Útkereső

Személyre szabott ajánlat kérése

Egyéneknek Csoportoknak
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal
Okostelefon alkalmazásaink

Prága, Róma, Lisszabon, Luzern útikönyvek okostelefonra
Pályázati támogatásaink

A PROKO KFT által elnyert korábbi támogatások megtekintéséhez kattintson IDE.

Támogatásaink
Új hozzászólás
Neve:*
Ellenőrző kód:*
Email címe:*
Város:
Út neve:
Véleménye:*

Vendégkönyv

2015 április 27
Békés

Nagy svájci körút

Az elmúlt évben vettem részt a \"Nagy svájci körút\"-on, mely egy felejthetetlen élmény marad egész életemre. Már több utazási irodával is volt szerencsém utazni, de a Proko Travelnek a nyomába sem érnek. Aki szereti a gyönyörű, vadregényes tájakat, az érdekes, vagy a luxust idéző városokat, a történelmet mindenképpen érdemes ellátogatnia ebbe a kedves országba. Ennél felemelőbb, már csak Prónay Ildikó "idegenvezetése", felkészültsége, empátiája, szervező-, problémamegoldó készsége és embersége volt. Személyében egy olyan embert ismertem meg, mely "kivesző félben van" a mai magyar társadalomból. Hálás köszönetem az autóbuszt vezető Zoltánnak is, aki szintén nagyon toleránsan kezelte kivánságainkat és nem utolsó sorban biztonságban haza hozott minket. Mindenkinek csak ajánlati tudom a PROKO TRAVEL Utazási Irodát és ezt a szépségesen szép svájci programot. Megelégedettségemet mi sem bizonyítja jobban, hogy ebben az évben három úton veszek részt az iroda szervezésében. Köszönet mindenért!!! Üdvözlettel: Szilágyi Ildikó

Szilágyi Ildikó Éva

2014 december 12
Nógrádsáp

Keresztül Dél-Amerikán - Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel

Saci nagyon jól összefoglalta az utazást. Köszönettel: Dr. Czalbert H.János

Dr. Czalbert H. János

2014 november 24
Kiskunhalas

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága - 4 nap

Köszönjük Kádár Zsolt idegenvezető Úr munkáját. Felkészültsége és gondoskodása példaértékű

dr.Maruzsenszki József

2014 november 12
Maglód

Tisztelt Proko csapat!

Már negyedszerre utaztunk Önökkel.Szeptemberben indult a "Varázslatos Elba-Korzika-Szardínia"út, melynek címe teljes egészében lefedi a program milyenségét.Valóban gyönyörű a szigetek természeti adottsága.Nagyon sok lenyűgöző élményben volt részünk.Horváth Anikó profi idegenvezetését,szakmai tudását már máskor is tapasztaltuk.Külön köszönet a gépkocsivezetőknek ,akik tökéletes biztonsággal vezették buszunkat a szurdokvölgyön keresztül,és a sok kompra szállás sem jelentett gondot.A szállodák szépek,tiszták voltak.Egy észrevétel volt több utastársam részéről is.A Portóban lévő Hotel Kalliste felső épületéhez (nincs lift) elég sok lépcsőn kellett fel vinni a bőröndöket.Más szállodákban a személyzet segítségével ezt megoldják.A tengerrel körülvett szigeteken vacsoráztunk (ami általában ízletes volt),de én szívesen ettem volna halat nem csak egyszer. Összességében csodálatos út volt,ajánlom mindenkinek aki szereti a hajózást,a tengert, a hangulatos kikötőket,a magas sziklás hegyeket,és a történelmet :-)

További jó munkát,sok sikert kívánok minden dolgozójuknak.

Üdvözlettel:

Lemli Dánielné

Lemli Dánielné

2014 november 12
Jászberény

T. Iroda!

Érdeklődni szeretnék,hogy 2015-ös nyomtatott utazási katalógust lehetne-e díjmentesen igényelni Önöktől? Két példány kellene;egy nekem és egy a barátnőmnek, Badari Juditnak. Nekeme jelenleg nem él az emailcímem, de mindkettőnk postacíme talán megtalálható Önöknél,mivel augusztusban voltunk a Reneszánsz kultúra nyomában úton.

Köszönettel:Csillag József

Csillag József

2014 november 08
Szentendre

Keresztül Dél-Amerikán - Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel

Kedves Dóra,

A honlapról néztem meg az email cimed, nem tudom hogy te vagy e a megfelelő személy aki foglalkozik a témával, de úgy gondoltam mint utazásszervező,neked szeretnék visszajelzést adni, veled szeretném megosztani élményeimet, véleményemet a köritazásról , amin részt vettem. Amennyiben nem, kérlek továbbítsd emailemet a megfelelő helyre.

