15 akciós utazás, melyekre nem kell nyárig várni

2019.03.26.

A tavaszi jó idő minket is megérintett, így arra gondoltunk, hogy egy akcióval kedveskedünk Önöknek a hét folyamán. Bár a legtöbben nyáron utaznak, azonban a tavaszi fáradtság hamarabb eléri az embereket, így olyan utakat teszünk most kedvezményesen elérhetővé az Önök számára, amelyekre még a nyár beállta előtt lehetőségük van elutazni. A különleges akcióra, melyet „Tavaszi Zsongás”-nak kereszteltünk el, 2019.03.27-én (szerdán) kerül sor, de hogy legyen elég idejük átbeszélni és kiválasztani az utat, így már jelen blogbejegyzésemből kiderül, hogy mely utak is lesznek elérhetőek akár 40.000 Ft kedvezménnyel!

Az Alpok csodái tavasszal

Mesés tájakra barangolhatnak el a Nagy Svájci körutunkon. A tavaszi program érdekessége, hogy a nyári időpontokkal ellentétben ezt a csoportot idegenvezetőként feleségem, Prónay Ildikó, 2016 Év Idegenvezetője kíséri. A 4 éjszakás út során Svájc szurdokait, gleccserbarlangjait és vízeséseit tekinthetjük meg. Emellett a gasztronómiai élmények sem maradhatnak ki. Gruyeres mesebeli városkájában különleges sajtokat vásárolhatunk, majd felkeressük a híres Nestlé csokoládégyárat, ahol az elmaradhatatlan csokoládékóstolás mellett vásárlásra is lesz lehetőség. Természetesen szabadprogram is lesz, melynek keretében a várost kedvelők a Zürichi üzleteket látogathatják meg, még a természetkedvelők a Zürichi-tó partján sétálhatnak egyet. Utunkat Tirol és Kufsetein megtekintésével zárjuk majd indulunk haza Budapestre.

A városlátogatásokat előtérbe helyezve kerül megrendezésre egyik slágerútunk, az Ausztriát és Bajorországot érintő Barokk paloták és Városok. Az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Wachau-kultúrtáj megtekintése mellett a híres Sasfészket és Neuschwanstein várát is bevesszük. Az utazás számtalan látnivalót és nevezetességet tartalmaz, így a csodás táj mellett igazi szellemi felfrissülés is a történelem és kultúra szerelmeseinek.

A túrázás szerelmeseinek ajánljuk mesés utazásunkat Ausztria egyik legszebb vidékére. Az 5 napos út során a nevezetességek mellett olyan természeti szépségeket is megtekinthetünk, mint Alsó-Ausztria legnagyobb vízesése, a Trefflingfall vagy az Erlaufsee festői tavacskája. Az utat csak gyakorlott túrázóknak ajánljuk, mivel érintjük a 12 km hosszú, Osztrák Grand Canyonnak is nevezett Ötshergraben hegyi útvonalát, amelyet a romantikus erdei utak mellett, meredek sziklás szakaszok tarkítanak. Páratlan élmény, és felejthetetlen látvány, amelyet kár lenne kihagyni a tavaszi programból!

Ausztria és Svájc 7 nevezetes városába látogatunk el Alpok Kincsei utunkon. A mesebeli tájakon átívelő buszos utazás során 2 UNESCO Világörökséget is megtekinthetünk. Így Hallstatt festői városkája mellett Salzburg belvárosában is teszünk egy sétát. Ha már tavasz, akkor a virágimádók nagy kedvence, Mainau virágszigete is utunk egyik célpontja, így illatokban és látnivalókban garantáltan nem lesz hiány! Egy különlegességet, a Swarovski Kristálymúzeumot is beiktattuk a programba. Az érdekes, interaktív és ámulatba ejtő kiállítás megtekintését követően vásárlásra is lesz lehetőség.

Repülős kirándulások

Aki repülővel indulna útnak egy tavaszi kirándulásra, neki 4 olyan ajánlatunk is van, melyek olyan területeket járnak be, melyek tavasszal mutatják meg igazán szép arcukat.

Milánó a kultúra, a divat és a foci fővárosa nevet viselő utunk a városlátogatást kedvelők egyik nagy kedvence. A 3 napos út során Milánó főbb nevezetességei mellett, - akinek kedve van - fakultatív program keretében megtekintheti az Utolsó Vacsora híres freskóját. A művészet mellett a foci rajongókra is gondoltunk. Ők egy 1-1,5 órás stadion túrán vehetnek részt. Ha valaki inkább a divat iránt érdeklődik, akkor ezen időpontban a Milánó melletti hatalmas outlet meglátogatására van lehetősége a divat fővárosában. Ezen út foci és divat iránt érdeklődő párok számára is tökéletes :).

Akik kicsit messzebbre vágynak, azoknak ajánljuk Dél-Portugáliát felfedező utunkat. A kevésbé ismert, de lenyűgöző terület bejárása mellett meglátogatjuk Európa legdélnyugatibb pontját, Cape Saint Vincentet is. Emellett megcsodáljuk Algarve régió fővárosát, és az egyik legnagyobb Portugál kikötőt egyaránt. A látnivalók közül nem maradhat ki a Ria Formosa Nemzeti Park sem. Az út zárásaként Lisszabonban teszünk látogatást, majd innen indul vissza a csoport Magyarországra.

Ha már kicsit a nyárra hangolódva egy szigeten pihenné ki a tavaszi fáradtságot, akkor két ajánlatom van Önnek. A Kanári-szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata már májusban is felejthetetlen élményeket biztosít, a lenyűgöző strandok és a vulkanikus szigetcsoport buja növényzete pedig igazi nyaralós hangulatot idéznek. A látnivalók mellett szabadprogramból és pihenésből sem lesz hiány, így aki egy pörgős út helyett inkább egy kicsit több pihenésre vágyik, annak tökéletes választás a kilenc napos repülős utazás.

