Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 18 - 21. 132000 Ft + ill. Nem foglalható
Október 20 - 23. 132000 Ft + ill. Árak és foglalás
Az út áttekintése

·          Repülővel a francia Riviérára

·          Monaco, a milliomosok városa

·          Fürdőzés vagy múzeumlátogatás Nizzában

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – NIZZA

Repülés Budapest – Nizza útvonalon. Várható érkezés a délutáni órákban, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szabadprogram. Szállodánk a reptér közelében fekszik, közvetlenül előtte buszmegálló, ahonnan könnyen be lehet jutni a városközpontba. A szálláson nincs 3 ágyas elhelyezési lehetőség. Vacsorázási lehetőség a környéken.

2. NAP: NIZZA

Reggeli után helyi busszal megyünk a város központjába, ahol megkezdjük gyalogos városnézésünket. Nizza látnivalóit mutatja be idegenvezetőnk: piac, mely a kikötő közelében található, Messena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás van a városra és a tengerparti öbölre. A kikötőben láthatjuk a luxusjachtokat is. A nap további részében szabadprogram: pihenés a nizzai tengerparton, vagy meg lehet tekinteni Nizza több színvonalas múzeumának egyikét. A szállodától a tengerpart fürdésre alkalmas része kb. 300 m-re van.

3. NAP: NIZZA – MONACO – NIZZA (45 km)

Reggeli után kirándulás Monaco-ba, a fény és pompa csodálatos városába. Vonattal indulunk a monaco-i programunkra (vonatjegy a helyszínen fizetendő). Megérkezésünk után felmegyünk Monaco központjába, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát, melyet belülről is megtekintünk. Innen átsétálunk a katedrálishoz, ahol a hercegi család több tagjának sírja is megtalálható. A híres színésznőből lett hercegnő Grace Kelly is ültetett virágokat abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Oceánográfiai múzeumot. A monaco-i szikláról lesétálunk, megtekintjük a jachtokkal díszített kikötőt. Ennyi elegáns, csodaszép jacht együtt szinte sehol sincs a világon. Sétálunk a Forma 1 versenypálya egyik szakaszán és felmegyünk Monte Carlo-ba, a Casinóhoz. Itt méregdrága autókban gyönyörködhetünk a Casinó bejáratánál. A játékos kedvűek kipróbálhatják szerencséjüket az egyik játékteremben. (Megfelelő öltözet és min. betöltött 18 év szükséges.) Programunk után este ér vissza vonatunk Nizza-ba.

4. NAP: NIZZA – BUDAPEST

A korai reggelit követően kimegyünk a közeli repülőtérre. Járatunk Budapestre érkezése a menetrend függvényében várhatóan a dél körüli órákban lesz.


Monaco - Ócenográfiai múzeum + Hercegi palota
20,5 Nizza helyi busz
9 
Monte Carlo - Casino (helyszínen)
14 Monaco helyi busz
4 
kisvonat (helyszínen)
10 


Belépők ára: kb. 58 € + idegenforgalmi adó: 5 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Szeptember 09. 9 nap 192 000 Ft

Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 19. 7 nap 149 500 Ft

Kinyomtatom a programot