Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal nyáron is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·        A híres Sasfészekés Neuschwanstein vára

·        Osztrák és bajor kastélyok, városok

·        Kirándulás Olaszországba, Dél-Tirolba 

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (57)
 • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN (630 km)

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába, rövid buszozással érjük el Dürnsteint. Itt raboskodott Oroszlánszívű Richárd. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzle­tecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekint­sék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződ­hetünk. Melkben szállunk ki a hajóból. Autóbuszunk itt már vár bennünket és Salzburg közeli szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: SASFÉSZEK – HELLBRUNN – CHIEMSEE (200 km)

Reggeli után kirándulunk a hírhedt „Sasfészekhez”. Berchtesgadennél a Kehlsteinhaushoz megyünk fel. A történelmi helyszín megközelítése a parkolóból helyi buszokkal történik. Káprázatos, részben sziklába vájt úton haladunk felfelé. Közben már kezd kirajzolódni a táj szépsége. Ezt követően egy korabeli lift visz fel bennünket a hegytetőre. A szikla tetejéről jó idő esetén ellátni a Königseeig és Salzburgig is. Fent eltöltött kellemes nézelődé­sünk után jövünk le a hegyről és megtekintjük a Salzburg mel­lett található Hellbrunn-kastély parkját. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Marcus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően az Urak-szigetén a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat a szállásunkra (3 éj).

3. NAP: NEUSCHWANSTEIN – LINDERHOF – OBERAMMERGAU – GARMISCH-PARTENKIRCHEN (120 km)

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó másik mesés, barokk kas­télya felé vesszük az irányt. Mindenkit lenyűgöz a Neuschwanstein-várkastély. A csodálatos „mesevárat” a parkolóból kis gyalogtúrával, vagy helyi kisbusszal érjük el. A bajor uralkodó Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A kastélyt elhagyva újabb érdekes­ség következik. A vadregényes környezetben található barokk-rokokó Linderhof-kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek és a csodás park minden láto­gatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Oberammargauban állunk meg legköze­lebb, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képes­könyv, festett falu házak sora követi egymást. Napunk utolsó állomása Garmisch-Partenkirchenben lesz. Érkezésünk után gyalogos séta a téli sportolás német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont.

4. NAP: BOLZANO – STERZING – INNSBRUCK (220 km)

Reggeli után Olaszország felé vesszük az irányt. Először Dél-Tirol központjában Bolzánóban állunk meg. A nyüzsgő belváros jellegzetes ónémet utcasorán sétálunk és megte­kintjük a katedrálist is. Aki szeretné, a szabadprogram alatt a Régészeti Múzeumban „találkozhat” Ötzivel, a jégember­rel, mely 5.300 évével az egyik legrégebbi ősemberi marad­vány Európában. Tulajdonlásáért Ausztria és Olaszország között komoly viták folytak. Visszaúton Sterzingben állunk meg. A főutcája különösen hangulatos. Az esti órákban érünk vissza a szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST (680 km)

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Ennek fő látványossága a hangulatos park köze­pén található Franzensburg vár. Belső termei igazi kuriózu­mok. A fakazettás mennyezetei, és a magyar koronázási terem különösen érdekes. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyes­halmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Helbrunn 10,50 €
Kehsteinhaus - Sasfészek 16 €
Dürnstein 26 €
Neuschwastein - kastély 13 €
Neuschwastein - busz 3 €
Linderhof - kastély 8,50 €
Chiemsee - hajójegy a kastélyhoz 7,50 €
Chiemsee kastély 10 €
Laxenburg 17 €


Belépők ára: kb. 101 € + idegenforgalmi adó: 5 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szabó László
Békéscsaba
2018.09.15

A 2018.09.10-14 közötti időszak csoportjával utaztam. Szenzációs út volt. Minden kiválóan "működött" rajta, még azok a dolgok is, amelyek az eredetileg meghirdetett programokhoz képest (csak időbeni sorrendiséget értve ez alatt) módosításra kerültek, hisz azok csak az út és az azon résztvevők előnyét szolgálták. Az idegenvezető (Vendégh Gáborné /Edit/) szakmailag nagyszerűen felkészült, emberileg pedig nagyon lelkiismeretes volt. A NEOPLAN busz is felső-kategóriát képviselt, a vezetőjéről (Zoli) pedig szintén csak a legjobbakat lehet elmondani Talán a Zugspitzéről nem vonattal jönnék le (hanem a német oldali kötélpályával a Ebsee-ig, és oda jönne értünk a busz), mert így elég nagy az időveszteség, és elég "macerás" is volt a vonatozás (zsúfolt vonat, vonatról - vonatra történő átszállás), de lehet, hogy az növelné a bekerülési költséget. Örülök, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű utazásnak. Gratulálok a szervezőknek és további sok - sok sikeres út megvalósítását kívánom az irodának!

 • 5.0
Szabóné Kabai Krisztina
Debrecen
2018.08.25

Fantasztikus volt! Haza se akartunk jönni!

 • 5.0
Bonczné Tóth Mária
Budapest
2018.07.13

Az idegenvezető fantasztikus, nagy tudású, figyelmes! Tartalmas program. Kényelmes, biztonságos, tiszta busz. (2018. május 18-i csoport)

 • 5.0
Kerekes Teréz
Szeged
2017.09.26

A programok nagyon jól meg voltak szervezve. Ha lehetőségünk lesz, szeretnénk ismét Önökkel utazni.

 • 5.0
Pappné Galambos Klára
Budapest
2017.07.21

Program: Nagyon jó Idegenvezető: Kiváló Autóbusz: Nagyon jó Szállás: Jó

 • 4.8
Dr. Kálmán József
Tarján
2017.07.20

Program: Tartalmas Idegenvezető: Szuper!!! Autóbusz: Jó

 • 5.0
Schiller Ödönné

2017.07.20

 • 5.0
Nagyné Pintér Zsuzsanna
Hatvan
2017.07.19

Program: Érdekes, tartalmas Idegenvezető: Felkészült, bő tájékoztatás, precíz, odafigyelő Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Elfogadható, jó

 • 4.5
Muck Zsoltné
Egerág
2017.07.17

 • 5.0
Jankovics Antalné
Komló
2017.07.17

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Barokk paloták és városok úthoz hasonló utazások