Új utak a Proko Travelnél II. rész – Kedvelt nagyvárosok új szemszögből

2020.01.16.

Korábbi blogbejegyzésemben említettem, hogy 2020-ra 17 új utazással készülünk az Önök számára. Ezekből az elmúlt alkalommal már megismerhettek hatot. Most pedig öt olyan úti célról fogok mesélni, amelyek középpontjában egy (vagy akár több) kedvelt nagyvárost helyeztünk.

A királyi Észak-Európa nagyvárosai

A ma bemutatásra kerülő új úti célok egyik csoportja kontinensünk északi nagyvárosait célozza meg. A Hanza városok és Dánia névre keresztelt buszos utazásunkkal azoknak szeretnénk kedvezni, akik szívesebben keresik fel négy keréken Európa történelmi emlékeit.

Dánia utazás - Nyhavn kikötőAz egy hetes kiruccanásunkat Németország ékköveinek felkutatásával kezdjük. A Dániába vezető úton megállunk először Hildesheimben, ahol megcsodálhatjuk egy több, mint 1000 éves román stílusú templomot, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Ezt követően Európa egyik leggazdagabb városában, Hamburgban pihenünk meg. Itt a városnézés mellett a kikötőben is teszünk egy kis sétát, Ezzel is hangolódva a hajók és csatornák országára. A határt átlépve, hamarosan megérkezünk Dybbølban, majd a csodaszép tengerparttal rendelkező Rømø szigetére, ahol a bátrabbak akár lábukat is megmerítheti az Északi-tengerben. Továbbá ellátogatunk Ribe városába is, amelyet a királyi Dánia legrégebbi városaként tartanak számon. Itt lehetőségünk lesz megtekinteni az ország első templomát, valamint ízelítőt kaphatunk a vikingkorból is. A híres mesemondó, Andersen szülőföldjére, Funen szigetére is elutazunk. Az itt megtalálható sziget igazából egy skanzen, amelynek köszönhetően bepillantást nyerünk az 1800-as évek dán farmereinek mindennapjaiba. A szigetvilág felfedezését követően megérkezünk a leghangulatosabb észak-európai fővárosba, Koppenhágába. A híres Sellőlány szobor, valamint az Amalienborg palota természetesen kötelező megállóként szerepelnek a listánkon. A koppenhágai városnézést követően egy hídon átkelve Svédországba jutunk, ahonnan komppal közelítjük meg Lengyelországot. Élménydús kirándulásunkat a berlini Brandenburgi-kapu, valamint a ragyogó valticei kastély meglátogatásával zárjuk.

A királyi Európa nagyvárosait emlegetve sokaknak juthatott eszébe az egykori királyi nagyhatalom fővárosa, Párizs, valamint a kontinens talán leghíresebb családjának, a brit királyi családnak lakhelye, London. Új útjaink között megtalálhatják a Párizs – London elnevezésű utat, amely során e két főváros megismerését tűztük ki célul. Korábban nagy népszerűségnek örvendett egy hasonló utunk, így most kollégáimmal engedtünk az Önök kérésének, és kicsit módosítva, tapasztalatainkat beleszőve illesztettük be kínálatunkba a két turisztikai központot bemutató utat. A francia fővárosba repülővel érkezünk, ahol a szállás elfoglalását követően metróval közelítjük meg a belvárost. A két napos városnézés alkalmával lehetőségünk nyílik végigsétálni Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-én, a Diadalív tetejéről valamint az Öreg Hölgy, azaz az Eiffel-torony válláról is megcsodálni a romantikus nagyvárost. Az uralkodói korokat idéző Tuileriák kertjét, és a vele szomszédos Louvre múzeumot is felkeressük. Párizsi élményeink megkoronázása képen az Invalidusok dómját, valamint a Rodin Múzeumot követően egy esti hajókázásra is benevezhetünk a Szajnán. Vonattal szeljük át a Csalagutat és érkezünk meg Angliába.

London utazás - Anglia nyaralás - Szent Pál-székesegyházA négynapos londoni városnézésünket a Westmister negyedben kezdjük. A Parlament, valamint a méltán híres óratorony, a Big Ben felkeresését követően, megnézzük a negyed apátságát is. Ez a hely több évszázadnyi történelmet foglal magában, hiszen hosszú évszázadokon keresztül itt történt az uralkodó koronázása, valamint temetése. A Downing Street 10., és a Buckingham palota megismerését követően a Trafalgar térre érkezünk, ahol a művészetek szerelmesinek kedvezve megtekintjük a National Gallery páratlan gyűjteményét. A szabadprogramok során London további híres múzeumjait, mint például a British Múzeum, illetve a Madame Tussaud panoptikum kincseit is lesz lehetőségük felkeresni. Ha már mindent megnéztünk stílusosan zárjuk az utunkat. A híres London Eye-ról intünk búcsút az angol nagyvárosnak.

