Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Városnézés Szegeden, a Napfény városában
·  A „Maros-menti Konstantinápoly”, Makó
·  Aradi városnézés magyar emlékekkel
·  Ópusztaszer történelmi emlékhelye

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)

1. NAP: DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – KECSKEMÉT – ÓPUSZTASZER – SZEGED

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk, Budapest után első megállónk Kecskemét, a Hírös város. A belváros szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja az embert, aminek egyik legszebb bizonyítéka a Cifrapalota. Ezt követően Ópusztaszerre utazunk. A Történeti Emlékpark az ország egyik leghíre­sebb történelmi emlékhelye és szabadtéri néprajzi múzeuma. Különlegessége a Rotunda épületben kiállított Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című monumentális körképe. A komp­lex élményt nyújtó szabadtéri múzeum része egy „nomád park” is, ami Eurázsia sztyeppéinek világát idézi fel jurtákkal. Ópusztaszeri programunk után rövid utazást követően Szegedre érkezünk, ahol először buszos városnézés keretében mutatjuk meg Szeged legfontosabb városrészeit, látni fogjuk a XV. szá­zadból származó Havas Boldogasszony templomot, Hősök Kapuját és a Tiszapartot. Ezután egy kellemes sétát téve felfe­dezzük a „Napfény városának” legszebb részeit. Kívülről meg­tekinthetjük a Dómot a Dóm térrel együtt, korzózunk a Kárász utcán, látni fogjuk a Széchenyi teret a Városházával és a Sóhajok hídjával, több fantasztikus szecessziós palotát és az egyetem épületét is. Lefényképezhetjük Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb funkcionáló zsinagógáját. Este indulunk a szállásunkra, mely Szeged közelében lesz, fakultatív vacsora.

2. NAP: MAKÓ – ARAD – BÉKÉSCSABA

Reggeli után elmegyünk Makóra, ahol gyalogos városnézést teszünk. 1998-ban épült az első Makovecz-épület a városban és mára a Kossuth-díjas építészhez köthető alkotások száma elérte a tizenhármat. Természetesen a világhírű makói hagyma törté­nete is kibontakozik a nap során, amelynek hírneve összefonó­dik a makói zsidóság történelmével, akik hagymával kereskedtek és híressé tették azt. Utunkat Romániában folytatjuk és látoga­tást teszünk Aradon. Megtekintjük az 1849. október 6-án kivég­zett vértanúk emlékhelyét. Sétálunk a központban és érintjük a vár mellett felállított emlékoszlopot is, mely a kivégzésre emlé­kezik. Rövid koszorúzás után folytatjuk utunkat és visszaté­rünk Magyarországra. A határátlépés idejének függvényében városnézés Békéscsabán, mely méltán híres a gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a Hungarikumnak számító Csabai kolbászról. Érdekesség, hogy a festőgéniusz, Munkácsy Mihály Békéscsabán először asztalosinasként kezdett el dolgozni. Este Békéscsabán fakultatív vacsora, szállás.

