Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 11 - 22. 567 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Budapest – Hamburg – Budapest repülővel
·  Négy észak-európai főváros megtekintése
·  22 éve a Proko Travel ajánlatai közt
·  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak százai

"Ott állni az Északi-foknál és éjfélkor szemlélni a napkorongot a tenger horizontja fölött egyszerűen leírhatatlan érzés. Életre szóló élmény!"
Székely László – 21 éve a Skandináv utak specialistája

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST - HAMBURG

Várhatóan kora délután bechekkolás és utazás egyénileg, a cégünktől kapott repülőjeggyel. Hamburgban a reptéren talál­kozás az idegenvezetővel és csatlakozás a magyar buszos cso­porthoz. Szállás.

2. NAP: PUTTGARDEN – RØDBY – KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épü­letegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, majd sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

3. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után, gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

4. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

5. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus koronázási katedrálist tekint­jük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érint­jük a Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Szállás.

6. NAP: MO I RANA – TROMSØ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fény­képezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kialakított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

7. NAP: TROMSØ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

8. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal, és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg a Struve földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Magerøya szigetét. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetle­nül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet remél­jük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anél­kül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinen­sünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásá­rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

9. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

10. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” néze­lődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a „Mikulással” is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap feladása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban város­nézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

11. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI – TURKU

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) tusoló/WC-s belsőkabinokban.

12. NAP: STOCKHOLM – BUDAPEST

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: Királyi palota, óváros, kated­rális, parlament, városháza... A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Skandinávia leg­látogatottabb kiállítóhelye őrzi II. Gusztáv Adolf fenséges hajó­ját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Ezt követően transzfer a reptérre, hazarepülés. Várható érkezés Budapestre a délutáni órákban.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla (REPÜLŐSNÉL NINCS) (fak)4 €
Koppenhága - Kerek torony (fak)25 DKK
Oslo-Vikinghajó Múzeum120 NOK
Oslo - Kon-tiki80 NOK
Oslo - Fram múzeum80 NOK
Lillehammer skanzen175 NOK
Trondheim kombinált jegy (dóm, múzeum, koronaékszerek)200 NOK
Alta sziklarajzok125 NOK
Stockholm - Vasa Múzeum170 SEK
Stockholm - Királyi palota (fak)180 SEK
Stockholm - Nagytemplom (fak)60 SEK
Gdansk - Mária templom (fak) (REPÜLŐSNÉL NINCS)15 PLN
Helsinki - sziklatemplom4 €

"Belépők ára: kb.: 410 SEK + 780 NOK

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 09. 15 nap 538 000 Ft

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 27. 10 nap 385 000 Ft

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 28. 8 nap 465 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Éjféli napsütés repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 28. 8 nap 465 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 27. 10 nap 385 000 Ft
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 09. 15 nap 538 000 Ft