Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Bécs látnivalóinak felfedezése
·  Adventi és karácsonyi díszítések
·  Burgenland hangulatos városai

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN – PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNNBRUNN – BÉCS - SOPRON

Reggel indulás Bécsbe. A délelőtti órákban érkezünk a fővá­rosba. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Megtekintjük a császári család életének látványos színhelyét. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audio guide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egységes szép eklektikus paloták szegélyez­nek. A Bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a Budapesti Operaházhoz. Láthatjuk a parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük sétánkat: Mária Terézia szo­bor, Hősök tere, Kancellária, Minorita templom. Ezt követően kívülről megnézzük Széchenyi István szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Megtekintjük a kincstárat, ahol látható a csá­szárok páratlan értékű gyűjteménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koro­nája és Nagy Lajos keresztje is. Délután a városnézés folytatása: Burgpark, Kapucinusok altemploma. Itt őrzik a Habsburgok kriptáját. Tovább haladunk a város szívében lévő Szt. István székesegyházhoz, mely építésé­ben Mátyás királyunk is szerepet vállalt. A Kärtner Str-én sétálunk a Szt. Mihály templomhoz a Lipicai lovarda épületének érintésé­vel. A nap során lesz szabadprogram, ekkor lehet gyönyörködni a belváros elegáns üzleteiben. A kora esti órákban a városház közelében lévő adventi vásárt keressük fel. Amennyiben bármilyen okból az adventi vásár megrendezése korlátozottan vagy nem valósul meg, akkor a csoport a kivilágított, feldíszített belvárosban tesz egy látványos sétát. Ezt követően a soproni szállásunkra utazunk (2 éj), ahol szabadszedéses (büfé) vacsora vár bennünket, mindkét este.

2. NAP: HEILIGENKREUZ - KLOSTERNEUBURG – BADEN AM WIEN – SOPRON

Reggeli után visszamegyünk Ausztriába. Első programunk egy 1133 óta működő apátság megtekintése. Ez a heiligenkreuzi apátság a világon a második legrégebbi ciszterci kolostor. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat, és Klosterneuburgba buszozunk. Az apátságban 900 éve Ágoston-rendi szerzetesek élnek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Az apátság megtekintése után egy hangulatos várost keresünk fel. Baden am Wien város évszázadok óta a bécsiek kedvelt nyaraló városkája. Sétálunk a központban és megtekintjük az adventi vásárt is, ahol forraltbort, jägertee-t vagy forró puncsot vásárolhatunk. Ezt követően visszautazunk Sopronba és akinek kedve van, azokkal az idegenvezető bemegy a központba egy kis városnézésre és adventezésre. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: SOPRON - MAYERLING – EISENSTADT – RUSZT – BUDAPEST

Reggeli után ismét visszamegyünk Ausztriába. Mayerling neve egy szomorú esemény miatt lett ismert. Rudolf trónörökös itt lett öngyilkos. Ennek helyszínére egy kápolnát emeltek, utalva a szo­morú nap történéseire. Itt lesz az első megállónk. A déli órákban érkezünk a tartomány fővárosába, Eisenstadtba, magyarul Kismartonba. Séta a köz­pontban, ezt követően felkeressük az Eszterházy kastélyt. Ez Burgerland legdíszesebb palotája. Megtekintjük a csodaszép barokk szobákat. Délután folytatjuk utunkat Ruszt városába. mely a Fertő-tóhoz egész közel helyezkedik el. A belváros központjában áll a hatalmas karácsonyfa. Közelében a helyi borászok pincéi, akiknek a termékeit, meg is lehet vásárolni. Rusztot elhagyva utazunk Magyarországra, majd az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Schönbrunn18 €
kincstár14 €
Kapucinus sírbolt9 €
KLOSTERNEUBURG9 €
Mayeling - kápolna7 €
Heiligenkreuz apátság10 €
Kismarton - Eszterházy kastély18 €

Belépők ára: kb.: 85 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Privaczki-Juhász Jánosné
Deszk
2019.01.03

Csodálatos programok voltak minden nap! Az idegenvezető nagyon felkészült, mindenre kiterjedh a figyelme. Köszönöm!

 • 5.0
Lángi Alajosné
Szeged
2018.12.23

Minőségi programokat kaptunk! Az idegenvezető nagyon felkészült, élvezetesen mesélt az utazás során. Sok új ismerettel lettem gazdagabb, köszönöm!

 • 5.0
Kovács Lajos
Vámosgyök
2018.12.21

Ide szerettünk volna utazni, és pontosan azt kaptuk a programtól, amit meg szerettünk volna nézni! Az idegenvezető gondoskodó, figyelmes, hatalmas tudású és művelt ember. Remekül összefogta a csoportot. Kényelmesen utaztunk, és a sofőr nagyon biztonságosan vezetett. Nagyon jól szervezett volt az egész!

 • 5.0
Sőregi István
Szeged
2018.12.20

Az utazás egész programja kitűnő! Az idegenvezető udvarias és körültekintő. Türelmes és maximálisan felkészült szakember! A gépkocsivezető is szolgálatra kész és pontos, az autóbusz pedig nagyon kényelmes. Jól kiválasztott szálláson éjszakáztunk, köszönöm!

 • 5.0
Molnár Imre
Békés
2018.12.17

A szeretet és békesség jegyében telt ez a 3 nap. Bensőséges, szívmelengető volt a csillogó út! Szuper és precíz volt az idegenvezetés. Kényelmesen utaztunk, a sofőr nagyon pontos. Finomak voltak az ételek és kellemes a szállás.

 • 4.8
Novák Nikolett
Dunaújváros
2018.12.17

Az utazás programja változatos és szép. Az idegenvezető igen felkészült és nagyon figyelmes, magas szintű tájékoztatásokat tartott. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr pedig figyelmes, kedves és pontos volt.

 • 5.0
Katona János
Szeged
2018.12.15

Az idegenvezető nagy tudású, felkészült, kedves és szerény. Különleges szakmai alázattal végzi a munkáját. Teljesen rendben volt az utazás ár-érték aránya!

 • 5.0
Lente Szilvia
Debrecen
2018.12.14

Imádtuk, hogy ilyen felkészült és választékosan beszélő az idegenvezető! A busz kényelmes és tiszta volt. A szállás is rendben volt, és sokféle ételt kaptunk, amik nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Molnárné Bányai Sára Stefánia
Békés
2018.12.13

Fenséges, szívmelengető volt a csillogó út. Kámán József Dolomitok utazás alatt is precíz volt, de most ezt is überelte!

 • 4.5
Kovács Imre
SZEGED
2018.12.11

Csak így tovább! Szívesen utazok a Proko Travel-el!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Adventi csillogás úthoz hasonló utazások