Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

-          Bécs és Pozsony belvárosa karácsonyi díszben

-          Ausztria legnagyobb adventi koszorúja Mariazellben

-          Vásárlási lehetőség Pandorf bevásárlóközpontjában 

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Pozsony – Pandorf - Sopron (280 km)

Reggel indulás majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Magyar emlékek nyomába eredünk a királyi koronázó városban, Pozsonyban. Megcsodáljuk a pompásan felújított belváros elegáns főúri palotáit, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, a Mihály-kaput és az elegáns Óváros teret. Pozsonyban a Nemzeti Színház előtti téren és az óváros főterén találhatóak a karácsonyi kirakodóvásárok. Látványos fabódékban kínálják az árusok a karácsonyi portékákat, édességeket, mézeskalácsokat, kerámiákat. Ezt követően átmegyünk Ausztriába. Megállunk Pandorfban és kb. 2 óra szabadprogram során lesz vásárlási lehetőség a nagy bevásárlóközpontban. Ezt követően Sopronba megyünk, a szállásunkra (2 éj).

2. nap: Sopron – Mariazell - Bécs (300 km)

Reggeli után utazás Mariazellig. Itt a híres kegytemplomot tekintjük meg, melynek magyar vonatkozása; Nagy Lajos kápolnája és Mindszenthy hercegprímás egykori temetkezési helye. A főtéren található a nagy adventi vásár. Évek óta itt állítják fel Ausztria legnagyobb adventi koszorúját. Kis sétával felkeressük a híres „mechanikus” Betlehemet, mely érdekessége a sok szépen megfaragott mozgó figura. Ezt követően megtekintünk egy likőrkészítő kis üzemet. A mariazelli likőr harminchárom különleges gyógynövény harmonikus elegye. Megismerkedünk készítésével, sőt meg is kóstolhatjuk. Akinek kedve van, megízlelheti a főtér közelében lévő cukrászdában a különleges melange kávét vagy valamelyik híres osztrák süteményt (pl. Sacher tortát, tiroli rétest).  Késő délután elhagyjuk Mariazellt és visszamegyünk soproni szállásunkra.

3. nap: Bécs – Budapest (270 km)

Reggeli után az osztrák főváros központja felé vesszük az irányt. Először buszos, később gyalogos séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése szerepel programunkban: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István-székesegyház, Graben, Burg, Művészettörténeti Múzeum, Parlament. Délután a városháza előtti díszesen kivilágított adventi vásárt keressük fel. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Késő délután indulunk haza. Budapest után utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Minimum létszám: 35 fő

Mariazell - kegytemplom 3 €
Mariazell - Mechanikus Betlehem 2 €
Likörkészítő kisüzem 6 €
Pozsony - koronázó dóm 3 €


Belépők ára: kb. 14 € + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Privaczki-Juhász Jánosné
Deszk
2019.01.03

Csodálatos programok voltak minden nap! Az idegenvezető nagyon felkészült, mindenre kiterjedh a figyelme. Köszönöm!

 • 5.0
Lángi Alajosné
Szeged
2018.12.23

Minőségi programokat kaptunk! Az idegenvezető nagyon felkészült, élvezetesen mesélt az utazás során. Sok új ismerettel lettem gazdagabb, köszönöm!

 • 5.0
Kovács Lajos
Vámosgyök
2018.12.21

Ide szerettünk volna utazni, és pontosan azt kaptuk a programtól, amit meg szerettünk volna nézni! Az idegenvezető gondoskodó, figyelmes, hatalmas tudású és művelt ember. Remekül összefogta a csoportot. Kényelmesen utaztunk, és a sofőr nagyon biztonságosan vezetett. Nagyon jól szervezett volt az egész!

 • 5.0
Sőregi István
Szeged
2018.12.20

Az utazás egész programja kitűnő! Az idegenvezető udvarias és körültekintő. Türelmes és maximálisan felkészült szakember! A gépkocsivezető is szolgálatra kész és pontos, az autóbusz pedig nagyon kényelmes. Jól kiválasztott szálláson éjszakáztunk, köszönöm!

 • 5.0
Molnár Imre
Békés
2018.12.17

A szeretet és békesség jegyében telt ez a 3 nap. Bensőséges, szívmelengető volt a csillogó út! Szuper és precíz volt az idegenvezetés. Kényelmesen utaztunk, a sofőr nagyon pontos. Finomak voltak az ételek és kellemes a szállás.

 • 4.8
Novák Nikolett
Dunaújváros
2018.12.17

Az utazás programja változatos és szép. Az idegenvezető igen felkészült és nagyon figyelmes, magas szintű tájékoztatásokat tartott. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr pedig figyelmes, kedves és pontos volt.

 • 5.0
Katona János
Szeged
2018.12.15

Az idegenvezető nagy tudású, felkészült, kedves és szerény. Különleges szakmai alázattal végzi a munkáját. Teljesen rendben volt az utazás ár-érték aránya!

 • 5.0
Lente Szilvia
Debrecen
2018.12.14

Imádtuk, hogy ilyen felkészült és választékosan beszélő az idegenvezető! A busz kényelmes és tiszta volt. A szállás is rendben volt, és sokféle ételt kaptunk, amik nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Solymosné O. Erzsébet
Budapest
2018.12.10

Maradandó élményekkel és csodálatos pillanatokkal gazdagodtunk! Ismét egy alapos és kiválóan felkészült idegenvezetést kaptunk, ami a legapróbb részletekre is kitért, mint például a zene. Kényelmesen és kellemesen utaztunk.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Adventi csillogás úthoz hasonló utazások