Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Körbejárjuk az egész szigetet

·          Egyedülálló természeti látványosságok

·          Bálnales hajóról

·          Hajókázás a jéghegyek között

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.


1. NAP: BUDAPEST – KEFLAVIK – REYKJAVÍK (50 km)

Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érkezés a keflavíki repülőtérre, ahol a helyi magyar idegenvezető várja a csoportot. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 75 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer a szállodába, mely Reykjavík közelében lesz (3 éj).

2. NAP: REYKJAVÍK

Délelőtt városnézés Reykjavíkban. Utunk során érintjük Perlant, a 360 fokos kilátót, a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson, a helyi Batteriid Architects, valamint a német Art Engineering mérnökirodák együttműködésével született meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja-t (katedrális) épületeit is. Délután fakultatív bálnalesre lesz lehetőség 85 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk). Szállás, mint előző este.

3. NAP: ARANY HÁROMSZÖG

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az Arany Háromszögbe. Meglátogatjuk a Þingvellir Nemzeti Parkot, Laugarvatn tavat, a híres gejzíreket, ahol természetesen látni fogjuk a hatalmas forróvíz kitöréseket, majd továbbhaladva a Gullfoss, Arany vízesést. Ezután következik a Faxi, egy másik gyönyörű vízesés, mely lazaclépcsőjével pazar látványt nyújt, végül, de nem utolsó sorban a Skálholt tekintjük meg, mely püspöki székhely volt a középkorban. Szállás, mint előző este.

4. NAP: SELJALANDSFOSS – SKÓGAFOSS – DYRHÓLAEY – SYSTRAFOSS

Reggeli után Dél-Izland felfedezése következik, amely az ország méltán legszebb része. Fontosabb látnivalói többek közt a Seljalandsfoss vízesés, amit a 2010-es kitöréséről elhíresült Eyjafjallajökull vulkán nyugati lábainál lehet megcsodálni. A 66 m magas zuhatag azért is különleges, mert a vízfüggöny mögé sétálva egészen egyedi perspektívából lehet gyönyörködni az izlandi tájban. Csoportunk megnézi a Þorvaldseyri-t is, melyről remek kilátás nyílik az Eyjafjallajökull vulkánra. Utunkat folytatjuk Skógafoss zuhatagához, majd Dyrhólaey félszigetére, egyik legizgalmasabb pontunk Reynisfjara, a fekete lávahomokos strand. Szerencsés esetben egy lundát, Izland híres madarát is tudunk fényképezni. Szállás Dél-Izlandon, gyönyörű természeti környezetben.

5. NAP: VATNAJÖKULL – SKAFTAFELL – SVARTIFOSS – GLECCSERLAGÚNA – HÖFN

Reggeli után a sziget dél-keleti részének felfedezése következik. Felkeressük a közeli Hofban a templomot, melynek teteje szigetelési okok miatt is fűvel van beültetve, majd Izland talán legkülönlegesebb látnivalójához, Jökursárlón gleccserlagúnájához érkezünk. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között (ennek ára 50 € helyszínen fizetendő). Szállás Höfn közelében.

6. NAP: DJÚPIVOGUR – HVALNES – STÖÐVARFJÖRÐUR – FÁSKRÚÐSFJÖRÐUR – EGILSSTAÐIR

Ezen a napon a keleti fjordokat járjuk be. Meglátogatjuk Djúpivogur

halászfaluját, mely a környék fontos kikötője is, majd Hvalnes világítótornyát, Stöðvarfjörður- t tekintjük meg. Utunk továbbra is az 1-es főúton vezet. Ez az egyetlen kiépített főút mely körbe megy Izlandon. Ezt az utat is időnként elmossa a kiömlő láva illetve a hóolvadás. Fáskrúðsfjörðurba, egy volt francia halászfaluba érkezünk, ami szinte visszarepít minket az időben. Szállásunk ezen az estén Egilsstaðirban lesz.

7. NAP: MYVATN-TÓ – NÁMAFJALL – DIMMUBORGIR – AKUREYRI

Reggeli után Észak-Izland változatos tájai következnek. Elmegyünk a Myvatn tó közelében a Námafjall geotermikus területre, a Dimmuborgir sziklaformációkhoz és a Goðafoss vízeséshez, melynek kialakulásához érdekes történet tartozik. Idegenvezetőnk, ezt is elmeséli. Délután érkezünk Észak-Izlandra. Akureyri városában szabadprogram. A városka a 60 km hosszú, csodálatos Eyjafjörður fjord mentén fekszik. Szállásunk ezen az estén Akureyri és Reykjavík között lesz.

8. NAP KEFLAVIK – BUDAPEST

Reggeli után utazás a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a délutáni órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok

Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Séllei Attiláné
6723 Szeged, Kereszttöltés u. 20/B.
2018.10.04

Tisztelt Igazgató Úr! Köszönjük a LÁZÁR DÁVID idegenvezetőt az izlandi utunkon /09.01-09.08-ig/. Sok gyönyörűséget, különlegességeket láttunk, örülök, hogy a résztvevője lehettem. A Dávid egy nagyszerű, remek EMBER, még az isten is idegenvezetőnek teremtette. Segítőkész, kedves, halálpontos és mindig a toppon van. Üdvözlettel: Séllei Attiláné utas

  • 5.0
Kósa Györgyné
Szeged
2017.09.27

Tizedik alkalommal utaztam a Proko Travellel. Mindig Önöket választom, és sosem csalódok! Izland különleges és varázslatos hely. Köszönjük szépen a szervezést és lebonyolítást, csak így tovább!

  • 5.0
Szabó Panni
Tárnok
2017.09.16

Izland sejtelmes, félelmetes, de csodálatosan gyönyörű ország. A sors kegyeltjei voltunk, egy fantasztikus idegenvezető segítségével eljutottunk a sziget szebbnél szebb helyeire, és ehhez kaptunk 6 nap csodálatos, napsütéses időjárást. Életre szóló élményeket szereztünk.

  • 5.0
Kinyomtatom a programot