Útkereső

Személyre szabott ajánlat kérése

Egyéneknek Csoportoknak
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal

Éjféli napsütés - Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm

Rövid leírás:

Utazás:
Légkondicionált autóbusszal
Repülővel + Légkondicionált autóbusszal
Szállás:
***-**** szálloda
Ellátás:
Reggeli (fakultatív vacsora)
Utazás időpontja
Időtartam
Ár
Utazás
Foglalás
július 10 - 24
15 nap
449.000 Ft/fő
Autóbusszal
Nem foglalható
július 11 - 22
12 nap
477 000 Ft + ill.
Repülővel Autóbusszal
Nem foglalható
Kedvezmények és felárak megtekintéséhez kattintson az Árkalkuláció gombra.

Program:

Az utat bemutató videó
Megtekintéshez kattintson a képre

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggel indulás, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

2. nap: Hamburg – Lübeck (470 km) Repülős utasoknak Bp - Hamburg

Reggeli után Hamburg felé indulunk. A repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. Itt csatlakozás a buszos csoporthoz. (Menetrend, forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Repülős utasokkal történő találkozás után rövid városnézés Hamburgban: kikötői negyed, városháza, belvárosi séta… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol szintén gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Lefényképezhetjük a Mária-templomot, a Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát és a Holstentort... Szállás.

3. nap: Puttgarden – Rødby – Koppenhága (610 km)

Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután folytatjuk utunkat és Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Különlegesség egy tengerszoroson átívelő hosszú hídon átkelni. Szállás.

4. nap: Svédország – Oslo (295 km)

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelésnél a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Osloba érkezésünk után, gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Osloban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyedben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

5. nap: Oslo – Lillehammer – Trondheim (520 km)

Oslot elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg. A skanzenben a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak. Szállás Trondheimnél.

6. nap: Trondheim – Mo i Rana (470 km)

Délelőtt Trondheimben Norvégia legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Végig különleges táj mellett haladunk. Szállás.

7. nap: Mo i Rana – Tromsø(675 km)

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fényképezés, sarkköri emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kialakított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa végig a nap folyamán. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

8. nap: Tromsø – Hammerfest (580 km)

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép látványt nyújt a Jeges-tenger és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altaban megtekintjük a világörökség részét képező több ezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. nap: Hammerfest – Északi-fok (Nordkapp) (210 km)

Délelőtt gyalogos séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal, ajándéktárgy-árusító piaccal és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük a Kafjordot. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinensünk legészakibb(!) pontja. A Nordkapp-csarnokban vásárolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

10. nap: Északi-fok – Finnország – Rovaniemi (685 km)

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a fenyvesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

11. nap: Rovaniemi – Jyväskylä (545 km)

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” nézelődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, „A” Mikulással is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap feladása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Továbbhaladunk D-re, Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät. Rövid séta és szállás.

12. nap: Jyväskylä – Helsinki – Turku (310 km)

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s belsőkabinokban.

13. nap: Stockholm – komp (repülősöknek: Stockholm – Budapest) (85 km)

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: Vasa hajómúzeum Királyi palota, óváros, városháza, Olof Palme-emlékhely... A repülős utasoknak a városnézés után, transzfer a reptérre és átszállással hazarepülés Budapestre. Várható érkezés a későesti órákban. Az autóbuszos utasoknak továbbindulás a kikötőbe és éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belsőkabinokban.

14. nap: Gdansk – Lodz (345 km)

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros... Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

15. nap: Lodz – Krakkó – Magyarország (660 km)

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk az egyik legszebb lengyel városban, Krakkóban. Rövid séta az óvárosban: Főtér, Posztócsarnok, Mária-templom... Szlovákián Parassapusztán áthaladva, várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszaszállítjuk a felszállási helyükre.

További információ kérés

Gyakran ismételt kérdések

Fakultatív vacsora (11 alkalom): 88.000 Ft

Fakultatív vacsora (14 alkalom - buszosoknak): 99.500 Ft

Kétágyas kabin (Finno. és Svédo. közt) /fő: 18.000 Ft

A 4 fős kabin helyett 2 fős kabinban történő elhelyezés. Az összeg fejenként értendő.

Kétágyas kabin (Svédo. és Lengyelo. közt) /fő: 18.000 Ft

A 4 fős kabin helyett 2 fős kabinban történő elhelyezés. Az összeg fejenként értendő.

Walhalla: 4 €

Oslo-Vikinghajó Múzeum: 40 NOK

Oslo - Kon-tiki: 60 NOK

Oslo - Fram múzeum: 70 NOK

Lillehammer skanzen: 115 NOK

Trondheim kombinált jegy (dóm, múzeum, koronaékszerek): 180 NOK

Alta: 90 NOK

Stockholm - Vasa Múzeum: 150 SEK

Gdansk - Mária templom: 5 PLN

Össz.: 555 NOK, 150 SEK, 5 PLN, 4€,

Felszálló helyek
VárosCimIdőpont
BudaörsAGIP-kúttérképkb. reggel 6:45
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kúttérképkb. reggel 6.30
DebrecenKishegyesi úti Tesco parkolótérképkb. reggel 2.00
DunaújvárosDechatlon parkolókb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kúttérképkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út, Lukoil kúttérképkb. reggel 5:00
GyőrM1-es mellett AGIP-kúttérképkb. reggel 8:30
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkolótérképkb. reggel 5.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegállókb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér McDonald’s parkolótérképkb. reggel 3.45
NyíregyházaVasútállomással szemben PROFI parkolótérképkb. reggel 1.40
PécsDomus parkolótérképkb. reggel 3.00
SzegedSzéchenyi tér - Szeged Étteremtérképkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kúttérképkb. reggel 4:00
TatabányaM1-es mellett McDonald’s parkolótérképkb. reggel 7:30
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtérIndulás szerinti terminálMenetrend függvényében.
Leszálló helyek
VárosCimIdőpont
ParassapusztaHatárátkelőhely
A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi
jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!
Új hozzászólás
Neve:*
Ellenőrző kód:*
Email címe:*
Város:
Véleménye:*

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásRendben