Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  A Dunakanyar legszebb városai
·  Észak-Dunántúl várai etyeki finomságokkal
·  Ahol a hollywoodi sztárok is forgatnak

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZENTENDRE – VISEGRÁD – ESZTERGOM – TATA

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. Szentendre hangulatos utcáin tett rövid városnézésünk és szabadprogram után Visegrád fellegvárát keressük fel, melynek teraszáról gyönyörködhetünk az elénk táruló Dunakanyar páratlan panorámájában. A tatárjárás után épült és a török korban óriási pusztítást szenvedett vár évszázadokon át a magyar királyok fontos rezidenciája volt. Ma pedig több érdekes kiállításnak ad otthont. Kirándulásunkat az egykori királyi városban, Esztergomban folytatjuk, mely számtalan kulturális és történelmi ékkövet rejt. Többek közt megismerkedünk a magyarországi katolikus egyház főszékesegyházával, mely impozáns látvány nyújt a Duna fölé magasodva, s kupolakilátójából pazar látvány tárul a Dunakanyarra. Ezt követően átkelünk a Szlovákiában lévő, szomszédos Párkányba a Mária Valéria hídon, ahonnan kiváló felvételt készíthetünk a bazilikáról. Napunkat a vizek városában, Tatán zárjuk, melynek épületeiről Fellner Jakab munkássága köszön vissza ránk. Sétánk során megtekintjük a város egyik szimbólumát, az Országgyűlés téren álló jellegzetes haranglábat is. Az Öreg-tó parti sétányán körbejárjuk a város jelképévé vált Öreg-várat, valamint felfedezhetjük a horgászparadicsom Cseke-tó partján fekvő Angolpark hangulatos sétaútjait és romantikus, templom maradványokat utánzó műromjait is. Szállás és vacsora **** szállodában.

2. NAP: TATA – KOMÁROM – KOCS – ETYEK – BUDAPEST – SZEGED/ DEBRECEN / PÉCS

Reggelink után Komáromba indulunk és megtekintjük a monumentális, UNESCO Világörökség várományos Monostori Erődöt. Komárom vára a középkori végvárrendszer fontos eleme volt, melyet a törökök sem tudtak elfoglalni. A XIX. században a legkorszerűbb haditechnika alapján átépítették és kibővítették, mellyel Közép-Európa legnagyobb újkori erődrendszerévé vált. Utunkat Kocs község felé folytatjuk, ahonnan a magyar találmány, a kocsi ered. Betekintést nyerhetünk a Mátyás király korában igen híres kocsi készítő bognárok és kovácsok munkásságába. Fotószünetre megállunk a bánhidai csatának emléket állító népszerű Turul-emlékműnél, mely Tatabánya városa fölé magasodik. Délutánunkat az etyeki Korda Filmparkban töltjük el. A tematikus park két fő részből áll: egy 1.200 m²-es kiállítócsarnokból, és két, összesen 15.000 m²-es kültéri díszletből. A kb. 2,5 órás vezetett élménytúra során bepillantást kapunk a hazai és a nemzetközi filmgyártás és filmtörténet rejtelmeibe. A forgatások függvényében sétálhatunk az életnagyságú díszletvárosban is. Tartalmas kirándulásunkat az egykoron a filoxéravész által megsemmisített, de napjainkban ismét reneszánszát élő etyeki borvidék boraival és friss pogácsával koronázzuk meg borkóstoló keretében, majd kiváló hangulatban indulunk Budapestre. Kora este sétálhatunk még a Budai Várnegyedben, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében érvényes védettségi igazolvány szükséges a szállások igénybevételéhez és a múzeumok látogatásához.

Kb 9 500 Ft + borkóstoló (3 600 Ft) + idegenforgalmi adó

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Erzsi
Debrecen
2021.08.16

Ismét bizonyított a Proko Travel Utazási Iroda. Gazdag programok, felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. A gépkocsivezetőt is csak dicsérni tudom. A biztonságos vezetés mellet maximálisan kiszolgálta a csoportot, igyekezett mindig hűtött autóbusszal várni a programokról a nagy melegben visszatérő csoportot. A szállás tiszta, kényelmes, légkondicionált. A vacsora és reggeli bőséges, finom, több fogásból lehetett választani. Egy kis szépséghiba azért be csúszott. A borkóstolás nem borospincébe hanem egy nyitott teraszon 30 fokba lett megtartva. A vendéglátók próbáltak napernyővel védeni bennünket, de ez nem járt sikerrel. Köszönöm az élményeket, remélem még sokat utazok a Proko Travellel.

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Az Észak-Dunántúl kincsei úthoz hasonló utazások