Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 25 - Június 04. 842 000 Ft + rep. Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 07 - 17. Ár január végén! Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A történelmi múlt és a modern világ egy országban
·  Kirándulás a demilitarizált zónában
·  Séta a Seorak san nemzeti parkban
·  Utazás a világ egyik leggyorsabb vasútján

"Amikor Dél-Koreában voltam, ámulatba ejtett annak számtalan csodája. Ideális úti cél ez azoknak, akik valami teljesen újjal szeretnének megismerkedni."
Csécsei Barbara, a Proko Travel referense

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ÉJSZAKA A REPÜLŐN

Indulás átszállással Dél-Korea fővárosába.

2. NAP: ÉRKEZÉS SZÖULBA

Landolás várhatóan a délutáni órákban Incheon Nemzetközi Repülőtéren. A beléptetés után transzfer a hotelbe. Vacsora lehetőség. Koreában nagyon különlegesek az ételek. Európaiak számára szokatlan, ezért minden este a helyi idegenvezető­vel ajánlunk számunkra megszokott ételeket kínáló vacsorázó helyet. Természetesen, aki a helyi ízeket akarja kipróbálni arra is lesz lehetősség.

3. NAP: SZÖUL

Reggeli után busszal kezdjük meg a főváros, Szöul felfedezését, melynek során megcsodálhatják a város közterét, a városházát, a Cheonggye teret valamint a gyalogosbarát Gwanghwamun teret is, amelyet minden oldalról hatalmas forgalom és irodaépületek vesznek körül. A Gyeongbokgunk Palota, a főváros 500 éves törté­nelmének színes oldalát mutatja meg. Itt van a királyi őrségváltás. A Nemzeti Népművészeti Múzeumban megismerkedünk ennek a barátságos népnek gazdag kultúrájával. Utunkat a Jogyesa temp­lommal folytatjuk, amely a koreai buddhizmus főszektájának legfontosabb temploma. Ezután megnézzük Insa-dongot, mely a hagyományos koreai művészet központja. Meglátogatjuk a Namdaemun piacot, ahol több mint 11.000 bolt várja a vásárlókat.

4. NAP: SZÖUL– IMJINGAK – DMZ

Reggeli után buszunkkal elutazunk az Imjungek parkig, ahol szá­mos, a Koreai Háborúról mesélő műemlék és szobor található. Útlevél- és biztonsági ellenőrzés után lépünk be a Demilitarizált zónába. A hármas számú alagútat azért hozta létre Észak-Korea, hogy katonái észrevétlenül szivároghassanak át a déli terüle­tekre. A következő megállónk a Dora Obszervatórium, ahol lát­hatóvá válik az Észak-Korea felé tartó, egymás mellett fekvő út és vasúti pálya valamint Észak-Korea propaganda faluja és a Kaeseong Ipari Komplexum is. Bejárjuk a Dorasan állomást is, amely az utolsó dél-koreai vasútállomás az északi határ előtt. Este visszatérünk a hotelbe, vacsora lehetőség.

5. NAP: SZÖUL – HWAJINPO – SOKCHO – SEORAKSAN

Reggel indulás a Seoraksan Nemzeti Parkba. Megállunk egy bájos tengerparti kisvárosban, Hwajinpóban, amely egy festői lagúna mellett található, körülvéve vadrózsákkal és nádassal. Ezt követően ellátogatunk Kim Il Sung villába, ahol 1953-ban a koreai háború után a két Korea közötti határvonalat újrarajzol­ták. Utunkat Geojin halászkikötőjében folytatjuk, ahol megcso­dálhatjuk a napon száradó halakat és a halászokat. Daepohang kikötőjében lefotózhatunk a tengerből kifogott különlegessége­ket, melyeket az éttermek egyből fel is kínálnak a betérő vendé­geknek. A kis halászkikötő fantasztikus légkört teremt. Vacsora lehetőség majd transzfer a hotelbe.

6. NAP: SEORAKSAN

Reggeli után a Seoraksan Nemzeti Parkba indulunk. Magas csú­csok, fantasztikus sziklák, számos vízesés, egyedi kőzetformá­ciók és festői völgyek teszik ezt a parkot és a környező vidéket a Koreai-félsziget egyik legszebb tájává, amely példátlan nép­szerűségnek örvend. Itt különböző hosszúságú és nehézségű túrázásra van lehetőség. A park bejáratától megcsodálhat­juk a hatalmas bronz szobrokat, Buddha Egyesülését, amely a koreai emberek az iránti vágyát szimbolizálja, hogy egy­szer a két ország ismét egyesülhet. Egy kicsit távolabb talál­ható a Sinheungsa templom, ahol a Cheonbuldong völgy és az Ulsanbawi ösvények indulnak. Mi egy rövidebb, körülbelül más­fél órás könnyű túraútvonalon fogunk végigsétálni. Este a hote­lünkbe megyünk vissza.

