Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 05 - 09. 117 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Bologna a tornyok városa és San Marino a miniállam
·  Artusi mester munkássága nyomában Forliban
·  Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában
·  Mortadella, balzsamecet, parmai sonka, parmezán sajt

"Bolognában már a kirakatok is elárulják, hogy a gasztronómia központjában járunk. Modena balzsamecetét és húskészítményeit kóstolva ez be is igazolódik."
Csorba Klára – 14 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileiában megtekintjük a világ egyik legré­gebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat a bolognai színvonalas ****-os hotelhez. Szállás (4 éj).

2. NAP: CARPI – MODENA – MARANELLO – BOLOGNA

Reggeli után Carpiba utazunk, ahol látogatást teszünk egy balzsamecet készítő farmon. A körbevezetés és kóstolás után, vásárlásra is lesz lehetőség. Programunk után Modenába látoga­tunk el, itt született és élt Pavarotti. A híres énekesre emlékezve alakítottak ki egy egyemlékmúzeumot életéről. A város katedrálisa és harangtornya, továbbá a városháza a Piazza Grande-n, a Világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palo­tát is. Ezt követően egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumját tekintjük meg Maranellóban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy men­nyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni a Ferrari autók vezetésének élményét. Jelentkezés a helyszínen törté­nik. A múzeum egy élmény és a laikusok számára is maradandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban pihenhet. A nap végén utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: BOLOGNA

A mai napot Bolognában töltjük. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Látogatást teszünk egy, a Fő tér közelében található csodás falatokat rejtő Salumeriában. Itt megkóstol­juk a helyben készült tésztákat, sonkát és a híres Mortadellát egy pohár bor kíséretében. (A kóstoló árát a részvételi díj tar­talmazza). Ezután ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthat­juk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat. A csoport nagy részének meglepetést fog jelenteni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Délután szabadprogram a városban, este visszatérés a szállodába.

4. NAP: FORLI – SAN MARINO – BOLOGNA

Reggeli után elutazunk az olasz gasztronómia atyjának, Artusi mesternek a városába, Forliba. Itt egy gasztronómiai bemuta­tón veszünk részt. (A főzőbemutató és kóstolás az út árában). A Casa Artusi-ban tett látogatásunk után a mesés fekvésű mini államba, San Marinóba megyünk. A főtéren lévő Kormányzósági Palota és a Bazilika különösen látványos. Városnézésünk és sza­badprogramunk után jövünk le a hegyről és megyünk vissza Bolognába. Aki szeretne, még sétálhat a városban, a többiek visszatérhetnek a szállodába.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bologna - Archiginnasio3 €
Modena - Pavarotti múzeum8 €
Aquileia kripták4 €
Ferrari múzeum17€

Belépők ára: kb.: 32 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló 7:45 M7-es melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.8
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Henrietta
Budapest
2019.09.18

Könnyű volt rábeszélni a férjemet. Neki Fearrari múzeum, nekem gasztronómia. Megfelelő arányban vannak a különböző programok, így szerintem mindenki megtalálja a számítását. Az pedig különösen kényelmes, hogy közben nem kell költözni, egy helyen lakunk. Ár/érték arányban is kiváló út volt!

 • 5.0
Németh Klári és Antal
Sződ
2019.08.28

Az olasz konyhát, de egész Olaszországot nagyon szeretjük, kíváncsiak voltunk a programra. Nem csalódtunk, szuperül éreztük magunkat. Sosem voltak unalmas pillanatok, a szabadprogram is a lehető legjobbkor volt. Kellemes volt a szállás is, szép szobát kaptunk. Kérem értesítsenek, ha lesz még hasonló tematikus programjuk.

 • 5.0
Pécsi Ferenc és felesége
Budapest
2018.08.18

Mindent szeretünk, ami olasz, így most sem csalódtunk. Profi kísérőnk volt, sok újdonságot tudott mesélni nekünk. A gasztró programok is érdekesek voltak, a Ferrari múzeumról már nem is beszélve. Az 5 nap pont elég volt. Szerintem legközelebb is hasonló hosszúságú utat választunk majd, remélhetőleg újra a Prokoval.

 • 4.8
Szamosi Natália és Frederik
Biatorbágy
2018.08.08

Hiába voltunk sokszor Olaszországban, de valahogy Bologna mindig kimaradt. Ezt pótoltuk most be és nagyon jól éreztük magunkat. Szállás, kísérő, busz kifogástalan volt. Augusztus lévén elég meleg is volt, de sosem kellett messzire menni egy isteni fagyiért. Kompakt 5 nap volt, nem érzetünk semmit soknak, de hiányérzetünk sem volt. Köszönjük!

 • 4.8
Jennifer
Keszthely
2018.08.06

Jó ötletnek tartom, hogy nem sima körutazás volt, hanem némi plusz tartalmat kapott ez a program. Ezért is keltette fel az érdeklődésünket. Mindig jól éreztük magunkat, kaptunk kis szabadidőt is, igazán nem volt okunk a panaszra. Több utastárssal abban maradtunk, hogy találkozunk a következő hasonló témájú utazáson.

 • 4.5
Puskás Hajnalka
Kecskemét
2018.06.20

Tetszett a program, nagyon jó élményeket szereztem. Máskor is részt vennék tematikus gasztro úton. Nagy tudású, helyismerettel rendelkező idegenvezetővel utaztunk. Az autóbusz kényelmes és tiszta. A sofőr kiválóan vezetett, udvarias, segítőkész és humoros. A szállás nagyon rendben volt. Kényelmes volt, hogy végig egy helyen voltunk, és nem kellett minden nap csomagolni. Nagyon jó volt az étkezés. Szívesen mennék máshová is gasztro témájú útra.

 • 5.0
Staudinger Nikolett
Budapest
2018.06.16

Nagyon jó volt a program, az idegenvezető remek. Kényelmesen utaztunk, és a sofőr nagyon figyelmes volt. Szuper volt a szálloda, a személyzet nagyon kedves volt, és finomakat ettünk.

 • 5.0
Novák Lászlóné
Százhalombatta
2018.06.10

Az idegenvezetőtől sokoldalú, sokrétű tájékoztatást kaptunk. Tapintatos, udvarias és figyelmes. Az autóbusz kényelmes és tiszta. Biztonságban éreztem magam, a sofőr szintén figyelmes és udvarias. A szállás kényelmes és tiszta. Finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Vigh István
Esztergom
2018.06.07

Jó párosítás a városnézéssel egybekötve. Az idegenvezető maximális tájékoztatást adott, szolgálatkész és segítő. Az autóbusz kifogástalan, a buszvezető pedig kiemelkedő minden tekintetben. A szállás is kifogástalan volt, az étkezéssel pedig minden tekintetben elégedettek vagyunk.

 • 5.0
Erdős Károly
Budapest
2018.06.03

Rengeteg érdekes információt és folyamatos tájékoztatást kaptunk az idegenvezetőtől. Az autóbusz kényelmes és megbízható, a szállás pedig korrekt. Bőséges étkezést kaptunk.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Július 06. 5 nap 292 000 Ft
Július 06. 8 nap 352 000 Ft

További 2 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 20. 9 nap 309 500 Ft
Augusztus 02. 9 nap 328 000 Ft

További 1 időpont

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Június 12. 5 nap 152 500 Ft
Július 20. 5 nap 152 500 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 126 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Olasz művészet és gasztronómia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft
Olaszország gyöngyszemei
Firenze – Róma – Nápoly – Capri – Pompei – Padova
Június 12. 8 nap 207 000 Ft
Augusztus 02. 8 nap 206 500 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 126 000 Ft

Utazások hasonló árban

Élmények a Fekete hegyek országában
Újvidék - Kotor - Szarajevó - Mostar - Durmitor Nemzeti Park
Május 11. 6 nap 130 000 Ft
Június 18. 6 nap 145 500 Ft
Bécs, Pozsony és Dél-Csehország
Bécs - Pozsony - Cezké Budejovice - Telc
Szeptember 14. 5 nap 105 000 Ft
Október 01. 5 nap 105 000 Ft
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Május 11. 4 nap 89 500 Ft
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Skodra – Durres – Tirana – Kruja
Május 16. 7 nap 144 000 Ft
Június 25. 7 nap 144 000 Ft
Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó
Július 01. 6 nap 105 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 105 000 Ft