Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 25. 369 500 Ft (-10 000 Ft)
359 500 Ft
Repülővel Hajóval Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Repülővel Stockholmba, vissza Szentpétervárról
·  A városok közt utazás hajón, helyszínen busz
·  A három legszebb északi város
·  Szentpétervár melletti paloták

"Az utasok nagyon élvezték, amikor a hajó siklott a szigetek közt, rengeteg fénykép készült a tájról."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – STOCKHOLM

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban találkoznunk az idegenvezetővel a reptéren. Becsekkolás után utazás Stockholmba. Megérkezés után transzfer a köz­pontba. Útközben megállunk a Városháza épületénél. A város egyik ékessége ez az épület, hiszen itt szokták tartani a Nobel-díj átadása utáni fogadásokat. Majd elkezdjük ismerkedé­sünket a svéd fővárossal. Stockholmot 1252-ben alapították, ma közel egy millió lakossal rendelkezik. Különleges a fek­vése, mivel 14 szigetre épült. A szigeteket összesen 53 híd köt össze. A modern városnegyed megtekintésével kezdünk. Sétánk során érintjük az újonnan kialakított városközpontot, a sétálóutcát, a piacteret melynek sarkán áll az az épület, ahol át szokták adni a Nobel díjakat, végül felkeressük a meggyil­kolt Olof Palme-emlékhelyét is. Továbbhaladva, elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora.

2. NAP: STOCKHOLM – BEHAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk a svéd főváros megtekintését. Bemegyünk az óvárosba a Gamla Stan területére, ahol a város régi épületei vannak. Az utcák keskenyek, több saroknál még láthatóak a kerékvető oszlopok. A keskeny magas házak hom­lokzatai különleges színezetet kaptak. Megtekintjük a katedrá­list, melyben koronázzák a svéd királyokat évszázadok óta. Másik érdekes templom a Lovagok temploma, melyben az uralkodó család több síremléke is megtalálható. Szintén itt az óvárosi terü­leten található a Parlament (Ricksdagshuset) épülete. Az óváros ékessége a Királyi Palota. Az épület melletti udvaron van min­den nap a látványos őrségváltás. Természetesen ezt is megtekint­jük. A délután folyamán lesz lehetőség a Királyi Palota szobáinak meglátogatására. Különösen látványos a Koronázási terem. Késő délután transzfer a kikötőbe és elhelyezkedünk a kabinunkban. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón. (Az árban sör, bor, üdítő korlátlan fogyasztása is benne van). Éjszaka 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) kabinokban. Itt 2 éjszakát töltünk.

3. NAP: HELSINKI – BEHAJÓZÁS

A délelőtti órákban kötünk ki a finn fővárosban. A csomagunk marad a kabinban, útlevél ellenőrzés után szállunk ki a hajóból, ahol már vár autóbuszunk és így kezdjük Helsinki megismeré­sét. Először busszal elmegyünk az Olimpiai Standionhoz. A mai napig az 1952-es helsinki olimpia volt a legsikeresebb a magyar aranyérmeket tekintve. Sétálunk az Olimpiai Parkban, lefényké­pezhetjük a híres finn futó, Nurmi szobrát is, majd továbbindu­lunk a Sibelius- emlékműhőz. Egy hölgy alkotása ez a különleges építmény. Továbbhaladunk és felkeressük a Sziklatemplomot. Nem véletlen az elnevezése, mert a modern templom kiala­kítása egy hegyoldalon kőzetek kivágása során valósult meg. Buszos körutunkat befejezve a belvárosban állunk meg. Séta a központban, mely során megtekintjük a Szenátus teret, és a föléje magasodó hatalmas templomot. Közelben található a Parlament is. Továbbsétálva érjük el a kikötőt, melynek előte­rében mindig hatalmas a nyüzsgés, mert egy piac ajándéktárgy árusító pavilonokkal. Az esti órákban visszaszállunk a hajóra és irány Szentpétervár. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggeli a hajón. Várhatóan 9 órakor kötünk ki. A kikötőben vár bennünket autóbuszunk és kezdjük programunkat. Buszos és gyalogos városnézés a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítő a látnivalókból: Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszé­pek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat Palota tér, Ermitázs (Téli Palota) megtekintésével (belépő) folytatjuk. Délután fakultatív prog­ram keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 21.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Szentpéterváron fakultatív vacsora lehetőség a szállodában. Az idegenvezető segít az intézésben.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kas­télyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 19.500,- Ft. Kora dél­után érkezünk vissza Szentpétervárra ahol folytatjuk a városné­zést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), a Péter Pál erőd és székesegyház majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív kirándulá­sokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – BUDAPEST

Várhatóan a délelőtti órákban indul gépünk Szentpétervárról hazafelé. Ezért reggeli után transzfer és hazautazás. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a déli órákban.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - katedrális50 SEK
Helsinki - sziklatemplom3 €
Stockholm - Lovagok temploma170 SEK
Stockholm - Királyi palota180 SEK
Szentpétervár - Ermitázs25 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház 10 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó10 €
Szentpétervár - Péter-Pál erőd10 €

Belépők ára: kb.: 58 € + 400 SEK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Észak aranyháromszöge úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 6 nap 149 500 Ft
Augusztus 10. 6 nap 149 500 Ft
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 6 nap 179 000 Ft
Augusztus 10. 6 nap 179 000 Ft
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 6 nap 207 000 Ft
Szeptember 20. 6 nap 207 000 Ft

Utazások hasonló árban

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 05. 12 nap 369 000 Ft
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Július 06. 12 nap 448 000 Ft
Július 08. 9 nap 504 000 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Verona – Monaco – Barcelona – Avignon – Genf – Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Június 09. 11 nap 255 000 Ft
Augusztus 20. 11 nap 294 000 Ft
A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 6 nap 287 000 Ft
Augusztus 10. 6 nap 298 500 Ft
EXPO 2020 Dubaiban, a legek földjén
A világ legmagasabb épülete, Abu Dhabi, Jeep safari

Előfoglalási kedvezmény!

November 04. 5 nap 394 000 Ft