Én a 2014 -es "Keresztül Dél-Amerikán" (Nagy perui) körutazáson vettem részt november 8 és 18 között, a Brazil hosszabításra már nem volt alkalmam továbbutazni a szabadnapjaim hiányában, pedig biztos részt vettem volna az utazás további részében is és megcsodáltam volna a világörökség részét képző vízesést és a gyönyörő várost , Rio-t.

Azért írom ezt az üzenetet az utazási iroda számára, mert szeretném megköszönni ezt a szinvonalas és élményekben gazdag utazást, számomra örök emlék marad az idei "nyaralás" Peruban.

Az elégedettségi kérdőíven nem volt lehetőségem kifejteni minadazt ami bennem volt az utazással, szállásokkal, buszokkal, ételekkel, programokkal kapcsolatban, és nem volt elég hely arra sem , hogy leírjam a helyi idegenvezetőkről/és saját idegenvezetőnkről a véleményem.

Nekem ez az idei út egy nagy Álom beteljesedését jelentette, már több éve dédelgettem ezt az Álomképet, hogy 2014-ben eljutok azokra a helyekre Peruban, amelyekről már sokat olvastam gyerek korom óta, és a fantáziámban felépítettem egy egész világot a regények és a tudományos könyvek írásai alapján, kialakult egy kép bennem az országról, a híres történelmi jelentősségű helyekről, és a misztikus környezetben élő népekről.

Fantasztikus élmény volt olyan vidékekre eljutni, ahol egykor inkák éltek, vagy ahová temetkeztek. Örök emlék marad, ahogy végighaladtunk a Pánamerikai országúton és néhány óránként más tájon haladtunk át, ahol köves sivatagok fogadtak, hol az óceán kisért utunkon, hol pedig rizsföldek végtelenje terült el a hegyek között. Volt ahol tavak terültek el zöldellő dombok lábainal, a kék víztükrből megcsillant a napfény. Homokdűnék százai között is elhaladtunk utunk során.De a szubtrópusi környezetben burjánzó gyönyörű dzsungel különleges növényvilágát se hagynám ki a felsorolásból.

Alkalmunk volt megismerni Peru élővilágát is, és saját szemünkkel láthattunk az élőhelyén nyugalomban legelő vicunákat 4500 m magasan, ami szintén nem mindenkinek adatik meg. Lámák és Alpakák az orzágban mindenhol voltak, de vicunát élőben csak egy helyen láthattunk, ahol ki is lehettett szállni a buszból, hogy az út másik oldalán megcsodáljuk ezeket a szép teremtményeket. Még a kolibri is említésre méltó, amelyet a Macchu Piccun egy Golgota virág társaságában volt lehetőségünk közelről megfigyelni.

A szálláshelyeink végig kifogástalanok voltak, szép környezetben, biztonságos városrészekben minőségi kiszolgálást kaptunk. Az egyik kedvenc szállásom Cuscoban volt, amásik favorit a Limai szálloda volt a Miraflores városrészben, ahol a 17. Emeleten még uszómedence (napozó ágyakkal), konditerem, és szauna is volt lenyügöző panorámával az óceánra és a városra körben. Nem tudom , hogy az utasok közül hányan fedezték fel a bámulatos 17. Emeletet, de mi 7-en (akik maradtunk még fél napot hazaút előtt) sok időt töltöttünk ott el, és birtokba vettük a napágyakat is egy roved időre. Akárhányszor voltunk fenn, mindig volt hely a napozó ágyakon, csak néha jot fel egy-egy vendég fotót készíteni a városról a teraszon.

Sajnos fürdőruhával nem készültünk,így a medencét nem tudtuk kiprobálni. A jövőre nézve egy ajánlás, amennyiben ebben a szállodában lesz a csoport szállása, a hasznos információkhoz bele lehetne írni, hogy készüljenek fürdőruhával (a Perui csoport is , aki nem megy tovább Braziliába), mert less alkalmuk egy kicsit lazítani a szaunában és a medencében hazaindulás előtt.

Helyi idegenvezetőink nagyon kedvesek és felkészültek voltak, és segítőkészségüket is cask dicsérni tudom. Külön kiemelném Elizabethet és Liviát, mindketten nagyon közvetlenek és barátságosak voltak és sokat segítettek, amikor csak szükségünk volt rá.

A mi idegenvezetőnk , Miklós, szakmailag hozzáértő, sok érdekes információt és történetet mesélt nekünk az adott területen, a helyi nevezetességekről, a népekről akik korábban itt laktak Több plusz programot is sikerült beiktatni az ajánlására, amelyeket kár lett volna kihagyni, ha már az országnak azon részén jártunk, és alkalmunk (időnk) adodott megtekinteni, így plusz élményekkel gazdagodtunk. Mindig segítségünkre sietett, amikor kértük, segítséget nyújtott nyelvtudásával amikor vásároltunk, vagy pénzt váltottunk, vagy az étteremben rendeltünk.

