Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Ausztria legnagyobb adventi koszorúja
·  Bécs és Pozsony mesés karácsonyi vásárai
·  Vásárlás Parndorf bevásárlóközpontjában

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – POZSONY – PARNDORF – SOPRON

Reggel indulás majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Magyar emlékek nyomába eredünk a királyi koro­názó városban, Pozsonyban. Megcsodáljuk a pompásan felújított belváros elegáns főúri palotáit, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, a Mihály-kaput és az elegáns Óváros teret. Pozsonyban a Nemzeti Színház előtti téren és az óváros főterén találhatóak a karácsonyi kirakodóvásárok. Látványos fabódékban kínálják az árusok a karácsonyi portékákat, édessé­geket, mézeskalácsokat, kerámiákat. Ezt követően átmegyünk Ausztriába. Megállunk Parndorfban és kb. 2 óra szabadprogram során lesz vásárlási lehetőség a bevásárlóközpont üzleteiben. Ezt követően Sopronba megyünk, a szállásunkra (2 éj).

2. NAP: SOPRON – GLOGGNITZ – MARIAZELL – SOPRON

Reggeli után utazás Mariazellig. Útközben megállunk Gloggnitzban, ahol látogatást teszünk a Lindt csokoládégyárban. Gyárlátogatás után lehetőségünk lesz kedvezményes áron vásárolni. Itt a híres kegytemplomot tekintjük meg, melynek magyar vonat­kozása; Nagy Lajos kápolnája és Mindszenthy hercegprímás egy­kori temetkezési helye. A főtéren található a nagy adventi vásár. Évek óta itt állítják fel Ausztria legnagyobb adventi koszorúját. Kis sétával felkeressük a híres „mechanikus” Betlehemet, mely érdekessége a sok szépen megfaragott mozgó figura. Ezt köve­tően megtekintünk egy likőrkészítő kis üzemet. A mariazelli likőr harminchárom különleges gyógynövény harmonikus elegye. Megismerkedünk készítésével, sőt meg is kóstolhatjuk. Akinek kedve van, megízlelheti a főtér közelében lévő cukrászdában a különleges melange kávét vagy valamelyik híres osztrák süte­ményt (pl. Sacher tortát, tiroli rétest) vagy a helyi mézeskalácsot. Késő délután Mariazellről visszamegyünk soproni szállásunkra.

3. NAP: SOPRON – BÉCS – BUDAPEST

Reggeli után az osztrák főváros központja felé vesszük az irányt. Először buszos, később gyalogos séta keretében a belváros neve­zetességeinek megtekintése szerepel programunkban: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István-székesegyház, Graben, Burg, Művészettörténeti Múzeum, Parlament. Délután a városháza előtti díszesen kivilágított adventi vásárt keressük fel. Itt feltét­lenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Késő délután indulunk haza. Budapest után uta­sainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Mariazell - kegytemplom3 €
Mariazell - Mechanikus Betlehem2 €
Likörkészítő kisüzem5,50 €
Pozsony - koronázó dóm3 €
IFA4 €

Belépők ára: kb.: 14 € + 4 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Privaczki-Juhász Jánosné
Deszk
2019.01.03

Csodálatos programok voltak minden nap! Az idegenvezető nagyon felkészült, mindenre kiterjedh a figyelme. Köszönöm!

 • 5.0
Lángi Alajosné
Szeged
2018.12.23

Minőségi programokat kaptunk! Az idegenvezető nagyon felkészült, élvezetesen mesélt az utazás során. Sok új ismerettel lettem gazdagabb, köszönöm!

 • 5.0
Kovács Lajos
Vámosgyök
2018.12.21

Ide szerettünk volna utazni, és pontosan azt kaptuk a programtól, amit meg szerettünk volna nézni! Az idegenvezető gondoskodó, figyelmes, hatalmas tudású és művelt ember. Remekül összefogta a csoportot. Kényelmesen utaztunk, és a sofőr nagyon biztonságosan vezetett. Nagyon jól szervezett volt az egész!

 • 5.0
Sőregi István
Szeged
2018.12.20

Az utazás egész programja kitűnő! Az idegenvezető udvarias és körültekintő. Türelmes és maximálisan felkészült szakember! A gépkocsivezető is szolgálatra kész és pontos, az autóbusz pedig nagyon kényelmes. Jól kiválasztott szálláson éjszakáztunk, köszönöm!

 • 5.0
Molnár Imre
Békés
2018.12.17

A szeretet és békesség jegyében telt ez a 3 nap. Bensőséges, szívmelengető volt a csillogó út! Szuper és precíz volt az idegenvezetés. Kényelmesen utaztunk, a sofőr nagyon pontos. Finomak voltak az ételek és kellemes a szállás.

 • 4.8
Novák Nikolett
Dunaújváros
2018.12.17

Az utazás programja változatos és szép. Az idegenvezető igen felkészült és nagyon figyelmes, magas szintű tájékoztatásokat tartott. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr pedig figyelmes, kedves és pontos volt.

 • 5.0
Katona János
Szeged
2018.12.15

Az idegenvezető nagy tudású, felkészült, kedves és szerény. Különleges szakmai alázattal végzi a munkáját. Teljesen rendben volt az utazás ár-érték aránya!

 • 5.0
Lente Szilvia
Debrecen
2018.12.14

Imádtuk, hogy ilyen felkészült és választékosan beszélő az idegenvezető! A busz kényelmes és tiszta volt. A szállás is rendben volt, és sokféle ételt kaptunk, amik nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Molnárné Bányai Sára Stefánia
Békés
2018.12.13

Fenséges, szívmelengető volt a csillogó út. Kámán József Dolomitok utazás alatt is precíz volt, de most ezt is überelte!

 • 4.5
Kovács Imre
SZEGED
2018.12.11

Csak így tovább! Szívesen utazok a Proko Travel-el!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Adventi csillogás úthoz hasonló utazások