Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 15 - 19. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 06 - 10. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Július 22 - 26. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 22 - 26. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 10 - 14. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 26 - 30. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Október 19 - 23. 106 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Vonatozás a Postojnai-cseppkőbarlangban
·  Kirándulás a Savica-vízeséshez
·  Fürdési lehetőség a tengerben
·  Túrázás a Plitvicei-tavak között

"A természet egyedülálló csodái a postojnai cseppkőbarlang és Plitvice tórendszere. Garantáltan örök élmény minden korosztály számára."
Dr. Kakuszi Péter – 11 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.5

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (17)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – ŽALEC

Reggeli indulás. Szlovéniába érve megállunk a Lendva köze­lében lévő kilátónál, melynek különlegessége, hogy körbete­kintve 3 országba (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) is bepillanthatunk. Délután már Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Utazásunk követ­kező állomása egy Žalec nevű kisváros. Ellátogatunk ahhoz a 2016 ban létrehozott nevezetességhez, amely ismertté teszi Žalec városát. A központban sörkutakat állítottak fel. Itt vásárol­hatunk egy „varázskorsót”, amelybe 6 féle, azaz 6-szor 1 dl sört csapolhatunk. A sörkóstolás mellett (sör)vásárlási lehetőség is lesz. Továbbhaladva Szlovénia tájait csodálhatjuk meg. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA

Délelőtt a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkiz­kék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépsé­ges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szeren­csénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglavot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővá­rost. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplom­hoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az óvárost, melynek épüle­teit a függetlenség után fokozatosan újították fel, majd a dómot, és a Hármas hidat, mely a város szíve és mindig höm­pölyög körötte a tömeg. Felkeressük a ferences templomot is. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

3. NAP: POSTOJNA – OPATIJA – RIJEKA

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot elő­ször kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely híres monarchiai üdülőhely volt, sétálunk a szépen kialakított ten­gerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botani­kus parkját és a Szent Jakab-templomot. Aki akar, az napozhat és fürdőzhet az Adriai-tengerben. Ezt követően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépe­sebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón, mely mindig rendkívül népszerű. A kikötőben tengerjáró hajókat, teherszállító hajókat láthatunk. Szállás Rijekában.

4. NAP: RIJEKA – PLITVICEI-TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. A tórendszer 16 tavát szinte megszám­lálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg – ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és aján­dékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el Plitvice környéki szállásunkat, vacsora.

5. NAP: PLITVICE – ZÁGRÁB – BUDAPEST

Reggeli után az ország fővárosába, Zágrábba megyünk. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jelasics téren, a Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe vagy elfogyaszthatunk egy kel­lemes ebédet a sok szép étterem egyikében. Zágrábi progra­munk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

Savica vízesés 3,00 €
Bled - Pletna 14,00 €
Bled- templom 6,00 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide 30,00 €
Rostoki 30 HRK
Plitvicei-tavak 180 HRK
Plitvicei-tavak (július, augusztus) 250 HRK
Orchidea park 5,00 €
kilátó  5,00 €


(Július, Augusztusban a Plitvicei-tavakhoz a belépő magasabb.)
Belépők ára: kb. 63 € + 280 HRK

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.5
Szállás
4.3
Ellátás
4.5
K. Adrienne
Budapest
2018.07.30

A 2018. július 24-28. közötti utazáson vettem részt; azért is választottam ezt az utat, mert korábban már jártam Szlovéniában és visszavágytam. A program nagyon gazdag, 5 napra túlságosan is; szívesen eltöltöttem volna velük 6 napot is (többletfizetéssel), akkor pl. az opatijai fürdésre több idő jutott volna. Nagyon élveztem az idegenvezetőnk, Kádár Zsolt nyelvi és kulturális információit; magyarázatát az egyes szláv nyelvek (cseh, szlovák, szlovén, lengyel, ill. horvát, szerb) szókincsének, alaktanának összefüggéseiről. Bámulatos tudását sosem fitogtatta, sosem terhelte vele öncélúan az utasokat. Egyébként pedig kifejezetten gondoskodó alkat; igazi egyéniség. A szállások nincsenek kifejezetten szép helyeken, de mind a három hotel teljesen rendben volt. Ráadásul a rijekai új hotel 8. emeleti ablakából ráláttam a tengerre és egy gyönyörű naplementében volt részem. Kedvenceim: Postojna, Bled, a plitvicei tavak és Rastoke. Örülök, hogy az idén is a Proko Travelt választottam.

 • 5.0
Nyerges Ágnes

2017.08.03

 • 4.5
Nagy Jánosné
Budapest
2017.08.03

Program: Nagyon jól megszervezett Idegenvezető: Megfelelő Autóbusz: Kényelmes, tiszta Szállás: Megfelelő, kényelmes, tiszta

 • 5.0
Tóth Attila
Budapest
2017.07.31

Program: Minden programot pontosan megtartották. Idegenvezető: Világos, egyértelmű idegenvezetés. Autóbusz: Tiszta, kényelmes, pontos. Szállás: A nagy meleg miatt a szobákból a hűtőszekrény időnként hiányzott.

 • 4.8
Dalosi János
Pilisvörösvár
2017.07.28

 • 4.3
Gáll Gizella
Debrecen
2017.07.28

Program: Sok látnivaló, nincs felesleges üresjárat. Idegenvezető: Túl sok volt a száraz, lexikális információ és kevés az érdekes sztori, mese, érdekesség. Segítőkész, kedves idegenvezető. Autóbusz: Kényelmes, nem szűk Szállás: Első és utolsó kifogástalan

 • 4.5
Kovácsné Jakab Zsuzsanna
Eger
2017.07.26

 • 4.0
Harmatiné Kalapos Márta

2017.07.26

Idegenvezető: Kellő információt kaptunk az út minden szakaszában.

 • 4.8
Nagy Veronika
Debrecen
2017.07.24

Program: Szép helyre mentünk el. Idegenvezető: Kedves és türelmes volt. Jó volt, de lehetett volna pontosabb az útmutatása. Autóbusz: Jó volt a busz Szállás: A második szállás az étkezés szempontjából rosszabb volt.

 • 4.0
Rozgonyi Ibolya Éva
Subotica
2017.07.24

 • 4.0
Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Május 09. 4 nap 83 000 Ft
Június 16. 4 nap 83 000 Ft

További 5 időpont

Kinyomtatom a programot
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Kasztília varázsa - Madrid és Toledo
Szeptember 10. 4 nap 168 000 Ft + ill.

A Vajdaság és Belgrád
Újvidék - Zenta - Magyarkanizsa - Szabadka - Palics
Augusztus 31. 4 nap 72 000 Ft

Primavera All'Italiana
Róma, Nápoly, Pompei, Capri szigete, Padova
Június 21. 7 nap 158 000 Ft

Utazások hasonló területre

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Május 09. 4 nap 83 000 Ft
Június 16. 4 nap 83 000 Ft

További 5 időpont

Utazások hasonló árban

Milánó a kultúra, a divat és a foci fővárosa
Milánó főbb látnivalói, stadiontúra, gasztronómia séta a Navigli negyedben
Május 21. 3 nap 108 000 Ft + ill.

Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Július 17. 5 nap 105 000 Ft
Augusztus 22. 5 nap 105 000 Ft

További 2 időpont

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Jasna-tó - Túrázás
Június 23. 5 nap 129 500 Ft
Szeptember 26. 5 nap 129 500 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 09. 5 nap 112 000 Ft
Augusztus 08. 5 nap 112 000 Ft

További 3 időpont

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Április 27. 5 nap 117 000 Ft
Június 06. 5 nap 117 000 Ft

További 6 időpont