Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 19 - 26. 177 000 Ft + ill. Nem foglalható
Július 14 - 21. 195 000 Ft + ill. Nem foglalható
Augusztus 21 - 28. 195 000 Ft + ill. Nem foglalható
Szeptember 05 - 12. 177 000 Ft + ill. Nem foglalható
Az út áttekintése

·          Nyüzsgő, mediterrán tengerparti város: Lloret

·          Történelmi csodák: Barcelona, Andorra

·          Üvegfenekű hajóval a Földközi-tengeren

·          Delfin show és spanyol flamenco est

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban repülővel indulás. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava „fővárosa” és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. Szállodánk *** belvárosi, könnyű sétára a tengerparttól. Kellemes medencével, terasszal, napozóágyakkal. A szobák légkondicionáltak, TV-vel, telefonnal felszereltek. Központi fekvése miatt környéke forgalmas és este ezért időnként zajos. Szállodai szobákat várhatóan a délutáni órákban lehet elfoglalni. Addig is, és azt követően is pihenés, fürdési lehetőség a szállodái medencénél, vagy a tengerparton.

Este vacsora.

2 – 7. NAP: FÜRDÉS – PIHENÉS – FAKULTATÍV PROGRAMOK

Hat napon át fürdés, pihenés a tengerparton vagy a medencénél, de aki akar, fakultatív programokon is részt tud venni ezen időszak alatt. Az egyik legérdekesebb programunk, a Barcelona fakultatív kirándulás lesz. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas, mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg, továbbá a Kolumbusz-oszlop és a Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség – annak aki szeretné –, belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Forgalom függvényében kb. 19 órára érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Barcelona kirándulás: 30 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 27,50 €.

Szervezünk kirándulást a híres delfináriumba, Marinelandba, ahol a vízi állatok mellett hatalmas csúszdapark is található. A parkhoz Lloret de Marból ingyenes autóbuszjárattal tudunk eljutni. Az árban benne van ott tartózkodásunk alatt az összes csúszda ingyenes, korlátlan használata és a területen lévő papagáj-, fóka- és delfinshow megtekintése. Mindkét programot kétszer is láthatják utasaink. Marineland, delfinárium, óriás csúszdák: kb. 29 €.

Egy másik különleges programra is felhívnánk figyelmüket. Egész napos kirándulás: Andorra – Montserrat. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi hegyi telepesek kőkunyhóiban. Andorrában megtekintjük a közel 1000 éves település fontosabb középületeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Egy több mint 1000 m magas hegyre kapaszkodunk fel. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is kipróbálhatjuk. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €.

Másik napon este a spanyol kultúra kihagyhatatlan elemével ismerkedünk meg, egy flamenco show-n lehet részt venni. A spanyol zene és az érzelmekkel teli tánc mindenkit elkápráztat. A közel másfél órás műsor alatt sok ismert dallam csendül fel és kiváló táncosok szebbnél-szebb ruhákban táncolják általában kasztanyettával a flamencot. Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 €.

Az egyik napon hajókirándulás keretében felkereshetik a hangulatos Tossa városát. Tossa felé haladva üvegfenekű hajónkról látjuk a sziklás partszakaszokat. Tossában séta, nézelődés a várnál, majd fürdési lehetőség. Visszautazás egyénileg, a menetrendszerinti hajóval. Fakultatív hajókirándulás: kb. 24 €. Minden fakultatív programra jelentkezés a szállodában, az idegenvezetőnél.

8. NAP: COSTA BRAVA – BUDAPEST

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban transzfer a reptérre és hazautazás. Budapestre érkezés előreláthatóan a déli órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.9
Győri Ferencné
Budapest
2016.09.07

Férjem közeli elvesztése miatt egyedül utaztam, de mégsem voltam egyedül és jól éreztem magamat. A szervezés, Bence idegenvezetése, az utastársak segitőkészsége segitett a kikapcsolódáshoz, és új élmények megismeréséhez, mert Spanyolországot nem ismertem. Mindenhez gratulálni tudok, és bár most először utaztam Önökkel, de valószinü nem utoljára. Mindenkinek ajánlani tudom irodájukat, mert közel 40 évi utazási tapasztalataim során nem találkoztam ennyi ötletességgel, precizitással. Egy gondom van, hogy a szállodában feladott képeslapok 3 hét után sem érkeztek meg .További jó munkát, sikeres szervezést kivánok, üdvözlettel. Győriné "

  • 5.0
Perlaki István
Pécs
2016.08.25

Nagyon jó volt a nyaralás a spanyol tengerparton, magasabb színvonalú volt, mint azt előzetesen vártam. Az idegenvezetés nagyszerű volt, külön meg kell dicsérnem Prónay Bencét, mert látszik, hogy felkészült volt, illetve ha bármilyen probléma adódott, akkor gyorsan sikerült megoldani. Összességben maximálisan elégedett vagyok, az étkezés is megfelelő, illetve nagyon jó állapotú volt a szállás. Csak gratulálni tudok!

  • 5.0
Markó Istvánné
Dombrád
2016.08.15

Szeptemberben utaztunk a spanyol tengerpartra. Nagyon örülök , hogy ismét a Proko Travelt választottuk. Az út csodálatos volt , Gulyás Miklós idegenvezető felkészültsége kiváló, ugyanakkor szórakoztató és humoros is. A fakultatív kirándulásokon mindenképpen érdemes részt venni. Gratulálok az irodának a szervezésért. Legközelebb is az Önök irodáját fogom választani. Markó Istvánné

  • 4.8
Kinyomtatom a programot