Nagyon kedves , közvetlen ember, mindig lehetett rá számítani, nagy tudása és nagyon jó mesélő/előadó, figyelmünket mindig ébren tartotta. Széleskörű a tudása földrajz, matematika, állat – és növényvilág, történelem, politika területén is, igazi polihisztor.A csoportot is nagyszerűen irányította a megfelelő mederbe és kitünően ösztönözte azokat akik már-már csüggedtek a fáradtságtól, hogy érdemes tovább haladni és feljönni, mert a kilátásért/látványérr megéri.

Nagyszerűen kezelte azokat az utasokat is , akik számtalanszor nehézségeket gördítettek az útjába aggályaikkal, gondolataikkal az utazásunk során. Csak szuperlativusokban tudok beszélni a munkájáról és szakmai elhiavtottságáról, a kultura iránti lelkesedése átragadt ránk is.

Minden (váratlan) helyzetben feltalálta magát és megoldotta az adott szituációt.

Gondolok itt arra, hogy Limába korán értünkvissza, és még nem tudtuk elfoglalni a szálláshelyünket városnézés előtt, a reptérről egy rögtönzött buszos városnézést szervezett., majd a főtérre érve gyalog töltöttük el az időt szebbnél szebb látnivalók/kolostorok/templomok/katedrálisok között. Mire visszaértünk a szállásunkra délután, megérdemelt pihenőidőnket tölthettük el szobáinkban, melyek már vártak rank hívogatva minket egy kis sziesztára.

Utunk során több busszal volt alkalmunk utazni, mindegyik busz minősége megfelelő volt és a sofőrök is biztonsággal juttatak el uticélunkhoz. Biztos kézzel vezették a járműveket és sokat segített a helyismeretük is, így például egyszer kikerültünk egy nagy dugót a főúton, mert a kerülő úton időt sporoltak nekünk.

Nagyon sok szép és felejtehtetlen vidékre eljutottunk a körút alatt, a kedvenceim közé tartozott a Titicaca –tó rejtelmes úszószigetei, a nyugalmat árasztó víz felet magasodó szigetcsoportok, a festői szépségűsziget az inka teraszokkal, ahova kihívás volt feljutni a meredek úton,de megért a látványért. Az úszó szigeteken tett látogatásunk volt a legérdekesebb a sziegt lakói között. Élmény volt megfigyelni, hogy élik mindennapjaikat a civilizációtól távol nyugalomban és békességben, időn kívűl. Ahogy megtanultam az inkák filozofiáját, miszerint az idő körülvesz minket, de nem határoz meg, könnyen át tudtam venni tőlük ezt az élet szemléletet, és az út során abszolút át tudtam érezni, minden egyes pillanatot élveztem és elraktároztam a boldog emlékeim közé azokat a helyeket ahol jártam és energiával töltöttek fel. Igyekszem itthon is alkalmaznik ezt az életérzést, bár a köülmények nem olyan idillikusak mint abban a varázslatos világban, amely elrabolta a szívem.

A kedvenc városom Cusco volt, élhető kedves kisváros, aholtisztaság és rend honol és még éjszaka is nyugodtan járhattuk az utcáit, ahol sok felfedeznivaló akadt. A város hangulatát is könnyű volt átvenni/könnyű volt ráhangolódni. A Macchu Piccura tett látogatás volt az utazás fénypontja, amit a legjobban vártam, és nem csalódtam, a romváros lélegzetelálító és lenyűgöző volt, ámúlva ültem az egykor kőbányának használt elszórt sziklák egyikén és csodáltam ezt a szent helyet. Amelyet egykor az inkák benépesítettek és a téli hideg elől ide húzódtak a szubtrópusi környezetbe. Meg tudom érteni őket, én is tudtam volna ittélni, ha abban az időbe születtem volna.

Összegezve nagyon-nagyon köszönöm , hogy ennyi élménnyel gazdagodhattam és sok energiával feltőltődve folytathatom a mindennapjaimat, új célokkal, új ötletekkel tele valósíthatom meg további álmaimat. Remélem még lesz alkalmam további utak során mégtöbb érdekes és történelemi helyekben gazdag országot megismerni az iroda segítségével.

Az egész út során nagyon nagy fokú szaktudást , profi szervezést, minőségi szervezői munkát tapasztaltam az iroda és az idegenvezetők részéről. Hálás vagyok érte, cask így tovább, és remélem gyűlnek majd a matricák az utlevelembe, amleyeken a világörökség részeiként számon tartott helyek láthatók.

Gratulálok mégegyszer az iroda munkájához, további sikeres munkát kívánok!

