Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Az Atlanti-óceán koronájának kék gyémántja, Santander
·  Meseszép kolostorok és ka tedrálisok
·  A spanyol főváros, Madrid
·  Baszkföld városainak felfedezése


"Észak-Spanyolország a magyar utazási piacon méltatlanul elhanyagolt terület, pedig mesés városok, csodás tájak ejtik ámulatba az idelátogatókat."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – SANTANDER – SANTILLIANA DEL MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repü­lés Santanderbe. Ezen a napon Cantabria tartomány fővárosával, Santaderrel ismerkedünk meg, amely az Atlanti-óceán partján található egy festői öböl mentén. Kirándulásunk során láthatjuk a híres Cabo Mayor világítótornyot, a Belle Epoque kaszinóépületet és a divatos szállodákat, villákat, amelyek a XX. század elejé­nek aranykorát idézik. Látni fogjuk az egykori királyi palotát is, a La Magdalenat a gyönyörű kertjével. A La Reina Victoria sugárút mentén folytatjuk utunkat. Megtekintjük Santander székesegy­házát, amely a régi XII. századi román stílusú templom második szintjére épült, megőrizve a Saint Emeterio és a Celeldonio védő­szentjeinek emlékeit. A nap második felében Santilliana del Mar felé vesszük az irányt. Santilliana egyik leglátogatottabb hely­színe a Santa Juliana Egyházi Templom. Az óváros középkori han­gulatot áraszt. A kavicsos utcák, és a hagyományos kantabriai házak szegélyezik a helyi nemesek XVIII. századi kastélyait. Innen szállásunkra utazunk.

2. NAP: BILBAO – SAN SEBASTIAN – VITORIA-GASTEIZ

Reggeli után utazás Bilbaoba, Bizkaia tartomány fővárosába. Városnézés Bilbao történelmi kerületében: láthatjuk San Anton templomát, az egykori apátságot és az őrtornyot, ahon­nan Bilbao városa a XIV. század elején fejlődésnek indult. Meglátogatjuk a Santos Juanes és a San Nicholas templomo­kat, a Santiago székesegyházat, majd áthaladva az árkádos Plaza Nueva téren, megcsodálhatjuk a modern építészet remekmű­vét, az Arriaga Színházat is. Elhaladunk az Aranal-híd mellett, majd a GranVia sugárút mentén jutunk el a La Salve-hídhoz, amely egyedülálló együttest alkot a Guggenheim múzeummal. Ebédidőben lehetőség nyílik meglátogatni a Ribera élelmiszerpi­acot, és megízlelni a valódi baszk ízeket. Délután San Sebastian felé vezet utunk, amely az Atlanti-óceán partjának egyik ékszere. Az Igueldo-hegyen található kilátóból mesés panoráma nyílik a városra. San Sebastian történelmi részének színes hangulatát tapasztalhatjuk meg, számos „txikiteo” bárral, San Vicente régi katedrálisával és Santa Maria barokk templomával. Ezt követően Vitoria-Gasteizben található szállodánkba utazunk.

3. NAP: VITORIA-GASTEIZ – BURGOS

Reggeli a szállodában, majd Vitoria-Gasteiz nevezetességeit keressük fel. Meglátogatjuk Vitoria régi székesegyházát, majd sétánk során megismerkedünk a helyi építészet remekeivel, és a város történetével. A nap második felét a IX. században a Nagy Alfonso király által alapított fővárosnak, Burgosnak szenteljük. A legendás város történelmi részeit járjuk körbe. Olyan helyszí­neket látogatunk meg, amelyek a romantikus novellák hangula­tát ébresztik bennünk. Megtekintjük a burgosi székesegyházat, amely a koronázás és a kasztíliai uralkodók esküvőinek helyszí­néül szolgált. A program végeztével szállásunkra utazunk.

4. NAP: BURGOS – LEON

Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség során Leonba megyünk, a névadó királyság fővárosába. Meglátogatjuk a San Isidoro Királyi Panteont, amely Leon régió királyainak és feje­delmeinek sírhelyeként szolgál. A mennyezetet és a boltoza­tot csodás freskók borítják. Nem túlzás azt mondani, hogy a helyiek számára hasonló fontossággal bír az épület, mint a Rómában található Sixtus-kápolna. Sétánk során többek között látni fogjuk a csodás Santa María katedrálist, melynek lenyűgöző ólomüvegablakai vannak. Visszatérés Burgosba, majd szabad­program. Fakultatív Leon kirándulás: 35 € (jelentkezés a helyszínen). Aki nem jön a fakultatív kirándulásra, annak szabadprogram Burgosban. Ezt követően szállásunkra utazunk.

5. NAP: BURGOS – SEGOVIA – MADRID

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utazásunkat, Segovia felé, mely a római vízvezeték szülővárosa. A régi utcákon sétálva csodál­juk meg a hatalmas régi vízvezeték nagyságát. Ezután megláto­gatjuk a Real Alcazart, amely inspirációt adott Disney Hamupipőke kastélyának. A Real Alcazar eredetileg erődítményként épült, majd a burgundi hercegek, a Trastamara királyi ház, a Habsburgok és a Bourbonok királyi lakóhelyként használtak. Később itt kapott helyet az állami börtön és a Királyi Tüzérségi Főiskola is. Az Alcazar Spanyolország egyik igazi szimbóluma. Kora délután a spanyol fővárosba, Madridba indulunk. Megismerkedünk a város törté­nelmi részeivel. Buszos városnézésünk alkalmával láthatjuk a híres El Prado Múzeum épületét, a Gran Via-t, illetve főváros köz­ponti terét a Plaza de Espana-t is. Programunkat követően transz­fer Madrid-Barajas repülőtérre, majd hazautazás. Budapest Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés éjfél körül.

Feltöltés később

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Észak-Spanyol látványosságok úthoz hasonló utazások