Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 22 - 26. 108 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Május 28 - Június 01. 115 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 09 - 13. 115 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Vonatozás a Postojnai-cseppkőbarlangban
·  Túrázás a Plitvicei-tavak között
·  Egy nem mindennapi kilátó 3 ország határán
·  Csodás természet: Bledi-tó és Savica-vízesés

"A természet egyedülálló csodái a postojnai cseppkőbarlang és Plitvice tórendszere. Garantáltan örök élmény minden korosztály számára."
Dr. Kakuszi Péter – 11 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.6

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – ŽALEC

Reggeli indulás. Szlovéniába érve megállunk a Lendva köze­lében lévő kilátónál, melynek különlegessége, hogy körbete­kintve 3 országba (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) is bepillanthatunk. Délután már Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Utazásunk követ­kező állomása egy Žalec nevű kisváros. Ellátogatunk ahhoz a 2016‑ban létrehozott nevezetességhez, amely ismertté teszi Žalec városát. A központban sörkutakat állítottak fel. Itt vásárol­hatunk egy „varázskorsót”, amelybe 6 féle, azaz 6-szor 1 dl sört csapolhatunk. A sörkóstolás mellett (sör)vásárlási lehetőség is lesz. Továbbhaladva Szlovénia tájait csodálhatjuk meg. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA

Délelőtt a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, mere­dek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látvá­nya. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az óvárost, melynek épületeit a függetlene­dés után fokozatosan újították fel, majd a dómot, és a Hármas hidat, mely a város szíve és mindig hömpölyög körötte a tömeg. Felkeressük a ferences templomot is. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

3. NAP: POSTOJNA – OPATIJA – RIJEKA

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legna­gyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbar­langot először kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely híres monarchiai üdülőhely volt, sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves, elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botanikus parkját és a Szent Jakab-templomot. Aki akar, az napozhat és bemehet az Adriai-tengerbe. Ezt köve­tően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón, mely mindig rendkívül népszerű. A kikötőben tenger­járó és teherszállító hajókat láthatunk. Szállás Rijekában.

4. NAP: RIJEKA – PLITVICEI-TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. A tórendszer 16 tavát szinte megszám­lálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Kirándulásunk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúránk – melyet termé­szetesen pihenőkkel szakítunk meg – ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és ajándékvásárlási lehető­ség is. Az esti órákban foglaljuk el Plitvice környéki szállásun­kat, vacsora.

5. NAP: PLITVICE – ZÁGRÁB – BUDAPEST

Reggeli után az ország fővárosába, Zágrábba buszozunk. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jelasics téren, Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárlóutcába. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, beülhetünk vala­melyik hangulatos kávézóba, vagy elfogyaszthatunk egy kelle­mes ebédet a sok szép étterem egyikében. Zágrábi programunk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés, haza­érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


LátnivalóBelépődíj
Savica vízesés3 €
Bled - Pletna15 €
Bled - kápolna6 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide (idényfüggő)42 €
Plitvicei-tavak (jan, feb, márc, nov, dec)75 HRK
Plitvicei-tavak (ápr, máj, okt)160 HRK
Plitvicei-tavak (jún, júl, aug, szept)300 HRK
Kilátó5 €

Belépők ára: kb.: 71 € + 75/160/300 HRK (hónaptól függően).

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló M7-es melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló Régi 6-os út OMV benzinkút
Budaörs Le/felszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Program
4.8
Idegenvezető
4.5
Szállás
4.4
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
K. Adrienne
Budapest
2018.07.30

