Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 30 - Október 12. 532 000 Ft + repjegy + ill. Árak és foglalás
Az út áttekintése

·          Kirándulás „zebun” és a lemúr-park látogatás

·          Csodálatos állat- és növényvilág

·          Meseszép rizsföldek az ország középső részén

·          Fürdőzés, búvárkodás az óceánban

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: INDULÁS BUDAPESTRŐL

Indulás az esti órákban Budapestről. Átszállás Isztambulban. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

Érkezés a menetrendnek megfelelően, várhatóan a koraesti várhatóan a délutáni órákban Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába. Amennyiben időnk engedi, érkezés után még lesz lehetőség valamilyen programra. A repülőtérről saját transzferünk visz minket a belvárosban lévő szállodánkba. Este pedig vacsora.

3. NAP: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE

Reggeli után elindulunk dél-nyugat felé, ahol Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. Elhaladunk a vöröskőből épült házak mellett, láthatjuk a helyieket zebuk segítségével földet művelni. Ambatolampy faluban, és meglátogatunk egy tradicionális öntödét, ahol zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek évszázados hagyományoknak megfelelő módszerekkel. Délután érkezünk Antsirabe-be ami, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Meggyőződhetünk arról is, hogy joggal hívják Antsirabet a pousse-pousse-ok (kézi hajtású riksák) városának. Érdekesség, hogy a város egyik utcáját a híres magyar világutazó-kalandorról, Benyovszky Móricról nevezték el. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsorázunk.

4. NAP: ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA

Reggeli után továbbutazunk első megállónk felé, ami a madagaszkári fafaragás központja, Ambositra lesz. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelybe, ahol megtekinthetjük az autentikus fafaragó művészet mestereinek munkáját. Végállomásunk Ranomafana falu lesz, nevének jelentése “meleg víz”, amelyet az itt található, körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező termálfürdőről kapott. Este törpe egérmaki-lesre indulunk, mely során megpróbáljuk meglesni a legkisebb lemúrfajtát. Szállásunkon vacsora.

5. NAP: RANOMAFANA – FIANARANTSOA

Reggeli a szállodában, majd a Ranomafana Nemzeti Parkba megyünk, mely 2007 óta az UNESCO világörökség része. A parkban több órás túrát teszünk, mely során nagyeséllyel láthatjuk az itt őshonos arany bambusz lemúrt, a vörös makit, és a törpe egérmakit is. Következő megállónk Sahambavy, amely a tea-ültetvényéről híres. Itt megismerjük a tea gyártás folyamatát, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután Fianarantsoa következik, a kultúra városa. Megtekintése során egy nagyon érdekes látogatás is vár ránk : felkeressük a híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsora.

6. NAP: FIANARANTSOA – RANOHIRA

Reggeli után folytatjuk utunkat, első megállónk Ambalavao városa lesz: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Lesz lehetőség megtekinteni a készítés folyamatát. Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz : az Anja magánpark. Később folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére. Ha szép időnk van, a naplementét megtekinthetjük az „Isalo ablaka” elnevezésű, hatalmas sziklaképződményről. Este érkezünk szállásunkra, ahol vacsora.

7. NAP: RANOHIRA, ISALO NEMZETI PARK

Megreggelizünk, majd egész napos kirándulásra indulunk az Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túlnyomó része itt is endemikus : panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavarpálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Aki elég bátor, itt meg is mártózhat a hideg vízben. Az esti órákban érünk szállodánkba, ahol vacsora. Sötétedés után érdemes lehet sétálni egyet, mert a fényszennyezéstől szinte mentes csodás égbolton megcsodálhatjuk a ragyogó Tejutat, és más csillagképeket.

8. NAP: RANOHIRA – TULEAR – IFATY

Reggeli után folytatjuk utunkat immár a napsütötte szavannákon. Az utat már a híres baobab fák (majomkenyérfák) szegélyezik itt-ott. Megpillanthatjuk a mahafaly népcsoport csodálatos síremlékeit is. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, amia madagaszkári zafírbányászat központja. Már ebédidő előtt megérkezünk Tuléar kikötővárosába, más néven a Nap városába, előtte azonban még meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt arborétumot, és a „Kagylópiacot”. Folytatjuk utunkat az óceánparton, ahol pihenésünket egy kis halászfaluban fogjuk tölteni. Szállodánk közvetlenül a tengerparton lesz, az Indiai óceán képeslapba illő, homokos, pálmafákkal tarkított partjainál. Itt átállhatunk mi is a madagaszkári „mora-mora„ (lassan-lassan) ritmusra. Este vacsora.

9. NAP: IFATY

Reggeli a szállodában, majd délelőtt meglátogatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt zebun, azaz púpos szarvasmarha által húzott szekéren. Túra közben megfigyelhetjük a kaméleonokat, madarakat; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Délután szabad program az óceánparton, de lesz lehetőség fakultatív programokra is: búvárkodás palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál; vagy pirogue / motorcsónakos túra a tengerparti mangrove erdőhöz. A programok kínálatában még megtalálható a tradicionális „vezo” halászat és a modern, motorcsónakos, mélytengeri halászat, továbbá lesz alkalom quad túrára a falut körülvevő fehér homokos dűnéken. Este vacsora.

10. NAP: IFATY

Egész napos szabadprogram a tengerparton, este vacsora.

11. NAP: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO

Reggeli után belföldi repülőjárattal a menetrend függvényében visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivo-ba, majd transzfer a szállodába. A járat érkezésétől függ, lesz-e más programunk még ezen a napon. Amennyiben időnk engedi, megtekintjük a fővárost, Antananarivot. Kirándulást teszünk az UNESCO világörökség részét képező Ambohimanga („Kék domb”) palotához is. Pazar panoráma nyílik a mellette található kilátóhelyről. Végül felfedezzük a város mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország minden részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk. Este érünk szállásunkra, ahol vacsora.

12. NAP: ANTANANARIVO – BUDAPEST

Reggeli után meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A látogatók itt közelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. Ezután transzfer a repülőtérre, Várhatóan hazaindulás a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Kora reggeli órákban érkezés Isztambulba, ahol átszállás és várhatóan a reggeli órákban érkezés Budapestre.Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát

15 főben maximáljuk.

A belépőket a részvételi díj tartalmazza.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Kinyomtatom a programot