Nyílnak a tulipánok, nyit Hollandia!

2022.03.26.

Európában a tavasz beköszöntével lekerülnek a maszkok és egyszerűbbé válnak a beutazási szabályok! Csehország és Olaszország után Hollandia is bejelentette, hogy március 23-tól eltörlik a digitális Covid-igazolvány használatát, így az országba oltás, teszt vagy karantén nélkül szabadon beutazhatunk, hasonlóan a járvány előtti időkhöz. A beutazáshoz egyedül egy egészségügyi nyilatkozat kitöltése szükséges. A Proko Traveles utak résztvevőinek ezt a regisztrációt mi meg is csináljuk, szóval az utazónak önfeledt lesz az utazási élmény.

Hollandia - Benelux körutazás - holland fapapucs

A repülőgépeken és a reptereken kívül a kötelező maszkviselésnek is vége. Akit eddig a kötelező maszkviselés tartott tehát vissza az utazástól, most már fellélegezhet! Szó szerint!

Megnyíltak Hollandia legszebb látványosságai!

Az országgal szinte egy időben a híres tulipánpark, Keukenhof is megnyitotta kapuit március 24-én. A park a járvány miatt két évig zárva tartott a látogatók előtt, a munka azonban e közben sem állt le. A parkban dolgozó kertészeknek állandó munkát ad a 7 millió darab (!) virághagyma elültetése minden évben. Akik májusi utunkon velünk tartanak, megtapasztalhatják ezt a csodálatos élményt, melyet a tengernyi virág látványa nyújt. Május 2-án garantáltan induló utunkra van még néhány szabad helyünk, de a korlátozások eltörlése óta igen nagy ütemben fogynak. Aki még szeretne jelentkezni, erre a linkre kattintva megteheti!

Hollandia - Benelux körutazás - tavasz - tulipánok

Nem csak tavasszal érdemes meglátogatni a Benelux államokat!

Ne csüggedjen az sem, aki tavasszal nem tud eljönni, hiszen nyáron is meghirdetjük a Benelux körutazásunkat. Habár Keukenhof május 15-én bezár, azonban idén egy másik - virágokhoz kapcsolódó - kivételes helyszínt is meglátogathatunk. Ez nem más, mint a 10 évente megrendezésre kerülő Floriade virág világkiállítás, ami az Amszterdam melletti Almere-ben kerül megrendezésre. Több mint 40 ország épít fel pavilont a kifejezetten a világkiállításra létrehozott 60 hektáros területen, ahol hatalmas üvegházak, egy mesterséges szigeten „úszó” erdő és egy 850 méter hosszú függő panorámakabin-rendszer is megtalálható lesz. A látványtervek nagyon lenyűgözőek, és a hollandokat ismerve biztosan nagyon ki fognak tenni magukért, nincs kétségünk afelől, hogy igazi kis „csodavilágot” fognak létrehozni.

A virágos programokon kívül Amszterdamban is számtalan program és látnivaló várja a kíváncsi turistákat! Ellátogatunk egy fapapucsműhelybe és egy sajtüzembe, megismerkedünk a gyémántcsiszolás rejtelmeivel és hajózunk a csatornákon.

Hollandia tehát tárt karokkal várja az utazókat, keljünk útra együtt!

Hollandia - Benelux körutazás - látnivalók

Vissza