Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 14 - 23. 296 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 04 - 13. 296 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Szentpétervár helyi magyar idegenvezetővel
·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  A legszebb Szentpétervár környéki kastélyok
·  Oda és visszaúton Lengyelországi ízelítő

"A csodaszép kastélyok és parkok látványa által megelevenednek előttünk a cári idők. Az idelátogatót olyan érzés fogja el, mintha részesévé válna a színpompás régmúlt történetének."
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – VARSÓ

Reggeli indulás, Parassapuszta után utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII században alapították. Ez a legrégibb történelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruál­ták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Szép egységes barokk stílusúak ezek az épületek. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – TRAKAI – VILNIUS

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó öleli körbe. A litván fővárosban, Vilniusban a délután második felében városnézés. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a lit­ván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképez­hetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban.

3. NAP: VILNIUS – RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővá­rosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céh­háza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A délután második felében szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA – SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. Utunk során áthaladunk a Struve földmérő vonalon. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben, Szentpéterváron. A város alig több mint 300 éves. Ízelítőként a látnivalókból: Péter Pál erőd és székes­egyház, Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter lovasszobor. Délután fakultatív program keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk stílusú Katalin-palota, világhírű a felújí­tott Borostyánterem és a Trónterem. Itt is lesz magyar nyelvű vezetés. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 22.000,- Ft Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, szállásunkra.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt folytatjuk a városnézést. Belvárosi látnivalók megte­kintése, többek közt a Palota téren látható Téli Palota. Ebben található a híres Ermitázs Múzeum. Ezt is magyar nyelvű veze­téssel tudjuk megtekinteni. Délután fakultatív program kere­tében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait keressük fel. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Megtekintjük a palota belsőt és sétálunk a csoda­szép parkban. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirán­dulás belépővel: 20.000,- Ft Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt a híres főutca), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakulta­tív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakulta­tív programokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk. Az oroszországi tartózkodás során a programok sorendje változhat.

7. NAP: SZENTPÉTERVÁR – TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát majd az Auróra cirkálót tud­juk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Véren megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat az Izsák-székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

8. NAP: TALLINN – LETTORSZÁG – KERESZTEK HEGYE

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig marad­tak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben lát­ványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresztet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztet vásárolni.) Szállásunk Litvániában lesz.

9. NAP: LITVÁNIA – KAUNAS – LENGYELORSZÁG

Reggeli után folytatjuk utunkat az Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”‑nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagó­tika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és az esti órákban érkezünk Lengyelországba, Kielcébe, ahol a szállásunk lesz.

10. NAP: KIELCE – SZLOVÁKIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után rövid séta Kielce központjában. A város fontos kereskedelmi, kulturális és oktatási központ. Fő látnivalók: XII. századi katedrális, Püspöki palota, főutca… Városnézésünk után hazaindulás. Szlovákián keresztülhaladva, parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

OROSZORSZÁGBA VÍZUM SZÜKSÉGES. IGÉNY ESETÉN A VÍZUMOT IRODÁNK INTÉZI. EBBEN AZ ESETBEN, MÁR JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK AZ ÚTLEVÉL FÉNYMÁSOLATÁT. AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE!

LátnivalóBelépődíj
Ermitázs    25 €
Trakai vára (REPÜLŐSNÉL NINCS)8 €
Riga katedrális 5 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház 10 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó10 €
Szentpétervár - Péter-Pál erőd10 €
Tallin Dóm5 €
Tallinn Szentlélek templom 2 €
Tallinn Szentlélek templom torony3 €

Belépők ára: kb.: 78 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Takács Mihályné
Győr
2019.08.31

Interneten találtam meg a programjukat és on-line jelentkeztem az útra. Nagyon gyorsan megkaptam a visszaigazolást és a szükséges információkat. Később is ez a gyorsaság volt a jellemző az ügyintézésre. Az utazás nagyon jól sikerült, bár elég szoros volt a program, mégis sikerült mindent megmutatni, ami le volt írva az interneten. Péter (nekünk már csak Peti) végig fenn tudta tartani a csoport figyelmét, végig nagyon jó dolgokat mesélt. A balti országok kis ékszeres dobozok mind. Nekem Tallinn volt a kedvencem. Valaha nagyon régen voltam egyszer Szentpéterváron (akkor még Leningrád volt), de annyit szépült a város, hogy alig ismertem rá. Csodálatos lett! A buszon is jól utaztunk és amikor a repülős utasok nem voltak velünk, akkor kényelmesen szét is tudtunk ülni. Legközelebb is a Prokoval fogok utazni.

 • 5.0
Dr. Szelei
Budapest
2019.07.23

Alapvetően ennyi kell egy sikeres programhoz. Jó útvonal, megfelelő szállások, felkészült idegenvezető. Szerencsére a csoport is nagyon együttműködő volt, így nem késtünk, nem kellett rövidíteni a programot. A látnivalók pompásak, az ellátás megfelelő, így csupa pozitív élmény éri az embert. Már le is foglaltuk a következő utunkat Önökkel!

 • 5.0
Sz. Péterné
Miskolc
2018.08.26

György Péter idegenvezetővel már utaztam a Kaukázusba. Ott mondta, hogy ezt az utat is szokta kísérni. Mindennel nagyon meg voltam elégedve. A busz tiszta volt, a sofőrök nagyon udvariasak. Jó volt mindenhol az elhelyezés is. Szerencsére a társítás is jól sikerült, Erzsikével azóta is tartjuk a kapcsolatot. Annyi látnivaló volt, hogy nem győzöm azóta is válogatni a közel 1500 fotót. Moszkvában tanultam egy évig, így nagyon vártam, hogy milyen lesz az új Oroszország és Szentpétervár. De ez már mintha egy teljesen másik ország lenne már. Gyönyörű múzeumok, paloták és meglepően nagy tisztaság mindenhol. Nagyon jó út volt, biztosan utazom még a Prokoval.

 • 5.0
Fülöp György
Budapest
2017.08.12

Program: Sok szép helyen jártunk, új dolgokat hallottunk, jó volt Idegenvezető: Az idegenvezető (orosz) nem mindig hallhatóan beszélt, rossz lehetett a mikrofon, sokszor recsegett…amúgy nagytudású volt, Péter jó volt Autóbusz: Kényelmes Szállás: Tiszta, kényelmes (ágyak)

 • 5.0
Kovács Alexandra
Budapest
2017.08.10

Idegenvezető: A szentpétervári idegenvezető kimondottan jó volt, de a többi város is tetszett Szállás: A szentpétervári szállás kivételével mindenhol kényelmes volt

 • 4.8
Varga Ágnes
Szeged
2017.08.01

Idegenvezető: Külön kiemelem tudását és kedvességét

 • 4.5
Haskó Györgyné
Budapest
2017.08.01

Program: Szoros de tartalmas

 • 4.5
Flódung Edina
Somberek
2017.08.01

Idegenvezető: Péter ismeretközlése bőséges volt. Sok információ - ahol az idegenv. A mikrofonba beszélt - gyakran érthetetlen volt. (Nem az ő hibája) Autóbusz: Kényelmes Szállás: Minden igényt kielégítő

 • 5.0
Szabó józsef

2017.07.26

Idegenvezető: Kiváló történelmi tudás

 • 5.0
Szajkó Róbert
Szalánta
2016.08.26

A táj gyönyörű, Zsike, az idegenvezetőnk nagyon felkészült, látszik, hogy már több, mint 10 alkalommal megjárta ezt az utat. A két sofőrünk Géza és Sándor remekül vezettek. A 10 napos út eléggé hosszú, de megérte elmenni. Élményeimet az ongo.hu oldalon is megosztottam, ahol részletesebben megtalálhatók az úton szerzett benyomásaim. Köszönöm a Proko minden alkalmazottjának ezt az utat!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Baltikum, Szentpétervár úthoz hasonló utazások