Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 26 - Április 07. 678 000 Ft + repjegy + ill. Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Október 13 - 25. 676 000 Ft + rep. Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Csodálatos állat- és növényvilág
·  Kirándulás „zebun” és a lemúr-park látogatás
·  Meseszép rizsföldek az ország középső részén
·  Fürdőzés, búvárkodás az óceánban

"Sokan a világ 8. kontinenseként említik a szigetet. Nem véletlen, hiszen állat- és növényvilága egyedülálló. Személyes kedvenceim a baobab fák voltak."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szakértői blog az úthoz: pronaygyula.prokotravel.hu/Madagaszkar

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: INDULÁS BUDAPESTRŐL

Indulás az esti órákban Budapestről. Átszállás Isztambulban. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

Érkezés a menetrendnek megfelelően, várhatóan a délutáni órákban Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába. A repülő­térről saját transzferünk visz minket a belvárosban lévő szállo­dánkba. Vacsoráig szabadprogram, séta lehetőség a belvárosban. Felfedezzük a város mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország min­den részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk.

3. NAP: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE

Reggeli után elindulunk dél-nyugat felé, ahol Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. Elhaladunk a vöröskőből épült házak mellett, láthatjuk a helyi­eket zebuk segítségével földet művelni. Ambatolampy faluban meglátogatunk egy tradicionális öntödét, ahol zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek évszázados hagyományoknak megfelelő módszerekkel. Délután érkezünk Antsirabe-be ami, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Meggyőződhetünk arról is, hogy joggal hívják Antsirabet a pousse-pousse-ok (kézi hajtású rik­sák) városának. Érdekesség, hogy a város egyik utcáját a híres magyar világutazó-kalandorról, Benyovszky Móricról nevezték el. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsorázunk.

4. NAP: ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA

Reggeli után továbbutazunk első megállónk felé, ami a mada­gaszkári fafaragás központja, Ambositra lesz. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörök­ségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy igazi zafimaniry fafaragó műhelybe, ahol megtekinthetjük az autentikus fafaragó művészet mestere­inek munkáját. Végállomásunk Ranomafana falu lesz, nevé­nek jelentése „meleg víz”, amelyet az itt található, körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező termálfürdőről kapott. Este törpe egérmaki-lesre indulunk, mely során megpróbáljuk meg­lesni a legkisebb lemúrfajtát. Szállásunkon vacsora.

5. NAP: RANOMAFANA – FIANARANTSOA

Reggeli a szállodában, majd a Ranomafana Nemzeti Parkba megyünk, mely 2007 óta az UNESCO világörökség része. A parkban több órás túrát teszünk, mely során nagy eséllyel láthatjuk az itt őshonos arany bambusz lemúrt, a vörös makit, és a törpe egérmakit is. Következő megállónk Sahambavy, amely a tea-ültetvényéről híres. Itt megismerjük a tea gyár­tás folyamatát, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután Fianarantsoa következik, a kultúra városa. Megtekintése során egy nagyon érdekes látogatás is vár ránk: felkeressük a híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsora.

6. NAP: FIANARANTSOA – RANOHIRA

Reggeli után folytatjuk utunkat, első megállónk Ambalavao városa lesz: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Lesz lehetőség megtekinteni a készítés folyamatát. Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz: az Anja magán­park. Később folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére. Ha szép időnk van, a nap­lementét megtekinthetjük az „Isalo ablaka” elnevezésű, hatal­mas sziklaképződményről. Este érkezünk szállásunkra, ahol vacsora.

7. NAP: RANOHIRA – ISALO NEMZETI PARK

Megreggelizünk, majd egész napos kirándulásra indulunk az Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túl­nyomó része itt is endemikus: panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavar­pálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Aki elég bátor, itt meg is mártózhat a hideg vízben. Az esti órákban érünk szállodánkba, ahol vacsora. Sötétedés után érdemes lehet sétálni egyet, mert a fényszennyezéstől szinte mentes csodás égbolton megcsodálhatjuk a ragyogó Tejutat, és az északi-félte­kéhez képes sokban különböző csillagképeket.

