Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  A történelmi múlt és a modern világ egy országban
·  Kirándulás a demilitarizált zónában
·  Séta a Seorak san nemzeti parkban
·  Utazás a világ egyik leggyorsabb vasútján

"Amikor Dél-Koreában voltam, ámulatba ejtett annak számtalan csodája. Ideális úti cél ez azoknak, akik valami teljesen újjal szeretnének megismerkedni."
Csécsei Barbara, a Proko Travel referense

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ÉJSZAKA A REPÜLŐN

Indulás átszállással Dél-Korea fővárosába.

2. NAP: ÉRKEZÉS SZÖULBA

Landolás várhatóan a délutáni órákban Incheon Nemzetközi Repülőtéren. A beléptetés után transzfer a hotelbe. Vacsora lehetőség. Koreában nagyon különlegesek az ételek. Európaiak számára szokatlan, ezért minden este a helyi idegenvezető­vel ajánlunk számunkra megszokott ételeket kínáló vacsorázó helyet. Természetesen, aki a helyi ízeket akarja kipróbálni arra is lesz lehetősség.

3. NAP: SZÖUL

Reggeli után busszal kezdjük meg a főváros, Szöul felfedezését, melynek során megcsodálhatják a város közterét, a városházát, a Cheonggye valamint a gyalogosbarát Gwanghwamun teret, ame­lyet minden oldalról hatalmas forgalom és irodaépületek vesznek körül. A Gyeongbokgunk Palota, a főváros 500 éves történel­mének színes oldalát mutatja meg. Itt van a királyi őrségváltás. A Nemzeti Népművészeti Múzeumban megismerkedünk ennek a barátságos népnek gazdag kultúrájával. Utunkat a Jogyesa temp­lommal folytatjuk, amely a koreai buddhizmus legfontosabb temploma. Ezután megnézzük Insa-dongot, mely a hagyomá­nyos koreai művészet központja. Meglátogatjuk a Namdaemun piacot, ahol több mint 11.000 bolt várja a vásárlókat.

4. NAP: SZÖUL – IMJINGAK – DMZ

Reggeli után buszunkkal elutazunk az Imjungek parkig, ahol számos, a Koreai Háborúról mesélő műemlék és szobor talál­ható. Útlevél- és biztonsági ellenőrzés után lépünk be a Demilitarizált zónába. Felkeressük a hármas számú alagutat, melyet azért hozta létre Észak-Korea, hogy katonái észrevétle­nül szivároghassanak át a déli területekre. A következő megál­lónk a Dora Obszervatórium, ahol láthatóvá válik az Észak-Korea felé tartó, egymás mellett fekvő út és vasúti pálya valamint Észak-Korea propaganda faluja és a Kaeseong Ipari Komplexum is. Bejárjuk a Dorasan állomást is, amely az utolsó Dél-Koreai vasútállomás az északi határ előtt. Este visszatérünk a hotelbe, vacsora lehetőség.

5. NAP: SZÖUL – HWAJINPO – SOKCHO – SEORAKSAN

Reggel indulás a Seoraksan Nemzeti Parkba. Megállunk egy bájos tengerparti kisvárosban, Hwajinpóban, amely egy festői lagúna mellett található, körülvéve vadrózsákkal és nádassal. Ezt követően ellátogatunk Kim Il Sung villába, ahol 1953-ban a koreai háború után a két Korea közötti határvonalat újrarajzol­ták. Utunkat Geojin halászkikötőjében folytatjuk, ahol megcso­dálhatjuk a halászokat és a napon száradó halakat. Daepohang kikötőjében lefotózhatunk a tengerből kifogott különlegessége­ket, melyeket az éttermek egyből fel is kínálnak a betérő vendé­geknek. A kis halászkikötő fantasztikus légkört teremt. Vacsora lehetőség majd transzfer a szállodánkba.

6. NAP: SEORAKSAN

Reggeli után a Seoraksan Nemzeti Parkba indulunk. Magas csú­csok, fantasztikus sziklák, számos vízesés, egyedi kőzetformá­ciók és festői völgyek teszik ezt a parkot és a környező vidéket a Koreai-félsziget egyik legszebb tájává, amely példátlan nép­szerűségnek örvend. Itt különböző hosszúságú és nehézségű túrázásra van lehetőség. A park bejáratánál megcsodálhat­juk a hatalmas bronz szobrokat, Buddha Egyesülését, amely a koreai emberek az iránti vágyát szimbolizálja, hogy egyszer a két ország ismét egyesülhet. Egy kicsit távolabb található a Sinheungsa templom, ahonnan a Cheonbuldong völgy és az Ulsanbawi ösvények indulnak. Mi egy rövidebb túraútvonalon, könnyű terepen, körülbelül másfél órát fogunk sétálni. Este a hotelünkbe megyünk vissza.

