Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 17 - 22. 158 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 01 - 06. 149 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 29 - Október 04. 158 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Bajorország 5 kiemelkedő városának megtekintése
·  Klosterneuburg csodás kolostora és Hluboka
·  Česke Budejovice és Plzeni sörkóstolás
·  Hajózási lehetőség a Königsee-n

Letűnt korok patinás csillogását ma is büszkén magukon viselő városokban a világi és szakrális kincsek között maga a gyönyörűség egy kis nosztalgia!
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – ČESKÝ KRUMLOV – ČESKE BUDEJOVICE

Reggeli indulás, utazás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megállónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apátság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. Nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. A délutáni órákban érünk Česky Krumlovba, amely szerepel a Világörökségek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen elénk táruló páratlan panorámát. Ezt követően folytatjuk utunkat Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően sétálunk a belvárosban. A főtéren és környékén megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd elfoglaljuk szállásunkat. Javasoljuk, hogy a fakultatív vacsoránál kóstolják meg a híres helyi sört.

2. NAP: HLUBOKA – PLZEN – REGENSBURG

Reggeli után Hlubokára kirándulunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb várkastélya. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Barokk és angol gótikus stílusjegyek keverednek a vár épületében, melynek megtekintjük belső termeit is. Különösen látványosak a faliszőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. Folytatva utunkat a másik híres „sörvárost”, Plzent keressük fel. Itt egy látványos múzeumot tekintünk meg, ahol elmesélik a plzeni sör történetét, majd kóstolhatunk is a híres nedűből. Ezt követően rövid séta a központban és indulunk tovább Németországba. Délután érkezünk a közel 2000 éves Regensburgba. Átsétálunk a Kőhídon, melynek alapjai a XII. századból valók. A középkorban, a Dunán az egyik legfontosabb átkelőhely volt ez a híd. A nagy forgalom miatt érthető, hogy már a középkorban komoly fejlődésnek indult a város. Beérve a központba elkezdjük városnézésünket. Mivel a II. Világháborús bombázások elkerülték a várost, a több évszázados épületek megmaradtak eredeti állapotukban. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi Városháza. 2006-ban az óvárost a Világörökség részének nyilvánították. Regensburgi programunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: NÜRNBERG – WÜRZBURG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470–1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kézművesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is felkeressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc-templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Óvárosháza, Felsőváros, Dürer-ház, vár (kívülről). Folytatjuk bajorországi programunkat és Würzburgba utazunk. Először felkeressük az Érseki Palotát mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Csodaszép barokk szobái, freskói megérik, hogy eltöltsünk itt egy órát. A palotához egy nagyon szép gondozott park is tartozik. Folytatjuk a Majna-parti város megismerését a városközponttal. Itt a fő ékesség a román alapokra épült Dóm. Az ezt követő szabadprogram után a mesebeli középkori városkába, Rothenburgba megyünk. A belvárost többszáz éves városfal veszi körül. Először megtekintjük a város fő értékeit, a Spital-bástyát, a Főteret és a gótikus Szt. Jakab-templomot, majd szabadprogram a kellemes hangulatú városban. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

4. NAP: AUGSBURG – MÜNCHEN

Reggeli után Augsburgba visz utunk. Programunkat a belváros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épülete. Megtekintjük a monumentális dómot és a központot. Ezt követően elmegyünk a Fuggerei központjához. A híres bankárról nevezték el a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. században. Ezt követően a bajor fővárosba, Münchenbe buszozunk. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magya­rul szerzetest jelent –, és alakja a város címerében is megtalálható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, régi és új Városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épületei. Láthatjuk, hogy miért lett Németország egyik legelegánsabb és leggazdagabb városa München. Szabadprogram a központban, majd osztrák szállásunkra buszozunk (2 éj).

5. NAP: BERCHTESGADEN – KÖNIGSEE – AUSZTRIA

Reggel visszamegyünk Németországba és a közeli Berchtesgadennél felmegyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königssee-t is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk, a közelben lévő Encián Likőrkészítőt látogatjuk meg. Itt beszélnek az elkészítési módról, majd meg is lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Ezt követően egy hajókirándulást tehetünk a Königsee-n. Az Alpok vonulatai ölelik körbe ezt a tengerszemet. Akinek kedve van az velünk tart és hajózik St. Bartolome kikötőig. Kiszállás után itt egy templomot is meg lehet tekinteni, majd visszahajózunk. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: KREMSMÜNSTER – MAYERLING – BUDAPEST

Reggeli után Kremsmünsterbe indulunk, melynek gyönyörű freskókkal díszített apátsági templomát nézzük meg. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat és megállunk Mayerlingben. Megtekintjük azt az emlékhelyet, melyet Rudolf trónörökös emlékére emeltetett Sisi. Jelenleg múzeum is üzemel ott ahol az a vadászkastély állt, melyben öngyilkos lett Rudolf és szeretője. Programunk befejezése után hazafelé indulunk. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Klosterneuburg apátság16 €
Cesky Krumlov - vár320 cseh korona


Hluboka kastély320 cseh korona
Plzen - múzeum100 cseh korona
Nürnberg - katedrális4 €
Würzburg - Érseki Palota8 €
Sasfészek27 €
Königsee hajó20 €
Kremsmünster - apátság10 €
Mayerling - vadászkastély7 €
Rothenburg - Szt. Jakab templom2 €
TAX6 €

Belépők ára: kb.: 100 € + 740 cseh korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Pénzes Kiss Barbara
Debrecen
2020.08.02

Tartalmas, gazdag program. Józsi nagyon lelkiismeretes, profi idegenvezető. Örülök, hogy rátaláltam a Proko Travel-re!