8. NAP: RANOHIRA – TULEAR – IFATY

Reggeli után folytatjuk utunkat immár a napsütötte szavanná­kon. Az utat már a híres baobab fák (majomkenyérfák) szegélye­zik itt-ott. Megpillanthatjuk a mahafaly népcsoport csodálatos síremlékeit is. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, ami a madagaszkári zafírbányászat központja. Már ebédidő előtt megérkezünk Tuléar kikötővárosába, más néven a Nap város­ába, előtte azonban még meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt arborétumot, és a Kagylópiacot. Folytatjuk utunkat az óceánparton, ahol pihenésünket egy kis halászfalu­ban fogjuk tölteni. Szállodánk közvetlenül a tengerparton lesz, az Indiai óceán képeslapba illő, homokos, pálmafákkal tarkított partjainál. Itt átállhatunk mi is a madagaszkári „mora-mora” (lassan-lassan) ritmusra. Este vacsora.

9. NAP: IFATY

Reggeli a szállodában, majd délelőtt meglátogatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt zebu fogattal, azaz púpos szarvasmarha által húzott szekéren. Túra közben megfigyel­hetjük a kaméleonokat, madarakat; valamint megismerkedhe­tünk a helyi lakosság által használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Délután szabadprogram az óceánparton, de lesz lehetőség fakultatív programokra is: búvárkodás palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál; vagy pirogue – motorcsónakos túra – a tengerparti mangrove erdő­höz. A programok kínálatában még megtalálható a tradicionális „vezo” halászat és a modern, motorcsónakos, mélytengeri halá­szat, továbbá lesz alkalom quad túrára a falut körülvevő fehér homokos dűnéken. Programokra jelentkezés a helyi szervezők­nél. Este vacsora.

10. NAP: IFATY

Egész napos szabadprogram a tengerparton, este vacsora.

11. NAP: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO

A mai napon belföldi repülőjárattal a menetrend függvényé­ben visszaindulunk Tulearba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivo-ba, majd transzfer a szállodába. Ezt követően megtekintjük a fővárost, Antananarivot. Kirándulást teszünk az UNESCO világörökség részét képező Ambohimanga („Kék domb”) palotához is. Pazar panoráma nyílik a mellette található kilátóhelyről. Este érünk szállásunkra, ahol vacsora.

12. NAP: ANTANANARIVO – REPÜLÉS

Reggeli után meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re talál­ható Lemúr Parkot. A látogatók itt közelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. Ezután transzfer a repülőtérre, Várhatóan a délutáni órákban hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Kora reggeli órákban érkezés Isztambulba, ahol átszállás és vár­hatóan a délelőtti órákban érkezés Budapestre.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 15 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Kinyomtatom a programot
Körutazás Madagaszkáron úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Andalúzia fővárosa, Sevilla
Október 17. 4 nap 182 000 Ft + ill.

Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Július 17. 5 nap 105 000 Ft
Augusztus 22. 5 nap 105 000 Ft

További 2 időpont

Dél-afrikai szafari
Október 15. 9 nap 444 000 Ft + rep.

Utazások hasonló árban

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Május 14. 13 nap 595 000 + ill.
Május 16. 13 nap 598 000 Ft + ill.

Körutazás a Vadnyugaton
Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco
November 06. 13 nap 515 000 Ft + ill.
Március 26. 13 nap 515 000 Ft + ill.

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
Izland teljes körbejárása gleccsertől vulkánig
Szeptember 14. 8 nap 775 000 Ft + ill.

Dél-Korea és Japán
Május 16. 12 nap 598 000 + ill.

Óriás kínai körút
Peking, Nagy Fal, Agyaghadsereg, Shanghai, Hong Kong
Július 07. 16 nap 589 000 Ft + ill.
Szeptember 17. 16 nap 589 000 Ft + ill.

További 1 időpont