Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Dolomitok színes hegyóriásai
·  Milánó, Észak-Olaszország leggazdagabb városa
·  Öt Lombard város megtekintése
·  Torino és Verona különleges épületei

"A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta."
Csorba Klára - a PROKO kiutazási csoport vezetője

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN)– BUDAPEST – KLAGENFURT – MILLSTÄTTER-SEE

Reggeli indulást követően Győr, Szombathely érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 neve­zetességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka, igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot, ezt köve­tően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ – CORTINA D’AMPEZZO

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöl­dellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is külön­leges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbe­ölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismer­tebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2–3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szál­lásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órákban kezdjük a városnézést. Mindenkit elkápráztatnak a dóm góti­kus csúcsívei. Aki be szeretne menni a dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel) és kitekinteni az erkélyről az alattunk höm­pölygő tömegre azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbanállást. (Ezt jelentke­zéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói dóm megtekintése, felmenetel a kupolába (lifttel): 7.500,- Ft. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát, majd a világhírű operaházat, a Scalát is. Aki előzetesen nem igé­nyelte az „Utolsó vacsora” belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíre­sebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépő­vel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: CERTOSA DI PAVIA – ASTI – TORINÓ

Reggeli után délnek indulunk, hogy megtekintsük Olaszország 3. legnagyobb templomával rendelkező paviai kolostort. A kolos­tor belső termei is látványosak. Ennek megtekintése után tovább­utazunk a pezsgő hazájába, Astiba. A kisváros főtere, temploma nagyon hangulatos. A belvárosi sétát követően egy bor- és pezs­gőüzemet keresünk fel, ahol kóstolóval egybekötött bemutatón vehetünk részt (ennek belépőjét és a kóstolót az út részvételi díja tartalmazza). Innen továbbutazunk, és a délutáni órákban érke­zünk Torinóba, mely 2006-ban a Téli Olimpiának is otthont adott és itt van a híres FIAT autógyár is. 1882-től 12 éven át Kossuth Lajos is a városban élt, egy belvárosi ház első emeletén, a házon ma tábla jelzi emlékét. Nagyon szép környezetben helyezkedik el a város. Egyrészt láthatjuk az Alpok vonulatait, másrészt a Pó folyó szeli ketté a települést. A város fő látnivalói közül kiemelkedik a 167 m magas Mole Antonelliana épülete. Torinót Bolognához hasonlóan, az árkádok városának is szokták nevezni, mert 18 km az árkádok teljes hossza a városban. Felkeressük a dómot, a Szent Lepel kápolnát, (melyben őrzik a katolikus egyház híres erek­lyéjét – nincs kiállítva), Piazza San Carlot. Királyi Palota, mely Világörökség. Szállás a város közelében.

5. NAP: BERGAMO – BRESCIA – VERONA

Reggel kelet felé indulunk. A déli órákban érkezünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A városrészt több km várfal veszi körbe és utcái középkori han­gulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További látványosság a több mint 50 m magas harangtorony és a díszes belső kiképzéssel rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt született az utolsó longo­bárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia a reneszánsz tér és a legnagyobb a Piazza Duomo a barokk közkútjával. A városnak számos cso­dás látnivalója van: dóm, könyvtár ahol Petrarca művet is őriz­nek, a Castello mely egy kelta erődre épült vagy a Teatro Grande, Olaszország egyik legérdekesebb színházépülete. Rövid szabad­program után utazunk tovább Veronába. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az aján­dékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erké­lyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tarta­nak. Este elfoglaljuk Verona közeli szállásunkat.

6. NAP: VERONA – DUINO – BUDAPEST

Reggel olaszországi nézelődésünk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Minimundus18 €
Rif Faloria felvonó17 €
Scala múzeum9 €
Duino - kastély8 €

Belépők ára: kb.: 52 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei úthoz hasonló utazások