser termékekről, és persze a Kristály Glóbuszról egyaránt.

A város egy igazi ékszerdoboz, varázsa valóban rabul ejt, akár több nap eltöltésére is csalogat! Sajnos ennek ellenére a kora esti órákban vissza kell indulni autóbuszunkkal Prágába.

Lednice: 230 CZK

Prága - Vár (Katedrális, Királyi palota, Arany utcácska): 250 CZK

Kutna Hora - Csontkápolna: 90 CZK

Kutna Hora - Szt. Borbála: 85 CZK

Össz.: kb. 655 CZK + fakultatív

Felszálló helyek
VárosCimIdőpont
BudaörsAGIP-kúttérképkb. reggel 6:45
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kúttérképkb. reggel 6.30
DebrecenKishegyesi úti Tesco parkolótérképkb. reggel 2.00
DunaújvárosDechatlon parkolókb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kúttérképkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út, Lukoil kúttérképkb. reggel 5:00
GyőrM1-es mellett AGIP-kúttérképkb. reggel 8:30
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkolótérképkb. reggel 5.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegállókb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér McDonald’s parkolótérképkb. reggel 3.45
NyíregyházaVasútállomással szemben PROFI parkolótérképkb. reggel 1.40
PécsDomus parkolótérképkb. reggel 3.00
SzegedSzéchenyi tér - Szeged Étteremtérképkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kúttérképkb. reggel 4:00
TatabányaM1-es mellett McDonald’s parkolótérképkb. reggel 7:30
A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi
jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!
Új hozzászólás
Neve:*
Ellenőrző kód:*
Email címe:*
Város:
Véleménye:*

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásRendben