Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 25. 369 500 Ft Repülővel Hajóval Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Repülővel Stockholmba, vissza Szentpétervárról
·  A városok közt utazás hajón, helyszínen busz
·  A három legszebb északi város
·  Szentpétervár melletti paloták

"Az utasok nagyon élvezték, amikor a hajó siklott a szigetek közt, rengeteg fénykép készült a tájról."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – STOCKHOLM

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban találkoznunk az idegenvezetővel a reptéren. Becsekkolás után utazás Stockholmba. Megérkezés után transzfer a köz­pontba. Útközben megállunk a Városháza épületénél. A város egyik ékessége ez az épület, hiszen itt szokták tartani a Nobel-díj átadása utáni fogadásokat. Majd elkezdjük ismerkedé­sünket a svéd fővárossal. Stockholmot 1252-ben alapították, ma közel egy millió lakossal rendelkezik. Különleges a fek­vése, mivel 14 szigetre épült. A szigeteket összesen 53 híd köt össze. A modern városnegyed megtekintésével kezdünk. Sétánk során érintjük az újonnan kialakított városközpontot, a sétálóutcát, a piacteret melynek sarkán áll az az épület, ahol át szokták adni a Nobel díjakat, végül felkeressük a meggyil­kolt Olof Palme-emlékhelyét is. Továbbhaladva, elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora.

2. NAP: STOCKHOLM – BEHAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk a svéd főváros megtekintését. Bemegyünk az óvárosba a Gamla Stan területére, ahol a város régi épületei vannak. Az utcák keskenyek, több saroknál még láthatóak a kerékvető oszlopok. A keskeny magas házak hom­lokzatai különleges színezetet kaptak. Megtekintjük a katedrá­list, melyben koronázzák a svéd királyokat évszázadok óta. Másik érdekes templom a Lovagok temploma, melyben az uralkodó család több síremléke is megtalálható. Szintén itt az óvárosi terü­leten található a Parlament (Ricksdagshuset) épülete. Az óváros ékessége a Királyi Palota. Az épület melletti udvaron van min­den nap a látványos őrségváltás. Természetesen ezt is megtekint­jük. A délután folyamán lesz lehetőség a Királyi Palota szobáinak meglátogatására. Különösen látványos a Koronázási terem. Késő délután transzfer a kikötőbe és elhelyezkedünk a kabinunkban. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón. (Az árban sör, bor, üdítő korlátlan fogyasztása is benne van). Éjszaka 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) kabinokban. Itt 2 éjszakát töltünk.

3. NAP: HELSINKI – BEHAJÓZÁS

A délelőtti órákban kötünk ki a finn fővárosban. A csomagunk marad a kabinban, útlevél ellenőrzés után szállunk ki a hajóból, ahol már vár autóbuszunk és így kezdjük Helsinki megismeré­sét. Először busszal elmegyünk az Olimpiai Standionhoz. A mai napig az 1952-es helsinki olimpia volt a legsikeresebb a magyar aranyérmeket tekintve. Sétálunk az Olimpiai Parkban, lefényké­pezhetjük a híres finn futó, Nurmi szobrát is, majd továbbindu­lunk a Sibelius- emlékműhőz. Egy hölgy alkotása ez a különleges építmény. Továbbhaladunk és felkeressük a Sziklatemplomot. Nem véletlen az elnevezése, mert a modern templom kiala­kítása egy hegyoldalon kőzetek kivágása során valósult meg. Buszos körutunkat befejezve a belvárosban állunk meg. Séta a központban, mely során megtekintjük a Szenátus teret, és a föléje magasodó hatalmas templomot. Közelben található a Parlament is. Továbbsétálva érjük el a kikötőt, melynek előte­rében mindig hatalmas a nyüzsgés, mert egy piac ajándéktárgy árusító pavilonokkal. Az esti órákban visszaszállunk a hajóra és irány Szentpétervár. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggeli a hajón. Várhatóan 9 órakor kötünk ki. A kikötőben vár bennünket autóbuszunk és kezdjük programunkat. Buszos és gyalogos városnézés a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítő a látnivalókból: Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszé­pek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat Palota tér, Ermitázs (Téli Palota) megtekintésével (belépő) folytatjuk. Délután fakultatív prog­ram keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 21.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Szentpéterváron fakultatív vacsora lehetőség a szállodában. Az idegenvezető segít az intézésben.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kas­télyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 19.500,- Ft. Kora dél­után érkezünk vissza Szentpétervárra ahol folytatjuk a városné­zést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), a Péter Pál erőd és székesegyház majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív kirándulá­sokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – BUDAPEST

Várhatóan a délelőtti órákban indul gépünk Szentpétervárról hazafelé. Ezért reggeli után transzfer és hazautazás. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a déli órákban.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - katedrális50 SEK
Helsinki - sziklatemplom3 €
Stockholm - Lovagok temploma170 SEK
Stockholm - Királyi palota180 SEK
Szentpétervár - Ermitázs25 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház 10 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó10 €
Szentpétervár - Péter-Pál erőd10 €

Belépők ára: kb.: 58 € + 400 SEK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Észak aranyháromszöge úthoz hasonló utazások