Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 16 - 21. 164 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Dolomitok színes hegyóriásai
·  Milánó, Észak-Olaszország leggazdagabb városa
·  Öt Lombard város megtekintése
·  Torino és Verona különleges épületei

"A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta."
Csorba Klára - a PROKO kiutazási csoport vezetője

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – KLAGENFURT – MILLSTÄTTER-SEE

Reggeli indulást követően Szlovénia érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett talál­ható a Minimundus park. A világ 40 országából 159 neveze­tességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez buszozunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot. Ezt köve­tően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ – CORTINA D’AMPEZZO – MARMOLADA GLECCSER

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu fran­cia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak össze­függő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöldellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is különleges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfél­ezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A kör­beölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismer­tebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva, a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2–3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szál­lásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órák­ban kezdjük a városnézést, felkeressük a város főbb látványos­ságait. Ezek közül a legismertebb, a Dóm, mely a XIV. század végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény, felmenni a toronyba, és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekin­teni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvá­sárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépő­jegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 8.000,- Ft. A Dómtól a II. Victor Emanuel-sétányon haladva jutunk el a Scala épületéhez. A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezu­hant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galé­ria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxuséttermek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg, ellenben aki elő­zetesen nem igényelte az „Utolsó vacsora” belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van mód. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: "Utolsó vacsora" freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépővel Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásá­rolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: CERTOSA DI PAVIA – ASTI – TORINÓ

Reggeli után délnek indulunk, hogy megtekintsük Olaszország 3. legnagyobb templomával rendelkező páviai kolostort. A kolos­tor belső termei is látványosak. Ennek megtekintése után tovább­utazunk a pezsgő hazájába, Astiba. A kisváros főtere, temploma nagyon hangulatos. A belvárosi sétát követően egy bor- és pezsgőüzemet keresünk fel, ahol kóstolóval egybekötött bemuta­tón vehetünk részt (ennek belépőjét, és a kóstolót az út részvételi díja tartalmazza). Folytatva utunkat, a délutáni órákban érkezünk Torinóba, mely 2006-ban a Téli Olimpiának is otthont adott és itt van a híres FIAT autógyár is. 1882-től 12 éven át Kossuth Lajos is a városban élt, egy belvárosi lakás első emeletén, a házon ma tábla jelzi emlékét. Nagyon szép környezetben helyezkedik el a város. Egyrészt láthatjuk az Alpok vonulatait, másrészt a Pó folyó szeli ketté a települést. A város fő látnivalói közül kiemelkedik a 167 m magas Mole Antonelliana épülete. Torinót Bolognához hason­lóan, az árkádok városának is szokták nevezni, mert 18 km az árkádok teljes hossza a városban. Felkeressük a Dómot, a Szent Lepel kápolnát, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyé­jét – nincs kiállítva) a Piazza San Carlot és a Királyi Palotát, mely Világörökség. Szállás a város közelében.

5. NAP: BERGAMO – BRESCIA – VERONA

Reggel kelet felé indulunk. A déli órákban érkezünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A város­részt több km várfal veszi körbe és utcái középkori hangula­tot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További látványosság a több mint 50 m magas Harangtorony és a díszes belső kialakítással rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt született az utolsó longo­bárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia; a reneszánsz tér és a legnagyobb; a Piazza Duomo a barokk közkútjával. A városnak számos cso­dás látnivalója van: Dóm, könyvtár, ahol Petrarca művet is őriz­nek, a Castello mely egy kelta erődre épült, továbbá a Teatro Grande, Olaszország egyik legérdekesebb színházépülete. Rövid szabadprogram után utazunk tovább Veronába. Sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándék­árusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyé­nél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Este elfoglaljuk Verona közeli szállásunkat.

6. NAP: VERONA – DUINO – BUDAPEST

Reggel olaszországi nézelődésünk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Minimundus18 €
Rif Faloria felvonó17 €
Scala múzeum9 €
Duino - kastély8 €

Belépők ára: kb.: 52 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Szombathely Felszálló
Nagykanizsa Leszálló Tesco parkoló
Siófok Leszálló Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Gyakori kérdések
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Október 05. 5 nap 292 000 Ft
Október 05. 8 nap 352 000 Ft

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Szeptember 22. 9 nap 309 500 Ft

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Július 20. 5 nap 152 500 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 126 000 Ft

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Július 27. 4 nap 96 500 Ft
Szeptember 24. 4 nap 96 500 Ft
Olaszország legszebb látnivalói
Aqueila - Firenze - Pisa - Róma - Orvieto - Assisi - San Marino - Bologna - Miramare kastély
Szeptember 22. 9 nap 243 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Július 26. 4 nap 162 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw
Szeptember 16. 6 nap 144 000 Ft

Utazások hasonló árban

Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás
Augusztus 11. 5 nap 124 000 Ft
Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Július 20. 5 nap 152 500 Ft
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Július 18. 7 nap 169 500 Ft
Szeptember 02. 7 nap 169 500 Ft
Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw
Szeptember 16. 6 nap 144 000 Ft
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Augusztus 14. 7 nap 198 000 Ft
Szeptember 02. 7 nap 183 000 Ft