Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal nyáron is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·          Versailles és 2 Loire-menti kastély

·          Párizsi körpanoráma az Eiffel-toronyból

·          Orleans és Reims gótikus katedrálisai

·          Párizs műremekei és hajózás a Szajnán

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (22)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG (920 km)

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Gyalogos séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, Mannheim környékén szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS (620 km)

A délutáni órákban érkezünk Párizsba, ahol teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíre­sebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantaszti­kus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szállásunkra buszozunk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS – VERSAILLES – HAJÓZÁS A SZAJNÁN (50 km)

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A dél­előtti programunkban szerepel a Cité szigete a mindenki által ismert Notre Dame-mal és a szintén itt található Conciergerie-vel. Ezt követi a St. Chapelle templom. Déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folyta­tása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon sírem­léke fölé emeltek, majd, aki szeretné a híres szobrász alkotásait is megtekintheti a Rodin Múzeumban. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunk: Tuileriák-kertje, Arc de Carrousel, vala­mint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével ren­delkező múzeum, a Louvre megtekintése. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogathatunk, majd sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lifttel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

5. NAP: CHENONCEAUX – AMBOISE – ORLEANS (500 km)

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak Párizsban, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt, mely során a Loire-vidék kastélyaiból két csodaszépet tekintünk meg. Először a Chenonceau kastélyt keressük fel, ami azért is különle­ges, mert ez a legnagyobb vízi kastély az országban. Következő kastélyunk az Amboise reneszánsz kastély, Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Ezt követően a régió egyik központ­ját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. század­ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Az esti órákban fejezzük be kastélytúránkat, és érkezünk vis­sza párizsi szállásunkra. Fakultatív kastélytúra 2 belépő­vel (jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG (650 km)

A délelőttöt még Párizsban töltjük. A Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon - melyekről különlegességeket mesél idegenveze­tőnk -, szerepel programunkban. Lesz egy kis idő ajándékvásár­lásra is. Ezt követően Párizst elhagyva a szintén Világörökségek Listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálishoz Reimsbe utazunk. Itt össze lehet hasonlítania két gótikus katedrálist a Notre-Dame-ot és a reimsi katedrálist. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik tetszik jobban. Szállás már Németországban, Mannheim közelében.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST (880 km)

Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


2 napos múzeum kártya
48 MontpirnassTower
17 
Louvre tárlatvezetés
19 Eiffel-torony
25 
Versailles tárlatvezetés
19 Hajókirándulás a Szajnán
16 


Belépők ára: 144 € + fakultatív program + Idegenforgalmi adó 6 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Krix István
Pécs
2017.05.27

Idegenvezető: Magas szintű, élménydús, nem unalmas Autóbusz: Kényelmes, tiszta Szállás: Tranzit szállodák szuperek, párizsi kicsit problémás (szellőzés, ablak)

 • 4.8
Nánai-Szűcs Dániel

2017.05.26

 • 5.0
Lukács Andrea

2017.05.25

 • 5.0
Girtner Andrea
Rátka
2017.05.25

Idegenvezető: Kiemelkedő tárgyi tudás és előadókészség. Magasfokú empátia készség. Kiváló programszervező Autóbusz: Mindig ragyogó tiszta Szállás: Mindhárom helyen

 • 5.0
Bíró Ioan

2017.05.25

 • 4.8
Riuzits Gyula

2017.05.23

 • 5.0
Horváthné Tőkei Zsuzsanna

2017.05.23

 • 4.5
dr. Hegedűs Krisztina
Kecskemét
2017.05.22

Program: Főbb látványosságokat tartalmazta az út, s ezt láttam is, buszból ill. gyalogosan Idegenvezető: Felkészült, tapasztalt, rugalmas-nagy előny, helyi ismeretekkel is rendelkező ügyes hölgy Autóbusz: Kényelmes, jól felszerelt Szállás: Párizsban -nyilván megvolt az oka- szűkösebb, a város középpontjától távolinak tartottam a helyet

 • 4.8
Kapitányné Dr. Posta Ilona

2017.05.21

Idegenvezető: Anikót tartsák meg! Fantasztikus idegenvezető!!!

 • 5.0
Vígh Nóra
Szeged
2017.05.20

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Tavaszi romantika Párizsban úthoz hasonló utazások