Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 10 - 15. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 29 - Október 04. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Dolomitok színes hegyóriásai
·  Milánó Észak-Olaszország leggazdagabb városa
·  Öt Lombard város megtekintése
·  Torino és Verona különleges épületei

"A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta."
Csorba Klára - a PROKO kiutazási csoport vezetője

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen)– Budapest– Szlovénia - Klagenfurt– Millstätter-see

Reggeli indulást követően Szlovénia érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 nevezetességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka, igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot, ezt követően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. nap: Misurina tó – Cortina d’Ampezzo – Marmolada gleccser (270 km)

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöldellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is különleges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbeölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2324 m) és a Monte Cristallo (3216 m). Ezt követi a régió egyik legismertebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szállásunkra utazunk.

3. nap: Milánó

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órákban kezdjük a városnézést. Mindenkit elkápráztatnak a dóm gótikus csúcsívei. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel) és kitekinteni az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói dóm megtekintése, felmenetel a kupolába (lifttel): 6.500,- Ft. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát, majd a világhírű operaházat, a Scalát is. Aki előzetesen nem igényelte az „Utolsó vacsora” belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. nap: Certosa di Pavia – Asti – Torinó

Reggeli után délnek indulunk, hogy megtekintsük Olaszország 3. legnagyobb templomával rendelkező páviai kolostort. A kolostor belső termei is látványosak. Ennek megtekintése után továbbutazunk a pezsgő hazájába, Astiba. A kisváros főtere, temploma nagyon hangulatos. A belvárosi sétát követően egy bor- és pezsgőüzemet keresünk fel, ahol kóstolóval egybekötött bemutatón vehetünk részt (ennek belépőjét és a kóstolót az út részvételi díja tartalmazza). Innen továbbutazunk, és a délutáni órákban érkezünk Torinóba, mely 2006-ban a Téli Olimpiának is otthont adott és itt van a híres FIAT autógyár is. 1882-től 12 éven át Kossuth Lajos is a városban élt, egy belvárosi lakás első emeletén, a házon ma tábla jelzi emlékét. Nagyon szép környezetben helyezkedik el a város. Egyrészt láthatjuk az Alpok vonulatait, másrészt a Pó folyó szeli ketté a települést. A város fő látnivalói közül kiemelkedik a 167 m magas Mole Antonelliana épülete. Torinót Bolognához hasonlóan, az árkádok városának is szokták nevezni, mert 18 km az árkádok teljes hossza a városban. Felkeressük a Dómot, a Szent Lepel kápolnát, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét – nincs kiállítva), Piazza San Carlot. Királyi Palota, mely Világörökség. Szállás a város közelében.

5. nap: Bergamo – Brescia - Verona

Reggel kelet felé indulunk. A déli órákban érkezünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A városrészt több km várfal veszi körbe és utcái középkori hangulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További látványosság a több mint 50 m magas Harangtorony és a díszes belső kiképzéssel rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt született az utolsó longobárd király.  A város központját 3 nagy tér uralja. Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia a reneszánsz tér és a legnagyobb a Piazza Duomo a barokk közkútjával. A városnak számos csodás látnivalója van: Dóm, Könyvtár ahol Petrarca művet is őriznek, a Castello mely egy kelta erődre épült vagy a Teatro Grande, Olaszország egyik legérdekesebb színházépülete. Rövid szabadprogram után utazunk tovább Veronába. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Este elfoglaljuk Verona közeli szállásunkat.

6. nap: Verona – Duino – Budapest

Reggel olaszországi nézelődésünk utolsó állomásaként felkeressük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, láthatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lépjük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.  

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Felszálló M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Gyakori kérdések
A csodás Puglia
Augusztus 01. 7 nap Ár: január végén

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap Ár: január végén

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Július 13. 9 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Jasna-tó - Túrázás
Szeptember 29. 5 nap Ár: január végén

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Június 09. 5 nap 117 000 Ft
Június 26. 5 nap 117 000 Ft

További 4 időpont

Kinyomtatom a programot
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A csodás Puglia
Augusztus 01. 7 nap Ár: január végén
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Április 30. 4 nap 89 500 Ft
Június 04. 4 nap 89 500 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Lengyel - szlovák mozaik
Augusztus 19. 6 nap Ár: január végén
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap Ár: január végén
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap Ár: január végén
Petrától a Holt-tengerig
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 13. 5 nap Ár: január végén
Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Jasna-tó - Túrázás
Szeptember 29. 5 nap Ár: január végén
Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 06. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén