Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Több város hangulatos adventjének felkeresése
·  Városnézések és múzeumlátogatási lehetőségek
·  Etyeki Filmstúdió és borászat utunk érdekességei

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN - MISKOLC / PÉCS – BUDAPEST – SZENTENDRE – VISEGRÁD – ESZTERGOM – GYŐR

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a festői Dunakanyar vidékén utazunk első megállónkig, Szentendréig, melynek belvárosában séta keretében ismerjük meg a hangulatos óvárost. A városnézés utáni, szabadidőben sétálhatunk Szentendre macskaköves utcáin, betérhetünk a Kovács Margit Múzeumba vagy a Szamos Marcipán Cukrászdába és Múzeumba. A déli órákban folytatjuk utunkat Visegrád felé. A városba érve először a fellegvárat keressük fel, melynek teraszáról gyönyörködhetünk az elénk táruló Dunakanyar páratlan panorámájában. A tatárjárás után épült és a török korban óriási pusztítást szenvedett vár évszázadokon át a magyar királyok fontos rezidenciája volt. Ma pedig több érdekes kiállításnak ad otthont. Kirándulásunkat az egykori királyi városban, Esztergomban folytatjuk, mely számtalan kulturális és történelmi ékkövet rejt. Többek közt megismerkedünk a magyarországi katolikus egyház főszékesegyházával, mely impozáns látvány nyújt a Duna fölé magasodva. A mérete impozáns, az altemplomtól a kupoláig 100 méter, ezzel az ország legmagasabb egyházi épülete. Aki szeretné, felkeresheti az altemplomot, a kincstárat és a kilátóteraszt. A templom fő ékessége a XIX. században oldalkápolnaként hozzáépített vörösmárvány belsejű Bakócz-kápolna, mely hazánkban az egyetlen épségben fennmaradt reneszánsz egyházi építészeti alkotás. Ezt követően átkelünk a Szlovákiában lévő, szomszédos Párkányba a Mária Valéria hídon, ahonnan kiváló felvételt készíthetünk a bazilikáról. Napunkat Győrben zárjuk. Először rövid városnézésünk során felkeressük a székesegyházat, ahol őrzik Szt. László hermáját. A Bécsikapu tér érintésével megyünk a Széchenyi térre, ahol a szép homlokzatú barokk paloták ölelésében lévő adventi vásárban töltjük szabadidőnket. Szállás Győrben ****-os szállodában. Lehet vacsorázni a vásárban, vagy fakultatív vacsora a szállodában.

2. NAP: GYŐR – ZSÁMBÉK – ETYEK – TATA – GYŐR

Reggeli után útnak indulunk a mai különleges látványosságokkal tarkított programokra. Először megállunk a Tatabánya közelében lévő Turul szobornál, mely Európa egyik legnagyobb bronz madárszobra. A szobor talapzatáról szép rálátás van Tatabányára és környékére. Ezt követően folytatjuk utunkat Zsámbékra. A romtemplom 1475-ben épült, több kár (törökdúlás, földrengés) érte, ezért is alakult ki mai állapota. A templom megtekintése után egy különleges múzeumot keresünk fel. Hazánk egyetlen és Európa első, Guinness díjjal is kitüntetett Lámpa Múzeuma Zsámbékon található. Ennek megtekintése különleges élmény. Programunk után Etyekre buszozunk. Először a Korda Filmstúdióba teszünk látogatást. A közel 2 órás program során bemutatják a stúdió különleges díszleteit. Több ismert film helyszíne fog feltűnni szemünk elé. A filmstúdió után Etyek másik nevezetességeivel a finom helyi borokkal fogunk megismerkedni egy pincelátogatás keretében. Különösen fehérborok ízletesek és ismertek. Programunk befejezése után Tatára a vizek városába buszozunk. A belváros épületeiről Fellner Jakab munkássága köszön vissza ránk. Sétánk során megtekintjük a város egyik szimbólumát, az Országgyűlés téren álló jellegzetes haranglábat is. Az Öreg-tó parti sétányán lefényképezhetjük a város jelképévé vált Öreg-várat. Természetesen felkeressük a tatai Adventet is. Ezt követően visszautazunk győri szállásunkra.

3. NAP: GYŐR – BÁBOLNA – KOMÁROM – KOCS – BUDAPEST

Győri szállásunkat a reggeli után elhagyjuk, és Bábolna felé indulunk. Programunk a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok megtekintése. Az impozáns épületegyüttes központi eleme még a XVIII. században épült. Meglátogatjuk többek között az arab ménesistállókat, az Afrika Vadászmúzeumot, az ország legöregebb akácfáját is lefényképezhetjük. Folytatva utunkat Komáromba buszozunk, hogy megtekintsük a monumentális, UNESCO Világörökség várományos Monostori Erődöt. Komárom vára a középkori végvárrendszer fontos eleme volt, melyet a törökök sem tudtak elfoglalni. A XIX. században a legkorszerűbb haditechnika alapján átépítették és kibővítették, mellyel Közép-Európa legnagyobb újkori erődrendszerévé vált. Innen utunkat Kocs község felé folytatjuk, ahonnan a magyar találmány, a kocsi ered. Betekintést nyerhetünk a Mátyás király korában igen híres kocsi készítő bognárok és kovácsok munkásságába. Ezt követően Budapestre megyünk. A főváros központjában a Bazilika környékén minden évben, az ország legnagyobb adventi vásárát szervezik meg. Ezt keressük fel. Itt lehet kóstolni, vásárolni, sőt akinek kedve van, az felülhet az Óriáskerékre is, melyet tervek szerint idén is felállítanak. Erről csodás látvány tárul elénk a fővárosra, különösen a Dunára és a Várnegyedre. 20 óra körül buszozunk vissza a találkozási pontunkra, ahonnan vidéki utasainkat a transzferbuszokkal felszállási helyükre szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Szamos Marcipán Múzeum1000 Ft
Visegrád2000 Ft
Esztergomi Bazilika2000 Ft
Győr Székesegyház
Zsámbék kombinált jegy700 Ft
Korda Filmstúdió3850 Ft
Bábolna - Nemzeti Ménesbirtok2800 Ft
Monostori Erőd2500 Ft
Kocs - Kocsimúzeum1000 Ft

Belépők ára: kb.: 15 850 Ft

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Belföldi Adventek a Duna mentén úthoz hasonló utazások