Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Természeti látványosságok 3 országban
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Fürdés, pihenés a Csendes-óceán partján

"Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Szakértői blog az úthoz: pronaygyula.prokotravel.hu/Amerika

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST –PANAMA – COSTA RICA

Repülés átszállásokkal Budapestről Costa Rica fővárosa San Joséba. Transzfer a szállásra (3 éj).

2. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO

Reggel elindulunk a Braulio Carrillo Nemzeti Parkba. Itt szembe­sülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állat­világával. Útközben banánültetvényeket is láthatunk, miközben számtalan érdekességet megtudhatunk az ország egyik legfonto­sabb exportcikkéről. A Tortuguero Nemzeti Parkhoz érve autóbu­szunkról átpakolunk kis hajókra, mivel erre a területre nem mehet be gépjármű. Közel két órás hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon. Magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magunkat. Köröttünk min­denhol az érintetlen természet. Déli órákban érkezünk szálláshe­lyünkre, ahol frissítő ebéddel kedveskednek nekünk. Szállásunk stílszerűen komfortos fabungalókban lesz. A nap zárásaként meg­tekintjük a közelben lévő Tortuguero városkát. Sehol egy autó, csak a mosolygó helyi lakosok. Szálláshelyünkön vacsora.

3. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban egy kb. másfél órás motorcsónakos kirándu­lásra indulunk. Ekkor egészen más arcát mutatja, a vidék, mint a többi napszakban. A madarak és az állatok a csatornák men­tén hatalmas zajjal ébredeznek. A túra csúcspontja a napfelkelte lesz az Atlanti-óceán felől. Visszaérve reggeli. A nap további részé­ben gyalogosan, majd ismét motorcsónakos kirándulás kereté­ben tovább ismerkedünk a Tortuguero Nemzeti Park egyedülálló növény és állatvilágával. A terület a mindennapos esők övezeté­ben van, ezért csapadék várható. A sok eső miatt a vegetáció fan­tasztikusan változatos és dús. Napközben ebéd, este vacsora.

4. NAP: TORTUGUERO – GUÁPILES – LA FORTUNA

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd hajóval a Cano Blanco kikötőbe csónakázunk miközben biztos, hogy több állatot fogunk látni a lagunák mentén. Megérkezésünk után megyünk Guápilesbe, ebéd, majd folytatjuk utunkat az ország közepe felé a La Fortuna régióba, melynek területén két ősi vulkán is talál­ható, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkánt a világ tíz legak­tívabb vulkánjai között tartják számon, annak ellenére, hogy 2010 óta nem volt látványos kitörés. Szállás és vacsora (2 éj).

5. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Kora reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a ter­mészet szépségétől eltekintve megtekinthetjük az eredeti 1968‑ból fennmaradt lávafolyam nyomait, túránk végezté­vel a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmok­kal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Megérkezésünk után egy rövid sétát követően meg­csodálhatjuk a 70 méter magas vízesést. A zuhatag aljában egy természetes medencét is láthatunk, ennek kristálytiszta vizében a bátrabbak úszhatnak is egyet. Szállás, mint előző nap. Vacsora.

6. NAP: LA FORTUNA – RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges La Fortunat, és Rincón de la Viejaba megyünk. Ez a terület a Guanacaste Nemzeti Parkban található, még ma is aktív vulkán és számos más vulkáni hővel kapcsolatos jelenséget figyelhetünk meg, mint a fumarolák lagúnák és langyos mocsári gödrök. Természetes szaunák is kialakultak a térségben a számos meleg vizű forrásnak köszön­hetően. A délután folyamán lesz lehetőségük rá, hogy rész vegyenek a Canopy túrán, ami az egyik legnagyobb kaland a térségben. Egyik része egy kötélpálya, amire gondosan felrög­zítenek, és a fák fölött végigcsúszhatunk a kötélen, megta­pasztalva a repülés élményét, végigmehetünk függőhidakon a keskeny folyóvölgy felett. A túra végén eltölthetünk néhány relaxáló órát a Rio Negro meleg termál vízében. Aki ezen a prog­ramon nem szeretne részt venni, eltöltheti a délutánt a csodála­tos természeti környezetben.

7. NAP: RINCÓN DE LA VIEJA – TAMARINDO

Reggeli után elindulunk Tamarindó felé, ami a térség egyik leg­ismertebb nyaralóparadicsoma. Egész nap fürdés, pihenés. Ekkor van fakultatív program lehetőség is, erről tájékoztatást a helyi partner ad a szállodában. Jelentkezés, fizetés a helyszínen.

8. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon is fürdés, pihenés

9. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon is élvezhetjük a strandot és a gyönyörű környe­zetet, pihenhetünk. A bátrabbak kipróbálhatják vízi sporto­kat, vagy tengeri halászatot vagy egyéb fakultatív programot. Választási lehetőség és jelentkezés a szállodában.

10. NAP: TAMARINDO – SAN JOSE – PANAMA

Reggeli után visszautazunk a fővárosba és Transzfer a repülőtérre és átrepülünk Panama városba. Az utazás után transzfer a hotelbe.

11. NAP: PANAMA-CSATORNA

Reggeli után van lehetőség arra, hogy az olcsó árfekvésű fővá­rosban vásárolunk, és egyénileg osztjuk be napunkat. A másik lehetőség során részt veszünk egy kb. 4 órás hajókiránduláson, a Panama csatornán, melyet sokan a világ 8. csodájának tar­tanak, mely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. A túránk fő látványosságai: Miraflore Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel locks, Gaillar Cut és a legkeskenyebb pont, Gatun Lake. Ebéd a hajón. Útközben láthatjuk a hatalmas óceánjáró­kat és teherhajókat ahogy zsilipelnek, (mi is fogunk zsilipelni). Visszaérkezés után szabadprogram, vásárlási lehetőség.

11. NAP: PANAMA – HAZAINDULÁS

Reggelit követően megkezdjük városnézésünket Panamában, mely a Világörökség része. Panama város az ország gazdasági központja. Bankok és világcégek felhőkarcolói találhatók itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjaihoz. Az ország első gyarmata még a XVI. században jött létre, a mostani város hatá­rain kívül. Ebéd. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk, ahol a gyarmati építészet dominál. Innen továbbme­gyünk a Miraflores Locksba, ez a Panama-csatorna partján van. Közvetlenül alattunk zsilipeznek az óceánokat átszelő hatalmas hajók. Délután transzfer a reptérre, majd megkezdjük utunkat, átszállással hazafelé. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Dél körüli érkezés az európai reptérre. Átszállás és a kora esti órákban szállunk le a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem!

Kinyomtatom a programot
Közép-Amerika természeti kincsei úthoz hasonló utazások