Spanyolországi élmények

Az új utak összeállításakor azokra is gondoltunk, akik a melegebb vidékek szerelmesei. A következőkben 2+1 mediterrán nagyvárosokat érintő utazásról olvashatnak. A Spanyol királyi városok névre keresztelt ajánlatunk különlegessége, hogy 5 nap alatt 6 világörökséget tekintünk meg, így bizton állíthatom: látnivalókból nem lesz hiány és a Világörökség Útlevélben gyorsan telnek majd a helyek. Elsőként Cervantes szülőhelyét, az UNESCO Világörökség részét képző Alcala de Henaresbe látogatunk el, majd a következő napot a spanyol főváros felfedezésére szánjuk. Többek közt ellátogatunk a Királyi Palotába, megcsodáljuk az Almudena katedrális csodaszép üvegablakait, a Parlamentet és a Prado környékét is felkeressük. Akik úgy érzik, hogy elegendő volt számura egy nap a spanyol nagyvárosban, azok számára két fakultatív kirándulást is tartogatunk. Az egykori királyi központban, Toledóban meseszép templomokat, a világ második legrégebbi zsinagógáját és Don Quijote által ismertté vált szélmalmokat csodálhatjuk meg közösen. A második fakultatív nap alkalmával a sziklára épült „spanyol Meteorákat” Cuencat és Aranjuezt célozzuk meg, ahova nagyon kevés utazási iroda segítségével lehet csak eljutni.  A spanyol királyi városok zárásául ellátogatunk II. Fülöp egykori rezidenciájára is, ahol az egyszerű szerzetesi életet idézhetjük szemeink elé. Végül pedig az Elesettek Völgyében, majd a római vízvezetékek szülővárosában, Segoviaban teszünk kitérőt.

Azok számára, akiknek kevesebb a szabadságuk, vagy többször szeretnének rövidebb utazásokra menni Barcelonai kiruccanásunkat ajánlom. Ez a desztináció a 2019-es új adventi útjai között is megtalálható volt.

Barcelona utazás - Placa Reial - városnézésAz ott tapasztalt visszajelzések alapján azonban úgy gondoltuk, hogy más időpontban is érdemes meghirdetni ezt az utazásunkat, hiszen Barcelona minden évszakban csodálatos. A három napos kirándulásunkat a Gótikus negyed megismerésével kezdjük. Megcsodáljuk a meseszép Szt. Eulália katedrálist, ellátogatunk a Királyok terére, majd a barcelonai Váci utcára, a La Ramblara érkezünk meg. A világhírű La Boqueria piac éttermeinek egyikében pihenhetünk meg ebédidőben, majd szabadprogrammal folytatjuk a napot. A második napunkon magaslatból, a Montjuic hegyről letekintve csodálhatjuk meg a spanyol nagyvárost, majd Gaudí alkotásainak, a Sagrada Famíliának és a különleges Güell Parknak szentelhetünk időt. Ha valaki belülről is szeretné ezeket megtekinteni, arra is van lehetőség, de ez esetben ezt előre kell jelezniük. Az utolsó nap a futball szerelmeseinek kedvez, hiszen egy fakultatív program keretében ellátogathatnak az érdeklődők az FC Barcelona stadionjába, ahol akár még kedvencük öltözőjét is megtekinthetik. Itt szeretném megemlíteni, hogy amennyiben a hazai csapat játszik utazásunk során, akkor a Proko Travel lehetőséget fog biztosítani a meccsre való bejutásra is.

+1: A távoli Mexikó

A mediterrán kirándulások kedvelői számára készültünk egy egzotikus ajánlattal is. A mexikói körutazás során számos helyre ellátogatunk, majd a városnézések fáradalmait egy két napos cancuni pihenéssel vezetjük le. Az Azték és maya kincsek nyomában felfedezésünket a fővárosban, Mexikóvárosban kezdjük meg, ahol a mesés kastélyok mellett felkeressük például a város legrégebbi parkját az Alamedat, illetve a Catedral Metropolitanat is. Az utazás egyik legautentikusabb élménye lehet a Nap- és Hold Piramis, valamint a Quetzalcóatl Templom megismerése. Később, a nagyváros szomszédjában található, több, mint 70 templomnak otthont adó „Angyalok városába”, azaz Pueblába is sétálunk egy nagyot. Mexikó történelmének köszönhetően megannyi indián és spanyol kulturális kincset rejt, amelyek közül felkeressük például az apotékok emlékét őrző Monte Albant, vagy a mexikói szent várost, Mictlant. A maya szokásokkal, illetve népviselettel pedig Tzotil kisvárosban ismerkedhetünk meg. A kulturális élmények közt a természet ékköveit sem hagyjuk ki. Ellátogatunk a Sumidero-kanyonhoz, 1.000 méter magas sziklafalak közötti szurdokban csónakázunk, felkeressük az esőerdővel borított maya várost, Palenque-t, valamint megcsodáljuk a Roberto Barrios vízesést is. A cancuni pihenést megelőzően útba ejtjük Uxmalt is, ahol a Jós piramis, az Apácák Házának Négyszöge és a Kormányzó palotája található. Akár kulturális élményekre, akár nyaralásra vágyik ezen az úton nem fog csalódni, hiszen itt garantáltan mindkettőben lesz része.

Mexikó utazás - El CastilloRemélem Önöket is elöntötte az utazási vágy, és hogy új útjaink között megtalálják álmaik desztinációját. Ha valamelyik utazás felkeltette az érdeklődésüket, foglaljanak még az előjelentkezési időszakban. Így Önöknek biztosan lesz helyük az adott utazáson. Abban az esetben, ha még nem írtam vágyott utazásáról, figyelje Facebook oldalunkat és weboldalunkat, hiszen még 6 új ajánlatot tartogatok az Ön számára, hiszen …”Ön is megérdemel egy kis pihenést!”

Vissza