Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 22 - 26. 106 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 22 - 26. 106 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 10 - 14. 106 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 26 - 30. 106 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 19 - 23. 106 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Vonatozás a Postojnai-cseppkőbarlangban
·  Kirándulás a Savica-vízeséshez
·  Fürdési lehetőség a tengerben
·  Túrázás a Plitvicei-tavak között

"A természet egyedülálló csodái a postojnai cseppkőbarlang és Plitvice tórendszere. Garantáltan örök élmény minden korosztály számára."
Dr. Kakuszi Péter – 11 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.6

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – ŽALEC

Reggeli indulás. Szlovéniába érve megállunk a Lendva köze­lében lévő kilátónál, melynek különlegessége, hogy körbete­kintve 3 országba (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) is bepillanthatunk. Délután már Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Utazásunk követ­kező állomása egy Žalec nevű kisváros. Ellátogatunk ahhoz a 2016 ban létrehozott nevezetességhez, amely ismertté teszi Žalec városát. A központban sörkutakat állítottak fel. Itt vásárol­hatunk egy „varázskorsót”, amelybe 6 féle, azaz 6-szor 1 dl sört csapolhatunk. A sörkóstolás mellett (sör)vásárlási lehetőség is lesz. Továbbhaladva Szlovénia tájait csodálhatjuk meg. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA

Délelőtt a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkiz­kék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépsé­ges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szeren­csénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglavot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővá­rost. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplom­hoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az óvárost, melynek épüle­teit a függetlenség után fokozatosan újították fel, majd a dómot, és a Hármas hidat, mely a város szíve és mindig höm­pölyög körötte a tömeg. Felkeressük a ferences templomot is. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

3. NAP: POSTOJNA – OPATIJA – RIJEKA

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot elő­ször kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely híres monarchiai üdülőhely volt, sétálunk a szépen kialakított ten­gerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botani­kus parkját és a Szent Jakab-templomot. Aki akar, az napozhat és fürdőzhet az Adriai-tengerben. Ezt követően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépe­sebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón, mely mindig rendkívül népszerű. A kikötőben tengerjáró hajókat, teherszállító hajókat láthatunk. Szállás Rijekában.

4. NAP: RIJEKA – PLITVICEI-TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. A tórendszer 16 tavát szinte megszám­lálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg – ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és aján­dékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el Plitvice környéki szállásunkat, vacsora.

5. NAP: PLITVICE – ZÁGRÁB – BUDAPEST

Reggeli után az ország fővárosába, Zágrábba megyünk. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jelasics téren, a Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe vagy elfogyaszthatunk egy kel­lemes ebédet a sok szép étterem egyikében. Zágrábi progra­munk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Savica vízesés3 €
Bled - Pletna15 €
Bled - kápolna6 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide (idényfüggő)42 €
Plitvicei-tavak (jan, feb, márc, nov, dec)60 HRK
Plitvicei-tavak (máj, okt)100 HRK
Plitvicei-tavak (jún, júl, aug, szept)250 HRK
Kilátó 5 €

Belépők ára: kb.: 71 € + 60 v 100 v 250 HRK (időponttól függően).

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.5
Szállás
4.4
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
K. Adrienne
Budapest
2018.07.30

A 2018. július 24-28. közötti utazáson vettem részt; azért is választottam ezt az utat, mert korábban már jártam Szlovéniában és visszavágytam. A program nagyon gazdag, 5 napra túlságosan is; szívesen eltöltöttem volna velük 6 napot is (többletfizetéssel), akkor pl. az opatijai fürdésre több idő jutott volna. Nagyon élveztem az idegenvezetőnk, Kádár Zsolt nyelvi és kulturális információit; magyarázatát az egyes szláv nyelvek (cseh, szlovák, szlovén, lengyel, ill. horvát, szerb) szókincsének, alaktanának összefüggéseiről. Bámulatos tudását sosem fitogtatta, sosem terhelte vele öncélúan az utasokat. Egyébként pedig kifejezetten gondoskodó alkat; igazi egyéniség. A szállások nincsenek kifejezetten szép helyeken, de mind a három hotel teljesen rendben volt. Ráadásul a rijekai új hotel 8. emeleti ablakából ráláttam a tengerre és egy gyönyörű naplementében volt részem. Kedvenceim: Postojna, Bled, a plitvicei tavak és Rastoke. Örülök, hogy az idén is a Proko Travelt választottam.

 • 5.0
Ürmösné Nagy Katalin
Szeged
2017.08.26

Nagyon tartalmas, jól megszervezett kirándulás volt. Gyönyörű tájakon vezetett utunk és kényelmes szállodákban pihenhettünk esténként. Külön köszönet Soós Zoltán idegenvezetőnek, aki fáradhatatlanul és maximálisan felkészülve irányította a csapatot.

 • 5.0
Nyerges Ágnes

2017.08.03

 • 4.5
Nagy Jánosné
Budapest
2017.08.03

Program: Nagyon jól megszervezett Idegenvezető: Megfelelő Autóbusz: Kényelmes, tiszta Szállás: Megfelelő, kényelmes, tiszta

 • 5.0
Tóth Attila
Budapest
2017.07.31

Program: Minden programot pontosan megtartották. Idegenvezető: Világos, egyértelmű idegenvezetés. Autóbusz: Tiszta, kényelmes, pontos. Szállás: A nagy meleg miatt a szobákból a hűtőszekrény időnként hiányzott.

 • 4.8
Dalosi János
Pilisvörösvár
2017.07.28

 • 4.3
Gáll Gizella
Debrecen
2017.07.28

Program: Sok látnivaló, nincs felesleges üresjárat. Idegenvezető: Túl sok volt a száraz, lexikális információ és kevés az érdekes sztori, mese, érdekesség. Segítőkész, kedves idegenvezető. Autóbusz: Kényelmes, nem szűk Szállás: Első és utolsó kifogástalan

 • 4.5
Kovácsné Jakab Zsuzsanna
Eger
2017.07.26

 • 4.0
Harmatiné Kalapos Márta

2017.07.26

Idegenvezető: Kellő információt kaptunk az út minden szakaszában.

 • 4.8
Nagy Veronika
Debrecen
2017.07.24

Program: Szép helyre mentünk el. Idegenvezető: Kedves és türelmes volt. Jó volt, de lehetett volna pontosabb az útmutatása. Autóbusz: Jó volt a busz Szállás: A második szállás az étkezés szempontjából rosszabb volt.

 • 4.0
Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 06. 3 nap 56 000 Ft
December 13. 3 nap 56 000 Ft

További 1 időpont

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Október 31. 4 nap 83 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 06. 3 nap 56 000 Ft
December 13. 3 nap 56 000 Ft
Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Október 31. 4 nap 83 000 Ft