Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 25 - 30. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 24 - 29. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·          Varsó alapos megismerése

·          Júliusban Brest (Fehéroroszország)

·          Hajókázás a Mazuri tavaknál

·          Lengyel nagykörút

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – WROCLAW (620 km)

Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Század Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK (620 km)

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza

jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban szálláshelyünkre megyünk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ (490 km)

Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanzavárosba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő nevezetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monumentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tízezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, ahol a júliusi csoport egy éjszakát, míg az augusztusi három éjszakát tölt.

4. NAP: VARSÓ/BRESZT

Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is meglátogatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. A júliusi csoport a késő délutáni órákban továbbindul a fehéroroszországi Breszt városába, ahol a szállásunk ****-os szállodában lesz. Az augusztusi csoport marad Varsóban, és ugyanott alszik, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ / (BRESZT – LUBLIN)

Innentől kezdve különbözik a júliusi és az augusztusi csoport további programja.

A júliusi csoport reggeli után megtekinti Breszt belvárosát, mely középkori eredete mellett, napjainkban Fehéroroszország egyik leghaladóbb városa. Legfontosabb nevezetessége a XIX. században épült erőd, amely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. A program befejezése után a csoport továbbindul a lengyelországi Lublinba, ahol a szállásunk is lesz. Az augusztusi csoport ezen a napon folytatja Varsó nevezetességeinek megtekintését. Ebben szerepel a Lazienski park, a város legszebb zöld területe, a régi palotapark. Ezt követően a város közelében lévő nagyon szép barokk kastélyt, a Willanow palotát keressük fel. A délután hátralévő részében szabadprogram Varsó belvárosában. Szállás Varsóban, mint előző este.

6. NAP: (VARSÓ – ZAKOPANE) / LUBLIN – SZLOVÁKIA – BUDAPEST (670 km)

Reggeli után a júliusi csoport megtekinti Lublin belvárosát. A várost a VI. században alapították. A központban több szép épület pl. vár, Krakkói kapu, Katedrális… található. Ezt követően hazafelé indul a csoport. Az augusztusi csoport elindul Varsóból, és mielőtt elhagyná Lengyelországot, megáll Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtokból is vásárolhatunk. Mindkét csoport Szlovákián keresztül az esti órákban érkezik Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.


Fehéroroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Mivel igen szigorúak a vízumigénylés feltételei, kérjük szíves együttműködésüket.


Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!


Wroclaw - Század Csarnoka
12 PLNVarsó - Királyi Vár
25 PLN
Malbork
31 PLNVarsó - Kulturpalota
20 PLN
Gdansk - Mária templom
5 PLNVarsó - Wilanów
20 PLN
hajó20 PLNWilanów park
5 PLN
Torun - Kopernikusz háza
20 PLN


Belépők ára: kb. 158 PLN + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Pataki Jánosné
Esztergom
2017.07.29

Már jártam Lengyelország déli részén, szerettem volna megismerni az ország többi részét is, és ez sikerült is. Nagyon sok új ismerethez is jutottunk. Idegenvezetőnk, Viki kedves, jól felkészült és segítőkész volt. Neki és kedves sofőreinknek köszönhető pl: hogy hazafelé a közlekedési dugók ellenére elértük vonatunkat.

  • 5.0
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2016.06.26

Egy szóval jellemezve: csodálatos volt a nagy lengyel körút. Gyönyörű városokat láttunk, jó volt az időjárás, az ellátás messze meghaladta az elvárásomat, a lengyelek kedvesek, szeretnek bennünket. A szállodák kivétel nélkül szuperek voltak, az étkezések fantasztikusak. Az idegenvezető Kéki Viktória volt, aki nagyon kedves fiatal nő, mesélt a lengyel rokonságáról, megfelelt a feladatnak, igaz, nem éri el a Proko legjobb idegenvezetőinek a színvonalát(pl Prónay Ildikó,Gulyás Miklós), de kellemes volt vele az út. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett, hogy nagyon sokat buszoztunk, de ez nem az iroda hibája, nagy területet jártunk be,tudtuk, mit vállalunk. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm a szervezőknek, az egész irodának. Jövőre is utazom a Prokóval. További jó munkát és minden jót kívánok.

  • 5.0
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Április 18. 4 nap 52 000 Ft
Május 09. 4 nap 52 000 Ft

További 9 időpont

Tavaszi körutazás Lengyelországban
Április 27. 5 nap 109 500 Ft

Kinyomtatom a programot