Utazás előtti teendők - 2. rész - Otthonunk felkészítése

2020.07.20.

Sokunk számára nagyon stresszes időszaknak számít az utazásunk előtti néhány nap. Próbálunk minden magunktól telhetőt megtenni, de sajnos így is előfordul, hogy valami elfelejtődik. Szeretném, ha kedves utasaink nem felejtenének el semmit, és nyugodtan csak a pihenésre koncentrálhatnának, így - folytatva a a legutóbbi blogbejegyzésemben elkezdetteket - segítek kedves utasainknak, hogy stresszmentesen, de mégis hatékonyan teljenek el az utazás előtti napok.

Utazás előtti teendők bejegyzéssorozatom második részében a ház körüli teendőket részletezem, remélem segítségül szolgálok Önöknek, hogy az utazás valóban élmény legyen :)

Fontos, hogy indulásunk előtt mindent kézben tartsunk, így otthonunkat is úgy hagyjuk ott, hogy az utazásunk során maximálisan ki tudjunk kapcsolódni és ne jusson eszünkbe utólag semmi, ami talán még otthon elkerülhette a figyelmünket.

Takarítsunk ki mielőtt elutazunk!

Biztos vagyok benne, hogy Önnek is a takarítás lenne az utolsó dolog, amit utazása után szeretne csinálni otthonában, és én is tudom, mennyivel jobb érzés hazaérkezni egy tiszta, rendezett otthonba és kényelmesen ledőlni a kanapéra. Nincs szükség nagy tavaszi/őszi takarításra, de egy kis általános portörlés, porszívózás, rendrakás mindenképpen ajánlott. Emellett egy fertőtlenítés a fürdőben is csak a hasznunkra válhat az utazás előtt. 

A takarítás mellett hűtőnk kiürítésére is gondoljunk, amikor az utazás előtti teendőket gondoljuk át. Ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk otthon semmi romlandó ételt, fogyasszunk el minden közelgő lejárati szavatosságú élelmiszert - beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket és a hűtőben tárolandó élelmiszereket is. Ha pedig nincs lehetőségünk elfogyasztani, keressünk fel egy ételgyűjtő dobozt a közelben, és tegyük oda amit már nem ennénk meg. Így azoknak is örömet szerezhetünk, akik arra vannak rászorulva, hogy az utcán éljenek. Hiszen, ki szeretne hazaérni megbarnult gyümölcsök látványára, kellemetlen szagára, mikor tudja hogy másnak örömet okozhatott volna vele?

Teendők utazás előtt  - mit ne felejts el

Tegyünk óvintézkedéseket tűz esetére!

Mielőtt elhagyjuk a házat, áramtalanítsunk! Mindent, aminek a működésére az utazás alatt nem lesz szükségünk. Ezzel nem csak a tűzveszélyt csökkenthetjük, de energiatakarékosak is lehetünk. 

Vegyük le a fűtést, állítsuk be a termosztátot!

Ez az utazás előtti teendők egyik fontos része, hiszen az őszi/téli hónapokban sokat spórolhatunk azzal, ha kikapcsoljuk a távollétünk idejére a fűtést. Ha pedig a termosztátot szeretnénk segítségül venni, beállíthatjuk, hogy nyáron ne legyen túl meleg, télen pedig hideg.

Ne féljünk segítséget kérni!

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy bizonyos dolgokban segítséget kell kérnünk ameddig távol vagyunk. Ilyen például a növények locsolása, posta ellenőrzése vagy a posta kiürítése. A legjobb, ha egy közeli rokont, vagy barátot kérünk meg a feladatra, de ha szomszédainkkal jó viszonyt ápolunk, akkor ők is biztosan segítenek ezekben. Kedvességüket érdemes meghálálni egy-egy szuvenírrel az utazásról. Nem várják el, de higgyék el, jól fog esni nekik :). 

Remélem jelen blogbejegyzésemmel hozzájárultam nyugodt utazásuk sikerességéhez. Hamarosan jelentkezem a bejegyzés második részével, amelyben az utazás előtti teendők további részleteiről lesz szó. Addig is, amennyiben még nincs meg idei pihenésük, tekintsék át kínálatunkat és foglalják le utazásukat, hiszen…”Ön is megérdemel egy kis pihenést!”

Vissza