7. NAP: SEORAKSAN – PUNGGI – ANDONG

Indulás Seoraksanból, érkezés Andongba. Ez a konfucianiz­mus erődjének tekinthető, amely a jelentősen befolyásolta a koreaiak életét. Itt látható egy primitív észak-koreai tenger­alattjáró is. Sosuseowon a XVI. században alapított intézmény, a konfucionizmusi nevelés szülőhelye és egyben kiemelkedő tudósok bölcsője is. Punggiban, felfedezhetjük a ginzeng pia­cot, ahol halmokban állnak a friss ginzeng gyökerek, azonkívül a belőlük készült termékekből is lehet vásárolni.

8. NAP: HAHOEMAEUL – GAYASAN – GYEONGJU

Reggeli után az ország déli szegletének felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségként is nyilvántartott Hahoemaeul-t. Ez egy kis falu, amit az évszázadok során sikerült tökéletes állapotban megőrizni, a Joseon dinasztia korabeli Korea hangulatát. Több mint 480 olyan ház található még mindig a falu­ban melyet lakosai ma is használnak. Tovább haladva betérünk a Gayasan Nemzeti Parkba is, hogy megcsodáljuk a Haeinsa temp­lomot, ami a IX. századból eredeztethető. Ebben a templomban található meg a világ legteljesebb Buddhista szutra gyűjtemé­nye. Ezt a napot Gyeongjuval zárjuk, mely a Silla királyság legfon­tosabb városa volt. Sokan úgy is emlegetik a várost, mint a „Falak nélküli múzeum”. Szállásfoglalás, majd vacsora lehetőség.

9. NAP: GYEONGJU

Ezt a napot Gyeongju csodálatos városának felfedezésére szen­teljük. Egyik legszebb látványosság a Bulguksa templom mely egy buddhista emlékekkel tűzdelt parkban található, belépés­kor már a kapu is impresszív. Bent található két pagoda is, melyet az ország egyedülálló történelmi értékeik között tart­ják számon. Meglátogatjuk a Gyeongju Nemzeti Múzeumot is, aminek egyik fő látványossága Seongdeok király harangja. Ez a legnagyobb megmunkált harang Dél-Koreában. Napunk utolsó állomása a Donggung palota és a Wolji-tó, ez is egy csodálatosan kiépített parkban terül el. Itt lehetőség nyílik rövid sétát tenni a tó és a palota körül, majd megtekintjük a Cheomseongdae csillagvizsgálót, ami a legöregebb épen fenn­maradt csillagvizsgáló a világon.

10. NAP: GYEONGJU – BUSAN – SZÖUL

Reggel utunkat Dél-Korea második legnagyobb városa felé, Busan felé vesszük. A város úgy épült, hogy egyik oldalról a tenger, másik oldalról pedig hatalmas hegyek szegélyezik. Kikötője az ötödik legnagyobb a világon. Városnézésünk után az UN temetőt látogatjuk meg ahol a koreai háború áldoza­tai előtt tisztelgünk. Körülbelül 11 ezer ember veszítette éle­tét a harcok során. Koreai utazásunk egyik utolsó állomása a Gwangbokro utca, tele boltokkal. Itt lehetőség nyílik vásárlásra, mielőtt visszaindulunk Szöulba. Ezt az utat nem busszal, hanem a méltán híres rendkívül gyors vonattal, a KTX szuperexpresszel tesszük meg. Ez jelenleg a világ egyik leggyorsabb vonatja, a körülbelül 500 kilométeres távolságot két és fél óra alatt teszi meg. Szöulba érkezés után transzfer a repülőtérre, és élmények­kel telve elindulunk Budapest felé.

11. NAP: REPÜLÉS – BUDAPEST

Átszállás után, a déli órákban érkezés Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
program szerintkb 40 €

Belépők ára: kb.: 40 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
A hajnali harmat országa, Dél-Korea úthoz hasonló utazások