Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Adventi látogatás a Vatikánban
·  Séta, városnézés az olasz fővárosban
·  Helyszínen közlekedés metróval és gyalog

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repü­lés Rómába. A rövid tartózkodás miatt mindenki csak egy kisebb csomagot adhat fel. Ennek mérethatára nincs, de a súlyhatár 10 kg. Kézipoggyászként csak egy 40 × 30 × 20 cm-es kistáska vihető fel a fedélzetre. Autóbuszos transzfer a belvárosi **** szállodánkhoz (2 éj). Közben az idegenvezető tájékoztatja uta­sainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről is. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma gyalogos és tömegközlekedéssel történő feltérképezését. Először a híres Trevi kúthoz megyünk. Itt már első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásá­val. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodá­latosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használ­tak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges terének megtekintésével fejezzük be első napi programunkat. Ekkorra már besötétedik és megcsodálhatjuk a város ünnepi dísz­kivilágítását. Rövid szabadprogram, majd visszatérés a hotelbe.

2. NAP: RÓMA – VÁROSNÉZÉS

Reggeli után, folytatjuk a főváros megismerését. Elmegyünk a Vatikán Múzeumba, ahol megtekintjük a Sixtus-kápolna Michelangelo freskóit, Raffaello stanzáit, melyeket tanítványai fejeztek be, a Laokoón szoborcsoportot és az etruszk emlékeket. A Szent Péter Bazilika a keresztény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. Délután szabad program a városi forgatagban. Vásárlási lehetőség az ünnepi hangulatban. Este visszatérés a hotelbe.

3. NAP RÓMA – BUDAPEST

A mai napon reggeli után kicsekkolunk a szobákból és elhe­lyezzük bőröndjeinket a csomagszobában. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának rom­jaival, Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius ókorból meg­maradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthat­juk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Aki szeretne, még sétálhat a Via del Corson a szabadidő alatt, majd visszatérés a hotelhez, felvesszük csomagjainkat és transzfer a repülőtérre. Hazautazás a késő délutáni órákban, érkezés kora este Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Tömegközlekedés (72 órás)18 €
Vatikán + Sixtus kápolna30 €
Forum Romanum + Colosseum16 €
IFA12 €

Belépők ára: kb.: 64 € + 12 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Az adventi Róma úthoz hasonló utazások