Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 19 - 24.
235 000 Ft
Június 28 - Július 03.
245 000 Ft (-20 000 Ft)
225 000 Ft
Július 23 - 28.
265 000 Ft
Augusztus 01 - 06.
275 000 Ft
Szeptember 09 - 14.
255 000 Ft
Az út áttekintése

·  Montenegró legszebb tájai, városai
·  Hajókirándulás a Kotori-öbölben
·  Szállás a tengerpart közelében
·  Durmitor Nemzeti Park leglátványosabb részei

Kicsiny ország, de rendelkezik tengerparttal, mesés városokkal, nemzeti parkokkal, hegyekkel.
Petrovics Erika - utazási referens

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – ÚJVIDÉK

Reggeli indulás után Szeged érintésével határátlépés Szerbiába, majd átszeljük a gazdag termőföldjéről híres Bácskát, és Újvidékre érkezünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és egyben Szerbia harmadik legnagyobb városa. Felmegyünk a Duna fölé emelkedő dombra, hogy megtekintsük a Monarchia egyik leg­jelentősebb és Európa második legnagyobb várát, a Péterváradi Erődöt. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kulturális kirándulóhely. Innen, a Duna Gibraltárja néven ismert helyről jó felvételeket készíthetünk Újvidékről is. Folytatjuk utun­kat a még Szerbiában található tranzitszállásunkig.

2. NAP: DURMITOR – ZABLJAK – MORACA – BUDVA

Elhagyjuk Szerbiát és Montenegró legszebb hegyei felé ves­szük az irányt. A Durmitor Nemzeti Park központja Zabljak. Mielőtt ezt a csodálatos fekvésű települést elérnénk a Tara-völgyében haladunk. Láthatjuk, milyen meredek kanyont vágott a folyó a hegyek közé. A mesés környezetben, a tenger­szint felett 1.416 m magasan lévő Zabljakban szép felvétele­ket készíthetünk környéket körbe ölelő hegyekről. Elhagyjuk az UNESCO Világörökségei közé tartozó Durmitor Nemzeti Parkot és a Moraca monostorhoz indulunk. Nemcsak az 1252-ben épült monostor látványos, hanem nagyon szép az a környezet is, ahol ez az egyházi épület található. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, mely a tengerpart közelében a bud­vai régióban lesz (3 éjszaka).

3. NAP: LOVCEN – CETINJE – BUDVA

Ezen a napon vagy pihennek a tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra, mely során először a Lovcen Nemzeti Parkba megyünk. Már az odautazás is különleges élmény, mivel az egy éve átadott modern kabinos felvonóval megyünk fel a hegyre, mely 1316 m-t tesz meg 11 perc alatt. (Viharos idő esetén busszal megyünk fel a hegyre.) Fentről és útközben is mesés látvány lesz a Kotori-öbölre. Az autóbuszunk feljön értünk a hegyre és folytatjuk utunkat. Következő prog­ramunk során felkeressük Petar Petrović-Njegoš mauzóleumát. Megéri megmászni a 450 lépcsőt, hiszen fentről csodála­tos panoráma tárul elénk fél Montenegróra. Akik nem vállal­ják a lépcsőzést, azok a bejáratnál lévő kellemes étteremben tölthetik el az időt. Ezt követően a régi fővárosba, Cetinjébe buszozunk. Látogatást teszünk Nikola király palotájában, és megtekintjük a Szent Péter kolostort. A délutáni órákban érke­zünk vissza Budvára, ahol séta, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap. Lovcen – Cetinje fakultatív kirándulás ára felvonójeggyel és belépővel: 45 €.

4. NAP: KOTORI-ÖBÖLI HAJÓZÁS – KOTOR

Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében a Kotori-öbölhöz utazunk. Itt hajóra szállunk, és teszünk egy kellemes kirándu­lást az öbölben. A sétahajózás során először kikötünk egy kis szigeten, ahol a Szirti Madonna templom található, majd utána Perast városánál is. Visszaérkezés után megkezdjük városnézé­sünket Kotorban, ahol többek közt megtekintjük a középkori városfallal körbeölelt óvárost és a látványos katedrálist. Látni fogjuk, hogy nem véletlenül került az UNESCO Világörökségei közé Kotor városa. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol szabadprogram, amikor lehet sétálni, illetve jó idő esetén a tengerpartra is ki lehet menni. Akik nem jönnek a kirándulásra, azoknak szabadprogram, pihenés, napozás a szállodában és kör­nyékén. Fakultatív kirándulás: Kotori-öböli hajózás és városnézés Kotorban: 60 € (hajójeggyel, és belépővel).

5. NAP: BUDVA – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel elindulunk szálláshelyünkről. Meseszép tájon haladunk keresztül Montenegróban és Boszniában. Meredek hegyolda­lak és gyorsfolyású patakok teszik változatossá utunkat. Délután érkezünk Mostar festői városába. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segéd­keztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. A település érdekes val­lási egységet alkot. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás Szarajevóban.

6. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, ahol látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mel­lett sajnos több helyen láthatjuk még a háború okozta nyomo­kat is. Határátlépést követően az M6-os úton, Udvar, Szekszárd, Dunaújváros útvonalon haladva 21 óra körül érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Moraca - kolostor3 €
Cetinje - Nikola király palotája8 €
Durmitor NP6 €
Lovcen NP11 €
Szarajevo dzsámi3 €
Cetinje - Szt Péter kolostor adomány2 €
Biljarda3 €
Ovorak templom adomány1 €
Helyi és idegenforgalmi adók2 €

Belépők ára: kb.: 39 € + 105 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
ZSONDÁNÉ VAGNER ERZSÉBET
Nyíregyháza
2023.08.06

Változatos volt a program, élményekkel teli. Rengeteg információt kaptam, az idegenvezető részletesen tájékoztatott, változatos, minden program élmény volt vele. Az autóbusz kényelmes, megfelelő volt ilyen hosszú úton is, biztonságos volt. Attila rendkívül higgadtan, türelmesen vezetett, mindig elértünk időben mindenhova. A szállás teljesen rendben volt. Az ételek bőségesek, változatosak, elegendők.

 • 5.0
Ábrányi Mária Zsuzsanna
Nyíregyháza
2023.08.05

Ágika végig megoldott minden problémát, egyedi igényeket is, plusz programokat is berakott. Színes és változatos volt minden látnivaló. Attila nyugodt, higgadt, figyelmes és türelmes buszvezető volt. Végig biztonságban éreztük magunkat az út alatt.

 • 4.8
Dudás Katalin
Dunaújváros
2023.08.03

Figyelmes, tájékozott idegenvezető, színvonalas tájékoztatás. A buszon az ülés támlája hibás állapotú volt. A buszsofőr biztonságosan vezet, kedves. Az ételek választékosak voltak a szálláson, de dohányzás miatt hiányzott az erkély. Több szabadidős programot szeretnénk (teljes napos tengerparti pihenés).

 • 4.5
Nagyné Benedeczki Julianna, Nagy József Tibor
Füzesabony
2023.07.31

Rosszul aludtunk a hangos zene miatt a 2. szálláshelyen. Picit kevesebb program és pihenésre is jusson idő.

 • 4.5
Kiraly Ernő
Debrecen
2023.05.31

Élmények a fekete hegyek országában elnevezésű utazáson vettünk részt 2023.05.21.-26. között. Körülbelül azt kaptuk, amit a Prokotól megszoktunk. Profi idegenvezető Ági és a profi buszvezető András segédletével maradandó szép élményeket. Az utastársak ráutaló magatartását érzékelve, botcsinálta fűzfapoétaként rímfaragást követtem el és az utazás végén még a buszon elhangzott. : ANDRÁSNAK KÖSZÖNETTEL Buszának kormányát tekergeti András, Szélvédője tiszta, széles panorámás. Szerpentinen keze egy cseppet sem remeg, Italkínálata egyszerűen remek! Bőröndöket pakol reggel is, meg este, Ezért lett ilyen fitt, erős, izmos teste. Űlésünkhöz kötve jó arra gondolnunk, András mögött ülve biztonságban vagyunk. Mi, hálás utasok, kívánjuk most néked, Sose romoljon meg kedves egészséged! Koronázza siker tevékenységedet! Budva, 2023. 05. 24. Király Ernő

 • 5.0
Nemes Zoltán
Győr
2023.01.27

Fiamék ajánlották a CÉGet. Nem csalódtunk! Maga az uticél – Balkán... – is izgalmas volt: s rácáfolt az előítéletekre, jó értelemben. Amit Feleségemmel együtt kiemelnénk: idegenvezetőnk, Ádám, FANTASZTIKUS volt!!! Így kell érdeklődést keltően "ismeretet terjeszteni". S minden útközben felmerülő esetleges problémát rugalmasan, hatékonyan megoldani. "Pilótánk", Attila előtt is le a kalappal! (A hegyi utak... S isteni kávét is produkált a pihenőknél.) Szóval: GRATULA!

 • 5.0
Nagy János
Pilis
2022.11.01

Ágnes szuper. Nagyon felkészült idegenvezető. Hatalmas lexikális tudás. Köszönjük szépen. Csak így tovább.

 • 5.0
Soltné T. Éva
Bp.
2022.10.23

Szuper program!!! Mindenről, amit lehetett sőt többet is elmondott az idegenvezető. Nagyon felkészült. Nagyon, nagyon jó. Felkészült, mindent tud, türelmes!! Szerettük Kedves. A sofőr szellemes, segítőkész, udvarias, türelmes (Árpád köszönjük). A 3. szállás hiányos volt. Az utolsó napon az étkezés nem felelt meg. A Proko Travel mindig a legjobbra törekszik - látnivalók, szállás, idegenvezetés.

 • 4.5
dr. Pál Gáborné
Bp.
2022.10.21

Nagyon-nagyon szuper idegenvezetés.

 • 5.0
Horváth Mária
Kecskemét
2022.10.18

Több szabadidőt szeretnék. Az idegenvezetőnek hatalmas történelmi tudása van, törődik az utasokkal, nagy türelemmel rendelkezik. Az autóbusz kiváló állapotú. A sofőr segítőkész, udvarias, pontos, szereti amit csinál. Minden szállás jó volt, az étkezés minden igényt kielégített.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Élmények a Fekete hegyek országában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Alpesi őrjárat
Alpesi őrjárat
5
NAP

4.9

26 értékelés

Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.

259 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
5
NAP

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

419 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
3
NAP

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

259 000 Ft-tól
Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

259 000 Ft-tól
Olasz művészetek és ízek nyomában
Olasz művészetek és ízek nyomában
5
NAP

4.9

30 értékelés

Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!

225 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól
Ismerjük meg Berlint
Ismerjük meg Berlint
3
NAP

4.9

14 értékelés

Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

204 500 Ft-tól