Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 13 - 20. 365 160 Ft Nem foglalható
Július 01 - 08. 416 160 Ft Árak és foglalás
Szeptember 23 - 30. 408 240 Ft Nem foglalható
Az út áttekintése

·          Városnézés Palma de Mallorcan

·          Napóleon szülőföldje, Korzika

·          Róma, az „Örök város” felfedezése

·          Kikapcsolódás az MSC Fantasia fedélzetén

Szállás:
Hajókabin
Ellátás:
Teljes ellátás
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – MILÁNÓ – GENOVA

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről átszállással, mentrendszerinti repülőjárattal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.

2. NAP: CANNES – MONTE CARLO – NIZZA

Érkezés a reggeli órákban Cannes kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Monacóba, Monte Carlóba és Nizzába. Monacoi hercegség a világ legkisebb állama, ahol a XIII. század óta a Grimaldi-ház uralkodik; a jelenlegi koronás fő II. Albert herceg. A híres monacói sziklán tett látogatás során megtekinthető az Oceanográfia, a Hercegi palota és a Katedrális épülete. Továbbutazás Monte Carlóba, Monaco ismert lakó- és üdülőövezetébe. A Monte Carlo Casino impozáns épületét Charles Garnier tervezte. A kirándulás utolsó állomása Nizza, a Francia Riviéra egyik legpezsgőbb városa. A Promenade des Anglais sétányról csodálatos panoráma nyílik a tengerre. Visszautazás a hajóra. Monaco, Monte Carlo, Nizza fakultatív kirándulás ára: 25.000,- Ft. Vacsora és szállás a hajón.

3. NAP: PALMA DE MALLORCA

Kikötés a délutáni órákban Palma de Mallorca városában. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítményként épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító, gótikus katedrális megtekintése kívülről és séta a belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Palma de Mallorca fakultatív kirándulás ára: 22.000,- Ft. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Barcelona irányába.

4. NAP: BARCELONA

A délelőtti órákban kikötés Barcelonában. A félnapos fakultatív program során a gótikus negyedben található Szent Eulália katedrális megtekintése, amely építése a XIII. században kezdődött el, majd a XV. században folytatódott. Ezt követően Gaudi másik két mesterművének, a Sagrada Famíliának és Casa Batllónak megtekintése kívülről, mindkét épület az UNESCO világörökség része. A Csontok Házává Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, amely aztán az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példájává vált. Ezt követően a Poble Espanyol falumúzeum felkeresése, amelyet az 1929-es világkiállításra építettek. A skanzen Spanyolország építészeti hagyományait mutatja be számos épületen, téren és utcán keresztül. Rövid megálló a Montjuic-hegyen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Barcelona fakultatív kirándulás ára: 22.000,- Ft. Vacsora és szállás a hajón.

5. NAP: KORZIKA

Érkezés a déli órákban Korzika fővárosába, Ajaccióba. A fakultatív program keretében gyalogos városnézés Ajaccio óvárosában. Itt található a Napóleon Múzeum, a XVI. századi Fellegvár, a Katedrális és a Kongresszusi Palota. A Fesch Múzeum meglátogatása. A XIX. századi palotát I. Napóleon nagybátyja, Fesch kardinális kezdte építtetni. A múzeum otthont ad Botticelli, Bellini és Tiziano alkotásainak. Korzika / Ajaccio fakultatív kirándulás ára: 25.000,- Ft. Vacsora és szállás a hajón.

6. NAP: CIVITAVECCHIA – RÓMA

Kikötés a délelőtti órákban Civitavecchiában. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. A Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Civitavecchia / Róma fakultatív kirándulás ára: 45.000,- Ft. Vacsora és szállás a hajón.

7. NAP: LA SPEZIA – FIRENZE

Érkezés a déli órákban La Spezia kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a reneszánsz bölcsőjének is nevezett Firenzében. A program során a Dóm, a Keresztelő Szent János Kápolna, a Signoria tér, a Ponte Vecchio megtekintése, majd látogatás a Santa Croce templomban, ahol Michelangelo, Machiavelli és Galileo Galilei síremléke található. Firenze fakultatív kirándulás ára: 26.000,- Ft. Ezt követően szabadprogram, majd a késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. NAP: GENOVA – MILÁNÓ – BUDAPEST

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Milánóban. Délután transzfer Milánó repülőterére. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság- akár a hajóút közben is – fenntartja. (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt)

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Jasna-tó - Túrázás
Szeptember 10. 5 nap 122 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 30. 5 nap 102 000 Ft
Augusztus 12. 5 nap 102 000 Ft

További 2 időpont

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Július 08. 7 nap 149 500 Ft
Augusztus 25. 7 nap 149 500 Ft

Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén
Balzsamecet, parmai sonka, parmezán és Ferrari gyár
Július 30. 5 nap 106 000 Ft

Lagúnák, templomok, szerelmek
Miramare - Garda-tó - Velence - Verona
Augusztus 18. 5 nap 88 000 Ft
Szeptember 03. 5 nap 88 000 Ft

Kinyomtatom a programot