Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 15 - 21. 175 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Augusztus 25 - 31. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 07 - 14. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·          Nyüzsgő, mediterrán tengerparti város: Lloret

·          Történelmi csodák: Barcelona, Andorra

·          Üvegfenekű hajóval a Földközi-tengeren

·          Delfin show és spanyol flamenco est

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

2019. július 1-je után induló utazásaink programtervezete a tavaszi program alatt olvasható.


1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás repülővel. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava „fővárosa” és a legpezsgőbb han­gulatú üdülőhely. Szállodánk **** belvárosi, könnyű sétára a tengerparttól, kellemes medencével, terasszal, napozóágyak­kal. A szobák légkondicionáltak, TV-vel, telefonnal felszereltek. Központi fekvése miatt környéke és a szálloda forgalmas, ezért időnként zajos. Szállodai szobákat várhatóan a délutáni órákban lehet elfoglalni. Addig is, és azt követően is pihenés, fürdési lehe­tőség a szállodái medencénél vagy a tengerparton. Este vacsora.

2 – 6. NAP: FÜRDÉS – PIHENÉS – FAKULT. PROGRAMOK

Hat napon át fürdés, pihenés a tengerparton vagy a medencé­nél, de aki akar, fakultatív programokon is részt tud venni ezen időszak alatt. Az egyik legérdekesebb programunk, a Barcelona fakultatív kirándulás lesz. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas, mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg, továbbá a Kolumbusz-oszlop és a Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség – annak aki szeretné – belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegye­ket előre meg kell rendelni. Forgalom függvényében kb. 19 órára érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Barcelona kirándulás: 40 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 25 €.

Szervezünk kirándulást a híres delfináriumba, Marinelandba, ahol a vízi állatok mellett hatalmas csúszdapark is található. A parkhoz Lloret de Marból ingyenes autóbuszjárattal tudunk eljutni. Az árban benne van ott tartózkodásunk alatt az összes csúszda ingyenes, korlátlan használata és a területen lévő papa­gáj-, fóka- és delfinshow megtekintése. Mindkét programot kétszer is láthatják utasaink. Marineland, delfinárium, óriás csúszdák: kb. 29 €.

Egy másik különleges programra is felhívnánk figyelmüket. Egész napos kirándulás: Andorra – Montserrat. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellaba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi hegyi telepesek kőkunyhóiban. Andorrában megtekintjük a közel 1000 éves település fontosabb középületeit, a főtemp­lomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot látogatjuk meg. Egy több mint 1000 m magas hegyre kapaszkodunk fel. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándok­helyét, majd a helyiek piacát is kipróbálhatjuk. Vacsorára érke­zünk vissza a szállodába. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €.

Másik napon este a spanyol kultúra kihagyhatatlan elemé­vel ismerkedünk meg, egy flamenco show-n lehet részt venni. A spanyol zene és az érzelmekkel teli tánc mindenkit elkáp­ráztat. A közel másfél órás műsor alatt sok ismert dallam csen­dül fel és kiváló táncosok szebbnél-szebb ruhákban táncolják általában kasztanyettával a flamencot. Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 €.

Az egyik napon hajókirándulás keretében felkereshetik a han­gulatos Tossa városát. Tossa felé haladva üvegfenekű hajónkról látjuk a sziklás partszakaszt. Tossában séta, nézelődés a vár­nál, majd fürdési lehetőség. Visszautazás egyénileg, a menet­rendszerinti hajóval. Fakultatív hajókirándulás: kb. 24 €. Minden fakultatív programra jelentkezés a szállodában, az idegenvezetőnél.

7. NAP: COSTA BRAVA – BUDAPEST

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban transzfer a reptérre és hazautazás. Budapestre érkezés előrelát­hatóan a déli órákban.


 Nyári programtervezet:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás repülővel. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava „fővárosa” és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. Érkezést követően az idegenvezető tájékoztatót tart a fakultatív programokról. Szállodai szobákat várhatóan a kora délutáni órákban lehet elfoglalni. Szállodánk három csillagos belvárosi, könnyű sétára a tengerparttól, kellemes medencével, melynél ingyenesen napozóágyak várják a vendégeket. A szobák légkondicionáltak, TV-vel, kis terasszal felszereltek. Központi fekvése miatt környéke és a szálloda forgalmas, ezért időnként zajos. A nap második felében pihenés, fürdési lehetőség a szállodai medencénél, vagy a tengerparton. Este svédasztalos vacsora.

2 – 6. (SZEPTEMBERBEN: 2 – 7.) NAP: FÜRDÉS – PIHENÉS – FAKULTATÍV PROGRAMOK

Nyáron öt, szeptemberben hat napon át fürdés, pihenés a tengerparton vagy a medencénél, de aki akar, az alábbi fakultatív programokon is részt tud venni ezen időszak alatt.

BARCELONA – SAGRADA FAMÍLIA

Az egyik legérdekesebb programunk, a Barcelona fakultatív kirándulás lesz. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas, mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg, továbbá a Kolumbusz-oszlop és a Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Forgalom függvényében várhatóan vacsorára érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Barcelona kirándulás: 40 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 27,50 €.

