Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 28 - Augusztus 02. 162 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 10 - 15. 145 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 22 - 27. 130 000 Ft (-15 000 Ft)
115 000 Ft
Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Montenegró legszebb tájai, városai
·  Durmitor Nemzeti Park leglátványosabb részei
·  Hajókirándulás a Kotori-öbölben
·  A tengerpart közelében 3 éjszakai szállás

Kicsiny ország, de rendelkezik tengerparttal, mesés városokkal, nemzeti parkokkal, hegyekkel.
Petrovics Erika – utazási referens

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – ÚJVIDÉK

Reggeli indulás után Szeged érintésével határátlépés Szerbiába, majd átszeljük a gazdag termőföldjéről híres Bácskát, és Újvidékre érkezünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és egyben Szerbia harmadik legnagyobb városa. Ismerkedés a várossal, séta a Városháza téren és a főutcán, majd lefényképezhetjük a Monarchia egyik legjelentősebb és Európa 2. leg­nagyobb várát, a Péterváradi Erődöt. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kirándulóhely. Folytatjuk utunkat a montenegrói határ közelében található tranzitszállásunkig.

2. NAP: DURMITOR – ZABLJAK – MORACA – BUDVA

Elhagyjuk Szerbiát és Montenegró legszebb hegyei felé ves­szük az irányt. A Durmitor Nemzeti Park központja Zabljak. Mielőtt ezt a csodálatos fekvésű települést elérnénk, megállunk a Tara-völgynél. Láthatjuk, milyen meredek kanyont vágott a folyó a hegyek közé. A mesés környezetben, a tengerszint felett 1.416 m magasan lévő Zabljakba érve szabadprog­ram, mely során a település közelében lévő Fekete-tónál lehet kisebb sétát tenni és fényképezni a környező hegyeket. A dél­utáni órákban hagyjuk el az UNESCO Világörökségei közé tartozó Durmitor Nemzeti Parkot és Zabljakot, és a Moraca kolostorhoz indulunk. Nemcsak az 1252-ben épült kolostor látványos, hanem nagyon szép az a környezet is, ahol ez az egyházi épü­let található. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, mely a tengerpart közelében a budvai régióban lesz (3 éjszaka).

3. NAP: LOVCEN – NJEGUSI – CETINJE – BUDVA

Mai programunk során először a Lovcen Nemzeti Parkba megyünk. Már az odautazás is különleges élmény. Látványos, de kanyargós úton kapaszkodunk fel a hegyre. Njegusiban egy különleges sonkakóstolón lehet részt venni. Folytatjuk kirándu­lásunkat, és a régi fővárosba, Cetinjébe buszozunk. Látogatást teszünk Nikola király palotájában, és megtekintjük a Szent Péter kolostort. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol séta, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: KOTORI-ÖBÖL – KOTOR

Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében a Kotori-öbölhöz utazunk. Itt hajóra szállunk, és teszünk egy kellemes kirándu­lást az öbölben. A sétahajózás során kikötünk egy kis szigeten, ahol a Szirti Madonna templom található. Visszaúton megál­lunk Kotor városában, és többek közt megtekintjük a középkori városfallal körbeölelt belvárost és a látványos katedrálist. Látni fogjuk, hogy nem véletlenül került az UNESCO Világörökségei közé Kotor óvárosa. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol szabadprogram, amikor lehet sétálni, illetve jó idő esetén a tengerpartra is ki lehet menni. Fakultatív kirándulás: Kotori-öböli hajózás és városnézés Kotorban: 50 € (hajójeggyel, és belépővel) Akik nem jönnek a kirándulásra, azoknak szabadprogram, pihenés, napozás a szállodában és környékén.

5. NAP: BUDVA – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel elindulunk szálláshelyünkről, és Horvátország érintésé­vel Boszniába megyünk. Megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktár­gyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia- Hercegovina fővárosa is. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás Szarajevóban.

6. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, ahol látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mel­lett sajnos több helyen láthatjuk még a háború okozta nyomo­kat is. Határátlépést követően az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Moraca kolostor2 €
Nikola király palotája5 €
Durmitor NP3 €
Lovcen NP7 €
Szarajevo dzsámi3 €

Belépők ára: kb.: 20 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Élmények a Fekete hegyek országában úthoz hasonló utazások