Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 13. 127 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 16 - 20. 127 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano és Locarno, a tóparti gyöngyszemek

"Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek."
Kádár Zsolt – 10 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VERONA

Reggel indulunk és Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Az első programunk a nagyon hangulatos Veronában lesz. Városnézés Rómeó és Júlia városában. Természetesen megte­kintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele van­nak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely kiváló állapotban van még ma is, nyaranta pedig a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatottabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Szállásunk ****-os hotelban lesz a város közelében.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztatnak a dóm gótikus csúcs­ívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupo­lába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. (Sorban állás várható). Városnézésünk folytatásaként lát­hatjuk a Galériát, elegáns üzleteivel, majd a világhírű ope­raházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban talál­ható Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom láto­gatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tud­juk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó meg­tekintése: 7.000,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. (Ha valaki későn adja le rendelését és nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk neki, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal.) Ezt követően, illetve aki nem jön a freskó megtekintésére, azok­nak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállá­sunkra – mely ezúttal is **** szálloda –, utazunk.

3. NAP: COMO – LUGANO – CSOKOLÁDÉ – LOCARNO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főut­cán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásá­val. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kelle­mes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 neveze­tességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Lugánóban, ebben a rendkívűl hangulatos városban, a kellemes tóparti séta mellett megtekintjük a szép városházát, a főteret és az egykori ferences templomot. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. A júli­usi csoporttal megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstol­hatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. (Augusztusban nincs termelés, de csokoládé vásár­lására akkor is lesz lehetőség.) Folytatjuk utunkat a filmfesztivá­lok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba.

4. NAP: ANDERMATT – OBERALPPASS – VIA MALA – CHUR – AUSZTRIA

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványos­ságokról szól. Reggeli után elhagyjuk Közép-Svájcot, és az ország magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átkelünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekint­hetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban. Természetesen lesz fotóstopok is. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni, de fentről a hídról is kiváló felvételek készülhetnek. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen isme­rik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki szá­mára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, melyet Mozart városának is szoktak nevezni, mivel itt született a híres zeneszerző. A belvárosa méltán szerepel a világörökségek között. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dóm-ot, Szt. Péter templomot, de sétálunk, és szabadidőnk alatt vásárol­hatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük, talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a leg­jobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lép­jük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Milánó dóm terasz - lift € 16,00
Milánói dóm - múzeum € 3,00
Melide - Mini Svájc 15 CHF
Locarno (Madonna del Sasso kilátó + vasút) 6 CHF
andermatti felvonó (1 irány) 25 CHF
csokigyár 1 CHF
IFA 3 CHF + 6 €


Belépők ára: kb. 25 € + 50 CHF + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 08:00 Tesco parkoló
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút
Tatabánya Leszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Hegyeshalom Leszálló Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyöngyi
Szeged
2018.08.01

2018. júliusában vettünk részt az utazáson családunkkal és barátainkkal. Kiemelkedő volt az idegenvezető (Kámán József) szaktudása, tájékozottsága, felkészültsége és kedvessége. Elismerés illeti sofőrünket Sándort is, aki mindvégig nagyon rutinosan, türelmesen vezetett. A szállások a célnak megfelelőek voltak, kiemelném a tiroli szállás elhelyezkedését, komfortosságát. A program jól szervezett volt, aminek teljes megvalósulásában nagy szerepe volt az

 • 4.5
Bogárdy Endre
Győr
2017.10.07

Eddig kétféle módon jártam Európa országait: kerékpárral, (sátorral, hálózsákkal) és a Proko Travel autóbuszaival. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai a másikkal szemben. Az augusztus ötödike és kilencedike közötti Svájc és Olaszország bűvöletében; fedőnevű útjukon rájöttem az ideális megoldásra: a Juhos Kata jön velem bringával, a Vígh Péter meg megy előttünk busszal és felvesz ha elered az eső vagy nagy hegyek jönnek szembe. Kérem értesítsenek ha lesz ilyen alternatíva! No de félre a tréfával. A fent említett utat megelőzően a Barokk paloták és kastélyok látogatásán vettem részt tavaly. A két úton három nagyszerű embert ismertem meg: Juhos Kata és Kámán József idegenvezetőket és mindkét út gépkocsivezetőjét, Vígh Pétert. Nem akarom én most a két idegenvezető felkészültségét, kedvességét, rátermettségét dícsérni, hiszen nyilván minden munkatársuk ilyen. Amit kiemelnék az a g.k. vez. teljesítménye a néha embertelen körülmények között. Az utak programjának összeállítása jó volt, a busz kényelmes, a szállások megfelelőek. Azt, hogy némely olasz szállodában a reggelit nem a magyar étvágyra méretezik (javaslom az olasz utakkal kapcsolatban ezentúl a ;svédasztal; kifejezés helyett a taljánasztal használatát) feledteti a sok szép élmény. Végezetül a 25. évforduló kapcsán minden jót kívánok az Iroda minden munkatársának. Isten óvja a Proko Travelt. Tisztelettel: Bogárdy Endre

 • 4.8
Horváth Ildikó
Kaposvár
2017.09.07

Már4-szer utaztam Önökkel.Nagyon megvoltam elégedve az idegenvezetéssel és az buszvezetéssel is. Veszélyes utakon jártunk Svájvban, de a sofőr is nagyon ügyes volt. Jó lenne, ha a transzferálásnál Kaposvárt nem hagyták volna ki. Én nagyon jól éreztem magam az étkezés is kiváló volt. Nagyon szeretném, ha Szicilia is lenne busszal a következőben.

 • 4.8
Váradiné Hornyák Judit
Miskolc
2016.09.02

Másodszor utazunk a Proko-Travel utazási irodával és továbbra is csak ajánlani tudjuk Mindenkinek. Ezúton is szeretnénk megköszönni Juhos Kata idegenvezető felkészültségét és kedvességét.Természetes V.Péter autóbusz-vezetőnek is külön köszönjük, hogy végig biztonságban éreztük magunkat mögötte. A Flüela-hágó fantasztikus, mesés !!! "Most is azt mondom, hogy érdemes volt." (aki járt Como-ban, az tudja) Köszönjük Kata !!!!

 • 5.0
Kónya Irén
Pécs
2016.08.29

Dicséret az idegenvezető szakmai felkészültségének, Juhos Katának! Nagyon kedves volt velünk! A buszvezető is nagyon higgadtan vezetett, tudtuk, hogy jó kezekben vagyunk. Lehet, hogy legközelebb célszerű lenne egy útvonaltérképet kiosztani, hogy mi is könnyebben követhessük az útvonalat. Már korábban is utaztam az irodával, de ez az út az eddigiekhez képest kiemelkedő volt.

 • 5.0
Fülöp László
Dunaújváros
2016.07.13

Tisztel Utazási iroda ! Az út élményekben gazdag volt. Ezt Juhos Kata idegenvezetőnknek köszönhetjük mivel a felkészültsége,tájékozottsága szerintem minden utastársunkat lenyűgözött.A sofőrünk Péterrel még a legkanyargósabb,legmeredekebb úton is biztonságban éreztük magunkat.Udvarias,és fáradhatatlanok voltak mindketten.Szerintem a következő utunkat is Önöktől fogjuk választani!Sőt ajánlom is az Önök irodáját másoknak is ,ha marad ez a lehetőség,hogy nem városon kívül kell felszállni.Tisztelettel egy nagyon elégedett utaspár :Fülöp László és Lászlóné

 • 5.0
Fehér Györgyné
Makó
2015.08.07

Kitűnő választás ez azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy egy kalandos városnézésen vagy egy nyugodtabb természetjáráson vegyenek-e részt. Milánóba már régóta szerettem volna eljutni, és őszintén szólva nem okozott csalódást a város, teljesen beleszerettem, remélem lesz még alkalmam visszajutni ide. A negyedik nap természeti látnivalói közül pedig nem is igazán tudnék választani, annyira káprázatos volt mind. Remélem jövőre is lesz ilyen útjuk, ami ilyen jó felépítésű, akkor biztos Önökkel fogok utazni.

 • 5.0
Lukács Csabáné
Budapest
2015.07.26

Idén volt a harmadik utunk az irodával.Az első út az óceán mentén volt Gulyás Mikivel. Hát amit kaptunk azt soha nem felejtjük el, és azóta is visszavágyunk. A következő út Emmer Zsuzsival Toscana volt. Igazán nagyon szép volt, és Zsuzsi is mindig-mindenben kedvesen kalauzolt, segített. Idén amit elterveztünk a porcelánok út mivel elmardt, ezért Komlós Kati ajánlataiból az olaszország és svájc bűvöletében útra mentünk el, kisérőnk Juhos Kata volt. Ő szintén nagyszeru vezetőnk volt. Persze a gépkocsivezetőket egyik esetben sem szabad elfelejteni, mert biztonságban voltunk mindig. Mi csak az irodával utazunk, mert már volt nagyon elrontott utunk, és az ellátás, szállás sem igazán felelt meg a társaságnak. Itt mindig csak nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, amit köszönünk. Jövőre megint Veletek.

 • 5.0
Varga Árpád
Budapest
2015.06.11

Mi idén vettünk részt az úton, amely nagyon kellemes csalódást okozott! Először utaztunk az irodával és úgy gondolom, hogy a jövőben is szívesen utaznék. Külön gratuláció az idegenvezetőnek, aki próbált mindenben segíteni. Igaz, nem volt minden tökéletes, azonban ezeket gyorsan orvosolták az iroda munkatársai. Már várom a jövő évi utazást :)

 • 4.8
Keresztúri Ilona
Jászberény
-0001.11.30

Svájc és Olaszország két nagy szerelmem, mindkét országhoz rengeteg élmény köt, hiszen fiatalkoromban mindkét helyen éltem pár évet. Habár a program kicsit túl zsúfoltra sikeredett, nem bántam meg, hogy befizettem rá, így nosztalgiázhattam is egy kicsit, miközben sok új dolgot láttam, tapasztaltam az út során. Minden egyes percért köszönet jár a Prokonak, remélem lesz még lehetőségem Önökkel utazni.

 • 4.8
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 25. 6 nap 162 000 Ft
Augusztus 24. 6 nap 162 000 Ft

Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Augusztus 24. 6 nap 185 000 Ft

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 09. 5 nap 145 000 Ft

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Április 18. 7 nap 178 000 Ft
Június 29. 7 nap 189 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Svájc és Olaszország bűvöletében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Július 23. 4 nap 89 500 Ft
Augusztus 03. 4 nap 89 500 Ft

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 09. 5 nap 145 000 Ft

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Július 22. 5 nap 117 500 Ft
Augusztus 08. 5 nap 117 500 Ft

További 4 időpont

Utazások hasonló területre

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 09. 5 nap 145 000 Ft

Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 25. 6 nap 162 000 Ft
Augusztus 24. 6 nap 162 000 Ft

Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Augusztus 24. 6 nap 185 000 Ft

Utazások hasonló árban

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse - Waltice
Augusztus 22. 5 nap 98 500 Ft

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Április 27. 5 nap 117 000 Ft
Június 06. 5 nap 117 000 Ft

További 6 időpont

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Július 22. 5 nap 117 500 Ft
Augusztus 08. 5 nap 117 500 Ft

További 4 időpont

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Július 17. 5 nap 142 000 Ft

Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 02. 4 nap 124 000 Ft + ill.