Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 03 - 07. 189 500 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·          Repülővel a francia Riviérára

·          Monaco, a milliomosok városa

·          Kirándulás, borkóstolás a Cote D'Azur vidékén

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – NIZZA

Repülés Budapest – Nizza útvonalon. Várható érkezés a reg­geli órákban. Leszállás után a szállodába megyünk. Szállodánk a reptér közelében fekszik, közvetlenül előtte buszmegálló található, ahonnan könnyen be lehet jutni a városközpontba. Bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobában, mert várha­tóan 14 órától tudjuk elfoglalni a szobáinkat. A csomagok elhelyezése után helyi busszal bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos séta, városnézés. Nizza látnivalóit mutatja be az idegenvezető: piac, mely a kikötő közelében található, Massena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a tengerparti öbölre. Ezt követően, a kikötőben megcsodáljuk a fényűző jachtokat. Szabadprogram, majd a délutáni órákban visszamegyünk szállodánkhoz és elfoglaljuk szobáinkat. A szálláson nincs 3 ágyas elhelyezési lehetőség. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihenés. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában, de arra is van lehetőség, hogy valaki Nizza egyik hangulatos éttermében kóstolja meg a helyi ízeket.

2. NAP: NIZZA

Egésznap szabadprogram, pihenés a nizzai tengerparton. A szállodától a tengerpart fürdésre alkalmas része kb. 300 m-re található. A nizzai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és a fizetős, nyugágyas privát strandszaka­szok váltogatják egymást. Ha a kultúra iránt érdeklődnek, akkor Nizza több múzeuma közül választhatnak, vagy a belvá­rosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában magukba szívhatják az egyedülálló város hangulatát.

3. NAP: NIZZA – CANNES – GRASSE – VERDON-KANYON – NIZZA (330 km)

Erre a napra egy buszos programot szervezünk, mely során bemutatjuk a környék látványosságait. A reggeli indulás után először Cannesban, a filmfesztiválok városában állunk meg, ahol körül nézünk. Ezt követően a híres francia illatszergyártás központjában, Grasse-ban, múzeum és parfümgyár látogatás, mely során lehet vásárolni a híres francia parfümökből, gyári áron. A kirándulás folytatásaként egy különleges természeti képződményt, a Verdon-kanyont keressük fel. A folyó mély sza­kadékot vájt a sziklába. Káprázatos panoráma a kilátóból, ahogy több mint 400 m mély szurdokban alattunk kanyarog a folyó. A napot még egy érdekes programmal színesítjük. Elvisszük a csoportot egy borkóstolóra, ez cégünk ajándéka utasainknak. A kora esti órákban érkezünk vissza szállodánkhoz.

4. NAP: NIZZA – MONACO – NIZZA (45 km)

Reggeli után kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Vonattal indulunk a monacói programunkra (vonat­jegy a helyszínen fizetendő kb. 12 €). Megtekintünk több kertet, parkot melyekben kaktuszok és mediterrán növények találha­tóak. Lifttel felmegyünk Monaco központjába, ahol felkeres­sük a Nagyhercegi palotát. Ezt belülről is megtekintjük. A palota előtt van az őrségváltás. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte-Carlora. Átsétálunk a katedrálisba, ahol a hercegi csa­lád több tagjának sírja is található. A híres színésznőből lett her­cegnő Grace Kelly is ültettet virágokat abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Óceonográfiai múzeumot. A monacói szik­láról lesétálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jach­tokkal díszített kikötőjét. Sétálunk a Forma 1 versenypálya szakaszán, miközben felmegyünk Monte Carlóba, a Casinóhoz. Megfelelő öltözet esetén be lehet menni (belépő) a Casinóba is, illetve a mellette lévő (ingyenes) játékterembe. Belépés felté­tele a betöltött 18. életév. Estére érkezünk vissza szállodánkba.

5. NAP: NIZZA – BUDAPEST

Reggeli után átsétálunk a közeli repülőtérre. Várhatóan a dél­előtti órákban indul repülőnk. Budapestre érkezés a menetrend függvényében a déli órákban.


Monaco - Ócenográfiai múzeum + Hercegi palota
20,5 Nizza helyi busz
9 
Monte Carlo - Casino (helyszínen)
14 Monaco helyi busz
4 
kisvonat (helyszínen)
12 Grasse - Parfüm gyár4 €


Belépők ára: kb. 64 € + idegenforgalmi adó: 10 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Tavaszi romantika Párizsban
Párizs - Versailles - Orleans - Reims
Április 18. 7 nap 168 000 Ft
Május 25. 7 nap 168 000 Ft

Kinyomtatom a programot