 • 4.8
Koszna Györgyné és férje
Békéscsaba
2020.07.28

Tipikus közép-európai körkép. Kámán József széleskörű ismeretekkel rendelkezik, az utasokhoz való hozzáállása stb. kiváló. A sofőr segítőkész, udvarias és pontos volt, odafigyelt az autóbusz tisztaságára.

 • 4.5
Szekrényes Andrásné
Markaz Szent lászló út 35.
2020.07.27

Csodálatos volt az út, a sok információtól csak kapkodtuk a fejünket. Kicsit félve indultunk el a vírus miatt, de bűn lett volna kihagyni. Nekünk minden tetszett: a sok szép város, vidék . A csehországi várak meglepően érdekesek voltak, úgy éreztük, hogy vissza kell még majd egyszer menni. A csoport összetétele, kis létszáma családias hangulatot teremtett, amely Kámán József idegenvezetőnek is volt köszönhető. És itt kell megemlítenem az idegenvezetőt, akiről csak szuperlatívuszokban tudok írni, mert fenomenálisnak bizonyult: nagy tudású, empatikus, segítőkész, jó humorú és a sofőrrel együtt kiváló szervezőkészségről tett tanúbizonyságot. Ha lehetőségünk lesz rá, évente kétszer is szeretnénk utazni a párommal a Proko Travellel.

 • 5.0
Veres Ilona
Téglás
2019.08.19

Nagyon tartalmas utazás, sok szép műemlékkel és várossal ismerkedtem meg. Kámán József figyelmes, rendkívül tájékozott, nagy tudású, időnként egy kicsit rámenős. A buszban lehetne kávé automata. A sofőr segítőkész, ütemesen vezető, felesleges előzgetés és fékezés nélkül. Nem volt hányingerem!! :) A szállás kiváló, de a kiszolgálás lassú volt.A cseh országi ellátás kiváló és hagyományos ételeket tartalmazott.

 • 4.5
Vígh Zoltán
Szentes
2019.08.19

A program tartalmas, kiváló volt, Józsi fantasztikus! Az autóbusz kiváló, kényelmes, a sofőr kedves, segítőkész. A szállodák kényelmesek voltak, viszont az étkezésnél voltak kisebb kényelmetlenségek (a Park Innben picit kevés volt, Münchenben várni kellett a svédasztal pótlására). Sokat utazok, 4-5 irodával utaztam eddig, most már a Proko lesz a kedvencem. Javaslom egynapos utak szervezését is, tanárként ősszel-tavasszal csak úgy tudok.

 • 4.8
Fraser Éva
Orosháza
2019.08.19

Ragyogó út - köszönjük szépen! Józsi remek idegenvezető, az egész utazás alatt segítőkész és professzionális volt. A buszon jobb lenne több hely a hosszú lábúaknak és az ülések lehetnének magasabbak a fejünknek. Köszönjük a minőségi szállásokat - a hosszú, fárasztó napok után jó volt a kényelmet élvezni. Jó lenne mindenütt büfévacsora. Esetleg Klosternenburgot ki lehetne hagyni, hogy több idő maradjon Chesky Krumlovra. :)

 • 4.8
Kleb Béla és Béláné
Budapest
2019.08.10

Dús, sokat mutató program.Az idegenvezető nagy tudású (ismertetést nem olvassa), udvarias, készséges. Az autóbusz tiszta, kényelmes és a sofőr kedves, udvarias, kitűnő vezető. A szállodák jól felszereltek, tiszták rendesek voltak, az étkezés ízletes.

 • 5.0
Mészáros András
Hajdúhadház
2019.08.06

Sok élménnyel gazdagodtam. Amit ígértek, mind megvalósult a programból. Józsi nagyon informatív, talpraesett, rugalmas, figyelmes idegenvezető. A busz kényelmes, jól ki lehetett nyújtani a lábat. Semmi gond nem volt az úton. A szállások közül nekem mind megfelelt. Az ausztriai szállás különösen. A reggeli bőséges volt, a vacsora korrekt.

 • 5.0
Varga Katalin
Almásfüzitő
2019.08.02

Ajándékba kaptuk gyerekeinktől, hogy nosztalgiázzunk. Rengeteget változtak a keleti országok. Az idegenvezető nagyon ügyes.

 • 4.8
Fekete Zoltán
Miskolc
2019.08.01

A párommal az egy éves évfordulónk alaklmábol választottuk az utat. Csodás helyeken jártunk, talán kicsit sok is volt a látnivaló a hat nap alatt. Kálmán Józsi idegenvezetése egyszerűen felülmúlhatatlan. Nagy élmény volt Vele az idegenvezetés. Odaitélném az év idegenvezető díjat a részére. Biztos, hogy találkozunk még. *****

 • 4.3
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.
Augusztus 28. 5 nap 139 500 Ft

Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Augusztus 07. 7 nap 255 000 Ft

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Szeptember 13. 5 nap 138 000 Ft
Október 06. 5 nap 123 000 Ft

Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Dínók, Legoland, állatkert, hajókázás. Csupa-csupa gyermekeknek készült program, ahol a kísérők is kiválóan érzik magukat.
Július 14. 5 nap 119 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Közép-európai körkép úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Augusztus 07. 7 nap 255 000 Ft
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Szeptember 13. 5 nap 138 000 Ft
Október 06. 5 nap 123 000 Ft
Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Dínók, Legoland, állatkert, hajókázás. Csupa-csupa gyermekeknek készült program, ahol a kísérők is kiválóan érzik magukat.
Július 14. 5 nap 119 500 Ft