Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
November 29 - December 01.
Ár hamarosan
December 12 - 14.
Ár hamarosan
Az út áttekintése

·  Adventi látogatás a Vatikánban
·  Séta, városnézés az olasz fővárosban
·  Helyszínen közlekedés metróval és gyalog

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülés Rómába. A rövid tartózkodás miatt mindenki csak egy kisebb csomagot adhat fel. Ennek mérethatára nincs, de a súlyhatár 10 kg. Kézipoggyászként csak egy 40 x 30 x 20 cm-es kistáska vihető fel a fedélzetre. Autóbuszos transzfer a belvárosi *** szállodánkhoz. (2 éj) Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről is. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma gyalogos és tömegközlekedéssel történő feltérképezését. Először a híres Trevi kúthoz megyünk. Itt már első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona szépséges terének megtekintésével fejezzük be első napi programunkat. Ekkorra már besötétedik és megcsodálhatjuk a város ünnepi díszkivilágítását. Rövid szabadprogram, majd visszatérés a hotelbe.

2. NAP: RÓMA – VÁROSNÉZÉS

Reggeli után, folytatjuk a főváros megismerését. Elmegyünk a Vatikán Múzeumba, ahol megtekintjük a Sixtus-kápolna falán látható Michelangelo freskókat, Raffaello stanzáit, melyeket tanítványai fejeztek be, a Laokoón szoborcsoportot és az etruszk emlékeket. A Szent Péter Bazilika a keresztény világ legnagyobb temploma, itt találhatóak II. János Pál hamvai is. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. 2024. évtől névre szólóan kell a jegyeket előre megvásárolnunk. (Ez utólag nem módosítható). Vatikán belépő, foglalási díj, kötelező vatikáni idegenvezető: 20.000,- Ft. Délután szabadprogram a városi forgatagban. Vásárlási lehetőség az ünnepi hangulatban. Este visszatérés a hotelbe. Este egy hamisítatlan helyi étteremben kóstolhatjuk meg, milyen egy igazi olasz pizza. Pizzavacsora: 14.000 ,- Ft.

3. NAP RÓMA –BUDAPEST

A mai napon reggeli után kicsekkolunk a szobákból és elhelyezzük bőröndjeinket a csomagszobában. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának romjaival, Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a Városházával és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum névre szóló belépő, foglalási díj, helyi idegenvezető: 15.000,- Ft. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Aki szeretne, még sétálhat a Via del Corson a szabadidő alatt, majd visszatérés a hotelhez, felvesszük csomagjainkat és transzfer a repülőtérre. Hazautazás az esti órákban, érkezés éjfél körül Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Tömegközlekedés (72 órás)21 €
Vatikán55 €
Colosseum23 €
Idegenforgalmi adó15 €

Belépők ára: kb.: 114 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Halmai Mihályné
Érd
2022.12.13

Szuper szuper szuper.

  • 5.0
Varga László, Ádám Ilona
Budapest
2022.12.12

Ennél több már nem is fért volna bele a 3 napba, pont ennyit lehet ennyi idő alatt befogadni. Az idegenvezetés szakszerű, élvezetes, a sofőr segítőkész. Az étkezés elegendő volt és helyi jellegű is. A tuskabin kicsi volt.

  • 4.8
Krisztiánné
Pécs
2022.12.11

Jól szervezett. Sok látnivaló volt, nagy tudással rendelkezett az idegenvezető. A szállás megfelelő volt és közeli, kár, hogy nem félpanzió volt.

  • 5.0
László György + Györgyné
Budapest
2022.12.07

A szállodán kívül minden rendben volt. A szobánk kissé szűk volt, hiányoztak a fürdőszobából a polcok.

  • 4.8
Bihari Ferenc, Dr. Sárváry Enikő Mária
Budapest
2022.12.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Az adventi Róma úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Napsütötte advent Szicíliában
Napsütötte advent Szicíliában
4
NAP

Ár hamarosan
Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

289 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

229 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Karácsonyi csodavilág Londonban
Karácsonyi csodavilág Londonban
4
NAP

London egész évben érdekes desztináció. Decemberben lehetőségünk nyílik ünnepi pompájában meglátogatni a brit fővárost.

Ár hamarosan
Karácsonyi hangulat Prágában
Karácsonyi hangulat Prágában
3
NAP

4.8

14 értékelés

3 napos adventi út Prágába Brno érintésével, mely során a városnézések mellett elmerülhetünk a vásári forgatagban. A finom ételek mellett feltétlenül kóstoljuk meg a forralt bort (csehül svařák), a mézlikőrt (medovina) vagy a grogot.

Ár: hamarosan
Adventi forgatag Krakkóban
Adventi forgatag Krakkóban
3
NAP

4.9

31 értékelés

Dél-Lengyelország továbbra is az egyik legnépszerűbb uticél. Nem lehet ez másképp adventkor sem. Kóstoljuk meg II. János Pál Pápa kedvenc süteményét, a kremowkát, együnk egy jó forró zsureket vagy a legendás pierogit.

Ár: hamarosan

Utazások hasonló árban

Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

209 000 Ft-tól
Adventkor Koppenhágában
Adventkor Koppenhágában
3
NAP

4.8

7 értékelés

A várost több különböző felmérés is a legmagasabb életminőséget kínáló városok közé sorolta. Programunkban szerepel a Thorvaldsen múzeum, Christiansborg palota (amiben egymás mellett működik Dánia parlamentje, legfelsőbb bírósága, s még a dán királynő hivatala is, tróntermestül), Nyhavn, Frederik's Kirke.

Ár hamarosan
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
5
NAP

4.8

65 értékelés

A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

195 000 Ft-tól