Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal nyáron is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·        Cape Saint Vincent, Európa legdélnyugatibb pontja

·        Fantasztikus tengerparti sziklaképződmények

·        Híres tengerpartok az Algarve régióban

·        Tengeri hajózási lehetőségek


Dél-Portugália varázslatos tájai valósággal megbabonáztak. Kevésbé ismert világ, pedig e csodákat mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életben.”

Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországban

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – FARO – PORTIMAO

Elutazás Budapestről menetrend függvényében Faro város­ába, majd transzfer Praia da Rocha tengerpartjára, amely az egyik legszebbnek part Algarve régióban, és közvetlenül Portimao népszerű városa mellett helyezkedik el. Becsekkolunk az Atlanti-óceán közelében lévő apartman resortunkba, majd a nap hátralévő részében a környéket mindenki maga fedezheti fel. Kényelmes 4 csillagos aparthotelünk a Da Rocha a strandtól csak 10 perc sétára helyezkedik el, de saját medencével is ren­delkezik (4 éj). Fakultatív vacsora a hotelben.

2. NAP: PORTIMAO – LAGOS – SAGRES – CAPE SAINT VINCENT – PORTIMAO (130 km)

Mai napon elkezdjük felfedezni a híres Algarve régió dél-nyugati partjait. Első megállónk Lagos városa, melynek neve egybeforrt a Portugáliából induló nagy történelmi jelentőségű felfedező­túrákkal, mint azok legfőbb kiindulópontja az Atlanti-óceán tér­sége felé. Itt alapították annak idején az első rabszolgapiacokat is Európában. A város kereskedelmi jelentősége és kiemelkedő földrajzi fekvése miatt korán fejlődésnek indult. A városnézé­sünk részeként ellátogatunk Ponta da Piedade hatalmas szik­lákkal övezett partjára, mely mindenkit lenyűgöz. A partszakasz rengeteg kisebb-nagyobb barlangot és hihetetlen alakzatú szik­laképződményt is magában foglal, melyeket a természet erői és az Atlanti-óceán formált évezredek alatt. A sok különálló, ten­gerben felbukkanó sziklaképződmény között 20 m magas is található. A partvidék tündérmese-szerű barlangjaival méltán világhírű. Itt csodálkozunk rá igazán a természet hatalmas alko­tóerejére. A barlangok meglátogathatóak hajótúra keretében, fakultatív program formájában, amely kb. 11,5 óra. A fakulta­tív program ára: 30 €. Akik nem jönnek a hajókirándulásra, azoknak szabadprogram Lagos nyüzsgő kikötőjében, központjá­ban. Ezt követően folytatjuk utunkat Sagres városkájába és Cape Saint Vincentbe, mely kontinensünk legdélnyugatibb pontja. Megtekintjük a híres világítótornyot, majd a hatalmas sziklák tetejéről a lélegzetelállító naplementét az Atlanti-óceán felett. Visszatérés szállásunkra, fakultatív vacsora.

3. NAP: PORTIMAO – SILVES – PORTIMAO (40 km)

Ma egy fakultatív programon lehet részt venni. Hajótúra a part­vidéken, amely szintén több mint 15 barlangot foglal magában, beleértve a leghíresebb Benagil-barlangokat, amelyek teteje nyitott, hihetetlen képződményekkel tarkítva a sziklák között. A túra kb. 1–1,5 órás. A fakultatív program ára: 35 €. Ezt követően Silvesbe utazunk, amely az egykor Al Garb király­ság mór fővárosa volt. A település Monchique hegyeinek lábá­nál helyezkedik el, és a római időkben fontos szerepet töltött be. Városnézésünk keretében megtekintjük a híres Portugál Keresztet, Ponte Velha régi hídját, és székesegyházát, ami egy régi mecset romjaira épült, valamint a kastélyt és a városi pia­cot. Mezőgazdasági termékeket, halat, tenger gyümölcseit lehet vásárolni, kóstolni. Meglátogatjuk az neo-arab stílusú Iszlám és Mediterrán Kultúra Házát is. Rövid szabadprogram, majd ezt követően felkeressük a hegyvidék egyik legkitűnőbb borászatát, ahol egy borkóstolón veszünk részt, majd vásárlásra is lesz lehe­tőség. Visszautazás szállásunkra és fakultatív vacsora.

4. NAP: PORTIMAO – ALBUFEIRA – PORTIMAO (80 km)

Albufeira városába indulunk, amely a történelem folyamán virágzó kikötőváros volt, saját várával, amelyet később az 1755‑ös nagy földrengés lerombolt. Szerencsére a régi város­részek legnagyobb része túlélte és lassacskán kijavították és felújították. A mórok VIII. századi fennhatósága alatt a város fontos kereskedelmi központtá is vált. A turisták áramlásá­nak köszönhetően ez az egykori halászfalu 1960-tól folyama­tosan terjeszkedve vezető nyaralóközponttá nőtte ki magát, ma az egyik legnépszerűbb üdülőhely Algarve régióban, egész évben tele turistákkal, sok bevásárlóutcával, kézműves termé­kekkel és ajándékboltokkal. Városnézésünk után szabadprog­ram keretében mindenki elmerülhet a mediterrán kikötőváros nyüzsgésében, remek éttermek, fagyizók, kávézók közül válo­gathat, ajándékvásárlásra is lesz lehetőség. Visszautazás apart­manunkba, majd fakultatív vacsora.

5. NAP: PORTIMAO – FARO – OLHAO – MONTE GORDO (125 km)

A mai napon elhagyjuk Portimaot és a déli partvidék további nevezetességeit látogatjuk meg, mely a természet lenyűgöző, eddigiektől teljesen eltérő szépségeit mutatja be. Elsőként Faroba, az Algarve régió fővárosába érkezünk. Történelmi jelentőségű város keskeny utcákkal, mediterrán stílusú fehér házakkal és impozáns katedrálissal. A kereskedelmi terüle­tek tele vannak élettel és sok helyi kézműves terméket kínál­nak eladásra. Városnézésünk után Olhaoba utazunk, amely a legnagyobb kikötővel rendelkezik Algarveban. A város homok­pad szigetekre épült strandokkal rendelkezik, fő látványossága a Ria Formosa Nemzeti Park. A terület csónaktúra keretében fedezhető fel legjobban, ezért egy rövid fakultatív túrát szer­vezünk (jelentkezés a helyszínen), így a természet csodáit testközelből ismerhetjük meg, beleértve kivételes élővilá­gát, flamingópopulációját. A túra után szabadidő, majd indu­lunk tovább 4 csillagos tengerpart közeli szállodánkba Monte Gordoba. Fakultatív vacsora a hotelben (2 éj).

6. NAP: MONTE GORDO

Ez a nap a pihenésé. Mindenki strandolhat, vásárolhat, egyéni­leg felfedezheti a környéket, de kerékpárkölcsönzésre és számos vízi sport kipróbálására is lehetőség nyílik, vagy kipróbálhat­ják a környék legjobb mediterrán éttermeit. A hotel több szó­rakoztató programot is kínál, wellness részleggel is rendelkezik, kaszinó, golfpályák is vannak a közelben. Fakultatív vacsora a hotelben.

7. NAP: MONTE GORDO – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggeli indulás Lisszabonba, megérkezés után a főváros néhány nevezetességét ismerhetjük meg városnézésünk kereté­ben. Indulás a repülőtérre a késő délutáni órákban, hazaérkezés Budapestre menetrend függvényében.

LátnivalóBelépődíj
Lagosi templom + erőd3,50 €
Sziklabarlangi hajózás30,00 €
Silves templom + erőd4,00 €
Bórkóstoló9,00 €
Hajózás szikaképződmények között35,00 €
Albufeira kisvonat3,00 €
Nemzeti Park hajózás15,00 €
Faro katedrális3,50 €
Jeromos templom10,00 €
Sé Velha2,50 €
Óceanográfiai múzeum16,00 €
Belém torony6,00 €
Szent György vár9,00 €

Belépők ára összesen kb.: 147 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kirándulás Európa délnyugati szegletébe úthoz hasonló utazások