Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 13. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 16 - 20. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·          Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése

·          Hangulatos olasz városok: Verona, Milánó, Como

·          Svájcban hágók, szurdokok, csokoládégyár felkeresése

·          Lugano és Locarno a tóparti gyöngyszemek

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

Program:

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VERONA

Reggel indulunk és Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Az első programunk a nagyon hangulatos Veronában lesz. Városnézés Rómeó és Júlia városában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely kiváló állapotban van még ma is, nyaranta pedig a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatottabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Szállásunk ****-os hotelban lesz a város közelében.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztatnak a dóm gótikus csúcsívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupolába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. (Sorban állás várható). Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát, elegáns üzleteivel, majd a világhírű operaházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 6.000,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. (Ha valaki későn adja le rendelését és nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk neki, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal.) Ezt követően, illetve aki nem jön a freskó megtekintésére, azoknak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra - mely ezúttal is **** szálloda -, utazunk.

3. NAP: COMO – LUGANO – CSOKOLÁDÉ – LOCARNO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Luganóban a tóparti séta mellett a szép városházát, főteret és az egykori ferences templomot is megtekintjük. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. A júliusi csoporttal megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstolhatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. (Augusztusban nincs termelés, de csokoládé vásárlására akkor is lesz lehetőség.) Folytatjuk utunkat a filmfesztiválok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba. Ezen a napon nincs szervezett vacsora, de a szálloda környékén több étterem található.

4. NAP: ANDERMATT – OBERALPPASS – VIA MALA – CHUR -AUSZTRIA

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Reggeli után Svájc magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Többször is felmegyünk 2000 m fölé, amikor átmegyünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban. Természetesen lesz fotóstopok is. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni.   Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, mely méltán szerepel a világörökségek közt. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dóm-ot, Szt. Péter templomot, de sétálunk, és szabadidőnk alatt vásárolhatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük, talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a legjobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.


Milánó dóm terasz - lift
13 €Locarno (Madonna del Sasso kilátó + vasút)
6 CHF
Milánói dóm - múzeum
3 €Andermatt felvonó (1 irány)
25 CHF
Melide - Mini Svájc
15 CHF


Belépők ára: kb. 16 € + 46 CHF + fakultatív program + idegenforgalmi adó: 2 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 08:00 Tesco parkoló
Győr Leszálló M1-es melletti AGIP-kút
Hegyeshalom Leszálló Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyöngyi
Szeged
2018.08.01

2018. júliusában vettünk részt az utazáson családunkkal és barátainkkal. Kiemelkedő volt az idegenvezető (Kámán József) szaktudása, tájékozottsága, felkészültsége és kedvessége. Elismerés illeti sofőrünket Sándort is, aki mindvégig nagyon rutinosan, türelmesen vezetett. A szállások a célnak megfelelőek voltak, kiemelném a tiroli szállás elhelyezkedését, komfortosságát. A program jól szervezett volt, aminek teljes megvalósulásában nagy szerepe volt az

  • 4.5
Bogárdy Endre
Győr
2017.10.07

Eddig kétféle módon jártam Európa országait: kerékpárral, (sátorral, hálózsákkal) és a Proko Travel autóbuszaival. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai a másikkal szemben. Az augusztus ötödike és kilencedike közötti Svájc és Olaszország bűvöletében; fedőnevű útjukon rájöttem az ideális megoldásra: a Juhos Kata jön velem bringával, a Vígh Péter meg megy előttünk busszal és felvesz ha elered az eső vagy nagy hegyek jönnek szembe. Kérem értesítsenek ha lesz ilyen alternatíva! No de félre a tréfával. A fent említett utat megelőzően a Barokk paloták és kastélyok látogatásán vettem részt tavaly. A két úton három nagyszerű embert ismertem meg: Juhos Kata és Kámán József idegenvezetőket és mindkét út gépkocsivezetőjét, Vígh Pétert. Nem akarom én most a két idegenvezető felkészültségét, kedvességét, rátermettségét dícsérni, hiszen nyilván minden munkatársuk ilyen. Amit kiemelnék az a g.k. vez. teljesítménye a néha embertelen körülmények között. Az utak programjának összeállítása jó volt, a busz kényelmes, a szállások megfelelőek. Azt, hogy némely olasz szállodában a reggelit nem a magyar étvágyra méretezik (javaslom az olasz utakkal kapcsolatban ezentúl a ;svédasztal; kifejezés helyett a taljánasztal használatát) feledteti a sok szép élmény. Végezetül a 25. évforduló kapcsán minden jót kívánok az Iroda minden munkatársának. Isten óvja a Proko Travelt. Tisztelettel: Bogárdy Endre

  • 4.8
Horváth Ildikó
Kaposvár
2017.09.07

Már4-szer utaztam Önökkel.Nagyon megvoltam elégedve az idegenvezetéssel és az buszvezetéssel is. Veszélyes utakon jártunk Svájvban, de a sofőr is nagyon ügyes volt. Jó lenne, ha a transzferálásnál Kaposvárt nem hagyták volna ki. Én nagyon jól éreztem magam az étkezés is kiváló volt. Nagyon szeretném, ha Szicilia is lenne busszal a következőben.

  • 4.8
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 25. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 24. 6 nap Ár: január végén

Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Augusztus 24. 6 nap Ár: január végén

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 09. 5 nap Ár: január végén

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Április 18. 7 nap 178 000 Ft
Június 29. 7 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Július 25. 6 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot