Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 25 - 31. 312 000 Ft + ill. Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal nyáron is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·        Cape Saint Vincent, Európa legdélnyugatibb pontja

·        Fantasztikus tengerparti sziklaképződmények

·        Híres tengerpartok az Algarve régióban

·        Tengeri hajózási lehetőségek


Dél-Portugália varázslatos tájai valósággal megbabonáztak. Kevésbé ismert világ, pedig e csodákat mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életben.”

Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországban

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – FARO – PORTIMAO

Elutazás Budapestről menetrend függvényében Faro város­ába, majd transzfer Praia da Rocha tengerpartjára, amely az egyik legszebbnek part Algarve régióban, és közvetlenül Portimao népszerű városa mellett helyezkedik el. Becsekkolunk az Atlanti-óceán közelében lévő apartman resortunkba, majd a nap hátralévő részében a környéket mindenki maga fedezheti fel. Kényelmes 4 csillagos aparthotelünk a Da Rocha a strandtól csak 10 perc sétára helyezkedik el, de saját medencével is ren­delkezik (4 éj). Fakultatív vacsora a hotelben.

2. NAP: PORTIMAO – LAGOS – SAGRES – CAPE SAINT VINCENT – PORTIMAO (130 km)

Mai napon elkezdjük felfedezni a híres Algarve régió dél-nyugati partjait. Első megállónk Lagos városa, melynek neve egybeforrt a Portugáliából induló nagy történelmi jelentőségű felfedező­túrákkal, mint azok legfőbb kiindulópontja az Atlanti-óceán tér­sége felé. Itt alapították annak idején az első rabszolgapiacokat is Európában. A város kereskedelmi jelentősége és kiemelkedő földrajzi fekvése miatt korán fejlődésnek indult. A városnézé­sünk részeként ellátogatunk Ponta da Piedade hatalmas szik­lákkal övezett partjára, mely mindenkit lenyűgöz. A partszakasz rengeteg kisebb-nagyobb barlangot és hihetetlen alakzatú szik­laképződményt is magában foglal, melyeket a természet erői és az Atlanti-óceán formált évezredek alatt. A sok különálló, ten­gerben felbukkanó sziklaképződmény között 20 m magas is található. A partvidék tündérmese-szerű barlangjaival méltán világhírű. Itt csodálkozunk rá igazán a természet hatalmas alko­tóerejére. A barlangok meglátogathatóak hajótúra keretében, fakultatív program formájában, amely kb. 11,5 óra. A fakulta­tív program ára: 30 €. Akik nem jönnek a hajókirándulásra, azoknak szabadprogram Lagos nyüzsgő kikötőjében, központjá­ban. Ezt követően folytatjuk utunkat Sagres városkájába és Cape Saint Vincentbe, mely kontinensünk legdélnyugatibb pontja. Megtekintjük a híres világítótornyot, majd a hatalmas sziklák tetejéről a lélegzetelállító naplementét az Atlanti-óceán felett. Visszatérés szállásunkra, fakultatív vacsora.

3. NAP: PORTIMAO – SILVES – PORTIMAO (40 km)

Ma egy fakultatív programon lehet részt venni. Hajótúra a part­vidéken, amely szintén több mint 15 barlangot foglal magában, beleértve a leghíresebb Benagil-barlangokat, amelyek teteje nyitott, hihetetlen képződményekkel tarkítva a sziklák között. A túra kb. 1–1,5 órás. A fakultatív program ára: 35 €. Ezt követően Silvesbe utazunk, amely az egykor Al Garb király­ság mór fővárosa volt. A település Monchique hegyeinek lábá­nál helyezkedik el, és a római időkben fontos szerepet töltött be. Városnézésünk keretében megtekintjük a híres Portugál Keresztet, Ponte Velha régi hídját, és székesegyházát, ami egy régi mecset romjaira épült, valamint a kastélyt és a városi pia­cot. Mezőgazdasági termékeket, halat, tenger gyümölcseit lehet vásárolni, kóstolni. Meglátogatjuk az neo-arab stílusú Iszlám és Mediterrán Kultúra Házát is. Rövid szabadprogram, majd ezt követően felkeressük a hegyvidék egyik legkitűnőbb borászatát, ahol egy borkóstolón veszünk részt, majd vásárlásra is lesz lehe­tőség. Visszautazás szállásunkra és fakultatív vacsora.

4. NAP: PORTIMAO – ALBUFEIRA – PORTIMAO (80 km)

Albufeira városába indulunk, amely a történelem folyamán virágzó kikötőváros volt, saját várával, amelyet később az 1755‑ös nagy földrengés lerombolt. Szerencsére a régi város­részek legnagyobb része túlélte és lassacskán kijavították és felújították. A mórok VIII. századi fennhatósága alatt a város fontos kereskedelmi központtá is vált. A turisták áramlásá­nak köszönhetően ez az egykori halászfalu 1960-tól folyama­tosan terjeszkedve vezető nyaralóközponttá nőtte ki magát, ma az egyik legnépszerűbb üdülőhely Algarve régióban, egész évben tele turistákkal, sok bevásárlóutcával, kézműves termé­kekkel és ajándékboltokkal. Városnézésünk után szabadprog­ram keretében mindenki elmerülhet a mediterrán kikötőváros nyüzsgésében, remek éttermek, fagyizók, kávézók közül válo­gathat, ajándékvásárlásra is lesz lehetőség. Visszautazás apart­manunkba, majd fakultatív vacsora.

5. NAP: PORTIMAO – FARO – OLHAO – MONTE GORDO (125 km)

A mai napon elhagyjuk Portimaot és a déli partvidék további nevezetességeit látogatjuk meg, mely a természet lenyűgöző, eddigiektől teljesen eltérő szépségeit mutatja be. Elsőként Faroba, az Algarve régió fővárosába érkezünk. Történelmi jelentőségű város keskeny utcákkal, mediterrán stílusú fehér házakkal és impozáns katedrálissal. A kereskedelmi terüle­tek tele vannak élettel és sok helyi kézműves terméket kínál­nak eladásra. Városnézésünk után Olhaoba utazunk, amely a legnagyobb kikötővel rendelkezik Algarveban. A város homok­pad szigetekre épült strandokkal rendelkezik, fő látványossága a Ria Formosa Nemzeti Park. A terület csónaktúra keretében fedezhető fel legjobban, ezért egy rövid fakultatív túrát szer­vezünk (jelentkezés a helyszínen), így a természet csodáit testközelből ismerhetjük meg, beleértve kivételes élővilá­gát, flamingópopulációját. A túra után szabadidő, majd indu­lunk tovább 4 csillagos tengerpart közeli szállodánkba Monte Gordoba. Fakultatív vacsora a hotelben (2 éj).

6. NAP: MONTE GORDO

Ez a nap a pihenésé. Mindenki strandolhat, vásárolhat, egyéni­leg felfedezheti a környéket, de kerékpárkölcsönzésre és számos vízi sport kipróbálására is lehetőség nyílik, vagy kipróbálhat­ják a környék legjobb mediterrán éttermeit. A hotel több szó­rakoztató programot is kínál, wellness részleggel is rendelkezik, kaszinó, golfpályák is vannak a közelben. Fakultatív vacsora a hotelben.

7. NAP: MONTE GORDO – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggeli indulás Lisszabonba, megérkezés után a főváros néhány nevezetességét ismerhetjük meg városnézésünk kereté­ben. Indulás a repülőtérre a késő délutáni órákban, hazaérkezés Budapestre menetrend függvényében.

LátnivalóBelépődíj
Lagosi templom + erőd3,50 €
Sziklabarlangi hajózás30,00 €
Silves templom + erőd4,00 €
Bórkóstoló9,00 €
Hajózás szikaképződmények között35,00 €
Albufeira kisvonat3,00 €
Nemzeti Park hajózás15,00 €
Faro katedrális3,50 €
Jeromos templom10,00 €
Sé Velha2,50 €
Óceanográfiai múzeum16,00 €
Belém torony6,00 €
Szent György vár9,00 €

Belépők ára összesen kb.: 147 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Kirándulás Európa délnyugati szegletébe úthoz hasonló utazások