Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 09 - 12. 82 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 16 - 19. 82 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·          Egész napos velencei kirándulás

·          Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon

·          Miramare kastély díszes termei

·          Verona, a szerelmesek városa

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LJUBLJANA – OLASZORSZÁG (845 km)

Reggeli indulás. Szlovénia fővárosában, Ljubljanában megsza­kítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem rep­rezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, Treviso közelében **** hotel­ben lesz, ahol lesz fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE (60 km)

Egész napos fakultatív kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajóval megyünk át Velencébe. A hajójegy költsége benne van a fakultatív program árában. A városba átérve gyalogos város­nézés. A hatalmas Szt. Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózsepalota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosság. Délután a szabadprogram alatt belülről is meg lehet tekinteni a Dózsepalotát és a Szt. Márk katedrálist, és fel tudunk menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Ezután átme­gyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muránóba, melynek ma kb. 5600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegmű­vességből élnek. Fellendülése csak 1291 után kezdődött meg, amikor – a tűzveszély miatt – Velencéből kitiltották az üvegmű­veseket, s a mesteremberek Muranora költöztek. Az üvegműves­ség első emlékei még az ókorból maradtak fenn a térségben, a velencei lagúna szigetein és a környező szárazföldön mindvégig jelen volt az üveggyártás. Torcellón VII. századi üvegtárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. század­tól említik a környék üvegiparának folyamatos jelenlétét. Ma a turisták egyik kedvelt úti célja az egykori püspöki palotában - a Palazzo Giustinianban - helyet kapott Üvegmúzeum. Az üveg­gyárban pedig bepillantást kaphatnak a gyönyörű, csillogó üvegcsodák elkészültének folyamatába. Fakultatív Velence kirándulás hajójegyekkel (jelentkezés a helyszínen): 30 €. Kora esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA (350 km)

Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a csoda­szép Szt. Antal-katedrálist. Szt. Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. Előtte maga­sodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétál­hatunk át a szép reneszánszhangulatú főtérre. Továbbutazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban – a buszparkolóból – aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár köze­lében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor – akinek kedve van –, megtekintheti a várat, de lehet emlék­tárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létez­het saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várával sem. A legenda szerint az elmúlt évszázadok alatt sokan láttak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjszakákon. A sápadt és könyörtelen kinézetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki békéjét, mivel réges-régen nem tudta megmenteni élete szerelmét. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Gyalogos sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvá­rosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékáru­sítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhelyét, azonban Júlia valóban sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették a házra. A házat 1905ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hasonlósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdonává nyil­vánította, így teremtve új turisztikai látványosságot. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Itt fejez­zük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelő­dés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE– SZLOVÉNIA – BUDAPEST (845 km)

Reggeli után egy tengerparton álló kastélyt tekintünk meg. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg idők­ből fennmaradt kastélyt rejt magába, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építtette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben. A XIX. századi romantikus kastély sok mindent átélt, éveken át nyaralt az oszt­rák riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császá­rává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezés után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben láthatjuk a Júlia-Alpok nyúlványait és a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés az esti órák­ban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Velence - Doge palota 20 €
Velence - Harangtorony 8 €
Pala d'oro 3 €
kincstár 3 €
Velence - vaporetto 8 €
Sirmione hajózás 11 €
Miramare kastély 12 €
IFA 6 €


Össz.: kb 65 € + fakultatív program + IFA 6 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10.00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Nagy Istvánné
Budapest
2018.05.22

Tisztelt Proko Travel! Másodszor vettünk részt az Önök szervezésében. Az út csodálatos volt, a szervezés tökéletes. Még ma is teljesen a hatása alatt vagyunk!! Külön szeretnénk kiemelni Zilzer Zsuzsanna idegenvezetőnk odaadó munkáját!! Fantasztikus tudása és felkészültsége teljesen lenyűgözőtt bennünket. Egész úton arra törekedett, hogy minél több ismerettel gazdagodjunk.Köszönet mindenért és nem utolsósorban Sándornak,aki biztonságban végig vezette az utunkat. Tisztelettel Nagy Istvánné és István

  • 5.0
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 16. 9 nap 264 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Április 27. 5 nap 106 500 Ft
Május 15. 5 nap 106 500 Ft

További 1 időpont

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Április 18. 7 nap 146 000 Ft
Május 25. 7 nap 146 000 Ft

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 07. 3 nap 66 000 Ft

Karnevál Velencében és Valentin-nap Triesztben
Velence látnivalói a karnevélkor,Valentin nap Veronában
Február 14. 4 nap 82 000 Ft

Kinyomtatom a programot