Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 21 - 26. 199 000 Ft (-9 100 Ft)
189 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 30 - Július 05. 184 000 Ft (-9 200 Ft)
174 800 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 25 - 30. 229 000 Ft (-10 000 Ft)
219 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 03 - 08. 229 000 Ft (-10 000 Ft)
219 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 11 - 16. 209 000 Ft (-10 000 Ft)
199 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Montenegró legszebb tájai, városai
·  Hajókirándulás a Kotori-öbölben
·  Szállás a tengerpart közelében
·  Durmitor Nemzeti Park leglátványosabb részei.

Kicsiny ország, de rendelkezik tengerparttal, mesés városokkal, nemzeti parkokkal, hegyekkel.
Petrovics Erika – utazási referens

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BP. – SZEGED – ÚJVIDÉK

Reggeli indulás után Szeged érintésével határátlépés Szerbiába, majd átszeljük a gazdag termőföldjéről híres Bácskát, és Újvidékre érkezünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és egyben Szerbia harmadik legnagyobb városa. Felmegyünk a Duna fölé emelkedő dombra, hogy megtekintsük a Monarchia egyik legjelentősebb és Európa második legnagyobb várát, a Péterváradi Erődöt. Régen védelmi szerepet töltött be, nap­jainkban kedvelt kulturális kirándulóhely. Innen, a Duna Gibraltárja néven ismert helyről jól felvételeket készíthetünk Újvidékről is. Folytatjuk utunkat a még Szerbiában található tranzitszállásunkig.

2. NAP: DURMITOR – ZABLJAK – MORACA – BUDVA

Elhagyjuk Szerbiát és Montenegró legszebb hegyei felé vesszük az irányt. A Durmitor Nemzeti Park központja Zabljak. Mielőtt ezt a csodálatos fekvésű települést elérnénk a Tara-völgyében haladunk. Láthatjuk, milyen meredek kanyont vágott a folyó a hegyek közé. A mesés környezetben, a tengerszint felett 1.416 m magasan lévő Zabljakban szép felvételeket készíthetünk környé­ket körbe ölelő hegyekről. Elhagyjuk az UNESCO Világörökségei közé tartozó Durmitor Nemzeti Parkot és a Moraca monostor­hoz indulunk. Nemcsak az 1252-ben épült monostor látványos, hanem nagyon szép az a környezet is, ahol ez az egyházi épü­let található. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, mely a tengerpart közelében a budvai régióban lesz (3 éjszaka).

3. NAP: LOVCEN – CETINJE – BUDVA

Ezen a napon vagy pihennek a tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra, mely során először a Lovcen Nemzeti Parkba megyünk. Már az odautazás is különleges élmény. Látványos, de kanyargós úton kapaszkodunk fel a hegyre, hogy felkeressük Petar Petrović-Njegoš mauzóleumát. Megéri megmászni a 450 lépcsőt, hiszen fentről csodálatos panoráma tárul elénk fél Montenegróra. Akik nem vállalják a lépcsőzést, azok a bejáratnál lévő kellemes étteremben tölthetik el az időt. Ezt követően a régi fővárosba, Cetinjébe buszozunk. Látogatást teszünk Nikola király palotájában, és megtekintjük a Szent Péter kolostort. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol séta, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap. Lovcen – Cetinje fakultatív kirándulás: 30 € (fizetés a helyszínen).

4. NAP: KOTORI-ÖBÖLI HAJÓZÁS – KOTOR

Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében a Kotori-öbölhöz utazunk. Itt hajóra szállunk, és teszünk egy kellemes kirándulást az öbölben. A sétahajózás során először kikötünk egy kis szige­ten, ahol a Szirti Madonna templom található, majd utána Perast városánál is. Visszaérkezés után megkezdjük városnézésün­ket Kotorban, ahol többek közt megtekintjük a középkori város­fallal körbeölelt óvárost és a látványos katedrálist. Látni fogjuk, hogy nem véletlenül került az UNESCO Világörökségei közé Kotor városa. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol sza­badprogram, amikor lehet sétálni, illetve jó idő esetén a tenger­partra is ki lehet menni. Akik nem jönnek a kirándulásra, azoknak szabadprogram, pihenés, napozás a szállodában és környékén. Fakultatív kirándulás: Kotori-öböli hajózás és város­nézés Kotorban: 50 € (hajójeggyel, és belépővel).

5. NAP: BUDVA – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel elindulunk szálláshelyünkről. Meseszép tájon haladunk keresztül Montenegróban és Boszniában. Meredek hegyolda­lak és gyorsfolyású patakok teszik változatossá utunkat. Délután érkezünk Mostar festői városába. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segéd­keztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. A település érdekes val­lási egységet alkot. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás Szarajevóban.

6. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, ahol látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mel­lett sajnos több helyen láthatjuk még a háború okozta nyomo­kat is. Határátlépést követően az M6-os úton, Udvar, Szekszárd, Dunaújváros útvonalon haladva 21 óra körül érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Moraca - kolostor3 €
Cetinje - Nikola király palotája5 €
Durmitor NP4 €
Lovcen NP7 €
Szarajevo dzsámi3 €
Cetinje - Szt Péter kolostor adomány2 €
Biljarda2 €
Ovorak templom adomány1 €
Helyi és idegenforgalmi adók2 €

Belépők ára: kb.: 29 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Nagy János
Pilis
2022.11.01

Ágnes szuper. Nagyon felkészült idegenvezető. Hatalmas lexikális tudás. Köszönjük szépen. Csak így tovább.

 • 5.0
Soltné T. Éva
Bp.
2022.10.23

Szuper program!!! Mindenről, amit lehetett sőt többet is elmondott az idegenvezető. Nagyon felkészült. Nagyon, nagyon jó. Felkészült, mindent tud, türelmes!! Szerettük Kedves. A sofőr szellemes, segítőkész, udvarias, türelmes (Árpád köszönjük). A 3. szállás hiányos volt. Az utolsó napon az étkezés nem felelt meg. A Proko Travel mindig a legjobbra törekszik - látnivalók, szállás, idegenvezetés.

 • 4.5
dr. Pál Gáborné
Bp.
2022.10.21

Nagyon-nagyon szuper idegenvezetés.

 • 5.0
Horváth Mária
Kecskemét
2022.10.18

Több szabadidőt szeretnék. Az idegenvezetőnek hatalmas történelmi tudása van, törődik az utasokkal, nagy türelemmel rendelkezik. Az autóbusz kiváló állapotú. A sofőr segítőkész, udvarias, pontos, szereti amit csinál. Minden szállás jó volt, az étkezés minden igényt kielégített.

 • 4.8
Nicholas Faint
Australia
2022.10.15

Got to see a lot of different and unique sites. Agnes is the best. She is passionate, knowledgeable and really cares that people have a great time. Arpi was professional and efficient. Good size rooms, Montenegro hotel was excellent. I like that we could swim in sea. Meals were great except for Sarajevo. Big thank you to Agi. She made an enjoyable experience and included everyone in the activities. Program felt a little bit rushed, could have stretched it out another day.

 • 4.8
Mezei Tiborné
Sajóörös
2022.10.07

Minden szempontból csodálatos útról tértem haza. Gyönyörű természeti környezet, jól összeállított program, kiváló sofőr és az út koronája Bucsi Ágnes idegenvezető. Aki széleskörű tudásával, nagy szakmai hozzáértésével, fáradhatatlanságával, humorával, szívével, lelkével tette felejthetetlenné az utat. ( Nekem a 21 PROKO-s utamon megismert kitűnő idegenvezetők legkiválóbbja.)

 • 4.5
Csapláros Andrea
Budapest
2022.10.06

Ági fantasztikus idegenvezető, mindent tud, élmény hallgatni! Nagyon precíz, alapos. Végig biztonságban éreztem magam a gépkocsivezetőnek köszönhetően.

 • 5.0
Csörsz Krisztián
Kazincbarcika
2021.08.13

Utazásunk programja: tartalmas volt. Idegenvezetés: nagyon felkészült volt az idegenvezető. Autóbusz: tiszta, kényelmes. Gépkocsi vezető: biztonságban éreztem magam.

 • 5.0
Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2021.08.09

Jól szervezett, egyenletesen eloszlott program, elég szabadidő. Tökéletesen felkészült, nagy tudású idegenvezető. Tiszta kényelmes autó busz. Udvarias, rutinos, profi gépkocsi vezető. Étkezés bőséges helyi specialitásokkal. Lehetne plusz egy nappal hosszabb az út, a tengerparton szívesen eltöltöttünk volna egy egész napot.

 • 5.0
Tüll Lászlóné
Budapest
2021.08.08

Jó volt, sokat láttam, élveztem. Az idegenvezető felkészült, kiváló szakember, segítőkész, jól kommunikál az utasokkal. A buszon lábtartó jobb lett volna, mert sokat utaztunk. A gépkocsi vezető kiváló volt, biztonságban éreztem magam, segítőkész, kedves ember benyomását keltette. Tiszta, rendes szállás volt, kényelmes fekhelyekkel. Az étkezés bőséges volt választékos kínálattal. Sok volt a határátlépő, de arról az iroda nem tehet, hogy sok volt a várakozás.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Élmények a Fekete hegyek országában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Római vakáció tengerparti pihenéssel
Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 6 nap 268 000 Ft
Augusztus 03. 6 nap 309 000 Ft
Vonatozás Itália földjén
Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 03. 6 nap 364 000 Ft
Október 14. 6 nap 399 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 13. 8 nap 589 000 Ft

Utazások hasonló árban

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 5 nap 165 000 Ft
Június 18. 5 nap 149 000 Ft
Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

Előfoglalási kedvezmény!

Június 30. 6 nap 179 000 Ft
Július 25. 6 nap 179 000 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 26. 5 nap 179 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 186 000 Ft
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 165 000 Ft
Július 04. 5 nap 177 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 194 000 Ft
Június 09. 7 nap 184 000 Ft