Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 25 - 30. 135 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 24 - 29. 126 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal tavasszal is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Varsó műemlékeinek alapos megismerése
·  Világörökség része Malbork és Torun is
·  Áprilisi program 5 napos, a nyáriak 6 naposak
·  Júliusi csoportnál kirándulás Fehéroroszországba

"Édesanyám szülőhazája. Lengyelország sokaknak Krakkónál véget ér, holott Gdansk, Varsó vagy Torun mind meseszépek, és érezni, hogy a helyiek szeretik a magyarokat."
Kéki Viktória – 5 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (2)
  • Hasonló utak


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – WROCLAW

Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wrocław fel­fedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlok­zatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenárium Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wrocławban.

2. NAP: WROCŁAW – TORUN – MALBORK

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpo­zánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legna­gyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ

Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos keres­kedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő neve­zetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monu­mentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, vál­tozatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tíz­ezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

4. NAP: VARSÓ/ BRESZT

Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is meglátogat­juk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok sora. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város köz­pontjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. A júli­usi csoport a késő délutáni órákban továbbindul a fehérorosz­országi Breszt városába, ahol a szállásunk ****-os szállodában lesz. Az áprilisi és az augusztusi csoport marad Varsóban, és ugyanott alszik, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ / (BRESZT – LUBLIN)

Innentől kezdve különbözik az április, a júliusi és az augusztusi csoport további programja.

Az áprilisi csoport ezen a napon elhagyja Varsót és Zakopane érintésével, ahol városnézés is lesz, hazaindul és a kirándulás 5. napjának estéjén hazaérkezik Budapestre. Ezt követően ter­mészetesen, mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

A júliusi csoport reggeli után megtekinti Breszt belvárosát, mely középkori eredete mellett, napjainkban Fehéroroszország egyik leghaladóbb városa. Legfontosabb nevezetessége a XIX. század­ban épült erőd, amely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. A program befejezése után a csoport továbbindul a lengyelországi Lublinba, ahol a szállásunk is lesz.

Az augusztusi csoport ezen a napon folytatja Varsó nevezetessége­inek megtekintését. Ebben szerepel a Lazienski park, a város leg­szebb zöld területe. Ezt követően a város közelében lévő nagyon szép barokk kastélyt, a Willanow palotát keressük fel. A délután hátralévő részében szabadprogram Varsó belvárosában. Szállás az augusztusi csoportnál továbbra is Varsóban, mint előző este.

6. NAP: (VARSÓ – ZAKOPANE) / LUBLIN – SZLOVÁKIA – BP.

Reggeli után a júliusi csoport megtekinti Lublin belvárosát. A várost a VI. században alapították. A központban több szép épület pl. vár, Krakkói kapu, Katedrális… található. Ezt köve­tően hazafelé indulnak.

Az augusztusi csoport elindul Varsóból, és mielőtt elhagyná Lengyelországot, megáll Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtokból is vásárolhatnak.

Mindkét nyári csoport Szlovákián keresztül az esti órákban érke­zik Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.


Wroclaw - Század Csarnoka 12 PLN
Malbork 31 PLN
Gdansk - Mária templom 5 PLN
 hajó (augusztusi csoport) 20 PLN
Torun - Kopernikusz háza 20 PLN
Varsó - Királyi Vár 25 PLN
Varsó - kulturpalota 20 PLN
Varsó - Wilanów 20 PLN
Wilanów park (augusztusi csoport) 5 PLN


Belépők ára: kb. 158 PLN 

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Pataki Jánosné
Esztergom
2017.07.29

Már jártam Lengyelország déli részén, szerettem volna megismerni az ország többi részét is, és ez sikerült is. Nagyon sok új ismerethez is jutottunk. Idegenvezetőnk, Viki kedves, jól felkészült és segítőkész volt. Neki és kedves sofőreinknek köszönhető pl: hogy hazafelé a közlekedési dugók ellenére elértük vonatunkat.

  • 5.0
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2016.06.26

Egy szóval jellemezve: csodálatos volt a nagy lengyel körút. Gyönyörű városokat láttunk, jó volt az időjárás, az ellátás messze meghaladta az elvárásomat, a lengyelek kedvesek, szeretnek bennünket. A szállodák kivétel nélkül szuperek voltak, az étkezések fantasztikusak. Az idegenvezető Kéki Viktória volt, aki nagyon kedves fiatal nő, mesélt a lengyel rokonságáról, megfelelt a feladatnak, igaz, nem éri el a Proko legjobb idegenvezetőinek a színvonalát(pl Prónay Ildikó,Gulyás Miklós), de kellemes volt vele az út. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett, hogy nagyon sokat buszoztunk, de ez nem az iroda hibája, nagy területet jártunk be,tudtuk, mit vállalunk. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm a szervezőknek, az egész irodának. Jövőre is utazom a Prokóval. További jó munkát és minden jót kívánok.

  • 5.0
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Június 16. 4 nap 52 000 Ft
Július 01. 4 nap 52 000 Ft

További 7 időpont

Tavaszi körutazás Lengyelországban
Április 27. 5 nap 109 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Lengyelországi körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Augusztus 01. 5 nap 295 000 Ft + ill.
Október 03. 5 nap 295 000 Ft + ill.

Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Augusztus 07. 8 nap 399 500 Ft + ill.
Szeptember 18. 8 nap 366 000 Ft + ill.

A csodás Puglia
Augusztus 14. 7 nap 172 000 Ft
Augusztus 15. 5 nap 210 000 Ft + ill.

Utazások hasonló területre

Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Június 16. 4 nap 52 000 Ft
Július 01. 4 nap 52 000 Ft

További 7 időpont

Tavaszi körutazás Lengyelországban
Április 27. 5 nap 109 500 Ft

Utazások hasonló árban

Vadregényes Ausztria
Tirol - Hohe Salve - Achensee - Ramsau - Dachstein
Június 06. 5 nap 128 500 Ft
Szeptember 18. 5 nap 128 500 Ft

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Április 27. 5 nap 117 000 Ft
Június 06. 5 nap 117 000 Ft

További 6 időpont

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Július 09. 5 nap 127 000 Ft
Augusztus 16. 5 nap 127 000 Ft

Kasztília varázsa - Madrid és Toledo
Szeptember 10. 4 nap 168 000 Ft + ill.

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Berat – Kruja – Mostar
Május 01. 7 nap 119 500 Ft
Május 25. 7 nap 119 500 Ft

További 3 időpont