Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 17 - 25. Előzetes helyfoglalás Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 17 - 25. Előzetes helyfoglalás Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
·  Egy úton két egyedülálló sziget megtekintése
·  A különleges spanyol gasztronómia felfedezése
·  Számos izgalmas, érdekes fakultatív program

"Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Annak ellenére, hogy Spanyolország magasabb kockázati kategóriába tartozik, a Kanári-szigetek messze esnek az ország kontinentális részétől, így koronavírus szempontjából jóval biztonságosabbnak tekinthetők.

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió + 2 ebéd
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak


1. NAP: BUDAPEST – TENERIFE

Menetrend függvényében utazás Tenerifére. Transzfer a ***‑os szállodába (4 éj), majd pihenés. Szállodánk a tengerparthoz közel helyezkedik el, saját bárral és medencével rendelkezik.

2. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Egész napos szigettúrára indulunk, amely magában foglalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megtekinté­sét. Idegenvezetőink segítségével átfogó képet kapunk Tenerife, valamint a Kanári-szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat cso­dálhatunk meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatjuk a helyi kávét (baraquito). Ezután megismerkedhetünk a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetjük az ezeréves sárkányfát és megcsodálhatjuk a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet a sziget északi részének leg­szebb városában, Puerto de la Cruzban, egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyasztjuk el. Ebéd után a sziget külön­legessége Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét, a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de útközben még a szomszéd szigetekben és a táj változatosságá­ban is gyönyörködhetünk.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos, a helyi utazási irodák által szervezett fakultatív program közül is választhat. Idegenvezetőnk természetesen ott lesz és információkkal segít­séget nyújt a választásban, megrendelésben. Például elmehe­tünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy külön­leges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színe­sebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórako­zást a park vendégeinek. Van arra is lehetőség, hogy egy kis ten­geralattjáróval megtekintsük az óceán élővilágát és felszínét, és közben egy hajóroncsot is láthatunk a tengerfenéken. Egy másik érdekes hajókiránduláson pedig a Los Gigantes sziklafalhoz visz el a hajókapitányunk. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, vagy helyi irodák által szerve­zett programon vehetünk részt. A választásban, szervezésben idegenvezetőnk ekkor is fog segíteni. A sok program egyi­keként felkereshetjük a sziget másik nevezetességét, a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidám­parkja címet. A Siam Park több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, mely 28 méter hos­szú kamikaze csúszda, mely majdnem függőlegesen ereszkedik a medencébe. Igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullám­strand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig egy fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partsza­kaszba torkollik. A park örökre szóló élményt nyújt minden láto­gatónak. Javaslunk ezen kívül egy kellemes sétát a tengerpart mentén kialakított sétányon, melyet tovább fokozhatunk egy kis fürdőzéssel az óceánban. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: TENERIFE – GRAN CANARIA

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Teneriféről áthajózunk a másik szép szigetre, Gran Canariára. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezé­séért 1 €-t kell fizetni. Szállás Gran Canarian ***-os szállodá­ban (4 éj). Hotelünk közel van a tengerparthoz, saját bárral és medencével is rendelkezik.

6. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai napi kirándulásunk első megállója a Degollada de las Yeguas kilátópontja, ahonnan egyrészt ráláthatunk egy festői kanyonra, túloldalt pedig visszanézhetünk Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a változatos tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén és elhala­dunk egy pálmaoázis, majd egy tevefarm mellett is, és így érjük el Fataga termékeny vidékét, ahol már déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilá­tóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhat­juk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcsleveket. Ezután vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 méter magasságig. Megnézzük Gran Canaria leg­magasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, melyek érdekes formájú sziklák. Jó idő esetén átláthatunk a szom­szédos szigetre, Tenerifére és gyönyörködhetünk a Teidében, Spanyolország legmagasabb csúcsában. Tovább haladva Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves araukária fenyőket és a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található. Ide zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, így érthető, hogy ez a sziget vallási központja. Terorban megcsodálhatjuk a híres Balkonok utcáját, és betekintést nyerhe­tünk a parfümkészítők műhelyébe is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebédelünk egy a helyiek által is kedvelt étteremben. Következő látnivalónk a Bandama. Ez volt Gran Canaria utolsó működő vulkánja 5.000 évvel ezelőtt. A Pico de Bandama csúcsá­ról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas panorámáját. A nap során megállunk egy családi aloe vera termelőnél is, ahol megis­merkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonsága­ival és feldolgozásával. A termékeket ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni, és ha elnyeri tetszésüket vásárolhatnak is. Az esti órák­ban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet az óceánban vagy a szálloda medencéjében. A tengerparti sétányon is kellemes órákat tölthetünk el, miközben megkóstoljuk a sangriat vagy a helyi kávét. Ha valaki tovább akar ismerkedni a szigettel, azok­nak a helyszínen lesz lehetőség befizetni többféle, helyi szer­vezésű programra. Itt is lehet hajózni, más látványosságokat felkeresni szervezett kirándulás keretében, vagy egy állatparkot megtekinteni. Ezekről a helyszínen az idegenvezetőnk fog rész­letesebb tájékoztatást adni. (Programra jelentkezési lehetőség a helyszínen). Szállás a szokásos szállodánkban.

8. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással vagy kirándulá­sokkal tölthetjük. A lehetőségekről kérdezze idegenvezetőjüket. A romantika kedvelőinek javasoljuk a maspalomasi homokdű­nék felkeresését az esti naplemente időszakában. (Ez a szállodá­tól kb. 5 km-re van). Szállás, mint előző nap.

9. NAP: GRAN CANARIA – BUDAPEST

A reggeli órákban utazás madridi átszállással, érkezés Budapestre várhatóan a délutáni órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Franca Péter, Franca Péterné
Budapest
2019.05.16

Ezt az értékelést már a kérdőíven is megtettük. Most, csak azért írok, hogy megköszönjem Holecska Krisztiánnak segítségét, figyelmességét. Mindenre odafigyelt, mindenkinek egyformán segített, amire többször is szükség volt az utazásunk során. A két helyi idegenvezető Szabolcs és Vivien is sokban gyarapították ismereteinket. Beszéltünk útitársainkkal és arra a következtetésre jutottunk, hogy ezen az úton a legzsémbesebb ember se találhatott kifogásolni valót. Köszönjük az irodának és külön Krisztiánnak a felejthetetlen élményt.

 • 5.0
Novák Noémi
Mikóháza
2017.05.26

Program: Hiszen ezért választottam Idegenvezető: Kifogástalan kiszolgálást biztosított. Autóbusz: Időben érkezett Szállás: Tulajdonképpen a csillagoknak megfelelő.

 • 4.8
Kiss Imre
Hajdúszoboszló
2017.05.25

Idegenvezető: Idegenvezető jó volt, mindig segítőkész Autóbusz: Klíma erős volt Szállás: Kategóriájának megfelelő

 • 4.8
Csiszár Sándorné

2017.05.25

 • 4.3
Szíki Olga
Debrecen
2017.05.19

Program: Két szigetet érintett Idegenvezető: Külön kiemelendő a Nóra nevű helyi id. vezető Autóbusz: Tiszta, modern Szállás: A 3* kategóriához mérten is

 • 5.0
Bényei Zoltán
Pécs
2017.05.17

Program: Sok fakultatív program, szervezettség Idegenvezető: Felkészült, pontos, segítőkész, kedves idegenvezetés

 • 5.0
Herczeg Józsefné
Veszprém
2017.05.12

Program: Jó szervezés, szép látnivalók Idegenvezető: Felkészültek, profik Autóbusz: Kényelmes, kivéve a fakultatívon

 • 5.0
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Május 28. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Július 29. 7 nap Előzetes helyfoglalás

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap Előzetes helyfoglalás
Június 27. 9 nap Előzetes helyfoglalás

Barcelona adventkor
Barcelona- Gaudi mestermunkák
December 11. 4 nap 154 000 Ft

El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Május 05. 9 nap Előzetes helyfoglalás

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Kinyomtatom a programot
Kanári-szigetek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap Előzetes helyfoglalás
Június 27. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap Előzetes helyfoglalás
El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Május 05. 9 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Felvidék városai és a Magas-Tátra
Kassa – Lőcse – dunajeci tutajozás – Késmárk – Csorba-tó
Május 19. 4 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Június 02. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Június 03. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 18. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Látványosságok az Egyenlítő mentén
Kolumbia – Ecuador – Galapagos
Március 28. 15 nap Előzetes helyfoglalás
Október 28. 14 nap Előzetes helyfoglalás
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Március 12. 4 nap Előzetes helyfoglalás
Április 22. 4 nap Előzetes helyfoglalás
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Június 05. 8 nap Előzetes helyfoglalás