Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Steyr, a legszebben feldíszített adventi város
·  Meseszép templomok és apátságok
·  Több város adventi forgataga

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – MELK – AMSTETTEN

Reggeli indulás, utazás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megállónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apátság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. Nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Ezt követően Melkbe megyünk. Megtekintjük a mesés melki apátság múzeumszobáit, templomát, könyvtárát és belső udvarát. A több mint 900 éve itt működő bencés apátság szobáit és főtemplomát néhány éve szépen felújították. Programunk után még sétálunk Melk központjában, majd továbbindulunk, Amstettenbe. Nagyon szép a városközpontban lévő adventi forgatag. Itt nézelődünk, majd közeli szállásunkra buszozunk, fakultatív vacsora (2 éj).

2. NAP: WELS – KREMSMÜNSTER – STEYR

Mai programunkat a tartomány 2. legnagyobb városának megtekintésével kezdjük. Wels főtéren és környékén találjuk a legszebb látnivalókat és az adventi vásárt. Itt található a városháza, a plébánia templom, Lederer torony, Salome ház és természetesen itt van az adventi vásár is, ahol megkóstolhatjuk a Glüchweint. Továbbutazunk Kremsmünsterbe. A környék legszebb apátságának freskói mindenki tetszését elnyeri. Délután érkezünk Steyrbe. Az óváros is meseszép, de Adventkor a díszekkel még csodálatosabb. Ilyenkor nem csak a központ, hanem szinte az egész város díszbe borul. Először megtekinthetjük a város mellett található mozgó Betlehemet, és a Christkindl templomot, ahonnan speciális pecséttel ellátott képeslapot adhatunk fel szeretteinknek, majd bemegyünk a központba. A Karácsony Múzeumban láthatunk fenyőfadísz kiállítást és a „Karácsony a világ minden tájáról” kiállítás. Ennek megtekintése után a központban sétálunk, nézelődünk. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: ARTSTETTEN - MAYERLING – HEILIGENKREUZ - BUDAPEST

Reggeli után, folytatjuk utunkat a Duna fölé magasodó, híres artstetteni kastélyhoz, mely korábban királyi rezidencia volt. Itt nyugszik a Szarajevóban tragikus körülmények közt elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös. Megtekintjük a múzeumot és a végzetes esemény során használt autót is. Következő megállónk Mayerlingben lesz, melynek neve szintén egy szomorú esemény miatt lett ismert. Rudolf trónörökös itt lett öngyilkos. Ennek helyszínére egy kápolnát és egy múzeumot emeltek, utalva a tragikus nap történéseire. Ezeket nézzük meg, majd folytatjuk utunkat. Mayerlinghez közel Heiligenkreuzban található a világ legrégebbi ciszterci kolostora. Az alapjait 1133-ban rakták le. Megtekintjük a kolostor román – gótikus stílusjegyeket mutató apátsági templomát. Késő délután hazaindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően a vidékieket felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Klosterneuburg12 €
Melk17 €
Kremsmünster apátság6 €
Mayerling múzeum7 €
Mayerling vadászkastély7 €

Belépők ára: kb.: 49 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Advent Steyrben és környékére úthoz hasonló utazások