Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 09 - 13.
219 000 Ft (-20 000 Ft)
199 000 Ft
Szeptember 01 - 05.
229 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Felvonózás, és gleccser a Dolomitokban
·  Kristálytiszta hegyi tavak
·  Leonardo mesterműve, Az utolsó vacsora
·  A legszebb Lombard városok megtekintése

A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta.
Csorba Klára - a Proko Travel kiutazási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.6

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (6)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – KLAGENFURT – MILLSTÄTTER-SEE

Ingyenes, kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Budapest után folyamatos utazás Szlovénia érintésével, Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 nevezetességet mutatnak itt be 1:25‑ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez buszozunk. A csoda­szép tó partján lévő kedves kis városka igazi osztrák hangula­tot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot. Ezt követően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ – CORTINA D’AMPEZZO – MARMOLADA GLECCSER

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geo­lógus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonu­latot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöldellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is különle­ges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A tavat körbeölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismertebb síköz­pontja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriára szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 2 óra). Tovább haladva, a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szállásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órák­ban kezdjük a városnézést, felkeressük a város főbb látványos­ságait. Ezek közül a legismertebb, a Dóm, mely a XIV. század végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3.400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba, és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekin­teni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelent­kezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalát köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készí­tette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felsze­relt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja” címet. Végig elegáns üzletek, luxusétter­mek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg, ellenben aki előzetesen nem igényelte az „Utolsó vacsora” belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során még egy különleges prog­ramra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van mód. A templom látoga­tása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem ren­deli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megte­kintése: 8.500,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapa­citások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 2 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rende­lését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesí­tést küldünk. Javasoljuk, hogy az útra történő jelentkezéskor már kérje a belépőjegyet, ha meg szeretné nézni a freskót.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: BERGAMO – BRESCIA – VERONA

Reggel folytatjuk Észak-Olaszország felfedezését. Ez a régió az ország leggazdagabb vidéke. A délelőtti órákban már megérke­zünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A belvárost több km hosszú várfal veszi körbe. Utcái középkori hangulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További lát­ványosság a több mint 50 m magas Harangtorony és a díszes belső kialakítással rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt szü­letett az utolsó longobárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. A Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia. Látványos a reneszánsz tér, a Piazza Duomo a barokk közkút­jával. A városnak számos csodás látnivalója van: Dóm, könyv­tár, ahol Petrarca művet is őriznek, a Castello mely egy kelta erődre épült, továbbá a Teatro Grande, Olaszország egyik legér­dekesebb színházépülete. Szabadprogram után utazunk tovább Veronába. Megérkezésünket követően városnézés. Sétánkat az Adige-parton, a Scaligerie-k váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Tovább sétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tar­tanak. Este elfoglaljuk Verona melletti szállásunkat.

5. NAP: DUINO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggel, olaszországi látogatásunk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt, Budapestre terveink szerint 21 óra körül érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Minimundus18 €
Rif Faloria felvonó19 €
Scala múzeum12 €
Duino - kastély8 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 60 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló Tesco melletti Shell benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló M7-es melletti Shell-kút
Szombathely Felszálló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.8
Idegenvezető
4.2
Szállás
5.0
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Keresztúri István Jánosné
Szeged
2023.06.24

Sok, jó program. Változatos. Az idegenvezető nem fogta össze a csoportot, bizonytalan volt. Az autóbusz tiszta volt, de nem volt lábtartó. Nagyon jól vezetett a sofőr, a szerpentinen szuperül, bár volt eltévedés. A szállás tiszta, rendes. Az étkezés jó volt, de sok volt a paradicsomos tészta.

  • 4.3
Ősz József
Hatvan
2022.08.15

Gépkocsivezetők: barátkozó, kiváló páros.

  • 5.0
Csontos Gyuláné
Miskolc
2022.08.14

Utazásunk programja: nagyon jó! Idegenvezetés: tökéletes, nagy tudás, jó kommunikáció, nagyon jó információk! Autóbusz: nagyon kényelmes, tiszta, kellemes hőmérséklet! Gépkocsivezetők: kedvesek, nagyon ügyesek, segítőkészek! Szuper vezetők! Szállás: kényelmes, tiszta, nagyon szép! Étkezés: választékos, bőséges.

  • 5.0
Kara Edina
Szekszárd
2022.08.13

Utazásunk programja: változatos, sok tartalommal. Idegenvezetés: nagyon szuper. Máskor is vele szeretnénk menni! Nagyon sok az információ. Profi! Autóbusz: kényelmes. A sofőrök kedvesek, segítőkészek. Biztonságban éreztük magunkat. Szállás: nagyon jó szállodák voltak. Bejelentkezés flottul ment. Étkezés: reggeli mindenhol svédasztalos. Szuper. Vacsora is jó volt. Helyi ízek.

  • 5.0
Bosánszki Ferencné
Hatvan
2023.06.20

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.0
Leindler József
Kecskemét
2022.08.13

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Városnézés és pizzázás Rómában
Városnézés és pizzázás Rómában
4
NAP

4.7

32 értékelés

Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.

314 000 Ft-tól
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
7
NAP

4.9

33 értékelés

Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.

349 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

229 000 Ft-tól
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Lengyelország gazdagon
Lengyelország gazdagon
6
NAP

5.0

30 értékelés

Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

239 000 Ft-tól
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

219 000 Ft-tól
Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

194 000 Ft-tól