7. NAP: SEORAKSAN – JEONGDONGJIN – ANDONG

Indulás Seoraksanból, érkezés Andongba. Ez a konfucianizmus erődjének tekinthető, amely jelentősen befolyásolta a kore­aiak életét. Itt látható egy primitív észak-koreai tengeralatt­járó is. Sosuseowon a XVI. században alapított intézmény, a konfucionizmusi nevelés szülőhelye és egyben kiemelkedő tudósok bölcsője is. Punggiban, felfedezhetjük a ginzeng piacot, ahol halmokban állnak a friss ginseng gyökerek, valamint a belőlük készült termékeket is lehet vásárolni.

8. NAP: ANDONG – GAYASAN – GYEONGJU

Reggeli után az ország déli szegletének felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk az UNESCO világörökségként is nyilvántartott Hahoemaeul-t. Ez egy kis falu, amit az évszázadok során sike­rült tökéletes állapotban megőrizni, a Joseon dinasztia korabeli Korea hangulatát. Több mint 480 olyan ház található még min­dig a faluban melyet lakosai ma is használnak. Továbbhaladva betérünk a Gayasan Nemzeti Parkba is, hogy megcsodáljuk a Haeinsa templomot, ami a IX. századból eredeztethető. Ebben a templomban található meg a világ legteljesebb Buddhista szutra gyűjteménye. Ezt a napot Gyengjuval zárjuk, ami a Silla királyság legfontosabb városa volt. Sokan úgy is emlegetik a várost, mint a „Falak nélküli múzeum”. Szállásfoglalás, majd vacsora lehetőség.

9. NAP: GYEONGJU

Ezt a napot Gyeongju csodálatos városának felfedezésére szen­teljük. Egyik legszebb látványosság a Bulguksa templom mely egy buddhista emlékekkel tűzdelt parkban található, belé­péskor már a kapu is impresszív. Bent található két pagoda is, melyet a helyiek egyedülálló történelmi értékeik között tarta­nak számon. Meglátogatjuk a Gyeongju Nemzeti Múzeumot is, aminek egyik fő látványossága Seongdeok király harangja. Ez a legnagyobb megmunkált harang Dél-Koreában. Napunk utolsó állomása a Donggung palota és a Wolji-tó, ez egy másik csodálatosan kiépített parkban terül el. Itt lehetőség nyílik rövid sétát tenni a tó és a palota körül, majd megtekintjük a Cheomseongdae csillagvizsgálót, ami a legöregebb épen fenn­maradt csillagvizsgáló a világon.

10. NAP: GYEONGJU – BUSAN – SZÖUL

Reggel utunkat Dél-Korea második legnagyobb városa felé, Busan felé vesszük. A város úgy épült, hogy egyik oldalról a ten­ger, másik oldalról pedig hatalmas hegyek szegélyezik. Kikötője az ötödik legnagyobb a világon. Városnézésünk után az UN teme­tőt látogatjuk meg ahol a koreai háború áldozatai előtt tisztel­günk. Körülbelül 11 ezer ember veszítette életét a harcok során. Koreai utazásunk egyik utolsó állomása a Gwangbokro utca, tele boltokkal. Itt lehetőség nyílik még vásárlásra, mielőtt visszain­dulunk Szöulba. Ezt az utat nem busszal, hanem a méltán híres rendkívül gyors vonattal, a KTX vasúttal tesszük meg. Ez jelenleg a világ egyik leggyorsabb vonatja, a körülbelül 500 kilométeres távolságot két és fél óra alatt teszi meg. Szöulba érkezés után transzfer a hotelbe. A program befejezése után transzfer a repülőtérre, és élményekkel telve elindulunk Budapest felé.

11.NAP: REPÜLÉS – BUDAPEST

Átszállás után, a délelőtti órákban érkezés Budapestre.


Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
program szerintkb 40 €

Belépők ára: kb.: 40 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
A hajnali harmat országa, Dél-Korea úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 09. 5 nap 112 000 Ft
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 20. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

A mesés Indokína
Vietnám – Laosz – Kambodzsa
Március 25. 13 nap 462 000 Ft + rep.
November 04. 13 nap Ár: január végén
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
Március 11. 10 nap 595 000 Ft + rep.
Március 11. 16 nap 890 000 Ft + rep.