Útkereső

Személyre szabott ajánlat kérése

Egyéneknek Csoportoknak
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal
Országismertetők
Portugália

Madeirai vakáció és Lisszabon

Rövid leírás:

Utazás:
Repülővel + Légkondicionált autóbusszal
Szállás:
*** szálloda
**** szálloda
Ellátás:
Reggeli (fakultatív vacsora)
Utazás időpontja
Időtartam
Ár
Utazás
Foglalás
április 14 - 21
8 nap
228 000 Ft + ill.
Repülővel Autóbusszal
április 14 - 21
8 nap
238 000 Ft + ill.
Repülővel Autóbusszal
május 27 - június 3
8 nap
238 000 Ft + ill.
Repülővel Autóbusszal
május 27 - június 3
8 nap
228 000 Ft+ ill.
Repülővel Autóbusszal
Kedvezmények és felárak megtekintéséhez kattintson az Árkalkuláció gombra.

Program:

Az utat bemutató videó
Megtekintéshez kattintson a képre

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a kora reggeli órákban indulás a Liszt Ferenc reptérről. A csoporttal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoporttal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára a délutáni órákban. Transzfer a Funchal turista negyedében fekvő szállodáinkba. Lehet választani a Dorisol *** és az Hotel Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda medencével, szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A szintén medencével rendelkező Hotel Raga **** szálloda szobái légkon­dicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felsze­reltek. Ebben a szállodában felár ellenében lehet tengerre néző szobát kérni. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart, a Lido (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt a hőmér­séklet nyáron sem nagyon emelkedik 28 °C fölé, de tavasszal is 23 °C körüli, kellemes az idő. Ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, Sissi királyné szobra után gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is megláto­gatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantasztikus flóragyűjte­ményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekintjük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Marcado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakul­tatív program befejezéseként a kora délutáni órákban transz­fer vissza a szállodába. Fakultatív Funchal városnézés a botanikus kerttel (fél napos, jelentkezés a helyszí­nen): 30 €. Természetesen, akiknek van kedvük, azok maradhat­nak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel fel­mehetnek a központ fölé magasodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly sír­emléke is. Innen mesés a kilátás a városra és az óceánra. A kaland­vágyók egy speciális helyi szánkóval jöhetnek lefelé a hegyről.

3. NAP: NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS (100 km)

Reggelit követően vagy napoznak, fürdenek, vagy elindulnak velünk egy egész napos fakultatív túrára, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második legmagasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújított csodá­latos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus par­tot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget legészaknyugatibb pontjához, Porto Moniz-hoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni meden­cékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fenn­síkon folytatjuk, ahonnan jó idő esetén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érke­zünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel, jelentkezés a helyszínen): 45 €

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A Madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére reggeli indulást követően kb. 2,5 órás hajóúttal érünk. Grandiózus óceánjáró hajónkat gyakran kísérik ugrándozó delfi­nek. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a szigetcsoporton egyedülálló módon, aranysárga homokos ten­gerparttal rendelkezik. Késő délután visszaszállunk hajónkra, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra. Fakultatív Porto Santo kirándulás transzferrel (jelentkezés a helyszí­nen): kb. 68 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS (75 km)

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekességeit néz­zük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arrierora (1818 m). Szép időben lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utun­kat Santanába. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális épí­tésű házacskákat tekintünk meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel, jelentkezés a helyszínen): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS - DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élő­világ felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjaink természe­tes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és tengeri teknősöket is. Fakultatív hajókirándulás (jelentkezés a helyszínen): 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a főváros­ban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imá­ját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve meg­tekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után megtekintjük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a ’98-as Világkiállításra épí­tett tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlege­sebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa legnagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően fakultatív vacsora majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás.

8. NAP: ÉRKEZÉS HAJNALBAN BUDAPESTRE

Belépők ára: kb. 42 € + fakultatív programok

További információ kérés

Gyakran ismételt kérdések

Fakultatív vacsora (7 alkalom): 37.000 Ft

7 alkalommal.

Fakultatív vacsora (7 alkalom): 44.000 Ft

7 alkalommal.

