Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·   Biciklizés a természet lágy ölén
·  Természeti és kulturális látnivalók
·  Osztrák kulináris élmények
·  Romantikus alpi környezet

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SALZBURG

Egyénileg érkezés Mozart városába, Salzburgba, majd a város felfedezésére indulhatnak. A kerékpárok, ha megrendelték, a szálláson várják, hogy birtokba vegyék őket.

2. NAP: SALZBURG – GOLLING (35 KM)

Reggeli után útra is kelhetnek, a Salzach folyó vonalát követve, és hamarosan Halleinbe érnek. Itt meglátogathatják a sóbányát. Tovább haladva a romantikus Bluntautal völgyet is láthatják. Javasoljuk, hogy Gollingba nézzék meg a csodálatos vízesést. Szállás. Az utazási iroda gondoskodik a csomagjaik szállításáról egyik hotelből a másikba, így csak a legszükségesebb dolgokat kell magunkkal vinniük.

3. NAP: GOLLING – ST. JOHANN (35 KM)

A mai napon először Werfen felé bicikliznek, ahol meglátogathatják a Hohenwerfen kastélyt. Szintén megéri megnézni a jégbarlangot. Útba esik még Bischofshofen, ahol síugró versenyeket szoktak tartani. Ezen a napon is láthatnak egy szurdokkal kombinált vízesést, a Liechtensteinklamm-t, ahol a víz 50 m magasból zúdul alá. Ez a kanyon éveken keresztül kőomlás miatt zárva volt, és felújítva tavaly nyitották meg a nagyközönségnek. Szállás.

4. NAP: ST. JOHANN – KAPRUN (55 KM)

Reggeli után indulunk, és az első látványosság a Großglocknerstraße, amit az Alpok bejáratának is neveznek. Júliustól igénybe tudják venni a buszt, mely felviszi Önöket a 3.797 m magas Großglocknerre, mely Ausztria legmagasabb hegycsúcsa. A sportosabbak körbebiciklizhetik a Zeller tavat, akik ezt nem szeretnék, azok jó idő esetén fürödhetnek a tóban. Innen még egy rövid tekerésre van Kaprun, ahol szállásunk is van.

5. NAP: KAPRUN – KRIMML – KAPRUN (60 KM)

Reggeli, majd, ha úgy tartja kedvük vonattal elmehetnek meglátogatni a közelben lévő vízesést, amelyek Európa egyik legnagyobbja. A vonatjegy és a belépőjegy ára benne van az alapárban. A Magas-Tauern Nemzeti Parkon áthaladva végig 3.000 méternél magasabb hófedte hegycsúcsok között bicikliznek. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: KAPRUN – LOFER (60 KM)

Visszafelé haladva ismét a Zeller tónál találják magukat. Maria Almon áthaladva megnézhetik a csodás zarándoktemplomot, majd hamar Saalfeldenbe érnek, ahol megpihenhetnek egy ebéd erejéig. Szép látvány még a környéken a Seisenbergklamm szurdok. Délután érkeznek szállásukra.

7. NAP: LOFER – SALZBURG (50 KM)

Ma Salzburg felé kerékpároznak. Elbűvölő kis falvakon és természeti tájakon haladnak át. Délutánra érnek vissza Salzburgba. Este élvezhetik az osztrák specialitásokat és kipihenhetik a biciklizés fáradalmait.

8. NAP: EGYÉNILEG HAZAINDULÁS

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: kb. 20 €

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Biciklitúra a salzburgi régióban úthoz hasonló utazások