Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Szafari a híres Kruger Parkban
·  Konzultáljon egy afrikai falu gyógyítójával
·  A mesés Blyde-kanyon megtekintése
·  Fürdőzés, búvárkodás az óceánban

"Az érintetlen táj, a vörös színben pompázó naplemente, az afrikai vadon a természet szerelmesinek hatalmas álma. A szavannák varázsa, melyet az úton átélünk, egy örök életre megmarad."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – JOHANNESBURG

Menetrend függvényében megkezdjük utazásunkat átszállással Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: JOHANNESBURG – NELSPRUIT

Johannesburgban, a reptéren vár bennünket egy helyi, de nem magyar nyelvű idegenvezető. Busszal a Kruger Park mel­lett levő Nelspruitba utazunk, ahol várni fog minket a helyi magyar idegenvezető. Délután lehetőségük lesz kipihenni a hosszú repülőutat, majd be tudnak vásárolni, és ismerkedhet­nek a környékkel. Rövid tájékoztatás is lesz a szafari viselke­dési szabályaival kapcsolatban, praktikus helyi tudnivalókat illetően. Szállásunk különálló, légkondícionált kisházakban, bungalókban lesz, melyek külsőre a hagyományos afrikai épí­tészetet idézik, belül azonban a megszokott kényelemmel ren­delkeznek. A konyha teljesen felszerelt, lehet főzni, de van nagy hűtőszekrény is a vásárolt élelmiszereknek, italoknak. Programunk részvételi díja nem tartalmazz ellátást, de minden nap lehetőséget biztosítunk hideg/meleg étkezésekre, bevásár­lásra is a szállás környékén. Erre fejenként napi kb. 30 – 35 USD összeggel érdemes kalkulálni az út időtartamára.

3. NAP: SZAFARI

Minden nap korán indul útnak a csoport a Kruger Parkban, hiszen az állatok a kora reggeli órákban a legélénkebbek. A sza­fari útvonalai úgy kerültek kiválasztásra, hogy minél több szegletét bejárhassák a parknak. Minden nap új arcát fogja mutatni a táj. A szafari során nem csak az állatokkal találkoz­hatnak, de megismerhetik a környék mesés földrajzát, törté­nelmét is. Annyi bizonyos, hogy csodálatos élményekkel fognak gazdagodni a program során. A Kruger Nemzeti Park a legna­gyobb dél-afrikai természetvédelmi területe. Nyugaton és délen az ország két tartománya határolja (Limpopo és Mpumalanga), északon Zimbabwe, keleten pedig Mozambik. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: EGÉSZ NAPOS SZAFARI

A mai napon szintén korán indul a csoport, és újabb szegletét fedezi fel a parknak és az állatok mindennapjainak. délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: ELEFÁNTMENTŐHELY – HAZYVIEW, SZAFARI

Ezen a napon lehetőség lesz többek között meglátogatni egy elefántmentő helyet Hazyview-ban, ahol a Trunk-in-hand (Ormánnyal kéz a kézben) programon vehetnek rész utasaink. Mivel ez a látványosság nem egész napos, így utána lesz még lehetőség a parkban barangolni a korábbi napokhoz hasonlóan. Délután érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: A SHANGANA NEMZETSÉG FALUJA, SZAFARI

A mai napon megtekintünk egy autentikus afrikai falut, a Shangana nép otthonát. Ide tapasztalt túravezető kíséri majd a csoportot, ahol megismerkedhetnek a közösség történe­tével, hagyományaival és mindennapi életével is. A falu gyó­gyítójával is találkozhatnak, sőt, kérdezhetnek tőle! Később csoportunk kitérőt tesz majd a Blyde-kanyonhoz is, mely léleg­zetelállító szépségű természeti képződmény. Délután érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: SZAFARI, PIHENÉS

Ezen a napon még lehetőségünk lesz egy utolsó napot tölteni az állatok között, de aki szeretne, az maradhat a szálláson, pihenhet.

8. NAP: NELSPRUIT – JOHANNESBURG

Az utolsó napi menetrendünk függvényében lesz még egy kis lehetőség néhány utolsó pillantást vetni a környező tájra. Induláskor kisbusz visszaviszi a csoportot a johannesburgi reptérre, ahol ismét az angol nyelvű idegenvezető fog segíteni Önöknek a becsekkolásnál. Menetrend függvényében átszállás­sal utazunk Budapestre. Éjszaka a repülőn.

9. NAP: BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a késő délelőtti órákban érkezés Budapestre.


Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 8 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Dél-afrikai szafari úthoz hasonló utazások