Shakespeare és Robin Hood szülőföldje is nyitva áll az utazók előtt!

2022.04.08.

Ahogyan korábban már hírt adtunk róla, Európa számos országában enyhítik vagy már el is törölték a Covid-19 fertőzéssel kapcsolatos beutazási szabályokat. Ez alól nem kivétel Nagy-Britannia sem, hiszen március 18-tól minden korábbi járványügyi beutazási korlátozást megszüntettek.

Nagy-Britannia újra nyitva a lezárások után

A brit kormány járványkezelési stratégiája szerint „meg kell tanulni együtt élni a koronavírussal az egyéni szabadságjogok korlátozása nélkül”, illetve a személyi felelősségre helyezve a hangsúlyt.

Nagy-Britannia - utazás - nyaralás

Tehát a belépéshez nincs szükség sem tesztre, sem oltási igazolásra vagy regisztrációra, és a karantén kötelezettséget is eltörölték. Higiéniai okokból a maszk viselése ajánlott a belső terekben és a tömegközlekedési eszközökön, de nem kötelező (kivételt csak az egészségügyi intézmények jelentenek).

Ne feledjék, bár tesztre nem, útlevélre szükség lesz, hiszen a Brexit miatt 2021. október 1-től kivezették a személyi igazolványt, mint a beutazáshoz használható okmányt.

Fedezzük fel Anglia látványosságait!

Ezek után nincs más hátra, mint hogy velünk tartsanak nagysikerű Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén c. utazásunkra, mely során az Egyesült Királyság kihagyhatatlan látnivalóit fedezzük fel. Anglia gazdag, szövevényes és fordulatokban bővelkedő történelmi múltja és nagyjai elevenednek meg szemünk előtt, ahogyan bejárjuk romantikus kastélyokkal, palotákkal és hangulatos városkákkal tarkított, zöldellő vidékét. Megannyi élmény, felsorolni sem egyszerű!

Nagy-Britannia - utazás - nyaralás - Anglia

Nyomába eredünk az Artúr király kerekasztalát övező legendáknak és a Stonehenge kőtömbjeiről szóló mondáknak. Greenwichben láthatjuk a brit nemzet egyik legnagyobb kincsét, az egykori teaszállító klippert, a Cutty Sark vitorlás hajót. Oxford patinás egyetemi városa mellett felkeressük a zseniális drámaíró, Shakespeare szülővárosát, Stratford-upon-Avont is, Notthinghamben pedig a hírhedt tolvajok fejedelmének, Robin Hoodnak a földjén járunk.

London ezernyi látnivalója sem maradhat ki!

A 3 napos londoni programból nem marad ki a Big Ben, a Parlament, a Westminster Apátság, a Szt. Pál Székesegyház és a Tower sem. Tudták, hogy ez utóbbiban nem csak a koronaékszereket őrzik, de egykor börtönként is funkcionált? Innen tűnt el - rejtélyes körülmények között - a rózsák háborúja során a yorki IV. Edward két fia, miután apjuk halála után nagybátyjuk bebörtönözte őket. VIII. Henrik hat felesége közül Boleyn Annát és Howard Katalint is itt érte kivégzése. E csúf históriákat az anglikán egyház létrehozójának meseszép, Hampton Court-i nyári rezidenciáján elfeledhetjük.

Nagy-Britannia - utazás - nyaralás - London

A fővárosban töltött napok során a szigetország modern arcával is megismerkedünk, elég csak a Temze partján álló The Shard felhőkarcolóra vagy a London Eye óriáskerékre gondolnunk. Színes élményekkel gazdagodva térhetünk haza esti sétánkból a Picadilly Circus óriás reklámtábláit, vagy a Soho, a Chinatown és Covent Garden pompás forgatagát megcsodálva. Aki szeretne, vásárolhat az Oxford Street elegáns üzleteiben vagy gyönyörködhet a National Gallery és a British Múzeum pazar gyűjteményében. A királyi család életére kíváncsiak pedig bepillanthatnak a Buckingham Palota őrségváltásába és bejárhatják a Windsori kastélyt is.

Száz szónak is egy a vége, Angliát látni kell, amit hosszú idő után végre szabadon megtehetünk!

Tovább az utazás buszos programjához >>

Tovább az utazás repülős programjához >>

Vissza