A keleti vakcinákkal oltottak előtt is megnyílt Európa!

2022.02.04.

A blogbejegyzés a közzétel időpontjában aktuális szabályozások alapján készült!

A keleti vakcinákkal oltattak számára is bővült a lehetséges úti célok sora!

A napokban jött a jó hír, miszerint 2022-ben könnyebbé válik az utazás a Sinopharm vagy Szputnyik oltással rendelkezők számára, hiszen megszűnik a korábbi vakcinadiszkrimináció. Amennyiben 2 keleti vakcina után a 3. oltás az EU által is elfogadottak valamelyike, és a 3. oltás után is eltelt a szükséges minimum 14 nap, akkor az utazók további teszt- vagy karanténkötelezettség nélkül beléphetnek az EU bármely tagállamába. Az erről szóló hivatalos leírás már az Európai Unió hivatalos weboldalára is felkerült, mely a szerződést aláíró országok mindegyikére kötelező érvényűvé válik.

Korábbi korlátozások a vakcinák típusai miatt...

Talán Önök is a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy 2021-ben a keleti vakcinákkal oltottaknak plusz teszteléseken kellett átesniük, amennyiben bizonyos országokba szerettek volna utazni. A kontinensen rengeteg különféle szabályozás volt, melyeknek nem tudott mindenki egyből megfelelni. Természetesen mi ezen utasainkat sem hagytuk magukra és a szezon során 22 ország 72 helyszínén szerveztünk számukra tesztelést, továbbá a budapesti induláshoz is kitelepült a velünk szerződésben álló, akkreditált cég, mely sokak számára a legegyszerűbben elérhető, leggyorsabb megoldást jelentette. Azt gondoljuk, hogy az erőfeszítésünk nem volt hiábavaló, hiszen több, mint 5000 utazni vágyónak segíthettünk megvalósítani utazási elképzelését.

keleti vakcinákkal oltottak előtt is megnyílt Európa

Úgy gondoljuk, hogy ez a mostani jogszabályváltozás még csak az első, de annál fontosabb lépés a korlátozások folyamatos enyhítése majd megszűntetése felé tartó úton. Természetesen továbbra is lehetnek még speciális szabályok bizonyos szolgáltatásoknál, melyeket követnie kell mindannyiunknak (pl. maszkviselés, vagy létszámkorlátozás a zárt látványosságoknál), azonban az irány mindenképp bíztató.

Az elmúlt másfél évben sikerült kialakítanunk egy olyan információs rendszert, melynek köszönhetően folyamatosan naprakész információkat tudunk nyújtani utasainknak. Ebben fontos szereplők a külföldi partnereink, akik friss tapasztalatokat osztanak meg velünk, hogy az időnként nehezen értelmezhető rendelkezéseket miként alkalmazzák az adott országok a valóságban. Ugyanis végeredményben ez a legfontosabb, hogy az utazás során mivel fog találkozni ténylegesen az ember.

Bizakodva várjuk a további enyhítéseket!

Mindezen információk alapján egyértelműen azt látjuk, hogy a korlátozások folyamatosan enyhülnek, néhol teljesen meg is szűnnek. Európa kimagasló átoltottsági helyzetéből kifolyólag minden bizonnyal az elsők közt fog visszatérni a szabad utazás világához. A beérkező foglalások magas számából tisztán érezhető, hogy az Önökben, utasainkban lévő utazási vágy csak erősödött az elmúlt 2 viszontagságos év alatt. Tavaly már több mint 5000 utasunknak bizonyítottuk, hogy számíthatnak ránk a bonyolult és gyorsan változó szabályozási környezet idején is.

Hiszem, hogy az idei évben jelentősen könnyebb lesz az utazni vágyók helyzete, így még több természeti és kulturális csodához juthatunk el együtt. 

Vissza