Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 27 - 29. 237 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Akropolisz, az ókori kultúra fellegvára
·  Séta és városnézés Görögország fővárosában
·  Varázslatos naplementés élmény a Sounion-foknál

Ha Athén kerül szóba, akkor mindenki csak az Akropoliszt említi. Célunk bizonyítani, hogy más látványosság miatt is érdemes ide elutazni.
Süli Dorottya - A Proko Travel utazási referense

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ATHÉN

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban közvet­len járattal repülés Athénba. Transzfer a központba, majd autó­buszos és gyalogos városnézés keretében megnézzük a város impozáns neoklasszicista épületeit: az Egyetem, a Tudományos Akadémia és a Nemzeti Könyvtár. Ezután tovább ismerkedünk a fővárossal és megtekintjük az első újkori olimpiai játékok szín­helyét, a Panathinaikos Stadiont, a diplomáciai és múzeumi kör­zetet, valamint a Dionüszosz-színházat, és a Zeusz-templomot. A látnivalók visszavezetnek bennünket Arkhimédész korába. A buszos városnézés végén megnézzük a délutáni őrségváltást a Parlament előtt, és benézünk a sok érdekességet tartogató Nemzeti Kertbe is. Ezután lepakolunk a szállodánkban, majd vacsora után, aki szeretne, idegenvezetőnkkel egy rejtett kincs­hez látogathat el, tömegközlekedéssel a város legmagasabb dombjához, a Lycabettus-dombhoz megyünk, ahonnan csodás látványt nyújt az esti város. Gyönyörködünk a panorámában, majd visszamegyünk szállásunkra.

2. NAP: ATHÉN – SOUNION-FOK

Reggeli után bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környé­két is. A név görögül „Felső várost” jelent, ami az épület elhe­lyezkedésére utal. A terület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatá­val rendelkezik. Számos művészettörténeti jelentőségű kincse közt itt található a több mint 2.500 éves „Moszkhotorosz” szo­bor is. Szabadprogram az óvárosban, a Plakán, ahol lesz lehe­tőség a vásárlásra is vagy kipróbálhatjuk valamely tradicionális görög ételt: gyros, muszaka, souvlaki stb. Ezután aki szeretne az maradhat Athénban és bebarangolhatja Európa egyik leg­ősibb városát, vagy egy fakultatív kirándulás keretében részt vehet velünk egy igazán különleges, naplementés élmény­ben. A program során busszal utazunk el a Sounion-fokhoz, mely előtt megállunk egy hangulatos görög étteremben vacso­rázni. A kora esti órákhoz közeledve érjük el az Attikai-félsziget legdélibb pontján található Posseidón szentélyt, mely méltán híres a naplementéjéről. A sziklaszirten gyönyörködünk a tenger habjaiba bújó napkorongban. Felejthetetlen látvány! A sze­met gyönyörködtető esemény után visszautazás a szállodába, érkezés a késő esti órákban. Naplementés kirándulás a Sounion-fokhoz vacsorával (15 főtől): 55.000,- Ft.

3. NAP: ATHÉN – BUDAPEST

A délelőtt szabadprogram, vagy séta a csoportot kísérő ide­genvezetővel: felkeressük az athéni piaccsarnokot (hús-, hal- és zöldségpiac), megnézzük a város sétálóutcáját és a Nagy-Mitropolis székesegyházat. Vásárlási lehetőség majd vis­szatérés a szállodához, felvesszük csomagjainkat és a kora dél­utáni órákban transzfer a repülőtérre. Várható érkezés a késő délutáni órákban Budapestre

LátnivalóBelépődíj
Akropolis múzeum15 €
Akropolis20 €
Helyi és idegenforgalmi adó6 €

Belépők ára: kb.: 41 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 16. 9 nap Ár: december közepén

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Athén, az európai kultúra bölcsője úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 16. 9 nap Ár: december közepén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén