Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 22. 62 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 22 - 24. 62 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Városnézés Szegeden, a Napfény városában
·  A „Maros-menti Konstantinápoly”, Makó
·  Aradi városnézés magyar emlékekkel
·  Ópusztaszer történelmi emlékhelye

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (20)
 • Hasonló utak

1. NAP: DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – KECSKEMÉT – ÓPUSZTASZER – SZEGED

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk, Budapest után első megállónk Kecskemét, a Hírös város. A belváros szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja az embert, aminek egyik legszebb bizonyítéka a Cifrapalota. Ezt követően Ópusztaszerre utazunk. A Történeti Emlékpark az ország egyik leghíre­sebb történelmi emlékhelye és szabadtéri néprajzi múzeuma. Különlegessége a Rotunda épületben kiállított Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című monumentális körképe. A komp­lex élményt nyújtó szabadtéri múzeum része egy „nomád park” is, ami Eurázsia sztyeppéinek világát idézi fel jurtákkal. Ópusztaszeri programunk után rövid utazást követően Szegedre érkezünk, ahol először buszos városnézés keretében mutatjuk meg Szeged legfontosabb városrészeit, látni fogjuk a XV. szá­zadból származó Havas Boldogasszony templomot, Hősök Kapuját és a Tiszapartot. Ezután egy kellemes sétát téve felfe­dezzük a „Napfény városának” legszebb részeit. Kívülről meg­tekinthetjük a Dómot a Dóm térrel együtt, korzózunk a Kárász utcán, látni fogjuk a Széchenyi teret a Városházával és a Sóhajok hídjával, több fantasztikus szecessziós palotát és az egyetem épületét is. Lefényképezhetjük Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb funkcionáló zsinagógáját. Este indulunk a szállásunkra, mely Szeged közelében lesz, fakultatív vacsora.

2. NAP: MAKÓ – ARAD – BÉKÉSCSABA

Reggeli után elmegyünk Makóra, ahol gyalogos városnézést teszünk. 1998-ban épült az első Makovecz-épület a városban és mára a Kossuth-díjas építészhez köthető alkotások száma elérte a tizenhármat. Természetesen a világhírű makói hagyma törté­nete is kibontakozik a nap során, amelynek hírneve összefonó­dik a makói zsidóság történelmével, akik hagymával kereskedtek és híressé tették azt. Utunkat Romániában folytatjuk és látoga­tást teszünk Aradon. Megtekintjük az 1849. október 6-án kivég­zett vértanúk emlékhelyét. Sétálunk a központban és érintjük a vár mellett felállított emlékoszlopot is, mely a kivégzésre emlé­kezik. Rövid koszorúzás után folytatjuk utunkat és visszaté­rünk Magyarországra. A határátlépés idejének függvényében városnézés Békéscsabán, mely méltán híres a gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a Hungarikumnak számító Csabai kolbászról. Érdekesség, hogy a festőgéniusz, Munkácsy Mihály Békéscsabán először asztalosinasként kezdett el dolgozni. Este Békéscsabán fakultatív vacsora, szállás.

3. NAP: BÉKÉSCSABA – GYULA – SZARVAS – BUDAPEST

Reggeli után Gyulára utazunk. Először sétálunk a belváros­ban, mely során megállunk a Százéves Cukrászdánál, ami való­jában jóval idősebb a nevénél. Több, mint kétszáz éves és ez Magyarország második legrégebbi cukrászdája, ahol meg is kós­tolhatjuk a finomságokat. Ezt követően felkeressük a település jelképét, a gyulai várat, aminek falai Szigetvár eleste után siker­rel álltak ellen Szulejmán harmincezres seregének. Különleges hangulatával ma nyári színházi estéknek ad otthont a szín­házkedvelők nagy örömére. Átsétálunk a török idők után épült Almásy-kastélyhoz. Ez az első magyarországi kastély, amely­ben színjátékot tartottak már 1746-ban. Erkel Ferenc a Bánk bán egyes részeit itt szerezte, míg Munkácsy Mihály e falak között kezdett ismerkedni a festészettel. A barokk kastélyt szé­pen felújították és nagyon látványos kiállítást alakítottak ki benne. Délután érkezünk Szarvasra, a vízparti kisvárosba, ahol megnézzük a Holt-Körös partján elterülő arborétumot. Minden évszakban változatos képet mutat, köszönhetően a világ számos országában őshonos, de itt is megtalálható fa- és cserjefajok­nak. Ha szerencsések vagyunk, akár kék pávákkal is találkozha­tunk. Aki szeretne a szomszédságában lévő Mini Magyarország nevű makettparkba is bemehet. A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettekből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt, hiszen az ország legnagyobb szabadtéri vasútmakett pályája is egy­ben. Programunk után buszra szállunk és Budapestre utazunk. Visszaérkezés 21 óra körül. Ezt követően a pécsi és a debreceni útvonalon felszállt utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Ópusztaszer Emlékpark4000 Ft
Gyula - vár + Almásy-kastély (vezetéssel)7000 Ft
Szarvas - Arborétum + Mini Hungary Park4600 Ft
Helyi és idegenforgalmi adók1000 Ft

Belépők ára: kb.: 16 600 Ft

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kovács László
Gyöngyös
2022.09.01

Nagyon profi idegenvezetés. A szállások több csillagot érdemelnének, nagyon színvonalas mind a kettő. Az étkezés kifogástalan, nagyon finom és elegendő volt.

 • 5.0
Babus Lajosné
Gyöngyöspata
2022.08.27

Tartalmas, jól megszervezett program. Zsuzsa magas színvonalú, kedves, kellemes hangú idegenvezető. Tiszta busz, kedves, udvarias, megbízható vezetővel. A szállás kényelmes, szép, tiszta, jó berendezés. nagyon finom volt mindkét helyen az étkezés. Maximálisan elégedettek voltunk mindennel.

 • 5.0
Sudár Józsefné
Adony
2022.08.23

Remek idegenvezetés!!

 • 4.8
Sebestyén Andrásné
Györe
2022.08.22

Érdekes információkat hallottunk több dologgal kapcsolatban, amit még eddig nem tudtunk. Mezőhegyesen kevés volt az idő, a lovaknál több időt szerettünk volna eltölteni. Benne lehetne a programban a szegedi vadaspark látogatása is.

 • 5.0
Oláh Sándor
Budapest
2022.08.22

Színvonalas, tartalmas, kreatív program. Csupaszív, lelkes, alapos idegenvezetés. Kényelmes, modern busz, profi sofőr. Jól eső ételek.

 • 5.0
Győr Zoltán
Győr
2021.11.30

Régóta szerettem volna eljutni Makóra és Szarvasra. A 2 nap tartalmas volt! Péter udvarias, nagy lexikális tudással rendelkezik, nagyon jó volt a helyi makói idegenvezető is. A szálloda szép, központi fekvésű volt.

 • 5.0
Wágner Sándorné
Taksony
2021.09.15

Nekem minden nagyon tetszett.

 • 5.0
Ács Béláné és férje
Szabadszentkirály
2021.09.06

Felkészült, kedves idegenvezető. Tiszta kényelmes busz, udvarias, pontos sofőr. Az étkezés megfelelő volt.

 • 4.8
Lenkovics Antalné
Debrecen
2021.09.02

Nagytudású, tájékozott, intelligens idegenvezető.

 • 4.8
Leidl Tiborné, Gangel Kálmánné
Budapest
2021.08.30

Színvonalas program. Szimpatikus, színvonalas idegenvezetés. Jó busz és sofőr. Kitűnő szállás, a reggeli jó volt.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Dél-alföldi kirándulás úthoz hasonló utazások