Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 13 - 20. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Április 14 - 18. Ár: december közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  Oda- és visszaúton lengyelországi ízelítő
·  Hanza stílusú házak több városban is
·  Repülős csatlakozási lehetőség

A három Balti ország hasonló történelmi múlttal rendelkezik, mára azonban mégis, mintha három külön világ lenne.

Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, parassapusztai határátkelést követően utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – VILNIUS (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BUDAPEST – VILNIUS)

Reggelit követően Varsó belvárosának megismerésével kezdünk. Varsó óvárosa UNESCO világörökség, nem véletlenül. Ez a legrégibb történelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Varsó után Litvánia fővárosába, Vilniusba utazunk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd megkezdjük városnézésünket. A hangu­latos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszi­cista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templom­ban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harang­tornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban. Lehetőség van arra is, hogy valaki repülővel tegye meg a Budapest – Vilnius távolságot átszállással. A repülést és a transzfert irodánk szervezi, de az utazás egyénileg történik.

3. NAP: VILNIUS – TRAKAI – KAUNAS – KERESZTEK HEGYE

Reggeli után, amennyiben előző napról maradt még látványosság Vilniusban, amire nem jutott idő, annak megtekintése, majd elhagyjuk a fővárost és először Litvánia leglát­ványosabb területére megyünk. Ez Trakai. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Az egész vidék nyugal­mat áraszt. Folytatjuk utunkat Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”- nak nevezett régi Városházát, a jellegzetes téglagótika stílusá­ban épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és délután érkezünk a Keresztek Hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyag­ból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehető­ségük keresztet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztből választani, és vásá­rolni.) A Keresztek Hegye után szállásunkra buszozunk.

4. NAP: RUNDALE – RIGA

Reggel Lettországba utazunk. Délelőtt megállunk a Balti álla­mok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat a déli órákban érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. század­ban épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toron­nyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Feketefejűek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram a központban. Szállás Rigában.

5. NAP: RIGA – SIGULDA – TURAIDE – TALLINN

Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük a Sigulda vár romjait, majd átmegyünk a Gauja folyó bal part­jára, ahol a Turaide vár található. Nagyon jó állapotban van a többszáz éves erőd. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. A közelben található a Gutmanis barlag, mely Lettország legnagyobb barlangja. Ezt is felkeressük. Folytatjuk utunkat Észtországba a Struve Földmérő vonalat átlépve. Megérkezésünk után városnézés Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen reno­vált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a Városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: TALLINN– PARNU – JÜRMALA – LITVÁNIA (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: TALLINN – BUDAPEST )

A repülővel utazók ezen a napon reggel átszállással hazautaz­nak Budapetre. A buszos utasokkal két tengerparti nyaralóhelyet keresünk fel. Tallinnt elhagyva indulunk Pärnuba, mely Észtország legkedveltebb üdülőhelye. Fesztiváloknak is ott­hont adó település tengerparti szakaszán sétálunk, nézelő­dünk. Kora délután ismét egy nyaralóhelyet tekintünk meg. Lettország legnépszerűbb üdülőhelyén Jürmalában, szintén a tengerparton sétálunk. Nagyszerűen kialakított, széles homo­kos beach található itt. Délután Litvánia második legnépesebb városa, Kaunas felé buszozunk. Útközben látványos fenyőerdő­ket és lombos erdőket is érintünk. Este elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: KAUNAS – LUBLIN

A délelőtti órákban elhagyjuk Litvániát és Lengyelországba uta­zunk. A kora esti órákban érkezünk Lublinba. A kicsi, de nagyon szép óvárosában, több mint 100 műemlék épületet láthatunk gya­logos városnézésünk során. Főbb látnivalók: Városháza, Krakkói kapu, középkori városfal, Domonkos bazilika. Szállás Lublinban.

8. NAP: LUBLIN – RZESZÓW – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben még Lengyelországban megállunk Rzeszówban városnézésre. A fő látványosság a Piactér melynek legszebb épülete a városháza és a Rzeszow pincesor. Rövid programunk után továbbutazunk. Szlovákia, Miskolc érintésével tervezetten 21 órakor érkezünk Budapestre. Ezt követően Szeged, Debrecen, Pécs útvonalon fel­szállt utasainkat hazatranszferáljuk.

LátnivalóBelépődíj
Rundale kastély17 €
Rundale audio jegy1 €
Trakai vára12 €
Riga katedrális9 €
Sigulda kastély5 €
Tallinn - Szentlélek-templom + torony5 €

Belépők ára: kb.: 49 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.7
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Dr. Adorján Lilla
Budapest
2023.07.21

Több idő kellene a rigai szecessziós negyedre, Tallinra (a Keresztek hegye, Turaide rovására). Segítőkész, nagy tudással, türelemmel rendelkező idegenvezető. A buszsofőröknek kitűnő vezetési tudása van, segítőkészek, kedvesek. Külön pluszpont a kiváló szállodák miatt (más utazási irodákhoz képest is). Külön pluszpont a remek ételek miatt (más utazási irodákhoz képest is).

 • 4.8
Kerner Viktor, Kerner Viktorné
Pécs
2023.07.17

Érdekfeszítő, mindenre kiterjedő idegenvezetés, így az utazás szinte elrepült, Tallin így kevés is volt. A buszvezetők gyorsak, pontosak, helyismeretük fantasztikus, udvariasok. A szállás jobb volt, mint vártam! Az étel mindenhol finom volt!

 • 4.8
Zelen Judit
Felsőzsolca
2023.07.13

Tartalmas, informatív program. Az idegenvezető felkészült, tapasztalt, az autóbusz és a buszvezetők teljesen rendben voltak. A szállás tiszta és kényelmes, az ételek ízletesek és változatosak.

 • 5.0
dr. Boronkai Ivánné
Budapest
2023.07.11

Az idegenvezető felkészült, toleráns, kedves. A buszvezető udvarias, segítőkész, de kevés volt az időnk a legjobb látványosságokra.

 • 4.3
Bednár Éva, Lőrinc Antal
Pécs
2023.07.07

Minden nap adott élményt, nagyon tájékozott az idegenvezető, igyekszik mindent átadni. Az autóbusz jól felszerelt, jó műszaki állapotban van, a sofőrök is végezték precízen a munkájukat. Az étkezések megfelelőek voltak, de a szállások között nem volt egyforma a színvonal.

 • 4.5
Vadászi Gábor
Miskolc
2023.07.04

Kiváló reggeli, vacsorát nem kértem. Az autóbuszon nem volt usb, Wifi.

 • 5.0
Pichler Márta Erika
Budapest
2023.07.04

Rendkívül felkészült, utasokról gondoskodó idegenvezető, de lényeges városokra 2 óra maradt. Az autóbusz kényelmes és tiszta volt, a buszvezetők jól végezték a munkájukat, a szállások az igényeinknek megfeleltek.

 • 4.5
Nagy Mária Éva
Budapest
2023.07.04

Jól választ az iroda célpontokat. Nagyon művelt az idegenvezető, a busz patyolattiszta. A program kissé zsúfolt volt, több szabadidőre lenne szükség a híres városokban, hogy a hangulatot is érezzük. A kaunasi szálloda nem volt kifogástalan.

 • 4.5
Gerencsér Tibor, Gerencsérné Hajdu Magdolna
Nagykanizsa
2023.07.03

Utascentrikus. Lehetett volna 1-2 nappal hosszabb az út.

 • 4.8
Ungvári László, Ungvári Lászlóné
Salgótarján
2023.07.03

Az audioguide szuper ötlet.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Baltikumi panoráma úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Május 08. 5 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén
Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén