Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Részletes városnézés Berlinben
·  Bratwurst és glühwein az adventi forgatagban
·  Charlottenburg kastély és park megtekintése

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – BERLIN

Várhatóan a délelőtti órákban menetrend szerint utazás Berlinbe.  Az érkezést követően transzfer a ****-os szállásunkra. A szobák elfoglalását követően gyalogos városnézést teszünk a Vörös-városháza érintésével, mely nevét vörös tégláiról kapta. Az épületet a lengyelországi Torun városházáról mintázták, tornyai pedig a franciaországi Laoni katedrális tornyainak másai. További sétánk során a város sok szép temploma közül a dómot tekintjük meg, melynek kriptájában nyugszanak, néhány kivételtől eltekintve, a Hohezoller házból való porosz-német uralkodói ház tagjai, illetve a dóm orgonájára is vetünk egy pillantást, melynek 7000 sípjára méltán lehetnek büszkék a Berliniek.  Teszünk egy sétát a Spree-folyó által körbeölelt 400 méter hosszú Múzeum-szigeten, amely egy csodás része Berlin óvárosának. A legfontosabb berlini múzeumok közül öt itt található, és a terület ma is a város egyik leglátogatottabb negyede. Sétánkat a „régi Berlin” szűk utcácskáin folytatjuk a Nikolaiviertelben (Nikolai negyed). A délután második felében megnézzük a szállásunkhoz közel, az Alexanderplatzon található adventi vásárt, ahol Németország legnagyobb karácsonyi piramisát (Weihnacht Pyramide )  állítják fel minden évben. A vásárban lehetőségünk lesz helyi ételeket megkóstolni, illetve megízlelni a híres német forralt bort (Glühwein), karácsonyfadíszeket és tradicionális ajándékokat vásárolni. Szállás, fakultatív vacsora.

2. NAP: BERLIN

Reggel folytatjuk az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban a gyalogos városnézést. Elsőként a Humboldt Egyetem környékét fedezzük fel. Végig sétálunk az Unter den Linden sugárúton, míg el nem érjük a híres Brandenburgi-kaput. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Nem messze található a kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag). A Reichstagtól tovább indulva a Tiergarten park mellett haladva, elérünk a Potsdamer Platzra, amely az NDK-s időkben a határsávban volt, így csak a két városrész egyesülését követően került újjáépítésre. Ezután felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a legismertebb katonai ellenőrzőpont volt, a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Városnézésünket a Gendarmenmarkton (Csendőr tér) fejezzük be, amely Berlin egyik legnagyobb tere. A teret három hatalmas történelmi épület öleli körbe – a Konzerthaus, a Francia Dóm (Französiche Dom), és a Német Dóm (Deutsche Dom) – ezek együttesen adják a város egyik leglátványosabb szegletét. A téren rendszeresek a szabadtéri kulturális események és koncertek. Este a gyorsvasúttal átmegyünk a város nyugati részére, és az Európa Zenter melletti látványos adventi vásárt keressük fel. Szállás, mint előző nap, fakultatív vacsora.

3. NAP: BERLIN – BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, csomagjainkat a poggyászmegőrzőben hagyjuk. Tömegközlekedéssel kiutazunk a Charlottenburg palotába, melyet megtekintünk belülről is. A barokk palotát III. Frigyes építtette felesége számára, nyári rezidenciaként, az 1690-es években. A kastély megtekintése után lehetőségük lesz az előtte lévő téren megnézni az adventi vásárt, de ha valaki inkább múzeumot szeretne nézni (Pl. Pergamon Múzeumot), akkor erre – egyénileg – lesz lehetősége. Ezt követően visszaindulunk a belvárosba, ahol szabadprogram, ajándék vásárlási lehetőséggel. Ez idő alatt, akinek kedve van, felmehet a város közepén található TV toronyba és megnézheti Berlint a magasból is. Menetrend függvényében, várhatóan az esti órákban, kimegyünk a repülőtérre, majd hazautazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Charlottenburg12 €
Berlini Dóm10 €
TV Torony (egyénileg)23 €
IFA9 €

Belépők ára: kb.: 54 € + tömegközlekedés

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Adventkor Berlinben úthoz hasonló utazások