Fél napos Funchal kirándulás: 30,00 Euro

Hajókirándulás: 35,00 Euro

Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45,00 Euro

Időtartam: kb.8 óra/utazással,városnézéssel,szabadprogrammal,ebéddel/

Nehézség: 3 (10-es skálán)

Reggeli után indulunk szálláshelyünkről,a sziget nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz,az a kedves kis halászfalu,ahol Churchil is gyakran tartózkodott és mint amatőr művész festette képeit a kikötőről. Innen indulnak éjjelente azok a csónakok,amelyekből a csak ezen a vidéken élő fekete kardhalakra vetik ki horgaikat a halászok.

A folytatás a világ második legnagyobb sziklafalán található kilátó, Cabo Girao.580 méteres magasságból tekinthetünk a hömpölygő óceánra és a víz által ostromolt sziklafalakra. Következő állomásunk Ribeira Brava, egy barátságos óceánparti város,szép templommal,hangulatos bárokkal,az egyikben megkóstolhatunk egy híres helyi koktélt is. Ezt követően a sziget legészak-nyugatibb pontjához érkezünk, Porto Monizba,ahol igazi kuriózummal találkozunk:a lávakövek közt található természetes fürdőkkel,amelyeket a dagály tölt fel kristálytiszta vízzel. Rövid ideig meg is mártózhatunk ezekben a medencékben. Porto Monizban fogyasztjuk el bőséges ebédünket,a már említett kardhalat is választhatjuk.

Zárásképpen a Paul da Serra fennsíkon folytatjuk utunkat, ahonnan egyedi panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szálláshelyünkre.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Észak- Kelet-madeirai túra (ebéddel): 45,00 Euro

Időtartam: Kb.8 óra/utazással,városnézéssel,szabadprogrammal,ebéddel/

Nehézség: 6 (10-es skálán)

Reggelit követően indulunk szálláshelyünkről és a sziget É-K-i részét tekintjük meg.

Kirándulásunk első megállója Camacha-ban lesz,ahol egy vesszőfonó műhelyben teszünk látogatást. Betekintést nyerhetünk a vessző-kosárfonás rejtelmeibe. Meghökkentő,hogy a mesterek milyen ügyességgel és gyorsasággal hajlítgatják,fonják a vastag fűzfavesszőket és alkotnak komoly,gyakran művészi színvonalú tárgyakat!A műhelyhez tartozó üzletben vásárolhatunk is belőlük!

Utunk a sziget egyik legmagasabb pontjához vezet,Pico de Areirora-ra, amely 1818 méter magasan helyezkedik el. Nemcsak a kilátás,hanem az odavezető út is lenyűgöző!

Folytatásként gyümölcs-és zöldségültetvényeken keresztül haladunk. Láthatjuk az öntözőcsatornákat,amiknek hosszúsága az 5000 km-t is eléri és az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A fejlett öntözőkultúra nyomán sokféle gyümölcs,zöldség és virág nő a sziget kopár vidékein is.

Ebédünket Faialban fogyasztjuk el többféle menüből választva.

Következő megállónk Santana.Itt tradicionális építésű házakat tekintünk meg. Bájos, színes,nádfedeles házikók ezek-egyesek több száz évesek.

Eddig is sok szép látványosságban gyönyörködhettünk,de a legszebb most következik. A sziget É-K-i csücskéhez érkezünk,a Szent Lőrinc-fokra,ahonnan az elénk táruló egészen káprázatos! A meredek partot az Óceán hevesen ostromolja, hullámainak évmilliók óta állnak ellen a sziklák, több-kevesebb sikerrel! Változatos, egyes helyeken meghökkentő alakzatok jöttek létre és vannak szirtek, amelyek "magányos hősökként" még mindig kitartanak. A sziklák körüli táj,fennsík is egyedülálló-a legősibb időkbe repíti vissza az idelátogatókat! Akár úgy is fogalmazhatnánk: mintha nem is a Földön járnánk,hanem valami idegen égitesten. Élmények sokaságával eltelve érkezünk szállásunkra kb.17 órakor.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Lisszabon - Óceonegráfiai múzeum: 14 €

Monté felvonó: 10 €

Szánkó: 15 €

Porto Moniz fürdő: 2 €

+ fakultatív programok

Felszálló helyek
VárosCimIdőpont
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kúttérkép
A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi
jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!
Új hozzászólás
Neve:*
Ellenőrző kód:*
Email címe:*
Város:
Véleménye:*

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásRendben