Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 24 - 28. 113 500 Ft Nem foglalható
Augusztus 18 - 22. 113 500 Ft Árak és foglalás
Az út áttekintése

·          Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése

·          Hangulatos olasz városok: Verona, Milánó, Comó

·          Svájcban hágók, szurdokok, csokoládégyár felkeresése

·          Felvonózási lehetőség Svájc magas hegyei között

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VERONA (810 km)

Reggel indulunk és Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Az első programunk a nagyon hangulatos Veronában lesz. Városnézés Rómeó és Júlia városában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely kiváló állapotban van még ma is, nyaranta pedig a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Szállásunk ****-os hotelban lesz a város közelében.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ (220 km)

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztatnak a dóm gótikus csúcsívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupolába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát majd a világhírű operaházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk garantálni. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 6.000,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. (Ha valaki későn adja le rendelését és nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk neki, min. az út indulása előtt 2 hónappal.) Ezt követően, illetve aki nem jön a freskó programra, Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra - mely ezúttal is **** szálloda -, utazunk.

3. NAP: COMO – LUGANO – CSOKOLÁDÉ – LOCARNO (225 km)

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Luganóban a tóparti séta mellett a szép városházát, főteret és az egykori ferences templomot is megtekintjük. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstolhatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Folytatjuk utunkat a filmfesztiválok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba. Ezen a napon nincs szervezett vacsora, de a szálloda környékén több étterem található.

4. NAP: ANDERMATT – OBERALPPASS – CHUR (350 km)

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Reggeli után elmegyünk az andermatti felvonóhoz és felmegyünk több mint 2.300 m magasra ahonnan jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Fenn lesz lehetőség egy kisebb túrázásra is. Leérve a hegyről Svájc magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Ahogy haladunk keresztül a hágón letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban sétálunk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP. (840 km)

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, mely méltán szerepel a világörökségek közt. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dóm-ot, Szt. Péter templomot, de sétálunk, és szabadidőnk alatt vásárolhatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük, talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a legjobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.


Milánó dóm terasz - lift
13 €Locarno (Madonna del Sasso kilátó + vasút)
6 CHF
Milánói dóm - múzeum
3 €Andermatt felvonó (1 irány)
25 CHF
Melide - Mini Svájc
15 CHF


Belépők ára: kb. 16 € + 46 CHF + fakultatív program + idegenforgalmi adó: 2 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco hipermarket (Boszorkány u.) parkolója
Siófok Felszálló kb. reggel 08:00 TESCO Siófok Hipermarket, Siófok, Vak Bottyán utca
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 Agip, Győrújbarát
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV töltőállomások, Budapest, Üllői út
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 Agip, Budaörs, Garibaldi utca
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 TESCO Extra Debrecen-Kishegyesi út, Debrecen, Kish
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Decathlon, Dunaújváros, Kandó Kálmán tér
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 MOL, Füzesabonyi, Füzesabony
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Lukoil, Gyöngyös
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Parkoló, Kecskemét, Deák Ferenc tér
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 1
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 McDonald's, Miskolc, Búza tér
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Nyíregyháza, Állomás tér
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus Parkoló, Pécs, Vasút utca
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Szeged Étterem, Szeged, Széchenyi tér
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 RobotWash Shell Szekszárd, Szekszárd, Rákóczi utca
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Bogárdy Endre
Győr
2017.10.07

Eddig kétféle módon jártam Európa országait: kerékpárral, (sátorral, hálózsákkal) és a Proko Travel autóbuszaival. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai a másikkal szemben. Az augusztus ötödike és kilencedike közötti Svájc és Olaszország bűvöletében; fedőnevű útjukon rájöttem az ideális megoldásra: a Juhos Kata jön velem bringával, a Vígh Péter meg megy előttünk busszal és felvesz ha elered az eső vagy nagy hegyek jönnek szembe. Kérem értesítsenek ha lesz ilyen alternatíva! No de félre a tréfával. A fent említett utat megelőzően a Barokk paloták és kastélyok látogatásán vettem részt tavaly. A két úton három nagyszerű embert ismertem meg: Juhos Kata és Kámán József idegenvezetőket és mindkét út gépkocsivezetőjét, Vígh Pétert. Nem akarom én most a két idegenvezető felkészültségét, kedvességét, rátermettségét dícsérni, hiszen nyilván minden munkatársuk ilyen. Amit kiemelnék az a g.k. vez. teljesítménye a néha embertelen körülmények között. Az utak programjának összeállítása jó volt, a busz kényelmes, a szállások megfelelőek. Azt, hogy némely olasz szállodában a reggelit nem a magyar étvágyra méretezik (javaslom az olasz utakkal kapcsolatban ezentúl a ;svédasztal; kifejezés helyett a taljánasztal használatát) feledteti a sok szép élmény. Végezetül a 25. évforduló kapcsán minden jót kívánok az Iroda minden munkatársának. Isten óvja a Proko Travelt. Tisztelettel: Bogárdy Endre

  • 4.8
Horváth Ildikó
Kaposvár
2017.09.07

Már4-szer utaztam Önökkel.Nagyon megvoltam elégedve az idegenvezetéssel és az buszvezetéssel is. Veszélyes utakon jártunk Svájvban, de a sofőr is nagyon ügyes volt. Jó lenne, ha a transzferálásnál Kaposvárt nem hagyták volna ki. Én nagyon jól éreztem magam az étkezés is kiváló volt. Nagyon szeretném, ha Szicilia is lenne busszal a következőben.

  • 4.8
Váradiné Hornyák Judit
Miskolc
2016.09.02

Másodszor utazunk a Proko-Travel utazási irodával és továbbra is csak ajánlani tudjuk Mindenkinek. Ezúton is szeretnénk megköszönni Juhos Kata idegenvezető felkészültségét és kedvességét.Természetes V.Péter autóbusz-vezetőnek is külön köszönjük, hogy végig biztonságban éreztük magunkat mögötte. A Flüela-hágó fantasztikus, mesés !!! "Most is azt mondom, hogy érdemes volt." (aki járt Como-ban, az tudja) Köszönjük Kata !!!!

  • 5.0
Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Augusztus 25. 7 nap 170 000 Ft

Kinyomtatom a programot