Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 10 - 15. 154 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 29 - Október 04. 154 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Dolomitok színes hegyóriásai
·  Milánó, Észak-Olaszország leggazdagabb városa
·  Öt Lombard város megtekintése
·  Torino és Verona különleges épületei

"A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta."
Csorba Klára - a PROKO kiutazási csoport vezetője

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN)– BUDAPEST – KLAGENFURT – MILLSTÄTTER-SEE

Reggeli indulást követően Győr, Szombathely érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 neve­zetességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka, igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot, ezt köve­tően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ – CORTINA D’AMPEZZO

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöl­dellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is külön­leges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbe­ölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismer­tebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2–3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szál­lásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órákban kezdjük a városnézést. Mindenkit elkápráztatnak a dóm góti­kus csúcsívei. Aki be szeretne menni a dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel) és kitekinteni az erkélyről az alattunk höm­pölygő tömegre azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbanállást. (Ezt jelentke­zéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói dóm megtekintése, felmenetel a kupolába (lifttel): 7.500,- Ft. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát, majd a világhírű operaházat, a Scalát is. Aki előzetesen nem igé­nyelte az „Utolsó vacsora” belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíre­sebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépő­vel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: CERTOSA DI PAVIA – ASTI – TORINÓ

Reggeli után délnek indulunk, hogy megtekintsük Olaszország 3. legnagyobb templomával rendelkező paviai kolostort. A kolos­tor belső termei is látványosak. Ennek megtekintése után tovább­utazunk a pezsgő hazájába, Astiba. A kisváros főtere, temploma nagyon hangulatos. A belvárosi sétát követően egy bor- és pezs­gőüzemet keresünk fel, ahol kóstolóval egybekötött bemutatón vehetünk részt (ennek belépőjét és a kóstolót az út részvételi díja tartalmazza). Innen továbbutazunk, és a délutáni órákban érke­zünk Torinóba, mely 2006-ban a Téli Olimpiának is otthont adott és itt van a híres FIAT autógyár is. 1882-től 12 éven át Kossuth Lajos is a városban élt, egy belvárosi ház első emeletén, a házon ma tábla jelzi emlékét. Nagyon szép környezetben helyezkedik el a város. Egyrészt láthatjuk az Alpok vonulatait, másrészt a Pó folyó szeli ketté a települést. A város fő látnivalói közül kiemelkedik a 167 m magas Mole Antonelliana épülete. Torinót Bolognához hasonlóan, az árkádok városának is szokták nevezni, mert 18 km az árkádok teljes hossza a városban. Felkeressük a dómot, a Szent Lepel kápolnát, (melyben őrzik a katolikus egyház híres erek­lyéjét – nincs kiállítva), Piazza San Carlot. Királyi Palota, mely Világörökség. Szállás a város közelében.

5. NAP: BERGAMO – BRESCIA – VERONA

Reggel kelet felé indulunk. A déli órákban érkezünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A városrészt több km várfal veszi körbe és utcái középkori han­gulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További látványosság a több mint 50 m magas harangtorony és a díszes belső kiképzéssel rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt született az utolsó longo­bárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia a reneszánsz tér és a legnagyobb a Piazza Duomo a barokk közkútjával. A városnak számos cso­dás látnivalója van: dóm, könyvtár ahol Petrarca művet is őriz­nek, a Castello mely egy kelta erődre épült vagy a Teatro Grande, Olaszország egyik legérdekesebb színházépülete. Rövid szabad­program után utazunk tovább Veronába. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az aján­dékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erké­lyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tarta­nak. Este elfoglaljuk Verona közeli szállásunkat.

6. NAP: VERONA – DUINO – BUDAPEST

Reggel olaszországi nézelődésünk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Minimundus18 €
Rif Faloria felvonó17 €
Scala múzeum9 €
Duino - kastély8 €

Belépők ára: kb.: 52 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Nagykanizsa Leszálló Tesco parkoló
Siófok Leszálló Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Gyakori kérdések
A csodás Puglia
Aqueila - Bologna - San Marino - Bari- Matera
Augusztus 01. 7 nap 192 000 Ft

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap 274 000 Ft

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Szeptember 26. 9 nap 299 500 Ft

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Szeptember 29. 5 nap 139 500 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Augusztus 20. 5 nap 127 000 Ft
Szeptember 04. 5 nap 127 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Szeptember 26. 9 nap 299 500 Ft
Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Szeptember 02. 7 nap 177 000 Ft
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap 274 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Szeptember 21. 9 nap 439 500 Ft
Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Augusztus 22. 7 nap 277 000 Ft
Augusztus 22. 7 nap 248 500 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Verona – Monaco – Barcelona – Avignon – Genf – Bern
Augusztus 20. 11 nap 294 000 Ft
Augusztus 20. 11 nap 319 000 Ft

Utazások hasonló árban

A hegyi doktor újra rendel
Wachau- Tirol - Ötztal - Innsbruck
Szeptember 04. 5 nap 142 000 Ft
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 20. 6 nap 179 000 Ft
Augusztus 10. 6 nap 179 000 Ft
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Szófia - Plovdiv - Fekete-tenger - Várna
Augusztus 27. 7 nap 176 000 Ft
Szeptember 19. 7 nap 176 000 Ft
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 138 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Július 24. 5 nap 133 000 Ft
Augusztus 20. 5 nap 133 000 Ft