Útkereső

Személyre szabott ajánlat kérése

Egyéneknek Csoportoknak
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal
Országismertetők
Spanyolország

Nagy spanyol körutazás

Rövid leírás:

Utazás:
Repülővel + Légkondicionált autóbusszal
Szállás:
***-**** szálloda
Ellátás:
Félpanzió
Utazás időpontja
Időtartam
Ár
Utazás
Foglalás
május 16 - 23
8 nap
329 500 Ft + ill.
Repülővel Autóbusszal
Kedvezmények és felárak megtekintéséhez kattintson az Árkalkuláció gombra.

Program:

Az utat bemutató videó
Megtekintéshez kattintson a képre

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után bemegyünk Katalónia fővárosába és kezdjük a városnézést ebben a sokarcú világvárosban, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudi csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Familiához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a Gótikus negyed különleges épületeivel és a Szt. Eulália katedrálissal, majd a Rambla a Boquería piaccal és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el szállásunkat, vacsora. Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Familiát és a Güell Parkot. Gaudí mestermunkák (két belépő): 27,5 €.

2. NAP: VALENCIA – ALICANTE (520 km)

Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetét idézik. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, az horchatát. A városlátogatást követően Alicantéba utazunk, szállás.

3. NAP: ALICANTE – GRANADA – DÉL-SPANYOLO. (680 km)

Reggel séta a tengerparton, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj).

4. NAP: GIBRALTÁR – COSTA DEL SOL (260 km)

Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép cseppkőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék- és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez igazolvány szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát, vagy akár fürödhetünk is a tengerben. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, a tengerpartra is lemehet önállóan.

5. NAP: SEVILLA – CORDOBA (350 km)

Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria-Lujza-park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytoronnyal szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthetünk. Program után vacsora, szállás.

6. NAP: CORDOBA – TOLEDO – MADRID (430 km)

Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Koraesti órákban továbbutazunk Madridba. Szállásunk metrómegálló közelében található. (2 éj)

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – AVILA – MADRID (220 km)

Aki akarja, ezt a napot a fővárosban egyéni nézelődésnek szenteli, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt hangulatos Avilába látogatunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa és a Szent Teréz templom. Délután visszautazás Madridba. El Escorial – Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel): 50 €.

8. NAP: MADRID

Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdünk programunkat, ahol Cervantes emlékművét láthatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytatjuk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabadidő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.

További információ kérés

Gyakran ismételt kérdések

Gaudí belépők Barcelonában (helyszínen fizetendő) 27.5 €: 0 Ft

Barcelonai fakultatív kirándulásunk során belülről is megtekintünk 2 Gaudí mestermunkát. A Sagrada Famíliába és a Güell parkba belépési szándékukat jelentkezéskor jelezni szükséges, mert a belépőket hetekkel előre meg kell rendelnie irodánknak – 2 belépő idegenvezetéssel: 27,5 € fizetendő a helyszínen. Amennyiben foglaláskor nem kérik a belépőket, a helyszínen nincs lehetőség a létszám bővítésére.

El Escorial – Avila (belépőjeggyel): 50,00 Euro

Időtartam: 8 óra/utazással,az épületek megtekintésével/

Nehézség: 5 /10-es skálán/

Az El Escorial utazásunk egyik legkülönlegesebb látnivalója. Nem véletlen a "beceneve":a világ nyolcadik csodája. Már messziről látható a híres épületkomplexum,amelynek adatai igen imponálóak:207 m hosszú,161 m széles,15 folyosója 16 udvart ölel körül,88 szökőkútja,86 lépcsőháza,1940 ajtaja,1111 ablaka,1562 belső udvara,9 konyhája,300 cellája,1860 helyisége,16000 olajfestménye van és a kulcsok súlya meghaladja a 70 mázsát.

Itt minden másképp van,mint más királyi palotákban. II.Fülöp akaratának és Herrera építész terveinek köszönhetően született. Úgy is megfogalmazhatjuk,hogy az El Escorial II.Fülöp különleges lelkivilágának Herrera általi tárgyi megtestesülése. Fülöp extravaganciája Bajor Lajoséval mérhető.

A kor leggazdagabb uralkodója volt,mégis úgy szeretett élni,mint egy koldus-szobája is egy ablaktalan kis luk volt. A Királyi Palota pedig egyszerűbb,mint egy kolostor,viszont a templom,a könyvtár,a káptalan terem és nem utolsósorban a Mauzoleum a Kriptával pompásak tele különlegességekkel,értékekkel.2 órás sétával járjuk végig és szemléljük meg ezt a meghökkentő építményt.

Az El Escorialt követően a tőle 14 kilométerre lévő Elesettek Völgyébe buszozunk.

A gyönyörű,zöld hegyvidéken található sziklatemplom szintén egyedülálló a maga nemében. Franco tábornok robbantatta bele egy hegy belsejébe-a végén hosszabb lett,mint a Szent Péter bazilika-70 métert leválasztva belőle kaphatta meg a pápai nunciustól a bazilika címet. Az épületben függetlenül attól,hogy a Köztársaságiak,vagy a Fallangisták oldalán harcoltak a megbékélés jegyében 50000 Polgárháborúban elesett katona csontjait helyezték el..A templomban találjuk Franco tábornok síremlékét is.

A Sziklatemplom széles árkádjai hatalmas teret ölelnek körül,a környezete pedig káprázatos,magas hegycsúcsokkal szabdalt vidék.

Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt Avilába látogatunk. Mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, Spanyolország első gótikus katedrálisa, Szent Teréz templom.

Élményekkel és gondolatokkal eltelve érkezünk vissza szállásunkra.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Gibraltár (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60,00 Euro

Idegenforgalmi adó: 5,00 Euro

A helyszínen fizetendő.

Barcelona - Santa Eulalia: 5 €

Valencia - Katedrális: 4 €

Granada - Alhambra: 15,5 €

Granada - Katolikus Királyok kápolnája: 4 €

Sevilla - Alcazar: 9.5€

Sevilla - Katedrális: 9 €

Sevilla - Pilátus Palotája: 6 €

Cordoba - Mezquita: 8 €

Toledó - katedrális: 7 €

Toledo - Szent Tamás templom: 2.7 €

Toledo - El Transito Zsinagóga: 3 €

Toledo - Királyok Szent János temploma: 2.7 €

Madrid - Királyi Palota: 10 €

Madrid - Prado: 15 €

Madrid - Modern képtár: 8 €

Zaragoza - La Seo katedrális: 4 €

Sagrada Familia + Güell belépő: 25 €

+ Idegenforgalmi adó: 3

+ Fakultatív programok

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Felszálló helyek
VárosCimIdőpont
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtérIndulás szerinti terminálMenetrend függvényében.
A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi
jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!

Ehhez az úthoz még nincs feltöltve galéria!

Új hozzászólás
Neve:*
Ellenőrző kód:*
Email címe:*
Város:
Véleménye:*

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásRendben