Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Bologna a tornyok városa és a Gasztro élménypark

·          Artusi mester munkássága nyomában Forliban

·          Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában

·          Mortadella, balzsamecet, parmai sonka, parmezán sajt

  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.


1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG (860 km)

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat a bolognai színvonalas ****-os hotelhez. Szállás (4 éj).

2. NAP: CARPI – MODENA – MARANELLO – BOLOGNA (160 km)

Reggeli után Carpiba utazunk, ahol látogatást teszünk egy balzsamecet készítő farmon. A körbevezetés és kóstolás után, vásárlásra is lesz lehetőség. Programunk után Modenaba látogatunk el, itt született és élt Pavarotti is, itt van egy róla szóló múzeum is. A város katedrálisa és harangtornya, továbbá a városháza a Piazze Grande-n, a világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palotát is. Elhagyva Modenát a pár km-re található MUSA múzeumba látogatunk el, ahol 3 szinten ismerkedhetünk a térség gasztronómiai termékeivel, mint a parmezán, a mortadella, a pármai sonka stb. A látogatás végén kóstolás, majd a múzeum melletti üzletben vásárlási lehetőség. (Belépő és kóstolás az út árában). Délután a világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranelloban. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban töltheti el ezt az időt. A tartalmas nap végén utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: FORLI – SAN MARINO – BOLOGNA (160 km)

Reggeli után elutazunk az olasz gasztronómia atyjának, Artusi mesternek a városába, Forliba. Ő volt, aki elsőként rendezte össze az olasz konyha receptjeit egy szakácskönyvbe. (Főzőbemutató és kóstolás az út árában). A Casa Artusi-ban tett látogatásunk után a mesés fekvésű mini államba, San Marino-ba megyünk. A főtéren lévő Kormányzósági Palota és a Bazilika különösen látványos. Városnézésünk és szabadprogramunk után jövünk le a hegyről és megyünk vissza Bolognába. Aki szeretne, még sétálhat a városban, a többiek visszatérhetnek a szállodába.

4. NAP: BOLOGNA

A mai napot Bolognában töltjük. A város közepén áll a két híres ferde torony, Bologna jellegzetességei. Városnézésünk során megtekintjük a Piazza Maggiore terét, a Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét a Piazza Galvanin. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttest láthatjuk. Délután kimegyünk az olasz gasztronómia élményparkjába, a FICO Eataly World-be (www.eatalyworld.it) A 100.000 m2-en elterülő hatalmas gasztroparkba látogatva megismerkedhetünk az élelmiszergazdálkodással kapcsolatos látványosságokkal, kulisszatitkokkal, mint például a sörfőzés, vásárolhatunk a különféle olasz termékek közül, és a vállalkozó kedvűek egy-egy bemutatóra is jelentkezhetnek. A parkba a belépés ingyenes, azonban a helyszínen a programokra történő jelentkezés fizetős. Este térünk vissza a szállásra.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (850 km)

Reggeli után hazaindulunk. Megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Bologna - Archiginnasio
3 €Ferrari Múzeum
16 
Modena - Pavarotti Múzeum
Bologna helyi idvez (120 €/csop)
MUSA Múzeum + kóstolás
12 Adó-, vevő- készülék, fülhallgató
1,5 
Aquileia kriptákBelépők ára: kb. 48 € + idegenforgalmi adó: 8 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.


Kinyomtatom a programot