ANDORRA – MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

Egy másik különleges programra is felhívnánk figyelmüket, az egész napos Andorra – Montserrat kirándulásra. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2 – 3 000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellaba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés vonulatában, az érintetlen természeti környezetben. Andorrában megtekintjük a közel 1000 éves település kulturális emlékeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség az „adóparadicsomnak” is nevezett államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres zarándokhelyet látogatjuk meg. 1200 m fölé kapaszkodunk fel, ahonnan csodás kilátás tárul a szemük elé. Megtekintjük a legendák övezte Fekete Madonnát, majd a helyi katalán piacot is kipróbálhatjuk. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €.

DELFINSHOW ÉS CSÚSZDAPARK

A híres delfináriumba, Marinelandba is szervezünk kirándulást, ahol a vízi állatok mellett hatalmas csúszdapark is található. A parkhoz Lloret de Marból ingyenes autóbuszjárattal tudunk eljutni. Az árban benne van ott tartózkodásunk alatt az összes csúszda ingyenes, korlátlan használata és a területen lévő papagáj-, fóka- és delfinshow megtekintése. Marineland, delfinárium, óriás csúszdák: kb. 29 €.

FLAMENCO ÉS SPANYOL GITÁR SHOW

A nyaralás során az egyik legkedveltebb program utasaink körében az esti show, melynél a spanyol kultúra kihagyhatatlan elemeivel ismerkedünk meg, a flamencoval és a spanyol gitárral. A feszes ritmus és az érzelmekkel teli tánc mindenkit elkápráztat. A másfél órás műsor alatt sok ismert dallam csendül fel és kiváló táncosok szebbnél-szebb ruhákban táncolják általában kasztanyettával a flamencot. Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 €.

HAJÓKIRÁNDULÁS TOSSA DE MARBA

Az egyik napon hajókirándulás keretében felkereshetik a hangulatos Tossa városát. Tossa felé haladva üvegfenekű hajónkról látjuk a sziklás partszakaszt. Tossában séta, nézelődés a várnál, majd fürdési lehetőség. Visszautazás egyénileg, a menetrendszerinti hajóval. Fakultatív hajókirándulás: kb. 24 €. Minden fakultatív programra jelentkezés a szállodában, az idegenvezetőnél.

7. (SZEPTEMBERBEN: 8.) NAP: COSTA BRAVA – BUDAPEST

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban transzfer a reptérre és hazautazás. Budapestre érkezés előreláthatóan a déli órákban.Belépő nincs, csak fakultatív programok

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.9
Győri Ferencné
Budapest
2016.09.07

Férjem közeli elvesztése miatt egyedül utaztam, de mégsem voltam egyedül és jól éreztem magamat. A szervezés, Bence idegenvezetése, az utastársak segitőkészsége segitett a kikapcsolódáshoz, és új élmények megismeréséhez, mert Spanyolországot nem ismertem. Mindenhez gratulálni tudok, és bár most először utaztam Önökkel, de valószinü nem utoljára. Mindenkinek ajánlani tudom irodájukat, mert közel 40 évi utazási tapasztalataim során nem találkoztam ennyi ötletességgel, precizitással. Egy gondom van, hogy a szállodában feladott képeslapok 3 hét után sem érkeztek meg .További jó munkát, sikeres szervezést kivánok, üdvözlettel. Győriné "

  • 5.0
Perlaki István
Pécs
2016.08.25

Nagyon jó volt a nyaralás a spanyol tengerparton, magasabb színvonalú volt, mint azt előzetesen vártam. Az idegenvezetés nagyszerű volt, külön meg kell dicsérnem Prónay Bencét, mert látszik, hogy felkészült volt, illetve ha bármilyen probléma adódott, akkor gyorsan sikerült megoldani. Összességben maximálisan elégedett vagyok, az étkezés is megfelelő, illetve nagyon jó állapotú volt a szállás. Csak gratulálni tudok!

  • 5.0
Markó Istvánné
Dombrád
2016.08.15

Szeptemberben utaztunk a spanyol tengerpartra. Nagyon örülök , hogy ismét a Proko Travelt választottuk. Az út csodálatos volt , Gulyás Miklós idegenvezető felkészültsége kiváló, ugyanakkor szórakoztató és humoros is. A fakultatív kirándulásokon mindenképpen érdemes részt venni. Gratulálok az irodának a szervezésért. Legközelebb is az Önök irodáját fogom választani. Markó Istvánné

  • 4.8
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Július 07. 12 nap Ár: január végén
Július 09. 9 nap Ár: január végén

El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Október 02. 9 nap Ár: január végén

Észak-Spanyolország csodái
Santander és San Sebastian mesés tengerpartjai Meseszép gótikus katedrálisok Borkóstolás a híres borvidéken
Június 17. 5 nap 332 000 Ft + ill.
Augusztus 26. 5 nap Ár: január végén

Kanári-szigetek - Gran Canaria és Tenerife
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 05. 9 nap 355 000 Ft + ill.
Július 22. 9 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot