Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 06 - 08.
249 000 Ft
December 13 - 15.
249 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Adventi pompában tündöklő Párizs
·  Karácsonyra hangolódás a francia művészet és kultúra fellegvárában
·  Európa legszebb adventi vásárai
·  Részletes városnézés a francia fővárosban

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)

1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

Menetrend függvényében a délelőtti órákban utazás Párizsba. Érkezés után felszállunk privát transzferünkre és a hotelhez megyünk, ahol a csomagszobába elhelyezzük a csomagjainkat, majd megkezdjük a programot. A közlekedés a városban tömegközlekedéssel fog történni. A nap további részében megkezdjük az ismerkedést a várossal. Megnézzük az opera híres épületét, a Palais Garniert (kívülről). Ellátogatunk egy híres parfümgyár múzeumába is, ahol illatos termékeik közt válogathatunk, majd ezt követően felmegyünk a Montmart-ra. Gyalogosan fedezzük fel a művészek negyedét, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a városra. A Place des Abbesses-nél egy kisebb karácsonyi vásárt is megnézünk. Montmart-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is. Ezt követően visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: PÁRIZS

Folytatjuk városnézésünket a Tuileriák-kertjénél, amely eredetileg egy palota kertje volt, ma már azonban városi parkként funkcionál. Itt egy hatalmas karácsonyi adventi vásárt tekintünk meg. Kívülről megtekintjük a Louvre épületét és különleges üvegpiramisát, majd tovább sétálunk a városházához. Az egyik legszebb karácsonyi vásár található a Hotel de Ville körüli téren. Innen a Cité szigetre megyünk, ahol a leégett Notre Dame-ot, természetesen csak kívülről, fényképezhetjük le. Itt egy újabb adventi vásárban vásárolhatunk apróbb ajándékokat és szuveníreket, valamint francia különlegességeket kóstolhatunk meg. Utolsó látnivalónk a híres Panthéon lesz, amely eredetileg templomnak készült, végül azonban a leghíresebb franciák temetkezési helye lett. Ezt követően metróval visszamegyünk szállásunkra.

3. NAP: PÁRIZS – BUDAPEST

Reggeli után a Concorde térnél folytatjuk a városnézést. Sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n, ahol láthatjuk a diadalívet is. Ezt követően továbbmegyünk a Trocadera térre, majd az Eiffel-toronyhoz, ahol a sorbanállás hosszától függ, hogy felmegyünk-e. Továbbsétálva a Mars mezőn található óriási karácsonyi forgatagban találjuk magunkat. Ezt az adventi vásárt tartják fényképezés szempontjából a legkülönlegesebbnek. Itt szabadprogram keretében lehetőségünk lesz körbenézni. Utolsó megállónk az Invalidusok dómját, ahol Napóleon síremlékét találjuk. Programunk végén metróval visszamegyünk a szállásra csomagjainkért, majd privát transzferrel kimegyünk a repülőtérre. Az esti órákban hazautazás Budapestre, késő esti érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre.

LátnivalóBelépődíj
Hajózás a Szajnán18 €
Eiffel-torony (2. emelet)18 €
Invalidusok dómja14 €
Montparnasse torony19 €
metrojegy (1 utazás)2 €
metrojegy 10 darabos gyűjtő17 €
Idegenforgalmi adó4 €

Belépők ára: kb.: 73 € + tömegközlekedés

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kerékgyártó Rudolf, Kerékgyártóné Prokop Katalin
Sátoraljaújhely
2022.12.22

Rendkívül jól összeállított, intenzív program. Az idegenvezető tudása, szakmai felkészültsége kifogástalan. Fantasztikus Embert ismerhettünk meg. Hálásak vagyunk! Örülünk, hogy megismerhettük Párizst.

 • 4.5
Kőrösi Violetta Natália
Balatongyörök
2022.12.22

Jó ár-érték arány, profi. Bőséges, minden téren kielégítő, változatos programok. Az idegenvezető szuper ❤️ Becsüljék meg! Kiváló, stílusos, kényelmes ágymatrac, isteni épített zuhanyfülke, bőséges és sokoldalú reggelivel.

 • 5.0
Dr. Horváth Marianna
Szombathely
2022.12.18

Először utaztam Önökkel (bocsánat, eddig az iroda létezéséről sem tudtam…), először jártam Párizsban, nagyon akartam, hogy ez az út jó legyen. Nagyon jó lett. A város elbűvölt, a program sokszínű, gazdagon összeállított, az utastársak helyesek voltak, az utazás, szállás rendben volt. Bálint Péter idegenvezető rutinosan, magabiztosan kalauzolta a városban a csoportot, óriási történelmi, irodalmi tudással rendelkezik, élvezet volt őt hallgatni. Köszönet az élményért. További sok sikert kívánok az iroda munkatársainak.

 • 5.0
Győri Bernadett
Szeged
2022.12.16

Tökéletesen megvoltunk elégedve,a programok,látnivalók elosztásával de amit mindenképp kiemelnék az idegenvezetőnk Bálint Péter fantasztikus volt,hatalmas lexikális tudással ,amit annyira érdekesen tudott átadni ,hogy tényleg úgy jöttünk haza ,hogy közelebb kerültünk Párizshoz ,a történelméhez,építészetéhez,művészetéhez…

 • 4.5
Mátyás István
Debrecen
2022.12.14

A program sokoldalú, látványban gazdag, érdekes. Az idegenvezető felkészült, tájékozott, sokoldalú, nagy tudású. A szállás hangulatos, jó elhelyezkedésű, barátságos személyzettel. A reggeli kitűnő, az ebéd jól megoldva. Kár, hogy az Eiffel-toronyba nem lehetett feljutni a körülmények miatt.

 • 5.0
Szabóné Járfás Judit
Mezőcsokonya
2022.12.12

Nagyon gazdag, tartalmas program. Péter kiváló idegenvezető, csillagosötös.

 • 5.0
Márta Attila, Mártané Makai Erzsébet
Mezőkovácsháza
2022.12.11

Kicsivel több szabad programot javasolnék.

 • 5.0
Simonka János, Márta Vivien
Medgyesegyháza
2022.12.09

A program kicsit sűrű. Minden más megfelelő.

 • 4.8
Volford Edit
Szeged
2022.12.09

Az idegenvezetés 5*.

 • 4.8
Patkó László
Budapest
2022.12.09

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Advent Párizsban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól