Ázsia

2010.10.14.

Ma egy sajnálatos esetről kaptam hírt. Egy törzsutasunk N.M. Üzbegisztánban súlyos balesetet szenvedett.
Kivételesen nem a mi utunkra jelentkeztek. Több mint 10 PROKO-s úton vettek már részt. Velem is voltak min. 4-5 alkalommal. Most Samarkandban valamilyen műemléknél egy lépcsőnél megcsúszott és leesett. Több lépcsőnyit zuhant és súlyosan beverte a fejét. Kórházba szállították, azóta már koponya műtétet is végrehajtottak rajta. Jelenleg lélegeztető gépen van és kómában. Nagyon megrázott a hír.  Egy rossz mozdulat és komoly veszélybe került az élete.
Nem akarok reklámot csinálni a biztosítóknak, de gondolják mi lett volna, ha nincs biztosítása? Én voltam olyan esetnél idegenvezető, hogy a 4 fős család 2 felnőtt tagját elütötte egy városban száguldozó autós. Nem részletezem az esetet, csak azt, hogy bementem velük a kórházba, és hiába volt véres a hölgy feje, addig nem nyúltak hozzá, amíg a szállodából nem hozattuk oda a biztosítási kötvényeket. Igaz utána 2 ágyas gardrobos, fürdőszobás kórtermet kaptak együtt (!!) és maximális ellátásuk volt. Hozzá kell tennem, hogy ez Spanyolország volt nem Üzbegisztán ! Szurkolok neki ! A JÓ ISTEN SEGÍTSEN RAJTA!
  Ma volt 1 órám és átnéztem a hétfőn induló utam anyagát, repjegyeit. Mint a parti fecske annyit fogok repülni. Nagyon tömény lesz, de ha már egyszer elutazok olyan messzire, akkor körbenézem (bár inkább úgy kellene fogalmaznom, hogy körbe szaladom) ezt a területet. Röviden az útiterv: 4 éj Singapore, 1 éj Tajwan, 1 éj Sanghaj, 1 éj Xian, 4 éj Peking, fél nap Hong Kong és ezt követően 10 éj Vietnam 2 éj Laosz, 2 éj Kambodzsa.
Ha sikerül, minden nap írok, és próbálok képet is csatolni a beszámolókhoz. Remélem  sokan fogják figyelemmel kísérni az útinaplómat.

Vissza