A 2018. július 24-28. közötti utazáson vettem részt; azért is választottam ezt az utat, mert korábban már jártam Szlovéniában és visszavágytam. A program nagyon gazdag, 5 napra túlságosan is; szívesen eltöltöttem volna velük 6 napot is (többletfizetéssel), akkor pl. az opatijai fürdésre több idő jutott volna. Nagyon élveztem az idegenvezetőnk, Kádár Zsolt nyelvi és kulturális információit; magyarázatát az egyes szláv nyelvek (cseh, szlovák, szlovén, lengyel, ill. horvát, szerb) szókincsének, alaktanának összefüggéseiről. Bámulatos tudását sosem fitogtatta, sosem terhelte vele öncélúan az utasokat. Egyébként pedig kifejezetten gondoskodó alkat; igazi egyéniség. A szállások nincsenek kifejezetten szép helyeken, de mind a három hotel teljesen rendben volt. Ráadásul a rijekai új hotel 8. emeleti ablakából ráláttam a tengerre és egy gyönyörű naplementében volt részem. Kedvenceim: Postojna, Bled, a plitvicei tavak és Rastoke. Örülök, hogy az idén is a Proko Travelt választottam.

 • 5.0
Ürmösné Nagy Katalin
Szeged
2017.08.26

Nagyon tartalmas, jól megszervezett kirándulás volt. Gyönyörű tájakon vezetett utunk és kényelmes szállodákban pihenhettünk esténként. Külön köszönet Soós Zoltán idegenvezetőnek, aki fáradhatatlanul és maximálisan felkészülve irányította a csapatot.

 • 5.0
Nyerges Ágnes

2017.08.03

 • 4.5
Nagy Jánosné
Budapest
2017.08.03

Program: Nagyon jól megszervezett Idegenvezető: Megfelelő Autóbusz: Kényelmes, tiszta Szállás: Megfelelő, kényelmes, tiszta

 • 5.0
Tóth Attila
Budapest
2017.07.31

Program: Minden programot pontosan megtartották. Idegenvezető: Világos, egyértelmű idegenvezetés. Autóbusz: Tiszta, kényelmes, pontos. Szállás: A nagy meleg miatt a szobákból a hűtőszekrény időnként hiányzott.

 • 4.8
Dalosi János
Pilisvörösvár
2017.07.28

 • 4.3
Gáll Gizella
Debrecen
2017.07.28

Program: Sok látnivaló, nincs felesleges üresjárat. Idegenvezető: Túl sok volt a száraz, lexikális információ és kevés az érdekes sztori, mese, érdekesség. Segítőkész, kedves idegenvezető. Autóbusz: Kényelmes, nem szűk Szállás: Első és utolsó kifogástalan

 • 4.5
Kovácsné Jakab Zsuzsanna
Eger
2017.07.26

 • 4.0
Harmatiné Kalapos Márta

2017.07.26

Idegenvezető: Kellő információt kaptunk az út minden szakaszában.

 • 4.8
Nagy Veronika
Debrecen
2017.07.24

Program: Szép helyre mentünk el. Idegenvezető: Kedves és türelmes volt. Jó volt, de lehetett volna pontosabb az útmutatása. Autóbusz: Jó volt a busz Szállás: A második szállás az étkezés szempontjából rosszabb volt.

 • 4.0
A Monarchia legszebb látnivalói
Július 04. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén

További 2 időpont

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Április 30. 4 nap 89 500 Ft
Május 21. 4 nap 89 500 Ft

További 6 időpont

Túrázások Szlovéniából
Október 07. 5 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Április 30. 4 nap 89 500 Ft
Május 21. 4 nap 89 500 Ft
Túrázások Szlovéniából
Október 07. 5 nap Ár: január végén
A Monarchia legszebb látnivalói
Július 04. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Május 29. 6 nap 423 500 Ft
Augusztus 14. 6 nap Ár: január végén
USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Május 29. 13 nap 598 000 Ft + ill.
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Június 04. 4 nap 79 000 Ft
Július 28. 4 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Magyar emlékek Kárpátalján
Munkács – Vereckei-hágó – Szolyva – Ungvár
Június 09. 4 nap 87 500 Ft
Július 18. 4 nap Ár: január végén
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Május 21. 4 nap 99 500 Ft
Június 16. 4 nap 99 500 Ft
Várak és barokk kastélyok
Dürnstein-hajózás-Golling-Werfen-Hellbrunn-Chiemsee
Június 26. 5 nap 129 500 Ft
Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Április 30. 4 nap 89 500 Ft
Május 21. 4 nap 89 500 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Április 22. 5 nap 127 000 Ft
Május 28. 5 nap 127 000 Ft