Amilyen apró, olyan különleges hely Málta. A középkori, jó állapotban megmaradt városok, a lovagkori hangulat már nyolc éve a Proko Traveles utasok egyik kedvence. A kulturális látnivalók mellett csodás a természeti kincsek és a türkizkék tenger varázsolja el az ide látogatókat.

Szomszédos úti célok

Látnivalókból a szomszédban sincs hiány tavasszal sem, így 4 közeli úticélt is beválasztottunk a Tavaszi Zsongás keretében akciós útjaink közé. A gyönyörű látnivalóknál maradva invitálom Önöket Szlovénia legszebb tájaira. A magyar emlékek mellett felfedezzük Ljubljana hangulatos városát, valamint megtekintjük Szlovénia legszebb természeti kincseit is, így a Postojnai cseppkőbarlangot és két szurdokot is. Ezen út már 16 éve megtalálható a Proko Travel kínálatában, így biztos vagyok benne, hogy ha ezt az utat választják nem fognak csalódni.

Az egyik legnépszerűbb közeli útunk szintén Szlovéniában található. Garantáltan örök élmény minden korosztály számára a természet egyedülálló csodáit felsorakoztató Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak utunk. Az elmúlt két évben 350 utasunk vonatozott be a Postojnai csodavilágba, kirándult a Savica-vízesésnél és fürdött a tengerben. Ha Ön is hasonló élményekre vágyik idén tavasszal, ajánlom figyelmébe páratlan utunkat.

Egyik kiemelkedő ajánlatunk Erdély. Ide élmény utazni bármely évszakban. A 4 napos út során Marosvásárhelyen szállunk meg, de megtekintjük – többek között -Torda, Kolozsvár, Korond és Gyulafehérvár legszebb helyeit is. Szovátán különleges módon, egy kisvasúton ülve járjuk körbe a várost, majd aki szeretne fürödhet a Medve-tóban. Ez az út tökéletes felfedezni Erdély hangulatát, megkóstolni legfinomabb ízeit.

A rövid kirándulásoknál maradva ajánlom figyelmükbe Belgrádtól a Vaskapuig utunkat a Tavaszi Zsongás keretein belül, ahol Széchenyi és Vásárhelyi munkásságát kutatva fedezzük fel a nagyvárosokat. A híres erődök és várak mellett egy háromórás hajókázásra is van lehetőségük utasainknak a Kazán-és a Vaskapu szorosban. Az elmúlt 7 évben több mint 1600-an választották a történelmi magyar városokat és látványosságokat bemutató utunkat, így biztosak lehetnek benne, hogy az út jó választás.

Látnivalók a Balkánon

A Balkán felé is elkalandozunk a tavasz folyamán. Az ortodox kultúra megismerésének jegyébe telik Bulgáriai utunk, ahol 2 UNESCO Világörökséget is megtekintünk. A legnagyobb üdülőövezet Neszebár meglátogatása mellett megtekintjük a félsziget jellegzetes bolgár faházait, templomait és vendéglőit, amelyek hangulata biztosan elűzi a tavaszi fáradtságot. Ha még csak gondolkozik a részvételen, akkor érdemes kihasználnia a Tavaszi Zsongás akcióját, hiszen az elmúlt két évben minden hely elkelt az utazásra.

A Dél-Balkánon található egyik Proko Specialitásunk, a szédületes gyorsasággal fejlődő Albánia. Az ország a múlt és a jelen különleges egyvelegét mutatja. A hét napos út során 7 város főbb nevezetességeit tekintjük meg, de lehetőség lesz a tengeri fürdőzésre is. Változatos természeti és kulturális örökségek forgataga, amelyet kár lenne kihagyni idén tavasszal.

A Kaukázus kincse

A csodálatos örmény-grúz tíz napos út első állomása Jereván, ahol a nevezetességek megtekintése mellett - mint például a Hraparak szökőkút vagy Cascada park - az Ararat Brandy gyár vendégszeretetét élvezve egy kóstolón is részt vehetünk. Az út további részében az ókori keresztény kolostorok megtekintése mellett, kipróbáljuk a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonóját és megízleljük az Areni borászat borkülönlegességeit is. Az egyedülálló kirándulás programjából természetesen az UNESCO Világörökségek sem maradhatnak ki, így meglátogatjuk a világ legrégebbi keresztény templomát, a Zvartnots katedrális maradványait, a Haghpat kolostort és Grúzia ősi fővárosát is. A lenyűgöző kultúra, az autentikus ételek és az ott élők vendégszeretete korábbi utasaink értékelése alapján 4.88 pontot érdemelt az 5-ös skálán, így a színvonalas szolgáltatás garantált A csodálatos Örményország és Grúzia nevű utunkon.

Csak március 27-én

Az akció kizárólag 24 órán át él, március 27-én, szerdán, és a helyek is korlátozott számban elérhetők. Ennek ellenére remélem, hogy sokaknak segíthetünk megtalálni tavaszi kikapcsolódását. Mint fentebb is olvashatták, mi a Proko Travelnél tényleg szívügyünknek érezzük, hogy még a nyár előtt kipihenhessék magukat és ne a tavaszi fáradtság legyen úrrá Önökön. Bízom benne, hogy a felsorolt 15 út valamelyikén találkozunk Önökkel, hiszen ahogy szlogenünk is tartja: Ön is megérdemel egy kis pihenést!

Vissza