3. NAP: BÉKÉSCSABA – GYULA – SZARVAS – BUDAPEST

Reggeli után Gyulára utazunk. Először sétálunk a belváros­ban, mely során megállunk a Százéves Cukrászdánál, ami való­jában jóval idősebb a nevénél. Több, mint kétszáz éves és ez Magyarország második legrégebbi cukrászdája, ahol meg is kós­tolhatjuk a finomságokat. Ezt követően felkeressük a település jelképét, a gyulai várat, aminek falai Szigetvár eleste után siker­rel álltak ellen Szulejmán harmincezres seregének. Különleges hangulatával ma nyári színházi estéknek ad otthont a szín­házkedvelők nagy örömére. Átsétálunk a török idők után épült Almásy-kastélyhoz. Ez az első magyarországi kastély, amely­ben színjátékot tartottak már 1746-ban. Erkel Ferenc a Bánk bán egyes részeit itt szerezte, míg Munkácsy Mihály e falak között kezdett ismerkedni a festészettel. A barokk kastélyt szé­pen felújították és nagyon látványos kiállítást alakítottak ki benne. Délután érkezünk Szarvasra, a vízparti kisvárosba, ahol megnézzük a Holt-Körös partján elterülő arborétumot. Minden évszakban változatos képet mutat, köszönhetően a világ számos országában őshonos, de itt is megtalálható fa- és cserjefajok­nak. Ha szerencsések vagyunk, akár kék pávákkal is találkozha­tunk. Aki szeretne a szomszédságában lévő Mini Magyarország nevű makettparkba is bemehet. A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettekből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt, hiszen az ország legnagyobb szabadtéri vasútmakett pályája is egy­ben. Programunk után buszra szállunk és Budapestre utazunk. Visszaérkezés 21 óra körül. Ezt követően a pécsi és a debreceni útvonalon felszállt utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Ópusztaszer Emlékpark4000 Ft
Gyula - vár + Almásy-kastély (vezetéssel)7000 Ft
Szarvas - Arborétum + Mini Hungary Park4600 Ft
Helyi és idegenforgalmi adók1000 Ft

Belépők ára: kb.: 16 600 Ft

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Vass András
Eger
2023.07.31

Megbízható, reális árszínvonal. Benne volt a programban aminek "benne kellett lennie". Az idegenvezető felkészült, a busz kényelmes, jó a klíma. Az buszvezető körültekintően, az időpontokat betartva nyugodtan vezetett. Jó ember! Elégedett vagyok a szállás színvonalával is. Az ételek bőségesek, pontosak az időpontok.

 • 5.0
Szabó István, Szabó Istvánné
Nyíregyháza
2023.07.29

A szervezett programokat teljesítettük az időjárás függvényében. Az idegenvezető részéről kiváló felkészültség, maximális tudás, jó hangulatú vezetés. Kiváló, biztonságos, udvarias buszvezető. Kényelmes, tiszta, biztonságos autóbusz. A szállás kényelmes, tiszta, klimatizált. Az ételek megfelelő mennyiségűek és ízletesek.

 • 5.0
Váradi Erzsébet
Cluj-Napoca
2023.07.28

Előny, hogy van transzfer és családias a hangulat.

 • 4.8
Nagy Mária
Vásárosnamény
2023.07.26

Családias hangulat.

 • 5.0
Kelemen István
Szekszárd
2023.07.26

Pontos program, felkészült idegenvezetés.

 • 5.0
Ketel Ilona
Budapest
2023.07.26

Nagyon érdekes program, kiváló idegenvezető. A szegedi szállás jó, a békéscsabai nagyon jó. Szegeden az étkezés során voltak hiányosságok, Békéscsabán az ételek minden igényt kielégítettek. Nagy nyári hőségben a Program rövidítése célszerű.

 • 4.3
Csőke Zita
Tatabánya
2023.07.26

Az idegenvezető felkészült, figyelmes. A gépkocsi vezető profi, nagyon türelmes. Az első szállás nem volt olyan kényelmes. Nagyon jó lenne egy hajókirándulást is beiktatni.

 • 4.8
Kelemen Bence
Veresegyház
2023.07.25

Az autóbuszon kicsit helyhiány volt és kicsit gyenge a klíma.

 • 5.0
FARKAS ZOLTÁN BÉLÁNÉ, CSORDÁS SÁNDORNÉ
Alsózsolca
2023.07.24

A szegedi vacsora során hiányzott a savanyúság.

 • 4.8
Kovács László
Gyöngyös
2022.09.01

Nagyon profi idegenvezetés. A szállások több csillagot érdemelnének, nagyon színvonalas mind a kettő. Az étkezés kifogástalan, nagyon finom és elegendő volt.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Dél-alföldi kirándulás úthoz hasonló utazások