Üdvözlettel: Saci

Szényi Sarolta

2014 november 03
Pécs

2014 augusztus 17-28-a között Nyugat-Európai körutazás Spanyolországi nyaralással elnevezésű utazáson vettünk részt az iroda szervezésében. Tapasztaltuk, hogy a Spanyol légkör páratlan és ez az utazás alkalmas arra, hogy Európa legszebb tájait, városait megismerhessük és még egy kis tengerparti nyaralás is beleférjen. Nagyon jól éreztük megunkat ami az idegenvezető érdeme is volt. Gulyás Miklós nem munkaként végzi a feladatát hanem azon fáradozik, hogy az utasok jól érezzék magukat a hosszú buszozás alatt se unatkozzanak próbálja összekovácsolni a csoportot / énekléssel, vetélkedőkkel, érdekes történetekkel / Miklós nélkül ez az utazás nem lett volna teljes és reméljük lesz még alkalmunk vele utazni és megismerni Spanyolország más tájait is.

Törökné /Marcsi / és Tóthné / Zsuzsi/

2014 november 02
Szolnok

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága - 4 nap

2014. október 23-26.-a között vettünk részt ezen a programon, melyet már rég óta terveztünk, vártuk milyen benyomást szerzünk Prágáról és a többi cseh városról. Nem csalódtunk, a program nagyon jó volt, sok mindent láttunk, élveztük a kirándulást. Csak emelte az út \"fényét\" idegenvezetőnk, Gulyás Miklós hozzáállása és tudása. A mellett, hogy az egyik legjobb utunknak gondoljuk a mostanit, Miklósban egy igazi jó humorú szakembert fedeztünk fel. Mindenről részletes tájékoztatást kaptunk, a buszon sem unatkoztunk, rengeteget nevettünk. Ebben nagy része volt az idegenvezetőnek (természetesen utastársainknak is). Nagyon sokat segített minden téren, ezt utólag is köszönjük! Reméljük Miklóssal még összehoz a sors valamikor, ez úton is üdvözöljük! János és Erzsi

Trájer János

2014 október 27
Szigethalom

Kalandozás Dél-Lengyelországban - 4 nap

okt.23-26 vettünk részt az utazáson, nagyszerű volt. Kéki Viktória az idegenvezetőnk remekelt az út során, nagyon tájékozott, észrevehetően szereti a sokszor nem egyszerű munkáját. A helyi idegenvezető is nagyon lelkes volt( Katalin Krakkóban és a sóbányában) Szücs László a buszsofőr is mindent megtett a kényelmünkért. Köszönjük a szép, élménygazdag hosszú hétvégét az irodának!!! Várjuk a következő utakat!!!(jövünk!!!)\n

Bálintné Kiss Eszter

2014 október 04
Budapest

Ahol még Ön sem járt – Albánia - Dél-Balkán körút

Tisztelt Proko Travel!\r\n2014.09.11-19-ig az \"Ahol még Ön sem járt, Albánia\" programon vettünk részt barátnőmmel.Sokat utaztunk már hátunk mögött 68 év van. Sok utazási irodával próbálkoztunk. Igy van összehasonlitási alapunk.\r\nMindezt azért írjuk le, mert ezzel alapozzuk meg azt a dícséretet, köszönetet és elismerést, amit ezen hosszú, göröngyös, helyenként szinte járhatatlan , csodálatosan szép úton az Önök kedves, kellemes alkalmazottjai segítségével láttunk, és felejthetetlen élményben részesültünk. Kádár Zsolt segítőkészsége, nagy tudása, remek hely és nyelvismerete, valamint a két nyugodt, a zuhogó esővel, köddel, párával nehezített életveszélyes utakon is biztonságosan vezető autóbusz vezetőink barátságos hozzáállása nélkül csökkent értékű lett volna ez a nagyon tartalmas és különleges utazás. Nagyon sok fénykép készült kb. 1600, hogy ezek közül ki mit tart a fotópályázatra érdemesnek nem tudom, nekünk mindegyik kedves, Ezért elküldöm Önöknek szíves felhasználásra, vagy csak megnézésre az alábbi linkeket a Picasára feltett képeinkből.\r\nhttps://plus.google.com/photos/108871485481910895917/albums/6062241247923799905?banner=pwa&authkey=CLiV6Nqfq5XWowE\r\nhttps://plus.google.com/photos/108871485481910895917/albums/6062286433386597265?banner=pwa&authkey=CO2g2M2HhdWB2QE\r\nhttps://plus.google.com/photos/108871485481910895917/albums/6062352307790896657?authkey=COyeoOWlwtap_gE\r\n

Köszönettel és Üdvözlettel\r\nZsámbokiné Gáspár Magdolna és Szabóné Dr. Hollósi Gizella

Zsámbokné Gáspár Magdolna